NIEUWE RENAULT AUSTRAL DE HOOGTECHNOLOGISCHE SUV VAN DE “NOUVELLE VAGUE”

dinsdag, 08 maart 2022 19:37
NIEUWE RENAULT AUSTRAL DE HOOGTECHNOLOGISCHE SUV VAN DE “NOUVELLE VAGUE”

Renault vernieuwt zijn SUV-aanbod met een ambitieus model: Nieuwe Renault Austral. Hij wordt een van de pijlers in de herovering van het C-segment, het hart van de wereldwijde automarkt. Nieuwe Austral sluit zich aan bij Renaults offensief in dit segment, dat werd ingeluid door Arkana en Nieuwe Mégane E-TECH Electric, en dat de traditie van ‘auto’s om in te leven’ een resoluut moderne dimensie geeft. Dat offensief, ‘la Nouvelle Vague’ of ‘de nieuwe golf’ gedoopt, heeft als doel het merk tot een referentie op het vlak van technologie, schone energie en diensten te maken. 

Nieuwe Renault Austral sluit dan ook perfect aan bij het strategische plan ‘Renaulution’. Zijn naam, die zuiderse taferelen en weidse landschappen oproept, belooft grenzeloze mogelijkheden en bouwt voort op de genen van het merk. Een warm en modern merk ten dienste van zijn klanten, om hen een opgewaardeerde levenservaring te bieden. 

In die optiek meet Nieuwe Austral zich een atletisch, sensueel en hoogtechnologisch koetswerkdesign aan, dat alle stijlkenmerken van een SUV verenigt. Bij wijze van exclusiviteit is hij ook verkrijgbaar in een sportieve ‘Esprit Alpine’-versie met dynamische en aantrekkelijke designkenmerken, een primeur voor een Renault-model.

Het hoogtechnologische en geraffineerde interieur van Nieuwe Austral biedt dan weer een comfortpeil waarmee hij niet moet onderdoen voor de gezinsmodellen die hun stempel op de geschiedenis van Renault hebben gedrukt. Als voornaamste blikvanger in het ruim bemeten en behaaglijke interieur, combineert het OpenR-scherm de weergave van gegevens op het dashboard met die van het navigatie- en multimediasysteem, dat de beste diensten en apps van Google omvat. In combinatie met het 9,3” grote head-up display bieden de twee grote schermen met een diagonaal van 12” een totale oppervlakte van bijna 1.000 cm² voor een intuïtieve, meeslepende en geconnecteerde rijervaring. 

De ultramoderne Nieuwe Austral kan schermen met 32 rijhulpsystemen, diverse MULTI-SENSE-instellingen en 4CONTROL Advanced, de nieuwste vierwielsturing ontwikkeld door Renault. Stuk voor stuk nuttige, proactieve en intelligente technologieën ten dienste van het comfort, het rijplezier en de veiligheid van de inzittenden.

Als eerste Renault die steunt op het CMF-CD-platform van de derde generatie, ontwikkeld door de Alliantie, biedt Nieuwe Austral een nieuwe, krachtigere en efficiëntere versie van het E-TECH ‘Full Hybrid’-systeem, evenals twee ‘Mild Hybrid’-benzinemotoren met 48V- en 12V-batterij. Dankzij deze uiteenlopende elektrificeringstechnologieën dekt het gamma alle toepassingen voor particulieren en wagenparken.



Nieuwe Austral loopt van de band in de ultramoderne fabriek van Palencia (Spanje) en wordt in alle fasen van zijn productie onderworpen aan strengere controles. Niets wordt aan het toeval overgelaten, van de materiaalkeuze tot de controle van de functies, de assemblage van de onderdelen en de lakkwaliteit. Met bijna duizend criteria die doorheen de genese van de wagen werden beoordeeld door zowel interne experts als een extern consumentenpanel, staan kwaliteit en duurzaamheid centraal in het lastenboek.

De orderboeken voor Nieuwe Renault Austral worden in de lente 2022 in België en Luxemburg geopend.

 

Luca de Meo, CEA Renault: “ De nieuwe Renault Austral is de perfecte belichaming van wat een C-segment SUV moet zijn, en van wat Renault kan verwezenlijken “

 

‘SENSUAL TECH’-DESIGN

Nieuwe Renault Austral verenigt alle stijlelementen van een SUV met het nieuwe ‘Sensual Tech’-design van Renault. Hij geeft blijk van een sterke persoonlijkheid en oogt zowel chic als atletisch. Binnenin gaan zijn hoogtechnologische cockpit, nauwkeurig geselecteerde materialen en verzorgde afwerking hand in hand met het onovertroffen plaatsaanbod van een gezinswagen. Bij wijze van exclusiviteit is hij ook verkrijgbaar in een sportieve ‘Esprit Alpine’-versie met dynamische en aantrekkelijke designkenmerken, een primeur voor een Renault-model.

KOETSWERKDESIGN: EEN ATLETISCHE SUV 

Geprononceerde spieren, gestrekte lijnen, gebeitelde oppervlakken, een krachtige neus, gestructureerde technische details en geraffineerde sierelementen: Nieuwe Austral past perfect in de vernieuwing van een modern merk dat zichzelf opnieuw uitvindt.

