VEELBELOVENDE EN BEMOEDIGENDE FEEDBACK VAN SUEZ OVER HET GEBRUIK VAN DE CITROËN Ë-JUMPY HYDROGEN

vrijdag, 18 februari 2022 22:30
VEELBELOVENDE EN BEMOEDIGENDE FEEDBACK VAN SUEZ OVER HET GEBRUIK VAN DE CITROËN Ë-JUMPY HYDROGEN
  • Na een maand intensief gebruik van de Citroën Hydrogen heeft SUEZ de kwaliteiten ervan onderstreept op het gebied van optimalisering van de inzettijd van het voertuig, de veelzijdigheid van het gebruik en de snelheid van het tanken, en dat met gebruik van een schone energiebron.
  • Dankzij de integratie van deze efficiënte brandstofceltechnologie behoudt ë-Jumpy Hydrogen zijn volume en laadvermogen op het hoogste niveau.
  • Deze eerste bemoedigende feedback van SUEZ toont aan dat Citroën in staat is om te innoveren en rekening te houden met de uitdagingen van de energietransitie en het koolstofvrij maken van het vervoer door aanbiedingen voor te stellen die aangepast zijn aan verschillende gebruiksdoeleinden, van My Ami Cargo tot ë-Jumper.

"Citroën ë-Jumpy Hydrogen betekent een nieuwe stap voorwaarts in de elektrificatiestrategie van het merk. Hij vervolledigt ons gamma van emissievrije lichte bedrijfsvoertuigen, het breedste op de markt. Deze nieuwe oplossing combineert Lithium-ion batterij- en waterstof-brandstofceltechnologieën om tegemoet te komen aan de intensieve behoeften van professionals, met een waterstof-oplaadtijd van slechts 3 minuten en een actieradius van 400 km. Een technologie die een sleutelrol zal spelen bij de invoering van emissievrije mobiliteitsoplossingen voor professionals".

Richard Meyer, Strategy & International Development – ​​Light Commercial Vehicles Business Unit





  1. OVERTUIGENDE RESULTATEN

SUEZ Carcassonne gebruikte in januari ë-Jumpy Hydrogen. De feedback over dit eerste bedrijfsvoertuig met brandstofcel is zeer positief en onderstreept de overeenstemming tussen de aangeboden diensten en de toepassingen die de activiteiten van zijn agenten vereisen.

 

EEN TECHNOLOGIE DIE AAN DIT SOORT GEBRUIKSDOELEINDEN IS AANGEPAST

Op de site van Carcassonne zijn het de bedrijfsleiders die ë-Jumpy Hydrogen uitsluitend in hun dagelijkse activiteiten zullen gebruiken. Hun opdrachten zijn talrijk en omvatten bezoeken ter plaatse, het aanvullen van groot en klein materieel en noodreparaties in geval van een waterlek. Vandaar de dringende behoefte aan een voertuig dat 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar is met voldoende autonomie, zonder dat het voertuig overdag moet worden bijgetankt. Zij maken vrij korte (ongeveer 100 km) maar frequente ritten per dag in en rond de stad, met een voertuig dat snel beschikbaar moet zijn. Het voertuig wordt doorgaans tot meer dan de helft van zijn volume beladen, waarbij de lading vaak meer dan 200 kg bedraagt.

 

Waterstoftechnologie wordt gepresenteerd als een aanvullend aanbod op het traditionele elektrische aanbod om tegemoet te komen aan andere soorten behoeften. Hij maakt de vereiste grote veelzijdigheid van het voertuig mogelijk dankzij de autonomie die wordt geboden en een optimale werking dankzij de snelle brandstofbevoorrading, waardoor het voertuig steeds operationeel kan zijn. Om te tanken bij hun 350 bar station, duurt het slechts 3 minuten voor een halve tank (of 3 minuten voor een volle tank bij een 700 bar station). De 10,5 kWh batterij, die fungeert als een 50 km reserve wanneer de waterstoftanks leeg zijn, wordt heel eenvoudig opgeladen via een standaard 220V stopcontact, 's nachts, 3-5 keer per week.

