FULL WATT! MET ZIJN GAMMA VAN 100% ELEKTRISCHE BEDRIJFSVOERTUIGEN VISEERT PEUGEOT DE PLAATS VAN DE MARKTLEIDER

donderdag, 25 november 2021 17:12
FULL WATT! MET ZIJN GAMMA VAN 100% ELEKTRISCHE BEDRIJFSVOERTUIGEN VISEERT PEUGEOT DE PLAATS VAN DE MARKTLEIDER

De elektrische revolutie voor professionals is begonnen: het merk PEUGEOT biedt nu een reeks 100% elektrische bestelwagens aan. De elektrische bestelwagens van PEUGEOT behouden 100% van de functionaliteit van conventionele dieselversies, maar genereren geen geluid, geen trillingen, geen uitstoot en geen geur. Dit is voldoende om het leven van gebruikers en hun omgeving radicaal te veranderen.

Met dit complete gamma 100% elektrische bestelwagens, één van de allereerste op de markt, wil PEUGEOT tegen 2022 de leider zijn in de verkoop van schone bestelwagens in Europa.
Het doel is om professionals een nieuw niveau van gemoedsrust te bieden en traditionele vormen van vervuiling te verminderen, in een tijd waarin de huidige maatschappelijke trends vragen om steeds meer bedrijfsvoertuigen in stedelijke gebieden.

PEUGEOT zal tegen 2021 4.000 elektrische bedrijfsvoertuigen in Europa hebben geleverd en heeft al een orderboek van 10.000 voertuigen.
Om zijn elektrische aanbod en zijn voordelen nog meer onder de aandacht te brengen bij professionals, onthult PEUGEOT binnenkort een nieuwe speciale reclamecampagne over het hele continent.

100% elektrische voertuigen: het hele PEUGEOT-gamma van bedrijfswagens is nu elektrisch, met de komst dit najaar van de e-PARTNER-bestelwagens en de grote elektrische e-BOXER-bestelwagens, die aansluiten bij de e-EXPERT-bestelwagens die vorig jaar werden gelanceerd en de titel kregen van International Van of The Year 2021. Het onderscheidende kenmerk van alle elektrische bestelwagens van PEUGEOT is dat ze geen compromis sluiten op het gebied van bruikbaarheid of bruikbaarheid in vergelijking met dieselversies, terwijl ze alle voordelen van de elektrische motor bieden: lagere bedrijfskosten, gemak van rijden, onmiddellijke gasrespons, hoog koppel, totale afwezigheid van geluid, trillingen, geuren en emissies. De specialisten gaven de titel van Bestelwagen van het Jaar aan de gloednieuwe PEUGEOT e-PARTNER in het VK, na de toekenning van de drie voertuigen van het merk, PARTNER, EXPERT en BOXER, voor hun praktische bruikbaarheid in hun respectievelijke categorieën.

Naast deze 100% batterij-elektrische voertuigen, zal PEUGEOT voor het einde van het jaar ook de productie starten van zijn eerste elektrische bestelwagen met brandstofcel, de e-EXPERT HYDROGEN. Zo breidt het merk zijn aanbod uit tot de meest geavanceerde elektrificatietechnologieën.

"We hebben de verbintenis aangekondigd en nagekomen om tegen het einde van 2021 een volledig gamma elektrische bedrijfsvoertuigen te bouwen; Stellantis Group houdt dus zijn woord. Bovendien zullen we, om aan andere behoeften van de klant te voldoen, een "waterstofbrandstofcel" versie aanbieden op onze bestelwagen in de komende weken in sommige landen, wat onze voortdurende inzet voor innovatie aantoont", benadrukt Xavier PEUGEOT, Managing Director van de Business Unit Commercial Vehicles van de Stellantis Group.

In de komende weken lanceert PEUGEOT een grote internationale communicatiecampagne om ondernemers en ambachtslieden in het zonnetje te zetten. Ze zullen te zien zijn in een lanceringsfilm die ze laat zien op een gelukkige en rustige werkdag, mogelijk gemaakt door de drie emissievrije elektrische bestelwagens van PEUGEOT: e-PARTNER, e-EXPERT en e-BOXER. De internationale campagne zal de nieuwe "For the Day Ahead"-signatuur dragen van de Peugeot Professional-bestelwagenreeks en zal gebaseerd zijn op een video https://youtu.be/MZpP0sqolAA, die de logo's toont van de gebruikers van elektrische bestelwagens van PEUGEOT in de stad . De campagne zal vergezeld gaan van digitale, pers- en posterreclame, en zal in eerste instantie gelanceerd worden in Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Linda JACKSON, Managing Director van het merk PEUGEOT, zei: "PEUGEOT streeft ernaar de leidende speler te zijn in de verandering en transformatie van de zakelijke sector naar puur elektrisch. Het is duidelijk dat de gebruikskosten een zeer sterk argument zijn voor gebruikers, maar we laten ook zien dat elektrische bedrijfswagens een plezier zijn om in te rijden: voor hun chauffeur, die zich openstelt voor een nieuwe, rustgevende rijervaring, en voor iedereen om hen heen, die profiteert van een rustige omgeving, verstoken van zowel geluid als geur".

