De Fiat New 500E ontvangt de "Best Car Award 2021" van De Autogids in de categorie kleine elektrische auto

maandag, 22 november 2021 15:48
De Fiat New 500E ontvangt de "Best Car Award 2021" van De Autogids in de categorie kleine elektrische auto
 • De Fiat New 500E heeft een prijs gekregen van het Belgische automagazine De Autogids.
 • In de categorie van kleine elektrische auto's werd hij bekroond met de "Best Car Award 2021".
 • Gesterkt door de stemmen van de lezers van het bekende Belgische magazine, wordt de Fiat New 500E gewaardeerd voor zijn technische kwaliteiten, zijn keuze uit verschillende koetswerkvarianten en zijn iconisch design.

De Fiat New 500E is door De Autogids, één van de belangrijkste autopublicaties in België, bekroond met de "Best Car Award 2021" in de categorie kleine elektrische auto.

De prijs, die voor de tweede keer door het tijdschrift wordt uitgereikt, weerspiegelt de keuze van de lezers die resoluut voor het iconische model van Fiat hebben gestemd. De derde generatie van de beroemde 500, waarvan het oorspronkelijke model in 1957 werd voorgesteld, is de Fiat New 500E, die symbool staat voor de milieuvriendelijke strategie van het merk Fiat.

De Fiat New 500E wordt geassembleerd in een nieuwe productie-faciliteit in Turijn, het centrum van Fiat's productie van elektrische voertuigen voor de komende jaren, en staat aan de basis van een innovatief systeem. De in Turijn geproduceerde voertuigen slaan, wanneer ze worden opgeslagen, elektriciteit op die vervolgens kan worden teruggeleverd aan het stadsnet (Vehicle To Grid of V2G) in geval van een grotere vraag van gebruikers.

Eveneens in Turijn heeft Fiat het Casa 500 opgericht, een museum gewijd aan de geschiedenis van de Fiat 500, dat is gevestigd in de historische fabriek van het merk - de Lingotto - die in de jaren negentig het voorwerp was van een ambitieus stadsvernieuwingsproject onder leiding van de beroemde architect Renzo Piano. Het dak van deze fabriek, dat een testbaan omvat, is nu omgetoverd tot Pista 500, de hoogste hangende tuin van Europa, waar de inwoners van Turijn nu kunnen wandelen of hun dagelijkse rondje kunnen joggen.

De lezers van De Autogids waardeerden het iconisch design van het model, alsook de ruime keuze aan koetswerkvarianten (berline, cabriolet en 3+1), wat bevestigt dat de Fiat New 500E een echte "coup de coeur" is.

Met een gamma vanaf €24.990 is de Fiat New 500E ook een van de meest betaalbare 100% elektrische modellen op de markt.

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

De Fiat New 500 op de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in Las Vegas

 • De Fiat New 500 is in zijn versies 3+1 en New (500)RED te zien in de "Electrification Zone" op de stand van Stellantis.
 • Het Italiaanse merk speelt zijn rol binnen de Groep door zijn meest emblematische en technologische model voor te stellen: de volledig elektrische New 500, die eenvoudige en leuke mobiliteit voor iedereen illustreert, een nieuw idee van de "dolce vita".
 • Geavanceerde elektrificatie, cockpittechnologie, autonomie en connectiviteit zijn tastbare voorbeelden van de overgang van Stellantis naar een hoogtechnologisch bedrijf voor duurzame mobiliteit.

De Fiat New 500 3+1 is ideaal voor stadsgebruik en combineert glamour en typisch Italiaans design met verbazingwekkende functionaliteit.

 • Met de lancering van de New 500 3+1, de meest veelzijdige New 500, omvat het Fiat New 500-gamma, naast de berline- en cabrioversie, voortaan een derde koetswerkvariant.
 • Een derde "deurtje" dat het verschil maakt in het dagelijks gebruik.
 • Twee actieradiusopties beschikbaar: meer dan 180 km en tot 320 km (volgens de WLTP-cyclus), met de mogelijkheid om tot 460 km in de stad te rijden.
 • Een hightech en connected auto: UConnect 5 met 10,25" touchscreen, WiFi-hotspot of Alexa beschikbaar op de Fiat New 500-reeks.
 • De Fiat New 500 3+1 is te zien in een nieuwe reeks foto's genomen aan het Maritiem Station van Brussel, de nieuwe emblematische locatie van Tour&Taxis in Brussel.
 • De Fiat New 500 is niet zomaar een elektrische auto. Fiat heeft een echt ecosysteem rond dit model ontworpen, wat getuigt van zijn milieu-ambitie.

Nieuwe 500 krijgt 5 sterren en de beste beoordeling van Green NCAP

• De Nieuwe 500, Fiat's eerste auto die volledig elektrisch en alleen elektrisch is, heeft een Green NCAP-beoordeling van 5 sterren gekregen
• Bereikt door het behalen van topscores in alle tests
• In 2021 is de Nieuwe 500 de eerste auto die 10/10 behaalt in de Green NCAP Energy Efficiency Index

“Shop & Charge”: a “refill of benefits” is coming for New 500 customers at Carrefour retail outlets

• A one-off in Italy, the project kicks off, promoted by Fiat, Carrefour and Be Charge, and featuring the full-electric New Fiat 500.
• The scheme involves the gradual installation of electric charging points at 135 Carrefour retail outlets in Italy, the first 60 of which are already operational.
• For New 500 customers: charging at discounted rates and exclusive benefits when buying Carrefour-branded organic products and sustainably produced food.
• Expected to be involved is the Fiat sales network, due to organize test drives and product placement at Carrefour retail outlets in Italy taking part in the initiative, which will take on a New 500 theme for the scheme.

De 64e verjaardag van de 500 wordt gevierd met het debuut van de New 500 in het eerste land buiten Europa: Israël

• Een speciale verjaardag voor de legendarische "Cinquino": zijn derde generatie, elektrisch en enkel elektrisch, zet zijn eerste stappen buiten Europa en maakt zijn debuut in Israël.
• Olivier François, CEO van Fiat en CMO van Stellantis, nam deel aan de presentatie - die vandaag in Tel Aviv plaatsvond - met een inspirerende videoboodschap vanaf het dak van Lingotto, dat nu de hoogste hangende tuin van Europa is geworden.
• De New 500 is de best verkochte elektrische stadsauto in 10 Europese landen en haalt in nog eens 7 landen een podiumplaats.