 

Kracht, karakter en alle stijlelementen van een SUV 

Nieuw platform, nieuwe stijl. Als eerste Renault die op het jongste CMF-CD-platform van de Alliantie staat, meet Nieuwe Austral zich erg moderne stijlelementen aan. Zijn grote wielen met een diameter tot 20 duim (720 millimeter) bevestigen zijn gespierde silhouet met een motorkaplijn die dicht aansluit bij de wielkasten. Een geslaagde look die de auto kracht en karakter geeft. 

Nieuwe Austral beschikt ook over alle traditionele stijlelementen van het SUV-segment: ski’s voor- en achteraan, contrasterende zijdelingse deurbeschermingen en drempels, een uitgesproken bodemvrijheid (170 millimeter) en een hoge gordellijn die de inzittenden beschermt.

 

‘Sensual-tech’-designtaal

Het koetswerkdesign van Nieuwe Austral steunt op de nieuwe ‘Sensual Tech’-filosofie van Renault. Zijn royale en sensuele vormen gaan perfect hand in hand met gestrekte lijnen en erg nauwkeurige structuurdetails. De gebeitelde motorkap geeft hem een atletisch karakter dat ook terugkomt in zijn gespierde silhouet. Zijn gewelfde schouders sluiten dan weer aan op zijn vooruitstekende flanken en de strakke vleugels die rond de koplampen zijn uitgesneden. 

Die combinatie van sensuele rondingen en snedige lijnen is doorspekt met tal van technische details zoals de led-achterlichten met micro-optische technologie of de ruitvormige motieven die in de koplampen werden geïntegreerd. Dat ‘Sensual-Tech’-geheel ademt topkwaliteit, een perceptie die nog wordt versterkt door de geometrische beheersing die vanaf de eerste aanblik opvalt.



Krachtige voorzijde 

De voorkant van Nieuwe Austral koppelt dynamiek aan verfijning. Het brede radiatorrooster met dambordpatroon en afwerking in Ice Black, wordt bovenaan doorkruist door een horizontale chroomlijn die doorloopt in de koplampen. Een designelement dat de voorkant van de wagen visueel verbreedt en tegelijk een elegante en verfijnde toets geeft. In het midden benadrukt het nieuwe ‘Nouvel’R’-logo van Renault het moderne karakter van de wagen. In het onderste deel van de topversies vervolledigen een expressieve sportieve lamel in koetswerkkleur en aerodynamische zijdelingse luchtinlaten in Sterzwart die opvallende neus. De algemene assemblagekwaliteit springt onmiddellijk in het oog. Die kwaliteit wordt mogelijk gemaakt door de doorgedreven, gerobotiseerde en menselijke controles in alle fasen van zijn productie. 

 


“Nieuwe Renault Austral combineert sterke stijlelementen die hem een dynamisch en elegant design geven. Bewerkte volumes, nauwkeurig ontworpen lijnen en verfijnde details laten geen twijfel bestaan over zijn kwaliteitsniveau. De koetswerknaden zijn dun en de koetswerkpanelen sluiten perfect op elkaar aan, zodat hij onmiddellijk een gevoel van kwaliteit uitstraalt.”

Gilles Vidal, Directeur Design van het merk Renault.

 

Dynamische flanken en achterzijde

De vooruitstekende lijnen bovenaan de wielkasten geven de auto een nieuwe structuur. Door te contrasteren met de gladde, sensuele en vloeiende oppervlakken creëren ze een krachtig en nauwkeurig profiel.

De uitgesproken plooi onderaan de flanken, met een neerwaartse knik naar voren toe, geeft het silhouet nog extra dynamiek. Het zijn stuk voor stuk structuurelementen die nog worden benadrukt door de drempelbeschermers en wielkastverbreders in Sterzwart, evenals de haaienvinantenne en buitenspiegels in dezelfde kleur. 

Bovenaan de zijruiten versterkt een sierstrip in gepolijst roestvrij staal de aflopende lijn van het dak en het glasoppervlak, die een dynamische en gestrekte curve vormen tot aan de achterklep. 

Het trotse naamopschrift in verchroomde letters siert de achterkant in een elegant gebeiteld en even dynamisch geheel.






Ongeziene proporties en verzorgde stroomlijn

Voor Nieuwe Austral zijn de Renault-ontwerpers vertrokken van de basisprincipes die een SUV aantrekkelijk maken op het vlak van verhoudingen, overhangen (925 mm vooraan en 917 mm achteraan) en wielafmetingen (een diameter tot 20” of 720 mm), om hem nog meer spierkracht en raffinement te geven. 

Hij is 1,62 meter hoog, 1,83 meter breed en 4,51 meter lang, staat op een wielbasis van 2,67 meter en heeft ideale proporties om van buitenaf een gevoel van ruimte, robuustheid en sportiviteit te creëren. 