HET GAMMA VAN DE PEUGEOT ELECTRISCHE BEDRIJFSVOERTUIGEN:

De 100% Electrische PEUGEOT e-PARTNER:

De PEUGEOT PARTNER is sinds zijn lancering in 1996 in meer dan 100 landen op de markt, met reeds 2.000.000 geproduceerde exemplaren. Hij was ook in 2019 de International Van Of The Year. De PEUGEOT PARTNER, sinds zijn lancering in 2018 in het F1-segment (Vans) Europees marktleider met een gestage groei van het marktaandeel, is nu verkrijgbaar met een 100% elektrische motor.

Kenmerken van de nieuwe PEUGEOT e-PARTNER:

 • een actieradius tot 275 km volgens de WLTP-cyclus (momenteel goedgekeurd)
 • 2 lengtes (standaard en lang)
 • 2 silhouetten: bestelwagen (tot 3 zitplaatsen) en verlengde cabine (tot 5 zitplaatsen)
 • trekvermogen tot 750 kg
 • een laadvermogen tot 800 kg
 • een laadvolume tot 4,4 m³, precies hetzelfde als de benzineversie.

Gebaseerd op het EMP2 (Efficient Modular Platform) multi-energieplatform, wordt de PEUGEOT e-PARTNER geleverd met een 100% elektrische motor met een maximumvermogen van 100 kW (136 pk) en een maximumkoppel van 260 Nm dat vanaf de start beschikbaar is voor onmiddellijke respons, zonder trillingen, lawaai, schakelen of geuren en, natuurlijk, absoluut geen CO2-uitstoot.

De PEUGEOT e-EXPERT en de e-EXPERT HYDROGEN:

Het segment compacte bestelwagens is goed voor meer dan 750.000 voertuigen per jaar in Europa en de PEUGEOT EXPERT breidt zijn aanwezigheid in dit segment elk jaar uit sinds zijn lancering in 2016. Er zijn al meer dan 195.000 eenheden van deze nieuwste generatie verkocht.

Zijn elektrische versie werd in 2021 uitgeroepen tot International Van of the Year - de 6e PEUGEOT die deze prijs wint sinds zijn oprichting in 1992.

De nieuwe PEUGEOT e-EXPERT wordt geleverd met:

 • keuze uit 2 accu's van 50 en 75 kWh en 2 actieradius met maximaal 330 km in de WLTP-homologatiecyclus
 • 3 lengtes (Compact, Standard en Long)
 • een trekvermogen van 1000 kg en een laadvermogen van 1275 kg
 • een laadvolume identiek aan dat van de verbrandingsversie (6,6m³).

Net als zijn neef, de PEUGEOT e-PARTNER, is de PEUGEOT e-EXPERT gebaseerd op het multi-energieplatform EMP2 (Efficient Modular Platform) en biedt hij een 100% elektrische motor met een maximumvermogen van 100 kW (136 pk) en een maximum koppel van 260 Nm beschikbaar vanaf het begin.

Daarnaast lanceert PEUGEOT de productie van een elektrische versie die wordt aangedreven door een waterstofbrandstofcel, de PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN. PEUGEOT is een van de allereerste fabrikanten die dit type motor in serieproductie aanbiedt. De PEUGEOT e-EXPERT HYDROGEN innoveert met zijn "mid-power plug-in waterstof brandstofcel elektrisch" systeem, dat bestaat uit:

 • Een brandstofcel die de elektriciteit produceert die nodig is om het voertuig voort te stuwen dankzij de waterstof aan boord van het tanksysteem.
 • Een lithium-ion-hoogspanningsaccu met een capaciteit van 10,5 kWh die kan worden opgeladen via het elektriciteitsnet en die tijdens bepaalde rijfasen ook de elektromotor aandrijft.

Deze nieuwe PEUGEOT e-EXPERT Hydrogen heeft ook:

 • de mogelijkheid om alle afstanden af ​​te leggen zonder lokale CO2-uitstoot
 • de mogelijkheid om in 3 minuten waterstof te tanken voor meer dan 400 km actieradius in de WLTP-homologatiecyclus (onder voorbehoud van goedkeuring)
 • 2 lengtes beschikbaar (Standaard en Lang), met dezelfde laadvolumekarakteristieken als de diesel- en batterij-elektrische versies
 • Tot 6,1 m³ laadvolume,
 • Tot 1100 kg laadvermogen
 • Tot 1000 kg trekvermogen

De nieuwe elektrische PEUGEOT e-BOXER heeft:

 • 2 actieradiusniveaus tot 340 km in de WLTP-homologatiecyclus (wordt momenteel gehomologeerd),
 • 2 batterijcapaciteiten van 37 kWh en 70 kWh,
 • 4 lengtes en 3 hoogtes,
 • een laadvermogen tot 1890 kg (afhankelijk van uitvoering),
 • een laadvolume identiek aan dat van de verbrandingsversie, tot 17 m3.

