Verkoopstart EQB, het tweede elektrische compacte model van Mercedes-EQ

donderdag, 25 november 2021 17:21
Verkoopstart EQB, het tweede elektrische compacte model van Mercedes-EQ

De elektrische EQB is nu te bestellen, vanaf € 63.041 BTW incl. voor de EQB 300 4MATIC. Standaard beschikt de EQB over vijf zitplaatsen, maar optioneel is hij er ook als zevenzitter. Na de EQA is de EQB al het tweede volledig elektrische compacte model van Mercedes-EQ.

Het modellengamma bestaat in eerste instantie uit de EQB 300 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd:
19,4-18,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] met 168 kW/228 pk en de EQB 350 4MATIC
(stroomverbruik gecombineerd: 19,2-18,3 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 215 kW/292 pk. De prijs van deze krachtigere versie begint bij € 65.945 BTW incl.. Bij de EQB is één jaar Mercedes me Charge inbegrepen. Mercedes-EQ-klanten hebben via Mercedes me Charge eenvoudig toegang tot een netwerk van ruim 600.000 laadpunten wereldwijd. Tegelijkertijd profiteren ze van een geïntegreerde betaalfunctie met eenvoudige facturatie.

De EQB is gedurende een beperkte periode na de introductie leverbaar als Edition 1. Het exterieur van deze limited edition combineert elementen uit het nightpakket met AMG-styling. 20 inch lichtmetalen AMG-velgen, matkoper en glansgedraaid, ronden de sportieve uitstraling af. Highlights van het Edition 1 interieur zijn de bekleding in nevagrijs leder met CYBER CUT blauw, het van achteren verlichte sierdeel in spiraallook en luchtuitstroomopeningen met buitenring in zilverchroom en binnenring in energyblauw.

Optioneel is de EQB leverbaar in de Mercedes-EQ specifieke uitrustingslijn Electric Art. Kleuraccenten in modern roségoud worden gebruikt om de bekleding in lederlook ARTICO /stof Cupertino en de luchtuitstroomopeningen te accentueren. Het sierdeel in spiraallook wordt van achteren verlicht. Tot de uitrusting behoren verder onder meer speciale 18 inch lichtmetalen velgen, bicolor.

Dit zijn de belangrijkste opties en pakketten:

De derde zitrij met twee extra afzonderlijke zitplaatsen biedt comfortabel plaats aan personen met een lengte tot 1,65 meter. Tot de omvangrijke veiligheiduitrusting behoren uittrekbare hoofdsteunen, veiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer op alle buitenste zitplaatsen en een windowbag die ook de passagiers op de derde zitrij beschermt.
Het Advanced pakket (inbegrepen bij de Edition 1; anders: breidt de standaarduitrusting van de EQB uit met extra comfort- en veiligheidsuitrustingen. In het interieur vormen twee 10,25 inch displays samen de widescreen cockpit. Verder wordt de bestuurder ondersteund door het spiegelpakket en het parkeerpakket met achteruitrijcamera.
Het Advanced Plus pakket bouwt voort op het Advanced pakket en verhoogt het comfort nog eens met het KEYLESS GO-comfortpakket, de THERMOTRONIC 2-zone automatische airconditioning, een klankrijk sound system en een draadloos oplaadsysteem voor mobiele eindapparatuur.
De EQB wordt geleverd met intelligente rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning. Het rijassistentiepakket bevat nu aanvullende functies. Voorbeelden zijn de afslagfunctie, de noodrijbaanfunctie, de uitstapwaarschuwingsfunctie die de bestuurder waarschuwt voor passerende fietsers of voertuigen, en een waarschuwing wanneer voetgangers in de buurt van een zebrapad worden gedetecteerd.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.

[1] Verbruikswaarden en CO₂-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. Het stroomverbruik werd bepaald op basis van VO 683/2008/EC. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.

Getagged onder:
mercedesbenz
Laatst aangepast op donderdag, 25 november 2021 17:34

Gerelateerde items (op tag)

De VISION EQXX – elektrische actieradius en efficiency op een geheel nieuw niveau

De roadtrip opnieuw geïnterpreteerd: innovatief concept voor serieproductie
In het tijdperk van elektromobiliteit zijn actieradius en efficiëntie van doorslaggevend belang. Elektroauto’s met een grote actieradius zijn ook geschikt voor lange afstanden en dus voor roadtrips, waarmee de acceptatie verder wordt vergroot. Een hoge efficiëntie maakt het ook mogelijk een kleinere en dus lichtere accu te gebruiken om meer te bereiken met minder. Mercedes-Benz verricht in dit opzicht pionierswerk, met als meest recente bewijs de actieradiuskampioen EQS. In een test die werd uitgevoerd door de gerenommeerde Amerikaanse auto-informatiedienst Edmunds legde een EQS 450+ met 245 kW/333 pk (stroomverbruik gecombineerd (WLTP): 19,8-15,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] 679 km af op één acculading. Dat is 124 km meer dan alle andere elektroauto‘s die eerder door Edmunds zijn getest.

Zo duurzaam kan luxe zijn: 360°-milieucheck voor de nieuwe S-Klasse plug-in hybride

Met twee keer zoveel elektrische actieradius (100 km), 110 in plaats van 90 kW aan elektrisch vermogen en een vlakke bagageruimte met doorlaadmogelijkheid, heeft de nieuwe S 580 e plug-in hybride van Mercedes-Benz veel voordelen ten opzichte van zijn voorganger (gecombineerd brandstofverbruik, gewogen: 1,0-0,6 l/100 km, gecombineerde CO2-uitstoot, gewogen: 22-15 gram/km; gecombineerd stroomverbruik, gewogen: 24,8-20,7 kWh/100 km)1. En uit de 360°-milieucheck blijkt dat de nieuwe S-Klasse S 580 e gedurende zijn gehele levenscyclus ook milieuvriendelijker en dus duurzamer is. Wanneer gekeken wordt naar de productie, een gebruiksfase waarin meer dan 300.000 kilometer wordt gereden en de recycling aan het einde van de levensduur, gaat met het nieuwe model 14,1 procent minder CO2-uitstoot gepaard ten opzichte van zijn voorganger, de S 560 e, wanneer wordt geladen met de gemiddelde Europese energiemix. Indien wordt geladen met energie uit waterkracht is de CO2-uitstoot 36,2 procent lager.

Nieuwe Mercedes-Benz eVito Gesloten Bestelwagen met grotere accu

  • Bereik van 280 km (WLTP, gecombineerd)1,2 tot 330 km (WLTP in de stad)1,2 en snellaadfunctie
  • Accucapaciteit 70 procent hoger dan die van voorgaand model
  • Leverbaar in twee lengtevarianten met tot 6.6m3 laadvolume
  • Efficiënt en comfortabel rijden dankzij automatische recuperatie met DAUTO
  • Leverbaar vanaf € 45.095

Mercedes-Benz werkt samen met Factorial Energy voor solid-state accu’s

  • Mercedes-Benz en Factorial Energy (Factorial), Amerikaans specialist in solid-state accu's, streven naar samenwerking bij de ontwikkeling van solid-state technologie – van accucellen tot voertuigintegratie
  • Mercedes-Benz versterkt de samenwerking door een aandelenbelang in Factorial
  • Solid-state technologie creëert nieuwe maatstaven op het gebied van energiedichtheid, waardoor een grotere actieradius met kortere laadtijden mogelijk wordt