Constante vooruitgang: uitgebreide autonomie voor Opel Corsa-e en Mokka-e

zaterdag, 04 december 2021 17:30
Constante vooruitgang: uitgebreide autonomie voor Opel Corsa-e en Mokka-e
  • Bereik van Corsa-e en Mokka-e in WLTP cyclus neemt toe tot respectievelijk 359 en 338 km
  • Uitbreiding van de reële autonomie door optimalisatie van de warmtepomp, door een aanpassing aan de transmissie en door andere banden
  • Opel biedt al negen elektrische personenauto's en lichte bedrijfswagens aan

Rüsselsheim. De voortdurende ontwikkeling van de Opel Corsa-e en de Opel Mokka-e heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het rijbereik van beide modellen, niet alleen in de officiële WLTP-cyclus (Worldwide harmonized Light Vehicles Test Procedure), maar ook in de praktijk.

Op een enkele lading van zijn batterij kan de bekroonde Opel Corsa-e, die in 2019 werd geïntroduceerd, nu tot 359 kilometer afleggen volgens de WLTP cyclus, een stijging van ongeveer 7%. De actieradius van de Mokka-e, die in 2020 in de verkoop ging en recentelijk het befaamde “Gouden Stuurwiel 2021” in Duitsland won, is opgelopen tot 338 km (WLTP).

De bereikvergroting is onder meer gerealiseerd door optimalisatie van de HVAC (Heating, Ventilation, Air Conditioning) en de aandrijfsystemen van de Opel Corsa-e en de Opel Mokka-e.

Het rendement van de warmtepomp, die het interieur verwarmt en koelt en bij beide modellen standaard is, is nu nog hoger dan voorheen. Warmtepompen zijn efficiënter dan conventionele HVAC-systemen, omdat ze minder energie van de batterij nodig hebben, wat het rijbereik ten goede komt. Klanten zullen de verbeteringen vooral merken tijdens het rijden in de wintermaanden.

Een extra bijdrage aan de toename van het bereik wordt geleverd door de nieuwe transmissiereductie en de A+-geclassificeerde 16-inch (Corsa-e) en 17-inch (Mokka-e) banden.

De Opel Corsa-e en de Opel Mokka-e maken deel uit van het uitgebreide elektrificatieoffensief van de traditierijke Duitse autofabrikant. Opel heeft al negen geëlektrificeerde voertuig op de markt: lichte bedrijfsvoertuigen en personenwagens. De productportfolio van het merk zal tegen 2024 volledig geëlektrificeerd zijn. Opel zal zich vanaf 2028 volledig focussen op elektrische voertuigen op batterijen in Europa.

Getagged onder:
opel

Gerelateerde items (op tag)

Eerste blik op verbluffende Opel Experimental Vooruitkijken: Opel Experimental geeft inzicht in de toekomst van het merk

Rüsselsheim. Nadat het Duitse merk vorige week de naam van zijn nieuwe conceptcar, Opel Experimental, onthulde, geeft het nu een paar teaser shots vrij van deze designstudie. De foto's onthullen de extreme precisie en het oog voor detail van de Opel Experimental, die de toekomst van het merk Opel zal tonen met zijn meer technische en extreme interpretatie van de Bold and Pure designfilosofie.

Eerste Test: Opel Astra Electric

Nadruk op zuinigheid 
Opel wordt vanaf 2028 een volledig elektrisch merk en breidt zijn gamma geleidelijk aan uit. Momenteel zijn reeds 15 modellen beschikbaar als plug-in hybride of volledige elektrische versie, met bedrijfsvoertuigen inbegrepen. Ook de populaire hatchback Astra springt mee op de kar en krijgt een volledig elektrische aandrijving onder de naam Astra Electric. Later wordt ook de Sports Tourer leverbaar als Electric. Wij mochten naar Berlijn voor de eerste testritten.

Eerste Test: Opel Astra en Grandland GSe

Wie herinnert zich nog Opel-modellen met GSE als achtervoegsel ? Jawel, de Commodore GSE uit 1970 of Monza GSE uit 1983. GSE stond toen voor Grand Sport Einspritzung oftewel Grand Sport Inspuiting. Zeg maar de GTI onder de Opels.

Nieuwe Opel Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe onthuld

  • Opels sportieve toekomst is elektrisch met de nieuwe Astra GSe en Astra Sports Tourer GSe
  • Beide nieuwkomers bieden een optimale balans tussen rijcomfort en prestatiegerichte rijkwaliteiten
  • Kenmerkend GSe-design: lichtmetalen 18-inch wielen, geïnspireerd op het befaamde Manta GSe-concept en exclusieve, AGR-gecertificeerde GSe-voorszetels