DS 9 E-TENSE 250 : MEER VERMOGEN EN EEN GROTERE ACTIERADIUS IN DE GROOTSTE VERFIJNING

zaterdag, 04 december 2021 17:28
DS 9 E-TENSE 250 : MEER VERMOGEN EN EEN GROTERE ACTIERADIUS IN DE GROOTSTE VERFIJNING

Met een benzinemotor van 200 pk en een elektrische krachtbron van 110 pk biedt de DS 9 E-TENSE 250 meer vermogen in zijn versie met tweewielaandrijving.
Dankzij een nieuwe 15,6 kWh batterij bedraagt de actieradius in de emissievrije modus nu 61 km volgens de gecombineerde WLTP-cyclus (70 km volgens de WLTP-stadscyclus) en is de CO2-uitstoot gedaald tot 26 gr/km.
De DS 9 is nu verkrijgbaar met twee plug-in hybride benzine/elektrische motoren: E-TENSE 250 en E-TENSE 4x4 360.

Dankzij een elektrificatiestrategie die bij de oprichting van het merk in 2014 werd vastgelegd, zet DS Automobiles zijn energietransitie voort met de komst van een nieuw plug-in hybride pakket voor de DS 9. 

DS 9 E-TENSE 250 beschikt over een 4-cilinder PureTech-motor met 200 pk, vergezeld van een elektrische machine van 80 kW (110 pk). Een nieuwe 15,6 kWh (totale capaciteit) batterij, met hetzelfde aantal cellen, levert tot 70 kilometer op de WLTP stadscyclus (EAER City) of 61 kilometer op de WLTP gecombineerde cyclus met een ongewijzigd leeggewicht. Met de 7,4 kW-boordlader kan in 2 uur en 23 minuten van 0-100% worden geladen. 

De CO2-uitstoot daalt tot slechts 26 gr/km, met een gecertificeerd brandstofverbruik van 1,1 liter/100 km volgens de gecombineerde WLTP-cyclus. 

De topsnelheid van de DS 9 E-TENSE 250 is elektronisch begrensd op 240 km/u, met de mogelijkheid om 135 km/u te halen op uitsluitend elektrische aandrijving.

In 2021 kunnen deze gegevens in België voor 100% fiscaal worden afgetrokken.

De DS 9 E-TENSE 250 kost in België €55.990 (incl. BTW) in zijn PERFORMANCE LINE + versie en €59.990 (incl. BTW) in België in zijn RIVOLI + versie. 

DS 9 PERFORMANCE LINE + heeft een zwart Alcantara® interieur, een symbool van assertieve dynamiek en elegantie. De carrosserie is voorzien van verchroomde voorportierbadges met het DS PERFORMANCE LINE-logo, DS WINGS en een verchroomde kofferdeksel. De grille in briljantzwart wordt bekroond door het DS PERFORMANCE LINE-embleem. De 19" aluminium MONACO Black wielen worden opgefleurd door een Carmine wielkern.

In het interieur passen de gemengde Alcantara®/zwart lederen zetels met Carmine- en goudkleurige stiksels perfect bij de Alcantara® middenconsole en het dashboard, waardoor de bestuurder ondergedompeld wordt in een gezellige sfeer. Op het dashboard illustreert het DS PERFORMANCE LINE-badge van gedraaid aluminium de unieke expertise van DS Automobiles. De kristallen inleg op het bedieningspaneel onder het centrale scherm benadrukt verfijning tot in het kleinste detail. Het multifunctionele stuurwiel is uitgevoerd in geperforeerd volnerfleder met een met leder omwikkeld airbagkussen en stiksel in Carmine en Gold.

DS 9 RIVOLI + is geïnspireerd op de Tuileries-wijk en combineert edele materialen met hoogwaardige diamantvormige decoraties. Er worden drie verschillende interieurs aangeboden: Basalt Black van generfd leder of OPERA met een keuze uit twee tinten nappaleder, gemarkeerd door Ruby Red of Black strap-on seats.

De elegantie van de OPERA wordt geïllustreerd door het gebruik van nappaleder op de zetels, de achterbank, de middenconsole, de deurpanelen en het instrumentenpaneel, dat tot bovenaan bekleed is. Een hoogwaardige middenarmsteun achter en verstelbare Lounge-hoofdsteunen maken het comfortpakket voor de achterbank compleet.