Het streven naar een aerodynamische lijn door middel van een efficiënt design was trouwens een structurerend element in zijn stijl. De centrale en zijdelingse luchtinlaten in de voorbumper, de aflopende daklijn die overgaat in de geprofileerde achterspoiler, en de karakterlijnen die in de gebeitelde flanken werden geïntegreerd, zetten zijn aerodynamische efficiëntie visueel in de verf maar helpen ook concreet om zijn efficiëntie te verhogen.

 

Typische lichtsignatuur

De ‘full led’-koplampen en -achterlichten van Nieuwe Austral ogen fijn gebeiteld en onderscheiden zich door hun moderne karakter. 

Vooraan krijgt hij de C-vormige lichtsignatuur die eigen is aan Renault-modellen. Deze eigentijdse signatuur verleent de wagen een erg technische blik, die hem karakter geeft en zijn standingvolle design versterkt. De compacte koplampen omvatten tot zeven hoogtechnologische bundelmodules die de lichtverdeling kunnen aanpassen. Deze multifunctionele verlichting wordt aangeboden in drie versies: LED Pure Vision, LED Adaptive Vision en LED Matrix Vision met dynamische richtingaanwijzers.

De achterlichten hebben ook een C-vorm en lopen door tot aan het Renault-logo om een wagenbrede lichtsignatuur te creëren die aan beide zijden van de koffer doorloopt en de uitstraling van de wagen benadrukt. Met hun micro-optische technologie, die werd ingewijd door Nieuwe Mégane E-TECH Electric, worden het vlam- en diepte-effect van de topversies mogelijk gemaakt door het grote aantal lasergegraveerde filamenten. Ze vormen twee zeer nauwkeurige strepen en creëren een bijna levend holografisch 3D-effect dat de achterkant van de wagen zowel overdag als 's nachts bezielt. De uiterst elegante dynamische richtingaanwijzers tillen het geheel naar een nog hoger niveau. 







Dynamische welkomstanimatie

Nieuwe Austral detecteert automatisch de houder van de toegangs- en startkaart wanneer deze dichterbij komt. De wagen activeert dan een lichtanimatie. Met de LED Matrix Vision-koplampen worden de koplampen van binnen naar buiten toe ontstoken, waarna de animatie doorloopt in de dagrijlichten en richtingaanwijzers. Achteraan gaan de lichtband en de lichten branden terwijl de richtingaanwijzers in een dynamische impuls ontwaken.

 

Opvallende kleuren en velgen

Nieuwe Austral wordt aangeboden in zeven elegante koetswerkkleuren: Ijswit, Nacré Wit, Vlamrood, Ironblauw, Sterzwart en de nieuwe tint Schiste Grijs. De versie Esprit Alpine wordt ook leverbaar in de exclusieve kleur Schiste Grijs Satijn, die de sportieve look accentueert. Deze lak van de nieuwste generatie heeft een matte look en is robuust en onderhoudsvriendelijk. Renault biedt deze lak voor het eerst aan op een seriemodel.

Om de wagen te personaliseren en zijn silhouet te verfijnen, beschikken de topversies standaard over een tweekleurige afwerking (ook als optie verkrijgbaar op het Techno-niveau). Die voert het dak uit in hetzelfde Sterzwart als de haaienantenne, de buitenspiegelbehuizingen, de luchtinlaten in de voorbumper en de onderkant van het koetswerk. 

De wagen onderscheidt zich door zijn imposante wielen met opvallende velgen van 17 tot 20 duim, waarvan de meeste gefacetteerd zijn. Allemaal zijn ze in het midden getooid met het nieuwe Renault-logo in geborsteld aluminium.

 

INTERIEURDESIGN: EEN HOOGTECHNOLOGISCHE COCON

Nieuwe Renault Austral wijdt een nieuw interieurdesign in. Dat biedt een hoogtechnologische bestuurderspost en een warm interieur, zonder toegevingen op het vlak van kwaliteit, functionaliteit en interieurruimte. Zo garandeert hij een kwalitatieve, hoogtechnologische en comfortabele ontvangst voor het hele gezin. 

 

Welkom aan boord

Wanneer de bestuurder plaatsneemt in Nieuwe Austral, wordt hij omgeven door een iconische, technologische en intuïtieve cockpit. Het grote OpenR-scherm ontwaakt met een welkomstanimatie. De sfeerverlichting op de bestuurdersplaats gaat branden terwijl de luidsprekers een Renault-geluid afspelen om de bestuurder te verwelkomen. Een technologische ervaring die de zintuigen prikkelt vanaf de eerste seconden aan boord.




OpenR-scherm: dompelt u onder in technologie

Het OpenR-scherm, dat werd ingewijd door Nieuwe Mégane E-TECH Electric, is een van de grootste schermen op de automarkt. Als centrale blikvanger in het interieur van Nieuwe Austral integreert het het digitale dashboardscherm en het multimediascherm op de middenconsole in een omgekeerde L-vorm. Beide elementen vormen samen een groot display als uithangbord van de meeslepende reiservaring die de nieuwe generatie Renault-modellen kenmerkt. Alles staat binnen handbereik voor een geoptimaliseerde, intuïtieve en geconnecteerde ervaring. Wow-effect verzekerd!

