RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC “ON TOUR”

vrijdag, 04 maart 2022 21:09
RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC “ON TOUR”

Nieuwe Renault Megane E-Tech electric belichaamt de lancering van het nieuwe gamma in het kader van het strategisch plan “Renaulution”, en opent een nieuw hoofdstuk van de toekomst van het merk.

Sinds de verkoopstart in december 2021 in België en het Groothertogdom Luxemburg overtuigde Renault Megane E-Tech electric al menige klanten waarvan de eersten in april hun nieuwe wagen zullen ontvangen.

In afwachting van zijn intrede in de Belgisch-Luxemburgse showrooms zal Renault Megane E-Tech electric vanaf vrijdag 4 maart aan een roadshow beginnen om in avant-première te worden voorgesteld in de belangrijkste sites van het dealer netwerk.

Meer dan 3.000 prospecten die zich sinds juli 2021 hebben ingeschreven in het Waiting Programme zullen een persoonlijke uitnodiging ontvangen om Nieuwe Renault Megane E-Tech electric in avant-première te ontdekken.

De roadshow zal ook worden aangekondigd via een nationale digitale campagne en op https://nl.renault.be/ via een speciale internet pagina.

Het grote publiek zal er op die manier alle praktische informatie terugvinden en een afspraak kunnen maken met een commercieel adviseur.

Renault Megane E-Tech electric

Met Nieuwe Megane E-Tech electric stelt Renault het eerste model van zijn elektrische wagens van “generatie 2.0” voor en opent het een nieuw hoofdstuk in zijn elektrische revolutie, die meer dan tien jaar geleden begon. De Nieuwe Megane E-Tech electric, geïntegreerd in het elektrische ecosysteem maar ook in het digitale ecosysteem van zijn gebruikers, symboliseert voor Renault ook het begin van de aangekondigde herovering van het segment van de compacte wagens (C-segment).

De Nieuwe Megane E-Tech electric beschikt over een specifiek platform voor zijn elektrische motor en introduceert een nieuw "sensual-tech" designtaal, die genetisch elektrisch is en waarmee hij zich kan onderscheiden maar tegelijkertijd een elegante en dynamische persoonlijkheid kan uitstralen. Binnenin gaat de ongeziene interieurruimte hand in hand met een herwerkte ergonomie die het welzijn van de inzittenden ten goede komt.

De Nieuwe Megane E-Tech electric werd ontwikkeld op het CMF-EV-platform en profiteert daarvan om een ongeëvenaarde verhouding afmetingen/interieurruimte te verzekeren. De bestuurder en de passagiers beschikken over een royale ruimte zonder obstakels, een geoptimaliseerd comfort en het moderne OpenR-scherm. Het OpenR-scherm, het pronkstuk in het interieur van de Nieuwe Megane E-Tech electric, is uitgerust met het nieuwe multimediasysteem OpenR Link, dat de beste diensten en apps van Google integreert om de eenvoud en gebruiksefficiëntie te optimaliseren.

Met een gloednieuwe aandrijflijn met een vermogen tot 160 kW en 300 Nm koppel en vier regeneratieve remniveaus tilt de Nieuwe Megane E-Tech electric het rijplezier van een elektromotor naar de top.

Het rijplezier van een elektrische wagen is ook dat van rijden zonder beperkingen op het vlak van rijbereik. Dat biedt de Nieuwe Megane E-Tech electric met zijn twee batterijpacks van 40 kWh (300 km autonomie, WLTP norm) en 60 kWh (tot 470 km autonomie, WLTP norm), innovatieve energiebeheersystemen en talloze laadoplossingen.

Megane E-Tech electric kreeg vijf sterren van EuroNCAP volgens het testprotocol van 2022. Dankzij zijn uiterst beschermende structuur met maar liefst zeven airbags behaalde nieuwe Megane uitstekende scores van 85% voor de bescherming van volwassenen en 88% voor de bescherming van kinderen. De score voor zwakke weggebruikers bedraagt 65%, terwijl de veiligheidssystemen een score van 79% kregen.

Nieuwe Megane E-Tech electric is beschikbaar vanaf 35.200€ BTWi.