De adel van de materialen scherpt de zintuigen met een volledig met leder bekleed stuurwiel, een gladde met leder beklede versnellingspookknop, met leder beklede handgrepen, aluminium accenten op de pedalen en de middenconsole, Alcantara® hemelbekleding, zonneklep en hoedenplank en op haute-couture geïnspireerde parelmoeren stiksels.

Voortbouwend op het onderzoek dat sinds het ontstaan van het merk is uitgevoerd, verlegt het akoestische comfort de grenzen nog een beetje verder met een speciale behandeling die geluiden van buitenaf wegfiltert. Akoestische en gelaagde beglazing wordt gecombineerd met een gelaste carrosserie die trillingen elimineert. Het plezier wordt nog verhoogd door een 515 W FOCAL Electra® hifisysteem dat speciaal voor de DS 9 werd ontwikkeld, met roestvrijstalen tweeterroosters onder de veertien luidsprekers die ideaal over de hele cabine zijn geplaatst voor een audio-ervaring zoals in een auditorium.

De DS 9 profiteert van de geavanceerde technologieën die de andere modellen in het DS-gamma zo uitstekend maken. Met de DS ACTIVE SCAN SUSPENSION scant een camera boven aan de voorruit de weg, terwijl vier standsensoren en drie versnellingsmeters alle bewegingen registreren en de informatie doorsturen naar een computer die op elk wiel afzonderlijk kan reageren om de veiligheid, het comfort en het gebruiksgemak te verbeteren. De DS-ophanging van de 21e eeuw combineert het verstilde comfort van een grote statussymboolber met de dynamiek van een Grand Touring coupé.

Met DS DRIVE ASSIST laat de DS 9 zijn bestuurder genieten van een semi-autonoom rijgedrag van niveau 2, dat de bestuurder uitnodigt om de kilometers in alle sereniteit en veiligheid af te leggen. De snelheid wordt geregeld naargelang van de omgeving waarin de DS 9 rijdt. Het systeem maakt gebruik van sensoren om de auto naar keuze van de bestuurder precies op zijn rijstrook te positioneren door in te werken op de besturing. DS DRIVE ASSIST kan worden gebruikt bij snelheden tot 180 km/u en regelt de snelheid en het traject onder toezicht van de bestuurder om comfort en gemoedsrust te garanderen.

De snelheid wordt geregeld door een adaptieve regelaar, die het mogelijk maakt om de rijomstandigheden in files te beheren: de auto start automatisch weer op na minder dan drie seconden stilstand. Als de auto langer stilstaat, wordt de DS 9 met een simpele druk op de knop of het gaspedaal weer gestart in het verkeer.

De on-board camera van DS DRIVE ASSIST herkent volle en gebroken lijnen. Tijdens het rijden analyseert het voortdurend het beeld en ontcijfert het situaties. Het houdt het voertuig op zijn rijstrook, of zelfs in het door de bestuurder gewenste deel van de rijstrook. Als de bestuurder er de voorkeur aan geeft de controle over de besturing terug te krijgen, annuleert hij of zij de correctie door het stuurwiel stevig vast te houden. De verandering wordt ook onderbroken als de richtingaanwijzers worden geactiveerd. Het systeem kan worden geactiveerd vanaf 30 km/h.

Bij het parkeren detecteert de DS PARK PILOT-functie parkeerplaatsen wanneer met een snelheid van maximaal 30 km/u wordt gereden. De bestuurder geeft dan op het touchscreen aan dat hij of zij in een slag of een gleuf wil parkeren. Dan zit er maar één ding op: druk op de Park-knop en wacht tot de technologie werkt. Acceleratie, remmen en sturen worden automatisch geregeld. DS PARK PILOT maakt het ook mogelijk om een parkeerplaats te verlaten.

Op lange trajecten is slecht zicht of onoplettendheid vaak synoniem met gevaar. Voor meer veiligheid op de weg verenigt DS SAFETY een reeks belangrijke functies: DS NIGHT VISION, DS DRIVER ATTENTION MONITORING, DS ACTIVE LED VISION, dodehoekbewaking, automatische noodstop, uitgebreide verkeersbordherkenning en actieve waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook.

