Lexus LM lonkt naar Europese carrière als hybride alternatief voor Mercedes V-Klasse

maandag, 04 oktober 2021 22:34
Lexus LM lonkt naar Europese carrière als hybride alternatief voor Mercedes V-Klasse

Probeert de hybride Lexus LM 300h Europa te veroveren als rivaal voor de Volkswagen Multivan en de Mercedes V-Klasse. Het zou zomaar kunnen, want Toyota denkt eraan het premium busje naar onze contreien te verschepen.

De in 2019 gepresenteerde Lexus LM 300h is de premium versie van de uit 2016 stammende Toyota Alphard, twee modellen die geen zin hadden in een Europese inburgeringscursus. Maar inmiddels zouden de Japanners op de beslissing teruggekomen zijn, want de Lexus LM zou nu toch naar onze contreien komen. Als alternatief voor de Mercedes V-Klasse en de Volkswagen Multivan.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
lexus

Gerelateerde items (op tag)

De UX 300e: de eerste volledig elektrische Lexus

Vanuit de unieke ervaring van Lexus met het bouwen van meer dan 1,7 miljoen hybride auto's, belichaamt de nieuwe UX 300E de ongeevenaarde kwaliteit en betrouwbaarheid die synoniem zijn geworden voor het merk. De eerste volledig elektrische Lexus stoelt op een werledwijde reputatie voor batterijtechnologie en duurzaamheid en profiteert vooral van de kennis van Lexus op het gebied van batterijmanagementsystemen, power control units en elektromotoren.

EcoReview – Lexus ES300h: Wissel van de wacht

Tot voor kort was Lexus maar magertjes vertegenwoordigd in de hogere middenklasse van Europa: het had er de GS maar dat model kwam maar niet van de grond. Lexus gooit dat segment nu over een andere boeg en brengt de ES naar het oude continent. Wij maakten een proefrit met de enige bij ons verkrijgbare motorisatie: de hybride ES300h.

EcoReview – Lexus RC300h: zuinig zijn, maar met stijl

De Lexus RC mag dan een knap staaltje tijdloos design zijn, hij draait intussen al mee sinds 2015. Het opportune moment dus voor een tussentijdse facelift. Wij stelden de vernieuwde RC300h op de proef om te zien of deze originele coupé nog met zijn generatie mee kan.