Verkoopstart EQB, het tweede elektrische compacte model van Mercedes-EQ

donderdag, 25 november 2021 17:21
Verkoopstart EQB, het tweede elektrische compacte model van Mercedes-EQ

De elektrische EQB is nu te bestellen, vanaf € 63.041 BTW incl. voor de EQB 300 4MATIC. Standaard beschikt de EQB over vijf zitplaatsen, maar optioneel is hij er ook als zevenzitter. Na de EQA is de EQB al het tweede volledig elektrische compacte model van Mercedes-EQ.

Het modellengamma bestaat in eerste instantie uit de EQB 300 4MATIC (stroomverbruik gecombineerd:
19,4-18,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] met 168 kW/228 pk en de EQB 350 4MATIC
(stroomverbruik gecombineerd: 19,2-18,3 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km)1 met 215 kW/292 pk. De prijs van deze krachtigere versie begint bij € 65.945 BTW incl.. Bij de EQB is één jaar Mercedes me Charge inbegrepen. Mercedes-EQ-klanten hebben via Mercedes me Charge eenvoudig toegang tot een netwerk van ruim 600.000 laadpunten wereldwijd. Tegelijkertijd profiteren ze van een geïntegreerde betaalfunctie met eenvoudige facturatie.

De EQB is gedurende een beperkte periode na de introductie leverbaar als Edition 1. Het exterieur van deze limited edition combineert elementen uit het nightpakket met AMG-styling. 20 inch lichtmetalen AMG-velgen, matkoper en glansgedraaid, ronden de sportieve uitstraling af. Highlights van het Edition 1 interieur zijn de bekleding in nevagrijs leder met CYBER CUT blauw, het van achteren verlichte sierdeel in spiraallook en luchtuitstroomopeningen met buitenring in zilverchroom en binnenring in energyblauw.

Optioneel is de EQB leverbaar in de Mercedes-EQ specifieke uitrustingslijn Electric Art. Kleuraccenten in modern roségoud worden gebruikt om de bekleding in lederlook ARTICO /stof Cupertino en de luchtuitstroomopeningen te accentueren. Het sierdeel in spiraallook wordt van achteren verlicht. Tot de uitrusting behoren verder onder meer speciale 18 inch lichtmetalen velgen, bicolor.

Dit zijn de belangrijkste opties en pakketten:

De derde zitrij met twee extra afzonderlijke zitplaatsen biedt comfortabel plaats aan personen met een lengte tot 1,65 meter. Tot de omvangrijke veiligheiduitrusting behoren uittrekbare hoofdsteunen, veiligheidsgordels met gordelspanner en gordelkrachtbegrenzer op alle buitenste zitplaatsen en een windowbag die ook de passagiers op de derde zitrij beschermt.
Het Advanced pakket (inbegrepen bij de Edition 1; anders: breidt de standaarduitrusting van de EQB uit met extra comfort- en veiligheidsuitrustingen. In het interieur vormen twee 10,25 inch displays samen de widescreen cockpit. Verder wordt de bestuurder ondersteund door het spiegelpakket en het parkeerpakket met achteruitrijcamera.
Het Advanced Plus pakket bouwt voort op het Advanced pakket en verhoogt het comfort nog eens met het KEYLESS GO-comfortpakket, de THERMOTRONIC 2-zone automatische airconditioning, een klankrijk sound system en een draadloos oplaadsysteem voor mobiele eindapparatuur.
De EQB wordt geleverd met intelligente rijassistentiesystemen met coöperatieve bestuurdersondersteuning. Het rijassistentiepakket bevat nu aanvullende functies. Voorbeelden zijn de afslagfunctie, de noodrijbaanfunctie, de uitstapwaarschuwingsfunctie die de bestuurder waarschuwt voor passerende fietsers of voertuigen, en een waarschuwing wanneer voetgangers in de buurt van een zebrapad worden gedetecteerd.