 

"Waterstof tanken is net zo gemakkelijk en snel als aan de benzinepomp. Dankzij de actieradius van 400 km kan de ë-Jumpy Hydrogen worden gebruikt voor een groot aantal korte ritten zonder overdag naar de basis te moeten terugkeren om op te laden, wat een echte winst betekent op het vlak van tijd en productiviteit, essentiële criteria voor professionals."


EEN HOGE MATE VAN GEBRUIKSVRIENDELIJKHEID

Het voertuig biedt veel fysisch en mentaal comfort dankzij de elektrisch-waterstof hybridisatie. De gebruiker kan al zijn opdrachten in alle vrijheid uitvoeren, met volledige gemoedsrust over zijn actieradius en zijn vermogen om materiaal te laden.

 

De ë-Jumpy Hydrogen biedt een uniek rijplezier dat eigen is aan elektrische motorisering, en bleek een zeer welkome ontdekking te zijn voor de persoon die erin zat en nog nooit in een elektrisch voertuig had gereden: "Je went heel snel aan het soepele en stille rijden van de ë-Jumpy Hydrogen (geen motorgeluid of externe geluidshinder), wat in alle situaties zeer gemakkelijk en aangenaam blijkt te zijn. 

 

De totale actieradius van 400 km biedt een grote veelzijdigheid. De gebruiker kan talrijke korte ritten maken zonder zich zorgen te maken over het opladen en voldoet aan de verwachtingen van de 44% van de klanten in het segment van de compacte bestelwagens die zeggen af en toe meer dan 300 km af te leggen. Waterstoftechnologie biedt een nieuwe oplossing op het gebied van beroepsmobiliteit, als aanvulling op de ontwikkeling van zuiver elektrische voorstellen. Waterstoftechnologie is minder gevoelig voor het vervoer van zware ladingen, voor de rijsnelheid en voor klimatologische omstandigheden zoals temperaturen onder nul, die de autonomie verminderen. Bovendien genereert het exothermische systeem warmte die het thermisch comfort verbetert. Een autonomie die minder gevoelig is voor variaties, waardoor het mogelijk wordt zijn missies beter te programmeren.

 

De permanente beschikbaarheid van ë-Jumpy Hydrogen wordt mogelijk gemaakt door ultrasnel tanken, omdat chauffeurs niet noodzakelijkerwijs de mogelijkheid hebben om een of meer pauzes in te lassen in hun dagelijkse rondes om tijd vrij te maken om te tanken, of omdat ze een voertuig nodig hebben dat 24/7 beschikbaar is, duurt een volle tank waterstof slechts 3 minuten. "Wat de aandrijflijn betreft, biedt ë-Jumpy Hydrogen een goede autonomie en het opladen van de batterij en de waterstoftanks is geen probleem.  

 

De laadvermogens blijven behouden. Het nuttige volume van de ë-Jumpy Hydrogen is hetzelfde als dat van de versie met verbrandingsmotor: 5,3 m3 in de M-versie en 6,1 m3 in de XL-versie. Zijn laadvermogen en trekvermogen kunnen op beide versies 1 ton bereiken. De nuttige breedte tussen de wielkasten bedraagt 1,25 m, wat betekent dat hij kan worden gebruikt om Europese pallets te laden.  "Ë-Jumpy Hydrogen heeft evenveel nuttige ruimte als zijn versie met interne verbranding, wat voor ons essentieel is aangezien we systematisch meer dan de helft van het volume van het voertuig gebruiken. Bovendien is het voor ons gemakkelijker om het vervoerde materiaal op te slaan en te behandelen’’.




