De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: elektromobiliteit op haar elegantst

dinsdag, 15 februari 2022 20:11
De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV: elektromobiliteit op haar elegantst
  • ŠKODA voegt een emotieve coupé en zijn eerste volledig elektrische RS-variant toe aan zijn ENYAQ iV-gamma
  • Sportieve, elegante lijnen en een ruim interieur
  • Twee batterijgroottes, vier vermogens van 132 kW* tot 220 kW** en achter‑ of vierwielaandrijving
  • Een bereik tot 545 km*** in de WLTP-cyclus en het vermogen om snel op te laden
  • Duurzamer: stoelbekledingen gemaakt uit nieuwe wol en gerecycleerde petflessen en ecologisch gelooid leder

Na de succesvolle lancering van de ENYAQ iV voegt ŠKODA nu een elegante coupé toe aan het gamma. Het aanbod zal ook een sportieve RS-variant bevatten. De ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV heeft een nog emotiever design en biedt ondanks de sportieve lijnen veel ruimte en een kofferinhoud van 570 liter. Ook de weerstandscoëfficiënt (cd) is verbeterd in vergelijking met de ENYAQ iV en heeft een waarde van 0,234. Afhankelijk van de specificatie maakt dit een rijbereik tot 545 km*** in de WLTP-cyclus mogelijk, waardoor de auto zich perfect leent om lange afstanden te rijden. Voor de ENYAQ COUPÉ iV is er de keuze uit twee batterijgroottes, uit achter- of vierwielaandrijving en uit vier vermogens tussen 132 kW* en 220 kW** (RS-variant). Net als bij de ENYAQ iV vervangen de Design Selections de klassieke uitrustingsniveaus in het interieur.

Thomas Schäfer, CEO van ŠKODA AUTO, verklaart: “Na de succesvolle lancering van de SUV zorgt de nieuwe ENYAQ COUPÉ iV voor nog meer emotie, sportieve styling en elegantie in de ŠKODA iV-familie. Onze designers en ingenieurs zijn er nog maar eens in geslaagd om een hoge graad van functionaliteit te combineren met een emotief design. Het gloednieuwe topmodel in het gamma is ook de allereerste volledig elektrische ŠKODA RS. De ENYAQ COUPÉ iV combineert emotie perfect met efficiëntie door de royale hoeveelheid ruimte, die kenmerkend is voor ŠKODA, zelfs in een bijzonder elegant koetswerk aan te bieden.” De nieuwe ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV en de ENYAQ iV worden geproduceerd in de hoofdfabriek van ŠKODA in Mladá Boleslav, wat maakt dat ze de enige op MEB gebaseerde voertuigen van de Volkswagen-groep in Europa zijn die buiten Duitsland worden gebouwd. Door zijn samenstelling en een lange wielbasis maakt het modulair elektrisch autoplatform (MEB) nieuwe opties mogelijk op het vlak van koetswerkverhoudingen en -design. Aangezien de hoogspanningsbatterij voor de aandrijving volledig verwerkt is in de onderzijde van de auto en elektrische voertuigen geen versnellingsbaktunnel hebben, is de ruimte voor passagiers achterin ook bijzonder royaal.

Panoramisch dak met donker getint glas als standaard en lichtjes naar achterkant aflopende daklijn
De nieuwe ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV wordt gekenmerkt door een nog emotiever design dan de SUV-variant en is niet alleen verkrijgbaar in de SPORTLINE-variant, maar ook als de ENYAQ COUPÉ RS iV, die een sportief topmodel van het gamma is. Dit model heeft een sportieve voorbumperschort en zijschorten in koetswerkkleur, en is uitgerust met lichtmetalen velgen die tussen 19 en 21 duim groot zijn. De daklijn loopt vanaf de B-stijl lichtjes af naar de achterkant en PRESS RELEASE Page 2 of 17 vloeit voort in de kofferklep met uitgesproken randen. De lijnen van het voertuig worden ook benadrukt door het donker getinte panoramisch glazen dak, wat een standaarduitrusting is voor de coupé. Het is het grootste panoramisch glazen dak in het ŠKODA-gamma, want het bestrijkt de hele oppervlakte van het dak en gaat naadloos over in de achterruit. Het is dunner dan het volledige dak, waardoor er veel hoofdruimte is voor de inzittenden van de auto. Dankzij het panoramisch glazen dak komt er meer daglicht binnen in het interieur, wat de auto een luchtiger gevoel geeft. De coating helpt ervoor te zorgen dat het klimaat in de cabine te allen tijde aangenaam is. Net als bij de ENYAQ iV, is de coupé beschikbaar met de optionele Crystal Face, waarbij verticale lamellen van het opvallende ŠKODA-radiatorrooster verlicht worden door 131 leds, terwijl een horizontale lichtstrip de prachtige uitstraling van de auto afwerkt. De ENYAQ COUPÉ RS iV komt standaard met de Crystal Face op de markt.