GAMMA EN TECHNISCHE FICHE

Afwerkingsniveaus

equilibre

techno

iconic

evolution ER (fleet)

40kWh Battery:

EV40 130hp Standard charge AC7

EV40 130hp Boost charge AC22 + DC85

Evolution ER:

EV60 130hp Super charge AC7 + DC130

EV60 130hp Optimum charge AC22 + DC130

60kWh Battery:

EV60 220hp Super charge AC7 + DC130

EV60 220hp Optimum charge AC22 + DC130

Afmetingen en gewichten

Lengte 4,21 m

Breedte 1,86 m

Hoogte 1,50 m

Wielbasis 2,70 m

Overhang V 800 mm

Overhang A 715 mm

Rijklaar leeggewicht 1588 - 1783 kg

Snelheid

0-100 km/u in 7,4 sec.

Topsnelheid 160 km/u

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

rnlt©: het nieuwe compacte en immersieve distributieconcept van Renault

Een nieuw verkooppuntconcept van Renault

Renault breidt zijn distributienetwerk uit met een nieuw verkooppuntconcept: ‘rnlt©’, een naam die aansluit bij dit nieuwe distributieconcept van het merk, met een moderne en compacte uitstraling. Deze vestigingen bieden bezoekers een complete merk- en productervaring.

Nieuwe Renault Captur : de auto om in te leven uit segment B

Captur is 'de auto om in te leven’ uit het B-segment. Hij is een veelzijdig multitalent, hij heeft zowel compacte buitenafmetingen (4,23 m) als een ruim interieur dat moduleerbaar is en zich aanpast aan het gebruik van klanten, zowel in de stad als buiten de platgetreden paden. De klanten stellen vooral de hoge rijhouding op prijs. Deze zorgt voor een vlotte toegang tot de wagen en een goed zicht op de weg. Deze kwaliteiten verklaren het commerciële succes sinds zijn debuut 10 jaar geleden, met meer dan 2 miljoen verkochte exemplaren in 90 landen over de hele wereld.

Renault Captur meet zich op zijn beurt de nieuwe designtaal van het merk aan die werd ingezet door Gilles Vidal, Design Director van het merk Renault. Deze nieuwe stijl, gekenmerkt door strakke lijnen en precieze details, speelt met licht en materialen voor een meer waarderende en dynamische perceptie. Met zijn volledig nieuwe voorkant oogt Nieuwe Captur statusverhogend.

In een markt van de stads-SUV's die vandaag 50% van de verkoop in het B-segment vertegenwoordigen (en zelf 30% van de totale markt), wil Nieuwe Renault Captur een referentiemodel blijven door zijn veelzijdigheid, zijn tweekleurige koetswerkuitvoeringen, zijn onovertroffen plaatsaanbod en zijn technologische en ingenieuze uitrusting te behouden. Naast die kwaliteiten die het DNA van Captur uitmaken, beschikt deze volgende generatie ook over nieuwe troeven. De meer expressieve koetswerk- en interieuraankleding transformeert in een unieke combinatie van elegantie en sportiviteit met de nieuwe Esprit Alpine-uitvoering. Het interieur wordt in de verf gezet door volledig nieuwe zetelbekledingen en nieuwe dashboardschermen. Het multimediasysteem OpenR Link met Google, dat naargelang de versie beschikbaar is, biedt het beste van de technologie aan boord, met Android Automotive 12, een wereldprimeur in het B-segment. Dankzij een volledig nieuwe elektronische architectuur staat de veiligheid centraal met rijhulpsystemen van de nieuwste generatie, waaronder voorspellend hybride rijden en Active Driver Assist, voor een gedelegeerde rijervaring van niveau 2.

Afhankelijk van het land van commercialisatie zal Nieuwe Renault Captur worden aangeboden met vijf motorversies, waaronder de E-Tech full hybrid-motor met 145 pk, die vandaag in de smaak valt bij meer dan 41% van de Franse klanten. Om meer rijplezier en een dynamischer rijgedrag te verzekeren, werden het onderstel en de afstelling van de stuurbekrachtiging herzien. Het Extended Grip-systeem, dat verkrijgbaar is op bepaalde versies, optimaliseert de tractie, ongeacht de wegomstandigheden.

Nieuwe Renault Captur wordt nog steeds gebouwd in de fabriek van Valladolid en zal vanaf april 2024 in Europa worden gecommercialiseerd.