Voordracht Nancy Kabalt als commissaris bij Fastned

zaterdag, 25 september 2021 09:53
Voordracht Nancy Kabalt als commissaris bij Fastned

Amsterdam, 24 september 2021. De raad van commissarissen van Fastned, het Europese snellaadbedrijf, is voornemens om tijdens de buitengewone algemene vergadering op donderdag 11 november 2021, Nancy Kabalt voor te dragen als commissaris. Daarnaast zal Victor van Dijk (CFO) worden voorgedragen als statutair bestuurder.

De raad van commissarissen is verheugd dat Nancy Kabalt zich als commissaris aan Fastned wil verbinden. Nancy is al jaren een aanjager van de energietransitie, hetgeen ook de missie van Fastned is. Zij is en was actief als bestuurder en commissaris bij verschillende energiebedrijven, consortia en brancheorganisaties die zich focussen op de energietransitie en elektrische mobiliteit, waaronder: het formule E-team, Stichting e-laad, netbeheerders Alliander en Stedin en The New Motion. De raad is van mening dat Nancy Kabalt veel kennis en expertise met zich meebrengt alsmede de juiste motivatie en energie heeft om Fastned te helpen de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen en daarmee Fastned’s missie te realiseren. Zij vormt daarmee een waardevolle toevoeging aan de bestaande raad.

Nancy Kabalt is momenteel zelfstandig ondernemer en partner bij Windkracht 5!, een consultancy bedrijf in de energiesector. Ze vervult diverse rollen in het hart van de energietransitie. Zo is zij momenteel voorzitter van het formule E-team, een publiek private samenwerking ingesteld door de Rijksoverheid ter bevordering van duurzame en emissievrije mobiliteit met leden zoals BOVAG, RAI vereniging, ANWB, Natuur & Milieu en de Nederlandse Vereniging Voor Duurzame Energie (NVDE). Tevens is zij lid van de raad van het Europees Fonds voor de Regionale Ontwikkeling (EFRO), een Europees structuurfonds gericht op het bevorderen van de economische groei en werkgelegenheid. Daarnaast maakt zij deel uit van het algemeen bestuur van de TKI Urban Energy, een Topconsortium voor Kennis en Innovatie binnen de topsector energie, opgericht door ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Nancy is tevens commissaris bij NV Afvalzorg en bij warmtebedrijf Ennatuurlijk.

De raad van commissarissen is tevens verheugd om Victor van Dijk (CFO) als statutair directeur voor te dragen. Victor is sinds november 2019 bij Fastned actief als financieel directeur en heeft in februari van dit jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan het groeipad van de onderneming, door 150 miljoen euro aan additioneel eigen vermogen te realiseren via een accelerated bookbuild. Victor was eerder werkzaam bij ING als Managing Director Debt Capital Markets (DCM), verantwoordelijk voor corporate DCM in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

 

https://fastnedcharging.com/nl/