BWT EN ALPINE F1 TEAM BUNDELEN HUN KRACHTEN IN EEN STRATEGISCH PARTNERSCHAP TEN DIENSTE VAN DUURZAME ONTWIKKELING

maandag, 14 februari 2022 16:24
BWT EN ALPINE F1 TEAM BUNDELEN HUN KRACHTEN IN EEN STRATEGISCH PARTNERSCHAP TEN DIENSTE VAN DUURZAME ONTWIKKELING
  • BWT en het Alpine F1 Team ondertekenden een strategisch partnerschap op lange termijn, dat de Oostenrijkse leverancier van waterbehandelingssystemen vanaf 2022 tot titelpartner van het team maakt
  • De Franse renstal wordt met onmiddellijke ingang omgedoopt tot BWT Alpine F1 Team
  • Het emblematische roze van BWT zal worden geïntegreerd in de befaamde blauwe kleur van Alpine
  • BWT en Alpine zullen samenwerken om duurzame ontwikkeling wereldwijd te promoten door te steunen op de wereldwijde platformen van de Formule 1 en de auto-industrie

 Het Alpine F1 Team en BWT, een van de wereldmarktleiders inzake waterbehandeling, kondigen met genoegen hun strategische langetermijnpartnerschap aan. Zo wordt BWT vanaf seizoen 2022 titelpartner van het team, dat werd omgedoopt tot BWT Alpine F1 Team.

Alpine engageert zich om het emblematische roze van BWT te gebruiken om zijn boodschap inzake duurzame ontwikkeling en maatschappelijke verantwoordelijkheid wereldwijd kracht bij te zetten door zowel op het wereldwijde Formule 1-platform als dat van de auto-industrie te steunen. Deze kleur symboliseert de missie van BWT om “de wereld te veranderen, slok voor slok” en hem dan na dag beter te maken met zijn concept ‘Bottle Free Zone’ (flesvrije zone).

Voor Alpine betekent dit een belangrijke stap in zijn streven om in de eerste honderd races van dit nieuwe reglementaire tijdperk te strijden voor de kampioenstitel. Sinds zijn debuut in de discipline in 2021 heeft Alpine bewezen een dynamisch en wendbaar team te zijn dat in staat is om zich bij de voorhoede te positioneren en zowel op als buiten het circuit verrassing te creëren. De renstal beloofde ook om de unieke platformen van de F1 en de autosector te gebruiken om belangrijke maatschappelijke thema’s naar voren te brengen.

Als marktleider op de Europese markt voor waterbehandeling zet BWT – Best Water Technology – zijn missie voort om elke gebruiker overal ter wereld water van perfecte kwaliteit te leveren, of het nu rechtstreeks uit de kraan, uit een waterverdeler of uit een waterfilter komt. Dankzij innovatieve en gepatenteerde BWT-technologieën wordt lokaal water gefilterd en verrijkt met waardevolle mineralen en oligo-elementen zoals magnesium, zink en silicaat. Dat proces bespaart tijd en energie voor het transport, de opslag en de eliminatie van waterflessen.

Het Alpine F1 Team en BWT engageren zich ook om samen hun impact op de planeet te analyseren en hun koolstofvoetafdruk in hun respectieve domeinen aanzienlijk te verminderen. Het verbruik van wegwerpplastic beperken is slechts een eerste stap in dit proces.

Cédric Journel, vicevoorzitter verkoop en marketing bij Alpine : “We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat BWT de komende jaren de titelpartner van het Alpine F1 Team zal zijn. De duurzaamheidsprogramma’s van Alpine en BWT zijn perfect afgestemd op het verbannen van wegwerpplastic. We zijn dan ook vastbesloten onze krachten te bundelen om mensen over de hele wereld, onze medewerkers, onze partners, onze klanten en onze fans te overtuigen om hun hoeveelheid plasticafval te verminderen. Tegelijkertijd zullen we het ongelofelijke wereldwijde platform van de F1 gebruiken om BWT te steunen in zijn strijd tegen de oneerlijke verdeling van schoon, veilig en gezond drinkwater.”

Lutz Hübner, marketingdirecteur van BWT : “We zijn trots dat we titelpartner van het BWT Alpine F1 Team zijn. Dankzij onze unieke en gepatenteerde waterbehandelingstechnologieën en het wereldwijde bereik van Alpine kunnen we “de wereld veranderen, slok voor slok”. De eerste stap bestaat erin om flesvrije BWT-zones te creëren in de vestigingen van Alpine en op de Grote Prijzen. Onze krachten bundelen om het bewustzijn te verhogen en te strijden voor duurzame ontwikkeling is een missie die zowel BWT als Alpine onderschrijft. BWT investeert ook al meer dan twee decennia in de ontwikkeling van membranen voor onze toekomstige waterstofeconomie. Daarmee zijn we wereldwijd een van de belangrijkste leveranciers van membranen voor de productie van groene waterstof en membranen voor brandstofcellen, de energiedrager van de eenentwintigste eeuw. Samen met onze nieuwe partners dragen we bij tot emissievrije races en duurzame elektrische mobiliteit dankzij de brandstofcel.” 

Getagged onder:
alpina

Gerelateerde items (op tag)

A290_β: Alpine onthult zijn visie op de dagelijkse sportiviteit

De A290, de toekomstige kleine elektrische sportauto van het nieuwe Alpine-tijdperk, laat zich afleiden uit de spectaculaire en ultrasportieve kenmerken van de showauto A290_β (A290 ‘bèta’). Het eerste van de drie modellen van de toekomstige ‘Dream Garage’ wordt een 100% elektrische sportauto van de nieuwe generatie, ontworpen om bij iedereen het competitiegevoel aan te wakkeren en sportiviteit elke dag opnieuw uit te vinden.

De toekomst van Alpine begint met alpenglow

Welkom in de toekomst van Alpine. Een fascinerende toekomst, waarin Alpenglow een beeld schetst van de Alpine-modellen van morgen, zowel op de weg als op het circuit. Alpenglow is meer dan een concept car, het is een heus manifest van het merk, een grondlegger van zijn ambities en zijn ontwikkelingsplan, een symbool dat het Renaulution-project belichaamt vóór de komst van de drie volgende modellen van de ‘Dream Garage’. Een wagen die de strategie van Alpine belichaamt als constructeur van wagens voor de weg, als figuur in de autosport en als maatschappelijk verantwoord merk.

Alpenglow is een vector van emoties, creativiteit en elegantie, die de weg vrijmaakt voor uitmuntende auto’s en sportwagens en nieuwe duurzame oplossingen aankondigt, waaronder het gebruik van waterstof. Dit concept is de moeder van alle toekomstige Alpine-modellen dankzij zijn design, zijn technologie en zijn innovaties, allemaal met respect voor de geschiedenis van het merk. Hij behoudt de authentieke emoties van een Alpine, zowel op de weg als op het circuit. Neem plaats in de Alpines van morgen.