Het OpenR-scherm is afgewerkt volgens de normen voor hoogwaardige tablets en smartphones. Het is bedekt met aluminosilicaatglas van het type ‘Gorilla Glass’: gehard glas dat bestand is tegen krassen, dagelijkse schokken en veelvuldig reinigen. Bovendien kreeg het specifieke behandelingen tegen vlekken en reflecties, zodat het even aangenaam aanvoelt als het eruit ziet.

De helderheid, die zich aanpast aan het omgevingslicht (tot 900 cd/m²), en zijn reflectievermogen werden eveneens geoptimaliseerd, met name dankzij de geavanceerde technologie van de microblinden. Zij garanderen de leesbaarheid van de informatie op de schermen, en dat zelfs in volle zon. Die technieken hebben het mogelijk gemaakt om de klassieke ‘overkapping’ boven het dashboard te elimineren om ruimte vrij te maken en het geheel een erg modern, zwevend effect te geven.

Om de immersieve ervaring van het OpenR-scherm te versterken, hebben de ontwerpers en ingenieurs samengewerkt. Zo werden de klassieke, weinig esthetische verluchtingsmonden vervangen door elegante en discreet in het schermoppervlak geïntegreerde verluchtingsmonden. Zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van de verluchting, gebruiken ze een intern geleidingsproces voor de luchtstroom in combinatie met een luchtzuiveringssysteem. In dezelfde minimalistische geest laat de versterkte, ultradunne en naadloos aansluitende rand van het scherm de weergegeven vormen, kleuren en gegevens tot uiting komen zonder verlies aan weergaveoppervlak.

 

100% hoge resolutie

Het OpenR-scherm biedt een ongeziene totale weergaveoppervlakte: 321 cm² voor het 12,3”-scherm van het dashboard (1.920 x 720 pixels, landschapsformaat) en 453 cm² voor het 12”-multimediascherm (1.250 x 1.562 pixels, portretformaat). Hetzij een totaal van 774 cm². Voeg daar nog de hogeresolutiebeelden van het 9,3” grote head-up display aan toe, goed voor een oppervlakte van 210 cm², en Nieuwe Austral biedt een van de grootste weergaveoppervlakken op de markt: bijna 1.000 cm²! 



In het instapmodel meet het multimediascherm 9” (1.250 x 834 pixels, landschapsformaat). Beide schermformaten hebben dezelfde kenmerken: TFT LCD IPS-technologie, HD-resolutie van 167 pixels per inch, vernieuwingssnelheid van 60 Hz, 8 bits per kleur, hetzij 16 miljoen kleuren, Gamut NTSC 80% en een capacitief scherm dat zich ook met handschoenen laat bedienen.

Het dashboardgedeelte van het OpenR-scherm biedt de bestuurder vier verschillende weergaven, naargelang zijn prioriteiten van het moment: Klassiek (meters), Navigatie (kaarten), Zen (minimalistisch) en Realistisch (realistische weergave van de weg en het verkeer rond de wagen).

De grotendeels personaliseerbare dashboardweergave omvat vijf widgets (verbruik, bandenspanning, afstand, eco-monitor, muziek) en acht lichtkleuren.

 

Geïntegreerd compact stuurwiel

Het OpenR scherm en het stuurwiel vormen een geheel met verzorgde details. De licht vierkante vorm van het stuurwiel verzekert een vlotte instap voor de bestuurder en optimaliseert het zicht op het dashboard. Het compacte stuur sluit esthetisch perfect aan bij de cockpit met OpenR-scherm.

 

Comfortconsole

Het interieurdesign van Nieuwe Austral onderscheidt zich door zijn hoge en brede middenconsole, die ‘comfortconsole’ werd gedoopt en die perfect aansluit bij de traditie van de grote reisberlines. Deze moderne en verzorgde console bakent de ruimte van de bestuurder en voorpassagier op subtiele wijze af. Zo genieten ze allebei een echt individuele, ultramoderne en beschermende cocon, terwijl ze tegelijk aangename momenten aan boord kunnen delen.

De console getuigt van een erg verzorgde afwerking. Ze beschikt over een schuimbekleding, die vanaf het uitrustingsniveau ‘Techno’ is getooid met dubbele stiknaden. Het zuivere geheel werd ook ontdaan van alle bedieningselementen, want schakelaars en knoppen werden rond het stuur en het OpenR-scherm geplaatst, net als de elektrisch bediende automatische versnellingspook ‘e-shifter’.

 

Geraffineerde handsteun

De ruimte die daardoor vrijkwam op de middenconsole maakte het mogelijk om een handsteun te integreren, voorzien van een aangenaam aanvoelende, fijnkorrelige afwerking op een robuuste structuur in gesatineerd chroom. 

Met de ergonomische en verschuifbare handsteun kan men het multimediascherm of de pianotoetsen daaronder comfortabel bedienen. Ook is hij voorzien van een handige verticale smartphonehouder.

