Tesla-medeoprichter gaat kathodes produceren in de VS

zondag, 19 september 2021 13:58
Tesla-medeoprichter gaat kathodes produceren in de VS

J.B. Straubel, mede-oprichter van Tesla en hoofd van Redwood Materials, wil in de Verenigde Staten kathodes voor elektrische voertuigen produceren met de ambitie om tegen 2030 6,5 miljoen auto's ermee uit te rusten.

Nadat hij Tesla mede had opgericht, nam J.B. Straubel de leiding over van Redwood Materials, de grootste specialist in de recyclage van lithium-ionbatterijen in de Verenigde Staten. De leiderschapsstatus van het bedrijf dwingt het om te blijven evolueren. Daarom is het van plan een fabriek te bouwen voor de productie van kathodes voor elektrische auto's, met de ambitie om tegen 2030 tot 6,5 miljoen voertuigen te leveren.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.