Volvo XC40 Recharge: nieuw instapmodel

zaterdag, 04 september 2021 11:58
Volvo XC40 Recharge: nieuw instapmodel

Volvo verdubbelt zijn aanbod voor de volledig elektrische XC40 Recharge met een minder krachtige versie met maar één elektromotor voor de compacte SUV. Het voordeel: de prijs is ook veel lager.

De XC40 Recharge was Volvo's eerste volledig elektrische model en werd gelanceerd in zijn krachtigste, duurste en dus meest winstgevende configuratie. De XC40 P8 Recharge profiteert van twee elektromotoren voor een totaal vermogen van 408 pk. De Scandinavische SUV wordt nu bijgestaan door een instapversie met één motor om de klantenbasis te verbreden met iets minder hoge prijzen.

 

Lees verder op: Autogids.be

Getagged onder:
volvo

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Car Belux bouwt samen met zijn concessiehouders een eigen netwerk van snellaadstations

Volvo Cars streeft ernaar tegen 2030 enkel nog elektrische voertuigen te bouwen. De komende jaren gaat de fabrikant een gloednieuw gamma 100% elektrische wagens op de markt brengen, een van de meest ambitieuze elektrificaties in de sector. Dit project maakt deel uit van een groter initiatief van het bedrijf, namelijk om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn. In dat kader zet het zich voortdurend in om de koolstofuitstoot in al zijn activiteiten terug te dringen.