Auto van het jaar 2022: de nieuwe PEUGEOT 308 is finalist

donderdag, 02 december 2021 20:19
Auto van het jaar 2022: de nieuwe PEUGEOT 308 is finalist

Auto van het jaar 2022: de nieuwe PEUGEOT 308 is finalist

Op 29 november selecteerden de 61 leden van de jury van de Europese auto van het jaar (COTY), die 23 landen van het continent vertegenwoordigden, de nieuwe PEUGEOT 308 Berline en SW uit de 39 kandidaten om zich bij de lijst van zeven kanshebbers voor de eindoverwinning te voegen. Dit is de 5e keer in 9 jaar dat een PEUGEOT-model tot de finalisten behoort

De nieuwe 308, die ook de nieuwe logo draagt, is verleidelijk met zijn scherpe en sensuele design, zijn geavanceerde technologie en zijn efficiëntie. Zijn reeks aandrijflijnen, waaronder twee plug-in hybrides vanaf de lancering, geeft klanten de mogelijkheid om te kiezen tussen geëlektrificeerde en verbrandingsmotoren. Een volledig elektrische motor maakt het aanbod binnenkort compleet.
Geen categorieën, geen onderverdelingen, geen klassen: er is maar één Auto van het Jaar winnaar, en de winnaar van de Auto van het Jaar 2022 Award wordt op 28 februari in Genève (Zwitserland) bekendgemaakt.

Met de nieuwe 308 sluit PEUGEOT zich voor de vijfde keer sinds 2013 aan bij de besloten kring van finalisten voor de prijs European Car of the Year. Eind 2019 werd de 208 gekozen (winnaar in 2020), de 508 (Berline en SW) eind 2018, de 3008 eind 2016 (winnaar in 2017) en de vorige generatie 308 (Berline en SW) eind 2013 (winnaar 2014).
De COTY-award is de meest begeerde in de auto-industrie. De 61 juryleden komen uit 23 Europese landen. Elk van hen koos hun zeven finalisten in een eerste stemming uit een lange lijst van 39 deelnemers. De lijst met kanshebbers en finalisten is te vinden op de website van Auto van het Jaar https://www.caroftheyear.org/ .
De nieuwe PEUGEOT 308 vernieuwt het aanbod in het C-segment sedan en stationwagen. Eind oktober hadden al meer dan 24.000 klanten in Europa bestellingen geplaatst, waarvan 22% voor de Plug-in Hybrid-versie.
De nieuwe 308 trekt u naar binnen met zijn dynamische proporties en architectuur en biedt meer ruimte voor passagiers op de achterste rij. Zijn design weerspiegelt het DNA van PEUGEOT, met zijn kenmerkende verticale led-verlichting vooraan en drie klauwen achteraan. Zijn i-Cockpit® (compact stuur, digitaal instrumentenpaneel op ooghoogte, centraal touchscreen met configureerbare knoppen) en rijhulpmiddelen zijn van de nieuwste generatie. Zijn oplaadbare hybride (180 of 225 pk), benzine- of dieselmotoren zijn efficiënt.

 

Getagged onder:
peugeot

Gerelateerde items (op tag)

De PEUGEOT 9X8 maakt in juli op Monza zijn debuut in het FIA World Endurance Championship

Minder dan een jaar na de presentatie van het concept van de PEUGEOT 9X8 en slechts vijf maanden na de eerste test op circuit heeft het Peugeot TotalEnergies Team vandaag in Portimão, in het zuiden van Portugal, zijn opwindende nieuwe uitdager voor endurance races onthuld. De baanbrekende vierwielaangedreven, hybride-elektrische Hypercar staat klaar om in juli zijn competitiedebuut te maken tijdens Ronde 4 van het 2022 FIA World Endurance Championship (FIA WEC) in Monza, Italië. Voor PEUGEOT is het aftellen nu echt begonnen.

NIEUWE PEUGEOT 308: 8 TECHNOLOGISCHE JUWEELTJES DIE HET DAGELIJKS LEVEN VERGEMAKKELIJKEN

De hightech uitrusting van de nieuwe PEUGEOT 308 beperkt zich niet tot de nieuwste generatie rijhulpmiddelen of de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit. Acht kleine technologische juweeltjes, exclusief voor de nieuwe PEUGEOT 308 of afkomstig uit de hogere gamma's, zullen het dagelijkse leven van de gebruikers vergemakkelijken...

Sinds zijn lancering wordt de nieuwe PEUGEOT 308 geprezen om de kwaliteit en de moderniteit van zijn technologische inhoud. Of het nu gaat om zijn bijzonder efficiënte herlaadbare hybride-, benzine- of dieselmotoren of zijn nieuwste generatie rijhulpsystemen, de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit of zijn nieuwe i-Connect Advanced infotainmentsysteem. Maar de ingenieurs van PEUGEOT hebben ook bijzondere aandacht besteed aan de details die het dagelijkse leven vergemakkelijken. Bekijk deze 8 technologische juweeltjes van de nieuwe PEUGEOT 308 eens van dichtbij...

PEUGEOT e-208: 50 JAAR ELEKTRISCHE ERVARING EN 25 MILJOEN PEUGEOT STADSAUTO'S

PEUGEOT e-208: 50 jaar elektrisch erfgoed en 25 miljoen PEUGEOT stadsauto's! 

Door 100% elektrische mobiliteit te democratiseren, luidt de PEUGEOT e-208 een nieuw tijdperk in voor de stadsauto's van het merk met de leeuw, 50 jaar na de oprichting van deze modellijn. PEUGEOT lanceerde zijn eerste moderne stadswagen, de PEUGEOT 104, in 1972. Sindsdien zijn er niet minder dan 10 generaties en 25 miljoen “mini-leeuwen” op de weg gekomen.