NIEUWE MÉGANE E-TECH ELECTRIC : “HIGH TECH, HIGH SENSATIONS”

vrijdag, 03 december 2021 13:39
NIEUWE MÉGANE E-TECH ELECTRIC : “HIGH TECH, HIGH SENSATIONS”

Renault en de elektrische auto, dat is het verhaal van een revolutie die eerder werd omarmd dan alle andere. Dat is meer dan 10 jaar ongeëvenaarde ervaring en expertise, bevestigd door meer dan 10 miljard “e-kilometers” die al door 400.000 verkochte voertuigen werden afgelegd. Renault Group, pionier op het gebied van elektrische wagens, is vandaag marktleider in Europa. En dit verhaal begint nog maar net.

Vandaag versnelt het scenario van deze elektrische revolutie. Deze dynamiek wordt ondersteund door het strategische plan Renaulution en door de nieuwe merkpropositie “Nouvelle Vague” (nieuwe golf). Een tijdperk dat van Renault Group de leider zal maken op het vlak van energietransitie en dat elektrische voertuigen van het merk Renault zowel populair als waardevol zal maken.

De concrete vertaling van deze historische beweging wordt vanaf vandaag geïntegreerd in het Renault-gamma met de Nieuwe Mégane E-TECH Electric. Deze dynamische en elegante berline, geïnspireerd op de conceptcar MORPHOZ uit 2019, voorafgegaan door de showcar Mégane eVision uit 2020, overtreft de verwachtingen. Dankzij het CMF-EV-platform, dat binnen de Alliantie werd ontwikkeld, breekt hij alle conventies en verlegt hij grenzen op het vlak van design, afmetingen/interieurruimte en veelzijdigheid. Hij verhoogt zowel het plezier voor het oog als voor het rijden.

Met het nieuwe "Nouvel’R"-logo van Renault belichaamt de Nieuwe Mégane E-TECH Electric de transformatie van het merk: hij symboliseert de heruitvinding van het hart van de markt, vertegenwoordigt een gigantische sprong voorwaarts op alle vlakken en biedt en ongeëvenaard rijplezier. Hij werpt zich op als uniek en technologisch met het juweel in zijn interieur, het OpenR-scherm dat de gegevens van het dashboard samenvoegt met het multimediasysteem in zijn geheel.

De Nieuwe Mégane E-TECH Electric is een product van de technologie, en van de Renaulution. Het gaat om het eerste 100% “made in ElectriCity”-model, de nieuwe industriële referentiepool in Europa op het vlak van elektrische voertuigen die Renault Group in het noorden van Frankrijk heeft opgericht. Een haan werd, als “zwart-wit-rood” icoon, in de emaillering van de voorruit geïntegreerd om de Franse oorsprong en productie van de wagen te weerspiegelen.

Hij werd in wereldpremière onthuld op de IAA Mobility 2021-beurs in München en zal vanaf februari 2022 te bestellen zijn, en vervolgens vanaf maart te koop zijn.

Met Nieuwe Mégane E-TECH Electric stelt Renault het eerste model van zijn elektrische wagens van “generatie 2.0” voor en opent het een nieuw hoofdstuk in zijn elektrische revolutie, die meer dan tien jaar geleden begon. De Nieuwe Mégane E-TECH Electric, geïntegreerd in het elektrische ecosysteem maar ook in het digitale ecosysteem van zijn gebruikers, symboliseert voor Renault ook het begin van de aangekondigde herovering van het segment van de compacte wagens (C-segment). De Mégane van morgen is er al!

Resultaat van een ongeëvenaarde expertise

Renault beschikt over meer dan tien jaar expertise in ontwerp, productie, verkoop en follow-up van elektrische wagens om de elektrische revolutie te versnellen met de Nieuwe Mégane E-TECH Electric. Van de voorstelling van ZOE Concept in 2010 tot de commercialisering van ZOE ZE50 in 2019 is er voortdurend vooruitgang geboekt op het vlak van energiebeheer om een rijbereik van 395 km te halen volgens de WLTP-cyclus. Hoewel ZOE de veelzijdigheid van een stadswagen vertegenwoordigt, werd het gamma uitgebreid om aan alle toepassingen te kunnen voldoen: micromobiliteit met Twizy, 'last mile'-leveringen met Kangoo E-TECH Electric en Master E-TECH Electric en, meer recent, wendbaarheid in de stad met Twingo E-TECH Electric.

Tegelijkertijd werden meer dan 30.000 werknemers uit het netwerk van het merk opgeleid over de specifieke kenmerken van elektrische mobiliteit, om klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren op het moment van hun aankoop, maar ook om een uitstekende klantenservice te verzekeren. Meer dan eender welke andere constructeur verzamelde Renault verzamelde ook heel wat gegevens op basis van de batterijen van zijn voertuigen. Dit maakt het gemakkelijker om hun kenmerken en hun uithoudingsvermogen te verbeteren in de tijd, om zo goed mogelijk te voldoen aan de behoeften van de klanten.

Deze strategische voordelen zijn voelbaar op de markt. Renault is dan ook Europees marktleider voor elektrische wagens en geniet het vertrouwen van steeds enthousiastere klanten. Sinds de lancering van zijn gerichte gamma heeft het merk op het Oude Continent al meer dan 300.000 elektrische voertuigen verkocht. Dat komt overeen met een op vijf verkochte elektrische Renault voertuigen sinds 2010. Wereldwijd werden er al meer dan 10 miljard “e-kilometers” afgelegd door 400.000 voertuigen.

Met de Nieuwe Mégane E TECH Electric bouwt Renault voort op die ongeëvenaarde ervaring en richt het zich op de toekomst.

Meer dan een auto. Een echte service.

De Nieuwe Mégane E-TECH Electric is een icoon van de nieuwe wereld en de nieuwe elektrische wereld. In dat opzicht maakt hij deel uit van een ecosysteem waarin de wagen een hardwarematig platform is met hoogtechnologische software en geoptimaliseerde connectiviteit om nieuwe ervaringen te bieden. Welkom in het tijdperk van “VaaS”, wat staat voor ‘Vehicle as a Service’.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.