DS NIGHT VISION biedt 's nachts een uitzonderlijk zicht op de weg. De infraroodcamera, die zich in het radiatorrooster bevindt, detecteert voetgangers, fietsers en dieren op de weg tot op een afstand van 150 meter. De bestuurder ziet de plaats van het ongeval op de grote digitale handset, met gevaren die geel en vervolgens rood worden weergegeven, afhankelijk van de mate van gevaar. Hij kan dan reageren.

DS DRIVER ATTENTION MONITORING maakt gebruik van een infraroodcamera boven op de stuurkolom en een camera boven op de voorruit om voortdurend de ogen van de bestuurder te controleren op vermoeidheid (knipperen), het gezicht (blikrichting) en hoofdbewegingen op afleiding, alsmede het traject van de auto op de weg, in het bijzonder afwijkingen of stuurinputs van de bestuurder. Zo kan het elke daling van de waakzaamheid als gevolg van een anomalie in een van de factoren - knipperen, niet-lineaire en grillige bewegingen - identificeren en automatisch een geluidssignaal en een visueel alarm op het centrale scherm in werking stellen, dag en nacht.

Naast het visuele plezier dat wordt verschaft door de modules die oplichten en 180° draaien aan de balie, kan de DS ACTIVE LED VISION in breedte en reikwijdte worden aangepast aan de rijomstandigheden en de snelheid van de auto. Verschillende verlichtingsmodi worden automatisch geactiveerd: Parking, Town Beam (grotere lichtbundel vanaf de derde seconde van het rijden), Country Beam (gericht op de voorzijde vanaf 50 km/u), Motorway Beam (groter bereik vanaf 110 km/u), Adverse Weather (geactiveerd zodra de ruitenwissers aan zijn, groter vermogen van de modules en verminderde intensiteit van het grootlicht) en High Beam (maximale verlichting in combinatie met automatische omschakeling van het grootlicht). De functie "meedraaiende koplampen" maakt het aanbod compleet. Door de weg beter en verder te verlichten, of met een bredere lichtbundel, winnen de bestuurder - en de passagiers - aan veiligheid.

BELANGRIJK :

  • De DS 9 E-TENSE 250 biedt meer vermogen en een grotere actieradius met een 2-wielaangedreven plug-in hybride versie met een 200 pk PureTech 4-cilinder benzinemotor, een 110 pk sterke elektrische krachtbron en een nieuwe batterij met een totale capaciteit van 15,6 kWh bij een ongewijzigd leeggewicht.  
  • De nul-emissie actieradius bedraagt tot 70 kilometer in de WLTP stadscyclus en 61 kilometer in de WLTP gecombineerde cyclus, met een CO2-uitstoot van 26 gr/km.

 

PERSCONTACTEN

Dominique FONTIGNIES : + 32 (0) 492 343 790 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Wim WILLEMS  : +32 (0) 492 343 771 – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. BETREFFENDE DS AUTOMOBILES 

Gedreven door de geest van de avant-garde en gesterkt door een uitzonderlijk erfgoed - dat van de DS uit 1955 - wil het in 2014 opgerichte merk DS de Franse luxe-expertise in de auto-industrie belichamen. 

De DS-modellen zijn ontworpen voor klanten die op zoek zijn naar persoonlijke expressie en staan te popelen om nieuwe technologieën te ontdekken, en combineren raffinement en technologie. Met de DS 3 CROSSBACK, DS 4, DS 7 CROSSBACK en DS 9 bouwt het merk DS aan een wereldwijd gamma. 

DS Automobiles is het enige merk dat aanspraak maakt op dubbele Formule E-titels (teams en coureurs) in 2019 en 2020 en loopt voorop in elektrificatie door al zijn modellen in een geëlektrificeerde versie aan te bieden. Onder het E-TENSE label biedt DS Automobiles zowel 100% elektrische motoren als herlaadbare hybrides met tot 360 pk en vierwielaandrijving aan. Vanaf 2024 zullen alle nieuwe modellen die DS Automobiles lanceert uitsluitend 100% elektrisch zijn.

Voor zijn veeleisende klanten heeft DS Automobiles "ONLY YOU, a luxury of attentions" gecreëerd, zijn programma van exclusieve diensten voor een unieke merkbeleving. 

Het merk DS, dat aanwezig is in 41 landen, heeft een exclusief distributienetwerk opgezet en ontwikkeld met meer dan 400 DS STORES over de hele wereld.

Volg de actualiteit over DS International op www.DSautomobiles.com    @DS_Official