BESTELLINGEN NEW CITROËN C5 AIRCROSS GEOPEND IN BELGIË EN HET GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG

zaterdag, 05 februari 2022 17:06
BESTELLINGEN NEW CITROËN C5 AIRCROSS GEOPEND IN BELGIË EN HET GROOTHERTOGDOM LUXEMBURG
  • De New C5 Aircross, die op 12 januari aan het publiek werd voorgesteld, is vanaf nu te bestellen in België en het Groothertogdom Luxemburg.
  • Gesterkt door zijn commerciële succes, en met name door zijn plug-in hybride versie, die in het vierde trimester van 2021 goed zal zijn voor meer dan één derde van de C5 Aircross-bestellingen, evolueert de C5 Aircross en wordt hij volwassener door een modernere, meer statusgerichte stijl aan te nemen en tegelijk te profiteren van zijn status als de meest comfortabele en flexibele SUV in zijn segment.
  • De New C5 Aircross biedt een gamma met 4 versies op het vlak van thermische motorisaties, beginnend bij €29.280 en 3 versies voor de plug-in hybride motor, vanaf €41.280.
  • De New C5 Aircross zal vanaf mei 2022 in de Citroën-verkooppunten te zien zijn.

OPWAARDERING VAN HET MODEL

 

De New C5 Aircross is beschikbaar in 3 versies voor particulieren:

 

Live: een instapmodel zonder compromissen op het vlak van comfort en veiligheid. De Live-versie beschikt over Progressive Hydraulic Stops®-vering, drie onafhankelijk van elkaar verstelbare, verschuifbare en opklapbare achterzetels en het veiligheidspakket met Active Safety Brake en Active Lane Departure Warning. Voor nog meer comfort is de Live-versie uitgerust met automatische airconditioning met twee zones, een aanpasbaar digitaal instrumentenpaneel 12''3 en lichtmetalen 18''SWIRL-wielen en verchroomde uitlaatpijpen. Met deze restyling krijgt de Live-versie ook een bestuurderszetel met lendensteunverstelling en een tweede USB-poort op de middenconsole. De nieuwe Citroën Advanced Comfort-zetels zijn als optie verkrijgbaar. 

Feel: het hart van het gamma, met nieuwe 18" PULSAR Diamant tweekleurige lichtmetalen velgen en comfort- en veiligheidsvoorzieningen zoals parkeerhulp vóór, achteruitrijcamera met topzicht achteraan, handsfree toegang en start, mistlampen met statische koplampen en elektrisch inklapbare buitenspiegels. De nieuwe dakrails zijn optioneel.

Feel Plug-in Hybrid: het instapmodel Feel Plug-in Hybrid wordt uitgebreid met My Citroën Drive (connected navigatie met de nieuwe tablet met 10"-touchscreen) en My Citroën Assist (telematicabox met SOS en Assistance Pack inbegrepen). In vergelijking met de versie met verbrandingsmotor profiteert de Feel Plug-in Hybrid ook van het Safety + Pack (met Active Safety Brake en Blind Spot Monitoring System). Bovendien is hij, net als de andere afwerkingen in het Plug-in Hybrid gamma, voorzien van specifieke hybride uitrusting zoals de Mode 2 elektrische kabel, de 3,7 kW boordlader en de elektrochromische HYBRID binnenspiegel met "ZEV Mode" LED.

Shine : de Shine-uitvoering staat bovenaan het gamma met de nieuwe Metropolitan Black-sfeer, die nog eleganter en statiger is dankzij het nieuwe zwart generfde leder en de nieuwe grijze lederlookstof op het bovenste deel van de zetels. Aan de buitenkant onderstrepen de 19" ART Diamant lichtmetalen velgen in twee kleurtonen de chique uitstraling van de auto. Op het gebied van rijcomfort en veiligheid profiteert de Shine-uitvoering van de elektrische bestuurdersstoel (8-voudig), verwarmde voorstoelen en Highway Driver Assist.

Als optie op de Shine biedt de New C5 Aircross de ambiance Hype Black, die met het nieuwe geperforeerde leder Paloma, het blauwe nappaleder op de bovenzijde van de zetels en de specifieke Chevron-stiksels het interieur in een nog dynamischere en luxueuzere wereld plaatst.

Voor professionals is de Business GPS-versie te bestellen. Deze versie onderscheidt zich door nieuwe, uiterst geraffineerde kleuren en materialen: glanzend zwarte dakrails met matzwarte afwerkingsdetails, een nieuw Dark Chrome kleurenpakket en de nieuwe Urban Black ambiance (een combinatie van zwart Alcantara en zwarte ledereffectstof). De Business GPS-versie biedt nog meer comfort en veiligheid met het Drive Assist Pack (met onder meer automatische grootlichtschakeling, uitgebreide verkeersbordherkenning en snelheidsaanbeveling, adaptieve cruise control) en het Safety + Pack (met Active Safety Brake 2.0 en Blind Spot Monitoring System).  Het Lounge pack, dat als optie verkrijgbaar is op de Business GPS-versie, omvat de ambiance Hype Black met verwarmde voorzetels en draadloos opladen via inductie.