Mercedes-Benz AG in één oogopslag

Mercedes-Benz AG is verantwoordelijk voor de wereldwijde activiteiten van Mercedes-Benz Cars en Mercedes-Benz Vans met meer dan 170.000 medewerkers wereldwijd. Ola Källenius is voorzitter van de raad van bestuur van Mercedes-Benz AG. De onderneming richt zich op de ontwikkeling, productie en verkoop van personenwagens en bestelwagens, alsmede voertuiggerelateerde services. Bovendien streeft de onderneming naar een leidende rol in elektromobiliteit en voertuigsoftware. Het productportfolio omvat het merk Mercedes-Benz met de submerken Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-EQ, G-Klasse, alsmede het merk smart. Het merk Mercedes me biedt toegang tot de digitale services van Mercedes-Benz. Mercedes-Benz AG is een van de grootste fabrikanten van premium personenwagens. In 2020 werden circa 2,1 miljoen personenwagens en bijna 375.000 bestelwagens verkocht. In deze twee divisies breidt Mercedes-Benz AG zijn wereldwijde productienetwerk met zo’n 35 fabrieken op vier continenten continu verder uit en richt zich daarbij op de eisen die aan elektromobiliteit worden gesteld. Tegelijkertijd bouwt de onderneming zijn wereldwijde netwerk voor accuproductie op drie continenten verder uit. Duurzaamheid is de leidraad van de Mercedes-Benz strategie en betekent voor de onderneming het creëren van duurzame waarde voor alle belanghebbenden: klanten, medewerkers, investeerders, zakelijke partners en de samenleving als geheel. De basis hiervoor is de duurzaamheidsstrategie van Daimler. In deze strategie neemt de onderneming de verantwoordelijkheid op zich voor de economische, ecologische en sociale gevolgen van zijn bedrijfsactiviteiten en heeft het oog voor de gehele waardeketen.

[1] Verbruikswaarden en CO₂-emissies volgens wettelijke voorschriften (Verordeningen (EU) 715/2007 en (EU) 2017/1153) in de laatst geldende versies. Het stroomverbruik werd bepaald op basis van VO 683/2008/EC. De vermelde WLTP-waarden voor het gecombineerde brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot zijn gemeten volgens de nieuwe WLTP-testmethodiek (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) voor een voertuig in de basisuitrusting zonder opties bij standaard wielen en banden.

Getagged onder:
mercedesbenz
Laatst aangepast op donderdag, 25 november 2021 17:34

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 als plug-in hybrid: krachtige prestaties in het dagelijks verkeer

Het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach breidt het portfolio uit met een plug-in hybrid met een hoog dagelijks gebruiksgemak en een grote elektrische actieradius: de nieuwe Mercedes-AMG GLE 53 HYBRID 4MATIC+ als SUV (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,5-1,3 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 33-29 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 30,0-28,7 kWh/ 100 km)1 en als Coupé (brandstofverbruik gecombineerd, gewogen: 1,4-1,2 l/100 km, CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 31-27 g/km, energieverbruik gecombineerd, gewogen: 29,2-28,0 kWh/100 km)1.

Mercedes-Benz versterkt zijn digitale ecosysteem met opensourcesoftware

Mercedes-Benz zet vaart achter de digitale transformatie. Met de slogan ‘Enterprise Transformation – 100% Digital’ wil het concern zich profileren als toonaangevende autofabrikant op het gebied van digitalisering. Het gebruik van Free and Open Source Software (FOSS) speelt al enige tijd een beslissende rol bij de ontwikkeling van voertuigen en geïntegreerde software, maar ook op veel andere gebieden binnen de onderneming. FOSS zit in de voertuigen, in mobiele apps en in de software die binnen de onderneming wordt gebruikt. Mercedes-Benz past opensourcetechnologieën toe om innovatie te versnellen, de efficiëntie van softwareontwikkeling te verhogen en het gebruik van bestaande componenten te bevorderen.

Speciale beoordeling van assistentiesystemen: topscores voor Mercedes-Benz E-Klasse en EQE SUV van Euro NCAP

Met de nieuwe E-klasse en de EQE SUV heeft de onafhankelijke Europese veiligheidsorganisatie Euro NCAP maar liefst twee Mercedes-Benz modellen bekroond voor het zeer hoge prestatieniveau van hun assistentiesystemen. Zowel de Mercedes-Benz E 400 e 4MATIC Limousine (WLTP: brandstofverbruik gecombineerd: 0,9-0,6 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 20-14 g/km; energieverbruik gecombineerd: 21,5-19,2 kWh/100 km) en de EQE 500 4MATIC SUV (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 21,9-18,4 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 0 g/km)[1] kregen de algemene score ‘zeer goed’ bij de speciale beoordeling van de assistentiesystemen. De hoogste Euro NCAP-resultaten tot nu toe op de twee deelgebieden assistentievaardigheid en veiligheidsback-up werden in 2022 behaald door de EQE Limousine, met scores van 85 en 100 procent. Met scores van respectievelijk 85 en 99 procent sluiten de E-Klasse en de EQE SUV nu naadloos aan op dit succes.

Mercedes-Benz en Eneco kondigen Benelux-samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen

Brussel & Nieuwegein. Mercedes-Benz Belgium Luxembourg & Nederland en Eneco gaan een strategische samenwerking aan op het gebied van laadoplossingen om klanten te ondersteunen bij een zorgeloze omschakeling naar elektrisch rijden. Op deze manier hebben zowel zakelijke rijders als privéklanten de mogelijkheid om bij aanschaf van hun elektrische of geëlektrificeerde Mercedes-Benz te kiezen voor een wallbox-installatie van Eneco.