Verkoopstart EQB, het tweede elektrische compacte model van Mercedes-EQ

donderdag, 25 november 2021 17:21
Verkoopstart EQB, het tweede elektrische compacte model van Mercedes-EQ

De elektrische EQB is nu te bestellen, vanaf € 63.041 BTW incl. voor de EQB 300 4MATIC. Standaard beschikt de EQB over vijf zitplaatsen, maar optioneel is hij er ook als zevenzitter. Na de EQA is de EQB al het tweede volledig elektrische compacte model van Mercedes-EQ.

Het modellengamma bestaat in eerste instantie uit de EQB 300 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd:
19,4-18,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] met 168 kW/228 pk en de EQB 350 4MATIC
(stroomverbruik gecombineerd: 19,2-18,3 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 215 kW/292 pk. De prijs van deze krachtigere versie begint bij € 65.945 BTW incl.. Bij de EQB is één jaar Mercedes me Charge inbegrepen. Mercedes-EQ-klanten hebben via Mercedes me Charge eenvoudig toegang tot een netwerk van ruim 600.000 laadpunten wereldwijd. Tegelijkertijd profiteren ze van een geïntegreerde betaalfunctie met eenvoudige facturatie.

De EQB is gedurende een beperkte periode na de introductie leverbaar als Edition 1. Het exterieur van deze limited edition combineert elementen uit het nightpakket met AMG-styling. 20 inch lichtmetalen AMG-velgen, matkoper en glansgedraaid, ronden de sportieve uitstraling af. Highlights van het Edition 1 interieur zijn de bekleding in nevagrijs leder met CYBER CUT blauw, het van achteren verlichte sierdeel in spiraallook en luchtuitstroomopeningen met buitenring in zilverchroom en binnenring in energyblauw.

Optioneel is de EQB leverbaar in de Mercedes-EQ specifieke uitrustingslijn Electric Art. Kleuraccenten in modern roségoud worden gebruikt om de bekleding in lederlook ARTICO /stof Cupertino en de luchtuitstroomopeningen te accentueren. Het sierdeel in spiraallook wordt van achteren verlicht. Tot de uitrusting behoren verder onder meer speciale 18 inch lichtmetalen velgen, bicolor.

Dit zijn de belangrijkste opties en pakketten:

De derde zitrij met twee extra afzonderlijke zitplaatsen biedt comfortabel plaats aan personen met een lengte tot 1,65 meter. Tot de omvangrijke veiligheiduitrusting behoren uittrekbare hoofdsteunen, veiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer op alle buitenste zitplaatsen en een windowbag die ook de passagiers op de derde zitrij beschermt.
Het Advanced pakket (inbegrepen bij de Edition 1; anders: breidt de standaarduitrusting van de EQB uit met extra comfort- en veiligheidsuitrustingen. In het interieur vormen twee 10,25 inch displays samen de widescreen cockpit. Verder wordt de bestuurder ondersteund door het spiegelpakket en het parkeerpakket met achteruitrijcamera.
Het Advanced Plus pakket bouwt voort op het Advanced pakket en verhoogt het comfort nog eens met het KEYLESS GO-comfortpakket, de THERMOTRONIC 2-zone automatische airconditioning, een klankrijk sound system en een draadloos oplaadsysteem voor mobiele eindapparatuur.
De EQB wordt geleverd met intelligente rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning. Het rijassistentiepakket bevat nu aanvullende functies. Voorbeelden zijn de afslagfunctie, de noodrijbaanfunctie, de uitstapwaarschuwingsfunctie die de bestuurder waarschuwt voor passerende fietsers of voertuigen, en een waarschuwing wanneer voetgangers in de buurt van een zebrapad worden gedetecteerd.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.

[1] Verbruikswaarden en CO₂-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. Het stroomverbruik werd bepaald op basis van VO 683/2008/EC. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.

