My eScooter

My eScooter

De eScooter: Het slimste plan B

Belgen zijn gek op hun wagen. Het gevoel van vrijheid en de wetenschap dat je op eender welk moment in de auto kan springen en ermee naar God-weet-waar kan rijden, zorgt ervoor dat de vierwieler wellicht nog lange tijd een must-have zal zijn voor de meesten onder ons. Het steeds drukkere verkeer zorgt er wel voor dat sommige plaatsen niet altijd goed bereikbaar meer zijn. Als je naar een drukke stad moet kunnen de laatste kilometers van je reisweg door tal van files vaak bijzonder lang duren. Hierdoor maakt het vrijheidsgevoel dikwijls plaats voor frustratie. Maar niet getreurd, om ook dit laatste stukje aangenaam te laten verlopen kan een e-step wellicht de perfecte oplossing zijn.

Slim parkeren

Niet enkel het tijdsverlies in de file, maar ook de tijd die je verliest bij de zoektocht naar een parkeerplaats in de stad kan ervoor zorgen dat je niet meer echt geneigd bent om met de wagen naar drukke stadscentra te rijden. Wanneer je dan toch een parkeerplaats hebt gevonden sta je meestal versteld van de prijs die je moet betalen om de wagen enkele uurtjes te mogen stallen. Het openbaar vervoer mag dan een oplossing zijn, maar daarmee verlies je je zo gekoesterde gevoel van vrijheid helemaal. Bussen en treinen rijden namelijk volgens (strakke) schema’s waar je je verplaatsing helemaal moet aan aanpassen.

Het is dikwijls echter perfect mogelijk om vlak voor het begin van de file je wagen te parkeren op een rustige parking. Deze parkings, veelal gratis of stukken goedkoper dan die in de stad, of bij één of andere drukke trekpleister, bevindt zich meestal wel enkele kilometers van de eindbestemming. Dikwijls net te ver om te voet te doen, maar als je niet wil afhankelijk zijn van pendelbussen die je eventueel naar je locatie brengen, is een compacte e-step in de koffer het perfecte alternatief.

Time is money

De laatste kilometers leg je met zo’n step quasi altijd een stuk sneller af dan wanneer je gewoon in je wagen blijft zitten. Iemand die ooit al eens met zo’n step heeft gereden weet daarnaast ook dat het gewoon plezant is om het laatste stukje van je traject met zo’n hip tweewielertje af te leggen. Wanneer je vaak in de stad moet zijn voor het werk, of wanneer je als bedrijfsleider een aantal personeelsleden in dienst hebt die regelmatig op verschillende adressen in drukke steden moeten zijn, kan de tijdsbesparing door het inzetten van e-step echt aanzienlijk zijn. Mocht je de reële kostprijs van de uren die verloren gaan in de file of in de zoektocht naar een parking effectief doorrekenen is de step ook sneller dan je denkt terugbetaald. Bovendien spaar je er een hoop frustratie mee uit tijdens het meest vervelende deel van je route.

My eScooter

Een perfect voorbeeld van zo’n elektrische step is de eScooter. Deze fabrikant is één van de pioniers in de branche en kan daarop teren op een zeer grote expertise. Bij eScooter hebben ze acht modellen in het gamma die allemaal inzetbaar zijn voor specifieke doeleinden. Zo zijn er modellen die amper 8 kilo wegen en dus bijzonder licht en compact zijn. Met deze compactste versies kan je tussen 15 en 20 kilometer afleggen voor je de step terug moet opladen. Andere modellen leggen dan weer een beetje meer gewicht in de schaal, maar met de zwaarste types uit het assortiment van eScooter kan je dan weer makkelijk 50 kilometer afleggen. Ruim voldoende om in een stad tal van klanten te gaan bezoeken.

Met een eScooter ben je zeker dat de gebruikte onderdelen van de hoogste kwaliteit zijn, maar daarnaast zijn er nog enkele niet te onderschatten voordelen. Zo is er op elke scooter een extra handgreep voorzien waarmee je de step makkelijk achter je aan kan meenemen als je er even niet op rijdt, zijn ze allemaal voorzien van een alarmsysteem en zit er bij aanschaf pechverhelping in de prijs inbegrepen. Omdat de eScooter wordt verkocht door een netwerk van professionele fietsdealers weet je ook altijd waar je terecht kan voor onderhoud en ben je er zeker van dat je nooit moet wachten op reserveonderdelen mocht er iets moeten hersteld worden. Omdat je de handgrepen kan verwijderen bij het achterlaten of parkeren is meteen ook een anti-diefstalstysteem voorzien. De lichtste versies van de eScooter zijn al beschikbaar voor minder dan 400 euro, waardoor de verhouding prijs-kwaliteit haast niet te evenaren is.

Meer informatie over de eScooter vind je op www.my-escooter.com , per mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch op 0492/39 57 61

Momenteel loopt er trouwens een actie waar je 75 euro korting krijgt bij aankoop van een eSooter T2 door gebruik te maken van de code ‘ecomobiel’

Preferential Dealers