Zijn aerodynamische design, geïnspireerd op de luchtvaart- en horlogewereld, stelt gebruiksgemak centraal. Wanneer men hem vooruit of achteruit schuift, laat hij een aangenaam geklik horen, te vergelijken met dat van een draaiende kluisknop. Die aandacht voor details getuigt van de knowhow van de micromecaniciens van Renault. 

 

Inductielader voor smartphones

Ter hoogte van de handsteun, bevindt zich ook een gericht opbergvak voor de smartphone van de bestuurder. Deze ruimte, die doet denken aan een juwelendoosje, is voorzien van een inductielader en een verzorgde, soepele antislipbekleding met ruitmotief dankzij het gebruik van een met laser gegraveerde vorm. Wanneer de batterij van de smartphone maximaal is opgeladen, stopt de intelligente inductielader automatisch met laden om overbelasting te voorkomen. Als de telefoon via Bluetooth met de wagen is verbonden, wordt de batterijstatus ook weergegeven op het multimediascherm zodat de bestuurder deze op elk moment kan opvolgen.

 

Connectiviteit en opbergmogelijkheden voor iedereen

De handsteun maakt een opbergvak vrij, aangevuld met twee bekerhouders, twee USB-C-aansluitingen en een 12V-aansluiting. Op de achterzijde van de comfortconsole zitten nog eens twee USB-C-aansluitingen, waarmee de achterpassagiers hun mobiele toestellen kunnen opladen. 

De comfortconsole van Nieuwe Austral herbergt tot slot twee grote opbergvakken die erg goed van pas komen voor alle kleine dagelijkse voorwerpen: een gesloten ruimte onder de armsteun, met een vlinderopening die zich met een druk op de knop laat bedienen, en een diepe ruimte onder de handsteun.

 

Levendige lichtsfeer

De lichtsfeer aan boord van Nouvelle Austral, LIVING LIGHTS gedoopt, laat de inzittenden een unieke ervaring beleven. Ze wordt volledig verzekerd door leds die het licht verspreiden via lichtstrips op het dashboard en de deurpanelen, om zo het welzijn van de bestuurder en de passagiers te optimaliseren. 

De lichtsfeer is gebaseerd op de circadiaanse cyclus, het biologische dag-nachtritme van het menselijk lichaam over 24 uur, en kan zich aanpassen aan de lichtinval buiten. Ook kan ze elke 30 minuten automatisch van kleur veranderen. Met zachte overgangen tussen de kleuren, aangevuld met dynamische en natuurlijke effecten, lijkt de sfeerverlichting te leven. 

Overdag benadrukken de koude kleuren het interieurdesign en verzekeren ze een hoogtechnologisch gevoel. 's Nachts dompelt de fascinerende sfeer van warme kleuren de bestuurder en zijn passagiers onder in een rustgevend lichtspel dat het comfort maximaliseert. 

Die lichtsfeer is uiteraard personaliseerbaar met de MULTI-SENSE-instellingen, waarvan de rechtstreekse toets zich voortaan aan het stuur bevindt. De bestuurder kan de intensiteit van de lichtkleur ook aanpassen aan zijn humeur of voorkeur door met een manuele schuifregelaar op het OpenR-scherm te kiezen uit een kleurenkaart met 48 verschillende tinten. De verlichting van het dashboard en de deurpanelen verandert tevens van kleur naargelang de gekozen rijmodus.

 

Uitgelezen materialen voor een hoogwaardige afwerking

De nieuwe, iconische cockpit van Nieuwe Austral wordt aangevuld met geraffineerde en sensuele materialen die aansluiten bij het ‘Sensual-Tech’-design van het koetswerk.

Naargelang de gekozen versie en opties wordt het interieur van Nieuwe Austral getooid met echt hout, leder, alcantara, schuimstof, aangenaam aanvoelende bekledingen en gelakte sierlijsten in Noir Grand Brillant en gesatineerd chroom. Stuk voor stuk hoogwaardige en kwalitatieve materialen die warmte en raffinement uitstralen.

Het dashboard is opgebouwd in lagen voor meer dynamiek, lichtheid en moderniteit. Zo biedt het een elegante en tegelijk technische gesculpteerde architectuur, die perfect aansluit bij het koetswerkdesign van de wagen. Het is op alle versies getooid met een sierstrip in gesatineerd chroom, die de interieurruimte benadrukt. Ze reflecteert visueel het licht van de LIVING LIGHTS-sfeer en leidt de blik naar het OpenR-scherm.

Vanaf de Techno-versie loopt deze sierstrip door op de deurpanelen met een C-vormige sierlijst in gesatineerd chroom die het interieur visueel verbreedt. De handsteun op de comfortconsole en de inzetstukken in gesatineerd chroom op het stuur in nappaleder sluiten er naadloos op aan door het interieur te accentueren met hoogtechnologische details. Die technische inslag wordt nog versterkt door de contrasterende, gladde en geraffineerde oppervlakken in Noir Grand Brillant, die terugverwijzen naar het glossy OpenR-scherm. Dat geldt bijvoorbeeld voor de deurgrepen, de dakconsole en de uiterst comfortabele middenconsole.

