Volvo Cars begint met de productie van de C40 Recharge in Gent, België

vrijdag, 08 oktober 2021 12:10
Volvo Cars begint met de productie van de C40 Recharge in Gent, België

Volvo Cars is vandaag begonnen met de productie van de C40 Recharge, zijn nieuwste volledig elektrische model, in zijn fabriek in Gent, België.

De C40 Recharge is de tweede volledig elektrische auto van Volvo Cars en is de recentste in een reeks nieuwe, zuiver elektrische auto’s die de komende jaren op de markt zullen komen. Volvo Cars wil tegen 2030 alleen nog volledig elektrische auto's verkopen, een van de meest ambitieuze elektrificatiestrategieën in de autosector. Daarnaast streeft het ernaar om tegen 2040 een klimaatneutrale onderneming te zijn.

De fabriek in Gent, een van de grootste van de onderneming, effent het pad naar de complete elektrificatie van Volvo Cars. Ze vervaardigt ook de XC40 Recharge, de volledig elektrische versie van de bekroonde compacte SUV van de onderneming en het eerste volledig elektrische model van Volvo Cars.

Volvo Cars voert de productiecapaciteit voor elektrische auto’s in de fabriek in Gent fors op naar 135.000 auto’s per jaar en verwacht nu al dat in 2022 meer dan de helft van het productievolume van de fabriek uit elektrische auto’s zal bestaan.

"De C40 Recharge is een auto die onze toekomst belichaamt", aldus Javier Varela, Senior Vice President Industrial Operations & Quality bij Volvo Cars. "Onze productieactiviteiten en nauwe samenwerking met onze leveranciers zijn cruciaal om onze doelstellingen naar elektrificatie en klimaatneutraliteit waar te maken. Onze fabriek in Gent is klaar voor een volledig elektrische toekomst en zal de komende jaren een belangrijk deel van ons industriële wereldnetwerk uitmaken."

De C40 Recharge is de nieuwste concrete uiting van de ambitie van Volvo Cars naar een emissievrije toekomst. De onderneming gaat de komende jaren nog een aantal elektrische modellen uitbrengen en hoopt dat al tegen 2025 de helft van alle verkochte Volvo's volledig elektrisch zal zijn en tegen 2030 zelfs alleen nog elektrische wagens te verkopen.

Het vlaggenschip voor die nieuwe verkoopstrategie, de C40 Recharge, is online verkrijgbaar via volvocars.com in geselecteerde markten wereldwijd. Zo kunnen klanten thuis comfortabel online een bestelling plaatsen bij hun verdeler.

Klanten die een nieuwe C40 Recharge kopen, krijgen er een handig onderhoudspakket bij, met onder andere onderhoud, garantie, pechverhelping, verzekering en opties voor thuisladen waar beschikbaar.

De C40 Recharge biedt de voordelen van een SUV, maar dan met een lager, gestroomlijnder design. De C40 Recharge heeft een opvallende achterbouw die aansluit op de verlaagde daklijn, terwijl de vernieuwde voorbouw de elektrische Volvo een nieuw gezicht geeft, met onder meer koplampen met geavanceerde pixeltechnologie.

Binnenin biedt de C40 Recharge de hoge zitpositie die de meeste bestuurders waarderen. Hij is bovendien leverbaar in diverse kleuren en decoratieve opties die uniek zijn voor het model. Hij is overigens ook de eerste Volvo die geheel ledervrij is.

Net als de XC40 Recharge is de C40 Recharge uitgerust met een van de beste infotainment­systemen op de markt, dat samen met Google werd ontwikkeld op basis van het Android-besturingssysteem. Zo beschikt de klant over geïntegreerde Google-apps en -diensten, zoals Google Assistant, Google Map en Google Play.

Superieure connectiviteit is mogelijk dankzij onbeperkte data, en de C40 Recharge is ontworpen om draadloos software-updates te kunnen ontvangen. Op die manier blijft de wagen in de loop van de tijd verbeteren, ook nadat hij de fabriek heeft verlaten.

De aandrijving bestaat uit twee elektrische motoren, één op de voor- en één op de achteras, aangedreven door een 78 kWh-accu die met een snellader in ongeveer 40 minuten kan worden opgeladen van 10 naar 80 procent. Hij biedt een geschatte actieradius van 440 km.

Getagged onder:
volvo

Gerelateerde items (op tag)

Volvo Cars verdubbelt inzet voor het klimaat

Terwijl de wereldleiders zich voorbereiden op de klimaattop COP28 in Dubai, is het belangrijker dan ooit dat bedrijven nog een stap verder gaan op het gebied van klimaatactie. Vandaag kondigen we aan dat we de inzet voor ons actieplan – dat nu al een van de meest ambitieuze in de auto-industrie is – nog verder zullen uitbreiden door te streven naar 75% minder CO2-uitstoot per auto tegen 2030 ten opzichte van het uitgangspunt in 2018.

Kleine auto in laatste rechte lijn voor grote award: elektrische Volvo EX30 op shortlist voor European Car of the Year

De Volvo EX30, een van de drie nieuwe volledig elektrische modellen die door het merk in de afgelopen 12 maanden werden gelanceerd, staat op de shortlist voor de prestigieuze European Car of the Year-award 2024. De volledig elektrische Volvo EX30 werd geselecteerd door een invloedrijke jury van 59 toonaangevende autojournalisten uit 22 markten en neemt het op tegen zes andere kandidaten in een laatste stemronde eind februari 2024. De winnaar wordt bekendgemaakt op 26 februari 2024.