Het gamma Plug-in Hybrid bestaat uit drie versies: Feel Plug-in Hybrid, Shine Plug-in Hybrid en Business GPS Plug-in Hybrid.

Ze beschikken over dezelfde uitrusting en ambiance als de versies met verbrandingsmotor (met uitzondering van de Feel Hybrid-versie hierboven), met drie specifieke kenmerken die verband houden met de Plug-in Hybrid-aandrijflijn: de Mode 2 (8A)-laadkabel, de enkelfasige 3,7 kW-boordlader en de HYBRID elektrochromische binnenspiegel met "ZEV Mode"-LED.



5 EFFICIËNTE EN KRACHTIGE MOTOREN

Benzine :

  • 1.2 PureTech 130 S&S BVM6 (op Live en Feel)
  • 1.2 PureTech 130 S&S EAT8 (op Live, Feel, en Shine)

Diesel :

  • Diesel 1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8 (op Live, Feel, Shine en Business GPS)

Plug-in Hybrid :

  • Hybrid 225 S&S EAT8 (op Feel, Shine en Business GPS)

PERSONALISERING IN FUNCTIE VAN ELEGANTIE EN DYNAMIEK

 

New C5 Aircross biedt 6 koetswerkkleuren aan :

  • 5 bestaande en populaire kleuren: White Ice White, Pearl White, Perla Nera Black, Platinum Grey en Acier Grey 
  • en de gloednieuwe kleur - Blue Eclipse. Elegant en diep, verandert hij van donkerblauw naar zwart afhankelijk van het buitenlicht.

 

Er zijn 4 kleuren beschikbaar met het zwarte dak om een dynamisch tweekleurig effect te creëren: Pearl Wit, Acier Grey, Platinum Grey en Blue Eclipse.

De Colors Packs bieden 3 nieuwe kleuren met een subtiele behandeling die zorgt voor elegantie, dynamiek en een chique uitstraling: Glossy Black, Dark Chrome en Energic Blue.

De nieuwe beschermprofielen zijn verkrijgbaar in 2 kleuren: Glossy Black en Chrome.

New C5 Aircross beschikt over een breed gamma aan lichtmetalen velgen :

 

  • 18'' SWIRL lichtmetalen velgen, 
  • De nieuwe 18'' PULSAR Diamond wielen in two-tone,
  • ART 19" lichtmetalen velgen met tweekleurige ruiten,
  • 19" ART zwart lichtmetalen velgen 



NIEUWE INTERIEURS OP MAAT VAN HET LUXE-SEGMENT

 

1 gemoderniseerd interieur voor het instapmodel en 4 nieuwe Advanced Comfort-interieurs zorgen voor een meer zakelijke en kwalitatieve sfeer:

 

  • Het interieur op instapniveau is opgewaardeerd met blauw stiksel, zoals op alle interieurs, om aan te sluiten bij het andere stiksel in het interieur (armsteunen in de portieren en sierriemen op het dashboard);
  • De nieuwe Wild Black sfeer vervangt de Wild Grey ambiance, met een nieuwe SAO Black stof gemengd met een grijze lederlook stof op de bovenste rugleuning. Een Advanced Comfort-wereld in het hart van het gamma dat zowel modern als gesofisticeerd is;
  • De Urban Black sfeer, een combinatie van zwart Alcantara en zwart lederlookstof, staat synoniem voor dynamiek en garandeert tegelijk een ongeëvenaard comfort;
  • De Metropolitan Black sfeer, die de Metropolitan Grey ambiance vervangt en voorzien is van nieuwe zwart generfde lederen zetels gecombineerd met een grijs lederen effectstof op de bovenkant van de rugleuning. Waarde en waargenomen kwaliteit zijn aan de orde van de dag;
  • De Hype Black sfeer is vernieuwd om het gamma af te ronden. De subtiele combinatie van nieuw geperforeerd leder Paloma en donkerblauw nappaleder voor de bovenzijde van de rugleuning biedt toegang tot een compleet pakket comfortfuncties, met elektrische geheugeninstellingen voor de bestuurdersstoel en een multipuntmassagefunctie met behulp van acht luchtkamers in de rugleuning. De aandacht voor detail wordt hier tot het uiterste gedreven met blauwe stiksels op de bovenkant van de rugleuning in een "visgraat" patroon dat een exclusief tintje aan de sfeer geeft.
Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".