 

Vanaf de uitvoering ‘Equilibre’ is het bovenste deel van het dashboard ook afgewerkt met een zacht aanvoelende bekleding met schuimvulling. Voor de voorpassagier werd het bovendien overtrokken met een stof die perfect aansluit bij de zetelbekleding en die op elegante wijze wordt benadrukt door een uiterst verfijnd horizontaal ventilatierooster. In de Iconic-versie vervangt een sieronderdeel van echt hout het stoffen inzetstuk. 

Dit is essenfineer met open poriën, gesublimeerd door een behandeling volgens de Japanse ‘Maki-e’-methode. Bij deze meubeltechniek worden met een doek verschillende lagen metaalpigmenten aangebracht op het hout, waardoor de nerven van het hout meer tot uiting komen. Deze behandeling zorgt ervoor dat de korrel en het natuurlijke reliëf van het hout behouden blijven.

 

Verzorgde bekledingen

Er werd bijzondere aandacht besteed aan de bekledingen van de wagen. Bij het instapmodel zijn de zetels getooid met een gerecycleerde grijze stof die ook terugkomt op de deurpanelen, het inzetstuk op het dashboard en de comfortconsole.

Op de Techno-uitvoering combineert de zetelbekleding een gecoate stof in Titanium Zwart een gecapitonneerde stof met subtiel kleurverloop van zwart op de zitting naar lichtgrijs op de hoofdsteun. Die overgang brengt licht in het interieur. Sierstiksels en zilverkleurige randen accentueren het geheel.

In de Iconic-versie wordt de gecoate bekleding in Titanium Zwart op harmonieuze wijze gecombineerd met een gemengde grijze stof. De eveneens gecapitonneerde zetels zijn voorzien van stiknaden en randen in Warm Titanium, die tevens terugkomen op de deurpanelen en de comfortconsole. Het gewatteerde en microgeperforeerde leder in Titanium Zwart met randen en sierstiksels in Warm Titanium is als optie verkrijgbaar op deze versie.

 

Comfort van een coconinterieur

Zowel voorin als achterin bieden de zetels van alle uitvoeringen een optimaal comfortniveau. In de Iconic-uitvoering is de bestuurderszetel elektrisch verstelbaar (overlangs voor/achter, hoogte en hellingshoek van de rugleuning) en biedt hij een lendenmassage en zetelverwarming.

Bovendien hebben de deurpanelen voor- en achteraan een schuimvulling en kregen ze dezelfde sierelementen en afwerkingen om de inzittenden op alle plaatsen onder te dompelen in een hoogwaardige sfeer. 

Om dit coconinterieur compleet te maken, siert een stof in gemengd textiel het volledige dak en de voorruitstijlen op alle versies. Vooraan werd de glanzend zwarte dakconsole verrijkt met aanraakgevoelige leeslampjes en een frameloze zelfdimmende achteruitkijkspiegel voor meer elegantie. Voor het comfort van de passagiers op de tweede zetelrij werden ook achteraan in het dak twee aanraaklampjes geïntegreerd. 




Om de afwerkingskeuzes te valideren, werden polyzintuiglijke evaluaties uitgevoerd door een intern panel dat representatief is voor het doelpubliek van Nieuwe Austral. Zo werden bijna duizend criteria beoordeeld op het visuele aspect, het aanvoelen en de geluiden van bewegende elementen. 

 

Een maximale interieurruimte voor iedereen 

Net als de ‘auto's om in te leven’ die hun stempel drukten op de geschiedenis van Renault, werd Nieuwe Austral ontworpen om comfortabel plaats te bieden aan het hele gezin. De interieurruimte en functionaliteit werden gemaximaliseerd dankzij het nieuwe CMF-CD-platform van de Alliantie. 

Voorin beschikt elke inzittende over een ergonomische en comfortabele positie (breedte op ellebooghoogte van 150 cm en breedte op heuphoogte van 137 cm) met meer ruimte ter hoogte van de middenconsole en onder het dashboard. De ruimte en het comfort worden nog versterkt door de hoge rijpositie en het ontbreken van bedieningselementen die gewoonlijk op de middenconsole staan. 

De achterpassagiers werden evenmin vergeten. Het platform verbetert het comfort en de ergonomie van de zitpositie ten opzichte van een klassieke SUV. Zo behoort de interieurruimte op de tweede zetelrij tot de beste in dit segment. De knieruimte bedraagt 27,4 cm en de hoofdruimte onder het dak loopt op tot ruim 90 cm. De weloverwogen helling van de achterbank maakt het mogelijk om de hielen op de grond te houden zonder dat men de knieën hoeft op te trekken, wat het comfort op lange ritten ten goede komt. 

De toegang wordt geoptimaliseerd door brede voor- en achterdeuren, die tot de beste in dit segment behoren (67,6 cm vooraan en 57,7 cm achteraan).

Tot slot wordt de indruk van ruimte aan boord gemaximaliseerd dankzij het glazen panoramadak, dat als optie verkrijgbaar is vanaf de Techno-uitvoering. Dat dak is getint en uitgerust met een elektrisch zonnescherm om het thermische comfort in de zomer te verbeteren.