De nieuwe elektrische PEUGEOT BOXER biedt een 100% elektrische motor met een maximumvermogen van 90 kW (122 pk) en een maximumkoppel van 260 Nm dat beschikbaar is vanaf het starten voor een onmiddellijke respons, zonder trillingen, geen lawaai, geen schakelen, geen geur en natuurlijk absoluut geen CO2-uitstoot.

De aandrijflijn is uitgerust met een energieterugwinningssysteem, dat zowel bij het loslaten van het gaspedaal als bij het remmen ingrijpt. De maximumsnelheid is elektronisch begrensd op 110 km/u (en 90 km/u voor de 4-tons uitvoeringen).

De nieuwe PEUGEOT e-BOXER combineert compacte buitenafmetingen met maximale laadcapaciteit: de accu's bevinden zich onder de vloer, zonder enige impact op het laadvolume.

 

Getagged onder:
peugeot

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Peugeot e-partner, next gen small e-van

Het merk PEUGEOT is een van de eerste merken die een volledig assortiment elektrische bedrijfswagens in Europa aanbiedt en bevestigt opnieuw zijn positie in dit segment. Als aanvulling op de nieuwe PEUGEOT e-EXPERT (International VAN of The Year 2021) en PEUGEOT e-BOXER, presenteert PEUGEOT met trots de nieuwe PEUGEOT e-PARTNER. Voortbouwend op zijn commerciële succes van generatie op generatie en talloze prijzen gewonnen, waaronder de titel van International VAN of The Year in 2019, is de PEUGEOT PARTNER sinds zijn lancering in 1996 in 2.000.000 voertuigen geproduceerd en in meer dan 100 landen verkocht.

NIEUWE 100% ELEKTRISCHE PEUGEOT e-208

NIEUWE e-208 100% ELEKTRISCH: MEER FUN, EFFICIENTER, EN TOT 400 KM BEREIK MET EEN NIEUWE ELEKTRISCHE MOTOR 

 

 • EXCELLENCE: Ultra-efficiënt, gemiddeld verbruik van 12 kWh/100 km 
 • EMOTION: 15% meer vermogen en 10,5% meer 100% elektrische actieradius 
 • ALLURE: Elektrisch kampioen in Frankrijk en Europa

 

Na een eerste optimalisatie eind 2021, waardoor de actieradius met 6,5% (+22 km) toenam, zal de PEUGEOT e-208 in 2023 profiteren van een belangrijke technologische verschuiving om de nieuwe motor van de PEUGEOT e-308 te integreren: het maximumvermogen zal met 15% toenemen, van 100 kW/136 pk tot 115 kW/156 pk, terwijl belangrijke werkzaamheden op het gebied van efficiëntie het gemiddelde energieverbruik zullen terugbrengen tot slechts 12 kWh, waardoor de actieradius met 10,5%, oftewel 38 km, zal toenemen tot 400 km. Zeer belangrijke verbeteringen voor het plezier, het budget en het dagelijkse leven van de gebruikers!  

De PEUGEOT e-208, de 100% elektrische versie van de 208, ziet er fantastisch uit, bevat state-of-the-art uitrusting en is dankzij de elektrische technologie en de PEUGEOT i-cockpit® met zijn compacte stuurwiel erg leuk om mee te rijden. Dit staat garant voor directe sensaties en een ongeëvenaard rijgedrag. Door zijn vele kwaliteiten is hij een enorm succes bij klanten: sinds zijn lancering in 2019 zijn er bijna 110.000 geproduceerd, maar bovenal staat de PEUGEOT e-208 sinds begin 2022 aan de leiding van de verkoop in het elektrische B-segment in Europa en in dezelfde periode op de 1e plaats voor alle segmenten samen van de in Frankrijk verkochte elektrische voertuigen.

Nieuwe Peugot E-308 en E-308 SW

PEUGEOT 308 EN 308 SW 100% ELEKTRISCH

 

 • ALLURE: 100% elektrisch en 100% onweerstaanbare 308 berline en break
 • ALLURE: Eerste 100% elektrische break versie van een Europese fabrikant
 • EXCELLENCE: Nieuwe 115 kW/156 pk motor, nieuwe generatie accu
 • EXCELLENCE: 12,7 kWh/100 km, referentie-efficiëntie in het C-segment  
 • EMOTIE: Het plezier van 100% elektrisch rijden met de PEUGEOT i-Cockpit®.

Nieuwe Peugot 408: onverwacht in alle opzichten, een dynamische, innovatieve fastback

Met de nieuwe 408 toont PEUGEOT de creativiteit van haar teams door een nieuw fastback silhouet aan te bieden aan de top van het C-segment: de PEUGEOT 408 is de eerste in zijn soort, zowel in de geschiedenis van het Merk als op de huidige automarkt. Hij is onverwacht omdat hij anders is. Deze PEUGEOT van het nieuwe tijdperk heeft een katachtige houding en unieke verschijning, evenals een uitmuntendheid van de techniek gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, evenals emoties die worden geleverd door geavanceerde technologieën gewijd aan rijplezier en instinctief gebruik.