Twee batterijgroottes en vier vermogensversies voor het topmodel van het gamma, ENYAQ COUPÉ RS iV
De nieuwe coupé is verkrijgbaar in vier prestatieniveaus. Het vermogen begint bij 132 kW* met de ENYAQ COUPÉ iV 60 met achterwielaandrijving, die is uitgerust met een batterij van 62 kWh (netto: 58 kWh). De ENYAQ COUPÉ iV 80 is ook een achterwielaandrijving en produceert 150 kW met zijn batterij van 82 kWh (netto: 77 kWh). Naast deze grotere batterij, hebben de ENYAQ COUPÉ iV 80x en de ENYAQ COUPÉ RS iV een tweede motor op de vooras, wat er een vierwielaandrijving maakt. De ENYAQ COUPÉ iV 80x heeft een systeemvermogen van 195 kW**, terwijl het topmodel van het gamma, de ENYAQ COUPÉ RS iV, wel 220 kW** en een maximumkoppel van 460 Nm levert. Dit is de allereerste volledig elektrische ŠKODA RS. Kenmerkende eigenschappen zijn een bijzonder dynamische rijprestatie, een heleboel zwarte designdetails en de rode reflecterende strip die over de volledige achterkant van de auto loopt en typisch is voor de RS-modellen van het merk. De ENYAQ COUPÉ RS iV heeft slechts 6,5 seconden nodig om van 0 naar 100 km/u te sprinten, bereikt een topsnelheid van 180 km/u – 20 km/u meer dan alle andere varianten van de nieuwe coupé – en is uitsluitend verkrijgbaar in het indrukwekkende Mamba Green lakwerk.

 

Hogere efficiëntie en meer rijbereik dankzij uitstekende aerodynamica
De uitmuntende aerodynamica van de gloednieuwe volledig elektrische coupé van ŠKODA – die met een weerstandscoëfficiënt (cd) van 0,234 nog beter is dan de reeds uitstekende cd-waarde van de ENYAQ iV – draagt bij aan de hoge mate van efficiëntie van de auto. De lage weerstand heeft een aanzienlijke impact op het maximale rijbereik van het voertuig, dat voor de ENYAQ COUPÉ iV 80 545 km*** bedraagt in de WLTP-cyclus. Dankzij zijn vermogen om snel op te laden is de nieuwe coupé ideaal voor lange afstanden. Uitgerust met de optionele trekhaak kan de ENYAQ COUPÉ iV aanhangwagens tot 1.400 kg trekken bij een hellingsgraad van 8%.

Interieur met Design Selections, een scherm van 13 duim en head-updisplay met augmented reality
Net als bij de SUV wordt het interieur van de coupé gekenmerkt door holistisch gecoördineerde Design Selections die gebaseerd zijn op moderne leefomgevingen en vervaardigd zijn met natuurlijke, duurzaam verwerkte en gerecycleerde materialen. De duidelijke structuur van de beschikbare keuzemogelijkheden, waaronder tien doordachte themapakketten en exclusieve individuele opties, maken de configuratie van de auto een stuk makkelijker. Standaarduitrustingen zijn een centraal infotainmentscherm van 13 duim en een Digital Cockpit van 5,3 duim, die optioneel kunnen worden aangevuld met een head-updisplay met augmented reality

Uitstootvrije mobiliteit en het ŠKODA iV-ecosysteem
De nieuwe ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV maakt uitstootvrije, individuele mobiliteit mogelijk en biedt tegelijkertijd ook lage gebruikskosten aan. Het ŠKODA iV-ecosysteem en Powerpass voorzien toegang tot 260.000 oplaadpunten over heel Europa aan de hand van één kaart. ŠKODA AUTO ondersteunt handig thuis opladen door zijn eigen wallboxes aan te bieden, die verkrijgbaar zijn met een optionele installatiedienst. Vele Europese landen bieden ook verschillende voordelen voor bezitters van een elektrisch voertuig, zoals fiscale voordelen, aankooppremies, het gebruik van speciale bus- en milieurijstroken, gratis parkeren of de toelating om in stadscentra te rijden (afhankelijk van land tot land).

Getagged onder:
skoda

Gerelateerde items (op tag)

2028: The future remains green with Skoda

It is worth a look in the rearview mirror! Skoda became involved in the Tour de France in 2004. It was then that the red Škoda Superb appeared in the peloton and the name of the manufacturer became associated with the prize for the best young rider, the white jersey. In 2015, Škoda changed its colour to the green jersey for the points classification. This collaboration built on loyalty has constantly been nurtured by new perspectives and the next five seasons, for which Skoda has signed up will again, see it continue this culture of challenge. The partnership involves sponsoring the Green Jersey on the Tour de France and the Tour de France Femmes avec Zwift, but also La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, and provides overall support for all women’s races, namely Paris-Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Wallonne Femmes and Liège-Bastogne-Liège Femmes.

Škoda Scala en Kamiq: uitgebreide update voor de succesvolle compacte modellen

Mladá Boleslav/Kortenberg, 1 augustus 2023 – Škoda Auto vernieuwt zijn compacte Škoda Scala en zijn stads-SUV Škoda Kamiq ingrijpend. Beide modellen bieden een zeer hoog niveau van actieve en passieve veiligheid, dankzij hun stijve koetswerken en een nu nog meer geavanceerde reeks rijhulpsystemen. De Scala en Kamiq, die zijn gebaseerd op hetzelfde MQB-A0-platform, kunnen rekenen op efficiënte, moderne TSI-motoren van de evo2-generatie, met vermogens die variëren van 70 kW (95 pk) tot 110 kW (150 pk). Met zijn verfijnde, scherp getekende lijnen oogt de Scala nog dynamischer, terwijl de aanpassingen aan het design van de Kamiq hem een robuustere SUV-uitstraling geven. Beide modellen zijn nu optioneel bestelbaar met ledmatrixkoplampen – een primeur voor deze modellen. Een groter aandeel gerecycleerde en natuurlijke materialen voor het exterieur en interieur staat garant voor meer duurzaamheid. Het gereorganiseerde productgamma voor beide modellen bestaat nu uit drie uitvoeringsniveaus met zes interieurvarianten naast optionele uitrustingspacks. Een Digital Display met een schermdiagonaal van 8 duim en een Škoda Infotainment-scherm van 8,25 duim zijn al standaard in alle modellen. Nieuwe Simply Clever-details ronden de opfrissingsoperatie af.