 

Talloze praktische opbergvakken

Nieuwe Austral biedt tal van opbergvakken voor het hele gezin. Door de versnellingspook en de bedieningselementen rond het stuur en het Open R-scherm te plaatsen, kwam er tussen de twee voorzetels heel wat ruimte vrij, die wordt benut door innovatieve opbergvakken. Voorbeelden daarvan zijn het opbergvak met twee bekerhouders, het vak met inductielader voor smartphones, het opbergvak van 2 liter onder de verschuifbare handsteun en het gesloten opbergvak van 3,6 liter achteraan de middenconsole. Die laatste is voorzien van een vlinderopening en kan met een druk op de knop worden geopend zonder dat men zich in bochten hoeft te wringen. 

In de dakconsole werd een praktisch brillenvak geïntegreerd. Het handschoenkastje heeft van zijn kant een inhoud van 6,4 liter en de deurvakken bieden plaats aan 4,3 liter vooraan en 2,1 liter achteraan.

De passagiers op de tweede rij kunnen ook genieten van een brede, verwijderbare centrale armsteun met bekerhouders. De rugleuningen van de voorzetels bieden bovendien twee grote opbergvakken van elk 2,2 liter. In het totaal beschikt Nieuwe Austral over 35 liter opbergruimte in versies met automaat en 31 liter in handgeschakelde modellen.

 

Verschuifbare achterbank 

De moduleerbare en veelzijdige Nieuwe Austral biedt naargelang de versie een in twee delen (2/3-1/3) neerklapbare achterbank. Elk deel kan afzonderlijk worden verschoven over 16 cm. 

Dankzij een eenvoudige handgreep onder de zitting kunnen de achterzetels op elk moment worden verschoven op hun rails. Met deze eenvoudige en snelle handeling kan men het interieur configureren om extra bagageruimte in de koffer of meer beenruimte voor de achterpassagiers vrij te maken. 

Dankzij de achterbank met verstelbare rugleuning (25°, 27° en 29°) kunnen die laatste zich bovendien comfortabel installeren.

Tot slot kunnen de rugleuningen van de achterbank gemakkelijk worden neergeklapt met de hendels aan beide zijden van de koffer. 

 

Ruim bemeten koffer

Dankzij de langere wielbasis van het nieuwe CMF-CD-platform en de verschuifbare achterbank kon de interieurruimte van Nieuwe Austral worden geoptimaliseerd zonder in te boeten aan kofferinhoud. 

In de Mild Hybrid- en Mild Hybrid Advanced-versies met vaste achterbank biedt de koffer een volume van 500 dm³ VDA (430 dm³ VDA in de E-TECH Hybrid). Met de verschuifbare achterbank haalt hij een volume tot 575 dm³ VDA (555 dm³ VDA in de E-TECH Hybrid). 

En wanneer de achterbank wordt neergeklapt, bedraagt het beschikbare volume 1.525 dm³ VDA (1 455 dm³ VDA in de E-TECH Hybrid)!

 

Handenvrije gemotoriseerde achterklep

Nieuwe Austral kan over een gemotoriseerde achterklep beschikken, die als optie wordt aangeboden op de Techno-versie en standaard is op de Iconic-uitvoering.

 

Zo kan de bestuurder de koffer openen en sluiten met een specifieke toets in de cockpit. Aan de buitenzijde kan de achterklep worden geopend of gesloten met de elektrische toets op de koffer, via de handenvrije contactkaart of met een eenvoudige voetbeweging onder de sensor in de achterbumper. Een bewegingssensor van de nieuwste generatie optimaliseert de werking van dit systeem.

Als de beschikbare hoogte beperkt is, kan de opening op elk moment worden gestopt. Ook kan er een maximale openingshoogte worden ingesteld om gemakkelijk aan de sluithendel te kunnen of het plafond van een vaak gebruikte parkeergarage niet te raken. 

Het kwaliteitsaspect van deze gemotoriseerde achterklep is het resultaat van een doorgedreven ontwikkeling. De ingenieurs van Renault hebben alles in het werk gesteld om de openings- en sluitingssnelheid te optimaliseren en het geluidsniveau te beperken voor een bijzonder stille weergave.

Een compleet gamma accessoires

Renault Austral beschikt over een volledig gamma accessoires.

Het koetswerk van Nieuwe Austral kan worden gepersonaliseerd dankzij kleurenpacks die de neus, de bodemplaat achteraan en de buitenspiegelbehuizingen sieren. Dat pack is verkrijgbaar in vier varianten: ‘carboneffect’, ‘goudkleurig’, ‘lichtgrijs’ en ‘gesatineerd metaalgrijs’.

Er worden ook metalen instaptreden aangeboden om de SUV-look van de wagen te versterken. 

Binnenin maken sportpedalen, verlichte deurdrempels en een elegante kofferdrempel het accessoiregamma compleet. 

