VW werkt aan snelladen via inductie

donderdag, 04 november 2021 21:31
VW werkt aan snelladen via inductie

In de Verenigde Staten boeken de Volkswagen-groep, Oak Ridge National Laborator en de Universiteit van Tennessee vooruitgang op het gebied van snelladen via inductie.

Ultrasnel inductieladen is nog niet voor vandaag, maar misschien wel voor morgen. En dat is belangrijk, want de elektrische auto heeft een gevarieerde en efficiënte snellaadinfrastructuur nodig om op lange trajecten flexibel en comfortabel te kunnen blijven rijden. Er komen steeds betere oplaadstations met een hoger rendement en vermogen, zoals die van ABB Terra. Maar inductief laden kan parkeerplaatsen veranderen in draadloze, tijdbesparende oplaadzones. En dat weet Volkswagen natuurlijk ook.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
volkswagen

Gerelateerde items (op tag)

Succesvolle Volkswagen Business Class: de wereldpremière van de nieuwe Passat Variant

Precies 50 jaar geleden werd een van de meest succesvolle Volkswagens gelanceerd: de Passat. Met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren is dat na de Golf en zelfs vóór de Kever het meestverkochte VW-model aller tijden. Nu geeft Volkswagen in een wereldpremière alle gegevens vrij van een volledig nieuw ontwikkelde Passat: hij zal voor het eerst aan het publiek worden gepresenteerd op de IAA Mobility in München (05-09.09.2023). De nieuwe Passat wordt in het eerste kwartaal van 2024 op de markt gebracht als een universeel bruikbare Variant. Het nieuwe design is strak en krachtig: overduidelijk Passat, onloochenbaar VW en toch vanuit elk perspectief overduidelijk nieuw. Het innovatieve gamma met drie nieuwe plug-in- en mildhybride aandrijvingen en vijf turbobenzine- en turbodieselvarianten is efficiënt. De rijervaring in de stille en ruime Passat Variant, die optioneel verkrijgbaar zal zijn met een nieuw adaptief onderstel (DCC Pro2) en nieuwe ergoActive-stoelen2 (met pneumatische drukpuntmassage) is hoogst comfortabel. De intuïtief bedienbare en vooruitstrevende functies van de vierde generatie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) zijn volledig nieuw ontwikkeld. Optioneel kan de nieuwe Passat ook zelfstandig inparkeren en lange afstanden afleggen met ondersteuning van rijhulpsystemen.

Volkswagen ID-gamma: uitgebreid en verbeterd

Volkswagen breidt zijn gamma 100% elektrische voertuigen uit en biedt een compleet gamma emissievrije voertuigen.
De actieradius, volgens de WLTP-cyclus, bedraagt voor verschillende modellen in het ID-gamma meer dan 500 km. Lange ritten vormen nooit een probleem dankzij de mogelijkheid om op te laden aan een krachtige terminal (tot 135 kW) waarmee 80% van de lading in een half uur kan worden teruggewonnen.