  1. DE RELEVANTIE VAN DE KEUZE VAN CITROËN VOOR "MID-POWER" TECHNOLOGIE

Deze waterstoftechnologie combineert een lithium-ionbatterij met een brandstofcel die verbonden is met waterstoftanks. Wanneer waterstof en lucht in contact worden gebracht met een katalysator, wekt de brandstofcel elektriciteit op om een elektrische motor aan te drijven, waarbij waterdamp het enige residu is dat vrijkomt. In vergelijking met een batterij wordt een brandstofcel daarom meer als een energieomzetter dan als een opslagapparaat beschouwd.

 

Citroën koos voor deze hybride oplossing na werkzaamheden in partnerschap met Symbio, een bedrijf dat gespecialiseerd is in brandstofcellen. Ë- Jumpy Hydrogen profiteert van de twee technologieën van een lithium-ionbatterij van 10,5 kWh en een brandstofcel van 45 kW, gevoed door drie door Faurecia ontwikkelde waterstoftanks van 700 bar, die 4,4 kg nuttige waterstof kunnen opslaan.

 

De waterstof levert de energie die nodig is voor een grotere autonomie, terwijl de batterij met gemiddelde capaciteit vermogen en prestaties combineert met energieterugwinning en oplaadmogelijkheid. Deze oplossing heeft verschillende voordelen. Ten eerste is hij compact, met de accu onder de stoelen en de tanks onder de vloer, zonder dat dit ten koste gaat van het laadvolume. Het betekent ook geen compromis op het vlak van prestaties, met een brandstofcel die krachtig genoeg is om een constante snelheid op de snelweg te garanderen. Vervolgens levert de accu de energie die nodig is voor de acceleratie en andere functies, zoals het inschakelen van de stroom tijdens het starten en de eerste paar kilometers. Bovendien verhoogt hybridisering de duurzaamheid van het aandrijfsysteem en vermindert het risico dat de brandstof opraakt, waarbij de accu als energiereserve fungeert wanneer de waterstoftanks leeg zijn.




  1. EEN TECHNOLOGIE VOOR DE TOEKOMST

De veelzijdigheid van verschillende waterstofsystemen maakt een veelheid van toepassingen mogelijk. Deze technologie van de toekomst zal dus een essentiële rol spelen in de energietransitie, met name op het gebied van de mobiliteit, door te beantwoorden aan een bepaald soort gebruik.

 

EEN KOOLSTOFVRIJE MOBILITEITSOPLOSSING VOOR SPECIFIEK GEBRUIK DOOR BEDRIJVEN

Veel bedrijven, zoals de SUEZ-groep, die hun milieuvoetafdruk willen verkleinen, zullen een strategisch belang hebben bij het gebruik van een waterstof-ecosysteem om hun wagenpark groener te maken. Talrijke andere beroepsbeoefenaren: gemeentelijke diensten en plaatselijke overheden, de sector vervoer en logistiek, expres- of speciale post, interventievoertuigen, exploitanten van autowegmaatschappijen bijvoorbeeld, die korte of langere trajecten moeten afleggen naar gelang van de plaatsen waar zij in geval van nood naar toe moeten, enz.

 

SUEZ WERKT AAN GROENE WATERSTOF

In het kader van de energietransitie gaat het erom de productie van hernieuwbare groene waterstof te ontwikkelen via de elektrolyse van water uit elektriciteit die wordt opgewekt door wind- of zonne-energie of uit biogas dat wordt verkregen door de afbraak van huishoudelijk afval. Zo ontwikkelt SUEZ in samenwerking met SIPERREC een project voor de bouw van de eerste installatie voor de productie en distributie van groene waterstof (elektriciteit uit de verbranding van huishoudelijk afval, die via een elektrolyseproces in waterstof wordt omgezet) op een energieterugwinningseenheid in Frankrijk, in Créteil, die eind 2022 operationeel zou moeten zijn. Dit station moet uiteindelijk tot 1 ton waterstof per dag distribueren, waardoor de uitstoot van ten minste 1300 ton CO2 per jaar wordt vermeden.

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".