Edrive

Edrive

Edrive T-rex en Torino: Voor elk wat wils

Bij Edrive hebben ze een zevental elektrische motoren en scooters in het gamma. De meeste modellen zijn klasse B en kunnen dus maximum 45 km/u rijden. De twee toppers in het assortiment zijn de Edrive T-Rex en de Edrive Torino. Met deze twee stokpaardjes heb je de mogelijkheid om ietsje sneller van A naar B te scooteren, daarom willen we deze twee iets meer in detail voorstellen.

Edrive Torino

Wie aan scooters denkt, denkt aan Italië. Deze Edrive Torino is een retro scooter die door het design een ode brengt aan klassieke Italiaanse scooters. Vergis je echter niet, achter het brave retro uiterlijk schuilt een hypermodern elektrisch tweewielertje. De Torino beschikt over een elektromotor van 3.000 Watt die je in een wip naar z’n topsnelheid van 45 km/u brengt. Bij de grotere broer, de Torino Plus is de elektromotor nog 1.000 Watt sterker, waardoor je op een drafje naar 75 km/u sprint.

De Torino is echt tot in de puntjes afgewerkt. De verchroomde band die rond de carrosserie en de koplamp is aangebracht accentueert de rondingen van het elegante scootertje. Je valt met deze Torino echter niet enkel op door z’n looks, maar ook door twee extra lichtstrips die vooraan in de kuip zijn ingewerkt. Deze zorgen ervoor dat je je extra veilig in het (stads)verkeer kan begeven.

Het dashboard van de scooter is zeer duidelijk en bevat de meest essentiële informatie, waardoor je niet lang bent afgeleid wanneer je op het schermpje moet kijken. De batterij bevindt zich onder het zadel en kan je meenemen. Hierdoor kan je gewoon in huis of op kantoor kan opladen. Dat opladen duurt zo’n 5 tot 6 uur en daarna kan je met de Torino 110 en met de Torino Plus zo’n 90 kilometer rijden. Met de Torino kan je de baan op voor 3.250 Euro, de Torino Plus kost 1.000 euro meer. Je kan kiezen tussen vier kleuren: rood, wit, zwart of grijs.

Edrive T-Rex

Met de T-Rex biedt Edrive een heuse motorscooter aan. In tegenstelling tot de Torino ziet deze T-Rex er allesbehalve retro uit. De ietwat agressieve vormgeving van deze E-scooter doet heel hedendaags en zelfs een ietsje futuristisch aan. Dit zorgt ervoor dat deze scooter zich misschien een beetje minder zal thuis voelen in de stad, maar zijn topsnelheid van 110 km/u maakt hem dan weer geschikt voor iets langere verplaatsingen. Zelfs een stukje snelweg behoort tot de mogelijkheden op de T-Rex.

De actieradius van de T-Rex bedraagt zo’n 100 kilometer, al is die iets minder wanneer je hem gebruikt voor snellere verplaatsingen. Voor de meeste pendelaars biedt hij alvast een meer dan valabel alternatief om de dagelijkse woon-werk trip af te leggen. Je zit relatief goed beschermd achter de uit de kluiten gewassen kuip, die is voorzien van een prominente lichtpartij die zorgt voor extra veiligheid bij het filteren door de file.

Het vermogen van de scooter wordt geleverd door een elektromotor van 5.000 Watt en dat is ruim voldoende om vinnig voor de dag te komen. Het dashboard is net zo hedendaags getekend als de rest van de scooter en bevat alle informatie die je tijdens je trip nodig hebt en onder het zadel heb je redelijk wat ruimte om enkele spulletjes op te bergen. De batterij is volledig opgeladen in 3 tot 5 uur en de scooter is verkrijgbaar in Zwart en Graphite (donkergrijs). Je haalt deze T-Rex in huis voor 6.950 Euro.

Meer info?

Voor meer informatie over beide scooters kan je terecht op de website van Edrive, www.edrive.eu. Op de site van Edrive vind je ook info over de fiscale voordelen waarvan je kan genieten bij de aankoop van één van deze scooters. Hierdoor kan je wellicht nog een stukje afhalen van hun reeds scherpe prijs.

Preferential Dealers