REEDS 40.000 BESTELLINGEN: DACIA SPRING MAAKT DE ELEKTRISCHE WAGEN TOEGANKELIJK

vrijdag, 19 november 2021 20:38
REEDS 40.000 BESTELLINGEN: DACIA SPRING MAAKT DE ELEKTRISCHE WAGEN TOEGANKELIJK
  • Dacia noteerde in 8 maanden tijd meer dan 40.000 bestellingen voor Spring
  • Spring is een veroveringsmodel, want de meeste klanten zijn nieuw voor het merk

Sinds oktober trekken de eerste klanten enthousiast naar het Dacia-net om Dacia Spring in ontvangst te nemen die ze tussen maart en juni 2021 hebben voorbesteld.

Deze voorbestellingen, een nooit gezien initiatief in diverse Europese landen (Frankrijk, Italië, Duitsland, Roemenië, Spanje, enz.), oogstten heel wat succes, met meer dan 16.000 reserveringen op drie maanden tijd.

En daar blijft het niet bij. Overal in Europa, zowel in steden en voorsteden als op het platteland, blijft Spring verleiden, met meer dan 5.000 nieuwe bestellingen per maand sinds juli.

Op de Belgisch-Luxemburgse markt noteerden we tussen maart en november meer dan 650 bestellingen.

Door een zuiver elektrische stadswagen met de look van een SUV binnen het bereik van een zo groot mogelijk publiek te brengen, gaat Dacia mee met zijn tijd. Dacia Spring kan bogen op een uitzonderlijk gebruiks- en laadgemak en een rijbereik tot 305 kilometer in de stad (WLTP city-cyclus, 230 kilometer over de gemengde WLTP-cyclus). Dat maakt hem tot een relevante mobiliteitskeuze voor de meeste Europeanen, die gemiddeld ongeveer 30 kilometer per dag afleggen. Bovendien wordt hij verkocht tegen een onklopbare prijs: in België is Dacia Spring verkrijgbaar vanaf 17.190 euro incl. btw.

Als kampioen van de zuiver elektrische mobiliteit richt Spring zich voornamelijk tot klanten van het merk die reeds overtuigd zijn van de Dacia-troeven: essentieel, robuust, betaalbaar en met de beste verhouding waarde/prijs.

Toch is Spring in de eerste plaats een veroveringsmodel want de meeste klanten kopen hiermee voor het eerst een Dacia (8 op 10 klanten bijvoorbeeld in Frankrijk).

Getagged onder:
dacia

Gerelateerde items (op tag)

DACIA SPRING IN FINALE AUTOBEST 2022

Dacia Spring werd uitgeroepen tot Auto Best-finalist van de grote prijs Best Buy Car Europe 2022. Dacia Spring, die dit jaar in maart werd gelanceerd, belichaamt de elektrische revolutie. Hij wil 100% elektrische mobiliteit voor iedereen toegankelijk maken door alles wat essentieel is (navigatie, smartphone-weergave, airconditioning, elektrische ruiten, enz.) aan te bieden tegen een in Europa ongeëvenaarde prijs.

RIJD SLIM, RIJD OP LPG

LPG combineert verscheidene kwaliteiten, die echter niet allemaal even bekend zijn: het is milieuvriendelijk, zuinig en veilig.
In tijden van voortdurend stijgende brandstofprijzen en de jacht op CO2 maakt LPG het verschil. Maar is het gemakkelijk om
op LPG te rijden? Is het handig? Hoe verloopt het tanken? Damien, Verantwoordelijke Tranversale Prestaties voor het merk
Dacia, vertelt ons alles over het befaamde ‘Liquefied Petroleum Gas’, dat heel wat lof oogst bij de klanten van Dacia’s ECOG-gamma. Wie het probeert, is onmiddellijk verkocht.

Dacia bestormt EV-markt met de Spring Electric

Dacia introduceert de Spring Electric, een compacte SUV met een 100% elektrische aandrijving. De elektromotor is 45 pk sterk en het accupakket heeft een capaciteit van 26,8 kWh, goed voor een WLTP-rijbereik van 225 kilometer.