De Fiat New 500 op de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in Las Vegas

donderdag, 06 januari 2022 17:02
De Fiat New 500 op de Consumer Electronics Show (CES) 2022 in Las Vegas
  • De Fiat New 500 is in zijn versies 3+1 en New (500)RED te zien in de "Electrification Zone" op de stand van Stellantis.
  • Het Italiaanse merk speelt zijn rol binnen de Groep door zijn meest emblematische en technologische model voor te stellen: de volledig elektrische New 500, die eenvoudige en leuke mobiliteit voor iedereen illustreert, een nieuw idee van de "dolce vita".
  • Geavanceerde elektrificatie, cockpittechnologie, autonomie en connectiviteit zijn tastbare voorbeelden van de overgang van Stellantis naar een hoogtechnologisch bedrijf voor duurzame mobiliteit.

Het Italiaanse icoon, in zijn twee versies, New 500 3+1 en New (500)RED , is te zien in het elektrificatiegedeelte, een van de vier op de stand van Stellantis op CES. CES® 2022, dat plaatsvindt van 5 tot 8 januari, is 's werelds belangrijkste technologie-evenement en de ideale omgeving om de huidige capaciteiten van Stellantis te tonen en vooruit te lopen op de toekomst van elektrificatie, cabine technologie, autonomie en connectiviteit.

En het Italiaanse merk speelt zijn rol binnen de groep door zijn meest iconische en hoogtechnologische model voor te stellen: het vlaggenschip van FIAT. De volledig elektrische New 500 is ontworpen voor het volgende decennium en om te voldoen aan de behoeften van elektrische mobiliteit in de steden van de toekomst.

De New 500 is een echte mijlpaal in het elektrificatieproces van FIAT: het meest iconische en populaire model van FIAT is een volledig nieuwe, volledig elektrische auto geworden. Over de hele wereld is de 500 het toonbeeld van de Italiaanse auto: mooi, met een klassiek design, een kunstwerk, een inspiratiebron. In één woord: een icoon.

De New 500 wordt volledig ontwikkeld, ontworpen en geproduceerd in Turijn, Italië, waar hij het levenslicht zag en het best verkochte BEV-model van het bedrijf werd. Bovendien is de New 500 een echt wereldwijd icoon, verkrijgbaar in Europa, Israël en Brazilië, met een lancering in Japan gepland voor 2022.

De kleine nieuwe FIAT EV heeft de "conventionele" barrières van de elektrische auto geslecht: de actieradius (tot 320 km WLTP, oplopend tot 460 km alleen al in de stadscyclus), de oplaadtijden (standaard 85 kW Fastcharge) en het gebruiksgemak ("Tech it Easy"). De New 500 is de eerste stadsauto die kan profiteren van autonoom rijden op niveau 2. Hij is ook verkrijgbaar in drie verschillende carrosserievarianten: sedan, cabriolet en 3+1. Dankzij het nieuwe Uconnect infotainmentsysteem van de vijfde generatie is de NIEUWE 500 altijd verbonden. Met het geavanceerde "Hey FIAT" spraakherkenningssysteem kunt u tegen de auto praten door simpelweg de woorden "Hey FIAT" uit te spreken.

De New 500 3+1 is de meest veelzijdige van de New 500's, met een unieke 'magische deur' die de toegang voor passagiers vergemakkelijkt en ervoor zorgt dat alles wat nodig is op de achterbank kan worden gelegd. Deze "magische deur" integreert zich harmonieus in de structuur van de auto, zonder het design of de afmetingen te wijzigen, die die van een wendbare stadsauto blijven. Integendeel, het gebruiksgemak wordt er exponentieel door vergroot, zodat passagiers gemakkelijk bij de achterbank kunnen en volumineuze voorwerpen gemakkelijk kunnen worden ingeladen. Een andere mogelijkheid is dat de middenstijl - waarop de voordeur gewoonlijk scharniert - volledig in de derde deur is geïntegreerd, waardoor een grote toegangsruimte vrijkomt wanneer de deur wordt geopend.

De New (500)RED is "Made for the Planet, Made for its People" en heeft een duidelijke missie om het milieu en de mensen te beschermen: hij is elektrisch, respecteert het milieu en draagt bij tot een duurzamere toekomst. Deze missie gaat nu nog verder met (RED) aan boord. De New (500)RED is 100 procent elektrisch, waarmee hij zijn bijdrage levert aan de strijd tegen vervuiling; het is ook een auto met een belangrijke

ethische inhoud dankzij een partnerschap met (RED) - de organisatie opgericht door Bono en Bobby Shriver, die zich al meer dan 15 jaar inzet voor de strijd tegen pandemieën.

Samen met de merken Jeep en Ram heeft FIAT toegezegd om de komende drie jaar minstens 4 miljoen dollar te doneren om het werk van het Wereldfonds in de strijd tegen pandemieën wereldwijd te steunen. De NEW (500)RED is ook de ideale ambassadeur om deze boodschap naar de Verenigde Staten te brengen, dankzij zijn aanwezigheid op CES.  

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

FIAT Professional onthult nieuwe elektrisch line-up

Fiat lanceert nieuwe modellen in zijn bedrijfswagengamma: E-Ducato, E-Doblo en E-Scudo. De E-Ducato zorgt voor 30 % meer actieradius en met dezelfde eigenschappen en heeft een laadvermogen waarmee de Ducato het best verkochte voertuig in zijn segment is geworden. De nieuwe E-Doblò behoudt de binnenruimte volledig en zorgt voor een grote flexibiliteit en laadcapaciteit. De Scudo is nog slimmer en ook 100 % elektrisch.

Eerste Test: Fiat 600e, Upgraden

De gekende Fiat 500e krijgt er een grote(re) broer bij. De Fiat 600 was in de jaren ’50 al het groter broertje van die 500, hij kreeg in de jaren ’90 zelfs de toepasselijk naam Seicento. Tijd voor een upgrade en natuurlijk krijgt de 600 nu de benaming 600e, wat hem elektrisch maakt.

Eerste Test: Abarth 500e

Bliksemse Schorpioen

Het Italiaanse Abarth bouwt sinds zijn oprichting in 1949 kleine sportieve modellen. Sinds de overname door Fiat in 1971 gaat dit vooral om sportieve modellen van de Fiat 500. Kenmerkend voor Abarth is het logo dat het silhouet van een schorpioen afbeeldt.

Dat ook Abarth een elektrisch merk wordt, spreekt voor zich binnen de Stellantis-groep. Of de fans van het merk daar mee opgezet zijn, valt nog af te wachten.
En het is Abarth zeker menens, vermits ze voor hun eerste elektrische Abarth 500e zelfs het schorpioenenlogo een nieuw gezicht geven. De schorpioen is nog duidelijk te zien, maar krijgt er een bliksemschicht doorheen.
Opvallen doet deze Abarth 500e met voor- en achteraan zijn naam in grote letters, naast de opvallende blitse kleurtjes “acid green” en “poison blue” wanneer je niet voor zwart, rood of wit kiest. Er is keuze tussen de hatchback en de cabrio.