Nissan maakt elektrische Bluebird met heerlijke 80s vibe

zaterdag, 18 december 2021 19:35
Nissan maakt elektrische Bluebird met heerlijke 80s vibe

Beter goed gejat dan slecht bedacht: Nissan kopieert het huiswerk van Hyundai en maakt een elektrische versie van een model uit de jaren '80. De 'Newbird' is een Bluebird met de aandrijflijn van een Leaf en een fluovestje.

Er zijn maar weinig mensen die zullen zeggen dat ze een boon hebben voor de Nissan Bluebird, het moet dan ook een van de braafste auto's uit de geschiedenis zijn. Maar net daar ligt de charme om het model een moderne twist te geven door er een elektrische aandrijflijn in de planten, net zoals Hyundai dat deed met de Grandeur Heritage Series Concept en de Pony EV.

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
nissan

Gerelateerde items (op tag)

Vernieuwde Nissan Juke vanaf juni in de showroom, prijzen nu al bekend

Aartselaar – De Nissan Juke is vernieuwd. Interieurwijzigingen zorgen voor nog meer zitcomfort, extra rijassistentietechnologieën zorgen voor meer controle en er zijn nog meer mogelijkheden voor personalisatie. Onder meer de geliefde gele carrosseriekleur keert terug. Er is nog meer goed nieuws: de prijzen blijven ondanks alles ongewijzigd, wat betekent dat de vernieuwde Nissan Juke leverbaar is vanaf € 26.500. De eigenzinnige crossover staat vanaf juni in de showroom bij de Nissan concessiehouders.

Nissans bedrijfsplan The Arc: groei stimuleren, AMIEO-regio elektrificeren

Aartselaar – Nissan vergroot zijn inzet op het gebied van elektrificatie en groei in de markten van de AMIEO-regio – Afrika, Midden-Oosten, India, Europa en Oceanië. Dat doet het op basis van zijn nieuwe wereldwijde bedrijfsplan, The Arc, om meer waarde te genereren en zijn concurrentiepositie te versterken.

Nissan wil in 2024 volop elektrificeren

Nissan, pionier op het gebied van emissievrije mobiliteit met de LEAF, zal vanaf nu focussen op 100 procent elektrische mobiliteit in Europa. Dat staat in de toekomstplannen van de autofabrikant. Er wordt ook 3 miljard pond in de Nissan-fabrieken in het Verenigd Koninkrijk geïnvesteerd.