JAGUAR LEVERT AANDRIJFTECHNOLOGIE VOOR DERDE FORMULE E-GENERATIE AAN ENVISION RACING

donderdag, 10 februari 2022 19:27
JAGUAR LEVERT AANDRIJFTECHNOLOGIE VOOR DERDE FORMULE E-GENERATIE  AAN ENVISION RACING
  • Twee van de meest succesvolle teams in de Formule E slaan later dit jaar de handen in elkaar voor het Gen3-tijdperk van het volledig elektrische racekampioenschap
  • Jaguar zal zijn nieuwe aandrijftechnologie voor de lichtere, krachtigere en efficiëntere Formule E-bolides van de derde generatie leveren aan Envision Racing
  • Jaguars Gen3-aandrijftechnologie zal nieuwe normen vestigen op het vlak van prestaties en efficiëntie
  • Beide merken delen gemeenschappelijke waarden en werken samen aan een duurzame toekomst door sport

Antwerpen, 9 februari 2022 – Jaguar en Envision Racing hebben een nieuw meerjarig  partnerschap aangekondigd, dat bij het begin van het Wereldkampioenschap ABB FIA  Formule E 2022/23 van start gaat.

 

In het kader van deze overeenkomst zal Jaguar het andere Britse team, Envision Racing,  voorzien van zijn succesvolle aandrijftechnologie voor het langverwachte Gen3-tijdperk van  de Formule E. De nieuwe Formule E-generatie is de derde generatie van de zuiver elektrische  racewagen van de sport en zal de nieuwe referentie worden op het gebied van prestaties,  efficiëntie en duurzaamheid in uiterst performante wagens. De leveringsovereenkomst van  Jaguar en Envision Racing is een aanvulling op het eigen, erg succesvolle fabrieksteam,  Jaguar TCS Racing. Vanaf de start van het volgende seizoen, en voor het nieuwe Gen3- tijdperk van de Formule E, zullen er dus vier Formule E-racewagens met Jaguar-aandrijving  om punten, podiumplaatsen en zeges strijden.  

Samen hebben de teams vijftien overwinningen en ruim veertig podiumplaatsen op hun naam  staan. De samenwerking en wederzijdse uitwisseling van technische expertise is dus een  garantie op succes. Naarmate de sport haar bereik blijft vergroten, geeft de ontwikkelde  technologie de toon aan voor de toekomst van schone mobiliteit, zowel op het circuit als op  de weg.  

Vanaf 2025 wordt Jaguar namelijk een volledig elektrisch luxemerk in het kader van zijn  ‘Reimagine’-strategie. Via Williams Advanced Engineering, Jaguars technische  langetermijnpartner voor de Formule E, zal de constructeur Envision Racing voorzien van zijn  nieuwe hoogspanningselektromotor, omvormer, versnellingsbak, koelsysteem, behuizing en  ophanging. Envision Racing verzekerde zich van zijn eerste keuze nadat het Jaguar als zijn  ideale partner had geïdentificeerd op basis van diens innovatieve kracht en winnende  prestaties, alsook van een gedeelde ambitie om de overgang naar emissievrije voertuigen te  versnellen. 

James Barclay, Managing Director van Jaguar Land Rover Motorsport, verklaarde: “We  zijn verheugd te mogen aankondigen dat Jaguar zijn Formule E Gen3-aandrijving zal leveren  aan Envision Racing. Envision Racing is een van de meest competitieve teams in de  Formule E en het is een eer dat ze Jaguars aandrijftechnologie willen gebruiken in dit nieuwe  tijdperk van de FIA Formule E. We kijken ernaar uit om samen nog meer successen te boeken  in de toekomst. We hebben enorm veel respect voor Sylvain en het hele Envision Racing team – ze vormen een ideaal klantenteam voor Jaguar.  

Envision Racing zal zijn eigen prestaties kunnen optimaliseren zodat we rivalen op het circuit  blijven. We racen samen om te innoveren en ik kijk ernaar uit om volgend seizoen vier Formule E-bolides met Jaguar-aandrijving naast elkaar te zien rijden.”  

Sylvain Filippi, Managing Director en CTO van Envision Racing, verklaarde: “Jaguar is  een van onze grootste concurrenten in de Formule E sinds het merk in 2016 toetrad tot het  kampioenschap. De geavanceerde aandrijftechnologie van het team en het algemene  engagement voor zijn Formule E-programma maakten Jaguar tot de meest aantrekkelijke  keuze voor ons.

De Formule E is een van de snelst groeiende sporten ter wereld en inspireert de volgende  generatie autosportfans in steden over de hele wereld. Maar nog spannender is het feit dat  het ontegensprekelijk de meest collaboratieve sport ter wereld is, omdat we beseffen welke  rol we kunnen spelen bij het oplossen van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de  race tegen klimaatverandering.” 

Beide organisaties delen een stevig engagement voor een duurzame toekomst via de  strategie ‘Reimagine’ van Jaguar Land Rover en het programma ‘Race Against Climate  Change’ van Envision Racing. Deze aankondiging volgt op de COP26-campagne van  Envision Racing, dat ontegensprekelijk een nieuwe norm heeft gevestigd in de sport en dat  met zijn deelname aan de wereldwijde klimaattop de toon zette voor duurzaamheid in de  sportsector. Het team zette de klimaatverandering op een inspirerende, educatieve en  opwindende manier in de kijker en toonde de overweldigende impact die de Formule E en de  autosport zullen hebben op de overgang naar schone mobiliteit. 

Getagged onder:
jaguar

Gerelateerde items (op tag)