Getagged onder:
mercedesbenz
Laatst aangepast op donderdag, 25 november 2021 17:34

Gerelateerde items (op tag)

Wereldpremière van het nieuwe topmodel Mercedes-AMG GT 63 S E Performance in Shanghai

Mercedes-AMG heeft tijdens de Formule 1™ in Shanghai het nieuwe topmodel van zijn GT-serie gepresenteerd. De uiterst krachtige E PERFORMANCE hybride-aandrijflijn, die bestaat uit een V8-motor en een elektromotor, zorgt voor razendsnelle reacties op rijcommando's en een nadrukkelijke vermogensafgifte. De innovatieve autosporttechnologie, geïnspireerd door het Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team, vormt de basis voor een unieke rijbeleving vol prestaties en rijdynamiek.

Uitgebreide update: EQS nu met staande ster en nog grotere actieradius

Sinds de introductie heeft Mercedes-Benz de EQS en zijn broers continu doorontwikkeld. Onafhankelijk van modelupdates en sneller dan ooit zijn er innovaties in de seriemodellen van de EQS, EQE, EQS SUV en EQE SUV verwerkt. Met talrijke productupgrades heeft het merk sneller dan ooit op feedback van de markt en klanten gereageerd. De EQS krijgt nu voor het huidige modeljaar 2024 een zeer uitgebreid updatepakket. Het elektrische topmodel wordt geleverd met 82 km meer actieradius, een nieuwe grille met chroomapplicaties, een staande Mercedes-ster op de motorkap en nog meer comfort achterin.

Tomorrow drives Mercedes-Benz: focus op duurzame bedrijfsstrategie gaat veel verder dan alleen producten

Op de derde jaarlijkse ESG-conferentie (Environmental, Social & Governance) laat Mercedes-Benz zien dat het ambitieuze en meetbare doelen wil bereiken. Op weg naar een groene toekomst – en met een duidelijke focus op de gehele waardeketen – verankert de onderneming duurzaamheid in zijn dagelijkse bedrijfsvoering. Een belangrijk aspect is de wereldwijde uitbreiding van het elektrische portfolio, met als doel een xEV-aandeel van 50 procent in nieuw verkochte personenwagens in de tweede helft van het decennium. En tegen het einde van dit decennium is het de bedoeling om de uitstoot van CO2 in de productie met 80 procent te verminderen[1]. De ambitie is om in 2039 de eigen fabrieken op 100 procent hernieuwbare energie te laten draaien. Door een strategische focus te combineren met tactische flexibiliteit blijft de onderneming ecologisch en economisch op koers liggen naar een duurzame toekomst. Ook relevante initiatieven met betrekking tot sociale en bestuurlijke aspecten in de onderneming dragen bij aan een holistische duurzaamheidsaanpak. Dit omvat verschillende maatregelen waarmee Mercedes-Benz bijdraagt aan een ‘Just Transition’, bijvoorbeeld met de duurzame personeelsstrategie en initiatieven die de mensenrechten in de onderneming en in de waardeketen versterken. Door op bestuursniveau een management- en coördinatiefunctie voor duurzaamheid op te zetten, versterkte Mercedes-Benz zijn governance in 2023 om het duurzaamheidsmanagement van de groep in de toekomst nog systematischer en consistenter te kunnen controleren.

VISION EQXX demonstreert opnieuw baanbrekende efficiëntie: energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1 tijdens elektrische rit van Riyadh naar Dubai

De technologiedrager VISION EQXX heeft met zijn derde langeafstandsrit van meer dan 1.000 km aangetoond dat zelfs de Arabische woestijn geen obstakel vormt voor energie-efficiëntie. Op een uitdagende route door drukke steden en de open woestijn behaalde het baanbrekende elektrische testvoertuig een energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1. Dit komt overeen met circa 0,9 l/100 km voor een benzineauto. Bij buitentemperaturen tot 34 °C (93 °F) versloeg de VISION EQXX zijn eigen record aanzienlijk.