Mercedes-Benz Concept EQT: terugkeer naar de MPV

dinsdag, 03 augustus 2021 18:21
Mercedes-Benz Concept EQT: terugkeer naar de MPV

Mercedes-Benz blijft geloven in de premium personenbus, en combineert die nu ook met een volledig elektrische aandrijflijn. De Concept EQT stelt daarin Mercedes’ toekomstvisie op de gezinswagen voor—een toekomst die al snel concreet moet worden.

Mercedes-Benz heeft zijn Concept EQT aan de wereld voorgesteld, een studiemodel dat een zuiver elektrische aandrijving koppelt aan een gezinswagen in de traditionele zin van het woord. Dat betekent dat Mercedes binnenkort terug een MPV—ofwel monovolume—op de markt zal brengen, want het merk heeft al concrete plannen met deze concept car. De Concept EQT is namelijk niet alleen de voorbode van een toekomstige elektrische wagen maar ook het begin van een helemaal nieuwe klasse voor Mercedes: de T-Klasse. In dit segment wil ‘das Haus’ de ruimte en kwaliteit van de V-Klasse aanbieden in een compacter formaat.

Zoals het een echte personenbus betaamt is de Concept EQT voorzien van zeven volwaardige zitplaatsen, een grote, kaarsrechte kofferklep en twee enorme schuifdeuren. Met zijn lengte van bijna vijf meter moet het interieur voldoende plaats bieden voor zelfs de grootste, avontuurlijkste gezinnen. Het blijft natuurlijk een studiemodel en zo vertoont de Concept EQT wel een aantal minder realistische kenmerken. Of de lasergegraveerde sterren in het panoramadak of het enorme geïntegreerde longboard in de bagageruimte nog op de uiteindelijke T-Klasse aanwezig zullen zijn betwijfelen we bijvoorbeeld sterk. Wat alleszins wel zal blijven is het glanzend zwarte paneel op de neus dat de LED-koplampen en de apparatuur voor de rijhulpsystemen huisvest. Dat is namelijk een herkenningspuntje van alle EQ-modellen.

Naast deze wagen met zeven zitplaatsen is de Concept EQT ook de spirituele voorloper van een nieuwe bestelwagen bij Mercedes-Benz. Zo zal ook de volgende Citan gebaseerd zijn op hetzelfde platform als de T-Klasse. Dat mag geen toeval zijn: de Citan deelt al sinds jaar en dag zijn onderstel met de Renault Kangoo, en ook de Concept EQT staat op diezelfde basis. In navolging van deze EQT zal ook de Citan dus een zuiver elektrische versie krijgen, al zal die dan wel als eCitan door het leven gaan.

Dat het eerste wat we van de nieuwe T-Klasse te zien krijgen een elektrische versie is ligt in lijn met de ‘Electric First’-strategie van het merk, waarbij Mercedes de ontwikkeling van elektrische voertuigen op een hoger plan wil plaatsen. Tegen 2025 zullen namelijk al zijn platforms ontwikkeld zijn met een elektrische versie in het achterhoofd, al wil dat nog niet zeggen dat er geen varianten met verbrandingsmotoren zullen zijn. Naast de EQT zal er dus ook nog een T-Klasse te krijgen zijn op fossiele brandstof. De eerste productiemodellen van deze nieuwe klasse mogen we in de loop van 2022 verwachten.

Tekst: Joram Van Acker
Foto’s: Mercedes-Benz

Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

De VISION EQXX – elektrische actieradius en efficiency op een geheel nieuw niveau

De roadtrip opnieuw geïnterpreteerd: innovatief concept voor serieproductie
In het tijdperk van elektromobiliteit zijn actieradius en efficiëntie van doorslaggevend belang. Elektroauto’s met een grote actieradius zijn ook geschikt voor lange afstanden en dus voor roadtrips, waarmee de acceptatie verder wordt vergroot. Een hoge efficiëntie maakt het ook mogelijk een kleinere en dus lichtere accu te gebruiken om meer te bereiken met minder. Mercedes-Benz verricht in dit opzicht pionierswerk, met als meest recente bewijs de actieradiuskampioen EQS. In een test die werd uitgevoerd door de gerenommeerde Amerikaanse auto-informatiedienst Edmunds legde een EQS 450+ met 245 kW/333 pk (stroomverbruik gecombineerd (WLTP): 19,8-15,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] 679 km af op één acculading. Dat is 124 km meer dan alle andere elektroauto‘s die eerder door Edmunds zijn getest.

Zo duurzaam kan luxe zijn: 360°-milieucheck voor de nieuwe S-Klasse plug-in hybride

Met twee keer zoveel elektrische actieradius (100 km), 110 in plaats van 90 kW aan elektrisch vermogen en een vlakke bagageruimte met doorlaadmogelijkheid, heeft de nieuwe S 580 e plug-in hybride van Mercedes-Benz veel voordelen ten opzichte van zijn voorganger (gecombineerd brandstofverbruik, gewogen: 1,0-0,6 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot, gewogen: 22-15 gram/km; gecombineerd stroomverbruik, gewogen: 24,8-20,7 kWh/100 km)1. En uit de 360°-milieucheck blijkt dat de nieuwe S-Klasse S 580 e gedurende zijn gehele levenscyclus ook milieuvriendelijker en dus duurzamer is. Wanneer gekeken wordt naar de productie, een gebruiksfase waarin meer dan 300.000 kilometer wordt gereden en de recycling aan het einde van de levensduur, gaat met het nieuwe model 14,1 procent minder CO2-uitstoot gepaard ten opzichte van zijn voorganger, de S 560 e, wanneer wordt geladen met de gemiddelde Europese energiemix. Indien wordt geladen met energie uit waterkracht is de CO2-uitstoot 36,2 procent lager.

Nieuwe Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen met grotere accu

  • Bereik van 280 km (WLTP, gecombineerd)1,2 tot 330 km (WLTP in de stad)1,2 en snellaadfunctie
  • Accucapaciteit 70 procent hoger dan die van voorgaand model
  • Leverbaar in twee lengtevarianten met tot 6.6m3 laadvolume
  • Efficiënt en comfortabel rijden dankzij automatische recuperatie met DAUTO
  • Leverbaar vanaf € 45.095

Mercedes-Benz werkt samen met Factorial Energy voor solid-state accu’s

  • Mercedes-Benz en Factorial Energy (Factorial), Amerikaans specialist in solid-state accu's, streven naar samenwerking bij de ontwikkeling van solid-state technologie – van accucellen tot voertuigintegratie
  • Mercedes-Benz versterkt de samenwerking door een aandelenbelang in Factorial
  • Solid-state technologie creëert nieuwe maatstaven op het gebied van energiedichtheid, waardoor een grotere actieradius met kortere laadtijden mogelijk wordt