Een ongeziene nieuwe elektrisch wegklapbare trekhaak maakt zijn opwachting in dit segment van het Renault-gamma. Met een simpele druk op de bedieningsknop in de koffer laat hij zich volledig automatisch uitklappen, zonder enige inspanning en zonder dat men vuil wordt.  Eens weggeklapt, wordt hij aan het zicht onttrokken om de stijl van de wagen te vrijwaren. 

‘Quickfix’-dakstaven op dakstaven in de lengte zijn eveneens verkrijgbaar en vergen geen enkel gereedschap voor de montage. Ze zijn verkrijgbaar in twee versies, op het dak of op overlangse staven en bieden plaats aan dakkoffers, skidragers, fietsdragers, enz. 

Tot slot kan Nieuwe Austral worden uitgerust met tal van accessoires die het comfort, het reisplezier en de veiligheid ten goede komen: vloermatten, beschermers en kofferorganizers, stijlvolle spatlappen, luchtgeleiders, sneeuwkettingen, alarm, enz.

 

NIEUWE RENAULT AUSTRAL ESPRIT ALPINE: EEN ONUITGEGEVEN TOPVERSIE

De versie ‘Esprit Alpine’ maakt zijn opwachting in het Renault-gamma. In deze ongeziene en exclusieve uitvoering worden de sportieve stijl, de elegantie en de technologie van Nieuwe Austral nog eens extra benadrukt.

 

Koetswerkdesign: een uitgesproken sportieve look

Het emblematische design van de versie ‘Esprit Alpine’ put zijn unieke stijl uit het sportieve DNA van het merk Alpine, het paradepaardje van Renault Group. 

In deze versie krijgt Nieuwe Austral een nog meer uitgesproken design, dat nog wordt versterkt door de nieuwe koetswerkkleur Satijn Schiste Grijs, die speciaal voor deze nieuwe versie werd ontwikkeld. De exclusieve vernis, die ontstond uit een speciaal ontwikkelde chemie, zorgt voor een satijnglans die tussen glanzend en mat in zit en een ongeëvenaarde stevigheid verzekert. Deze sensuele textuur, die zijn gelijke niet kent op de markt van de massaconstructeurs, voelt zacht aan en versterkt de spieren en dynamische lijnen van de wagen. Die uitgesproken stijl wordt nog versterkt door het tweekleurige dak in Sterzwart, de sierlijst in Noir Grand Brillant boven de zijruiten en de dakstaven in Satijn Zwart. 

De Esprit Alpine-uitvoering is bovendien geschoeid met 20” lichtmetalen velgen ‘Daytona’ met ‘Alpine’-opschrift. Ze zijn zwart gediamanteerd en gelakt met gerookte vernis en hebben een dynamisch design dat tot uiting komt in een reeks gebroken lijnen. 

Vooraan krijgt de horizontale radiatorspijl de kleur Satin Grey, geaccentueerd door een sportieve aerodynamische lamel in dezelfde kleur, terwijl de Renault-logo’s aan de buitenzijde (vooraan, achteraan, midden van de wielen) een sobere en geraffineerde Ice Black-afwerking kregen.

De elegantie en sportiviteit van het profiel worden nog versterkt door sierelementen in Noir Grand Brillant rond de ruiten, die de dynamische daklijn benadrukken. De flanken zijn getooid met twee zijdelingse ‘Esprit Alpine’-badges.

Achteraan wordt de naam van de wagen net als het Renault-logo weergegeven in ‘Ice Black’, gesublimeerd door hoogtechnologische lichten met 3D-effect en dynamische richtingaanwijzers.

 

Interieurdesign: elegant tot in de kleinste details 

Binnenin biedt de ‘Esprit Alpine’-versie een bekleding in Alcantara, getooid met ‘twill’-stof met carbonvezels en dubbele stiknaden in Bleu Alpine. Een geborduurd Alpine-logo op de hoofdsteunen en een discrete blauw-wit-rode vlag in de zijnaden maken zijn elegantie compleet. 



De zetelbekleding wordt aangevuld met Alcantara-inzetstukken met blauwe sierstiksels op de deurpanelen en het dashboard voor de voorpassagier. 

De uiterst comfortabele, gewatteerde en beklede console is eveneens voorzien van dubbele stiknaden in Bleu Alpine. 

Het stuurwiel in nappaleder met inzetstukken in Alcantara is dan weer afgewerkt met blauw-wit-rode sierstiksels. 

Veiligheidsgordels met blauwe rand, aluminium pedalen en deurdrempels met gestempeld Alpine-opschrift maken het geheel compleet.

Wanneer de bestuurder plaatsneemt aan boord, verwelkomt het OpenR-scherm hem tot slot met een specifieke ontvangstanimatie die verwijst naar het merk Alpine.

 

Specifieke uitrusting 

Qua uitrusting omvat Nieuwe Austral Iconic Esprit Alpine een verwarmbaar stuur, elektrisch verstelbare en verwarmbare voorzetels (lengterichting voor/achter, hoogte en hellingshoek van de rugleuning), alsook een lendenmassage voor de bestuurder. Deze hoogtechnologische wagen beschikt standaard over Active Driver Assist, een intelligente en proactieve adaptieve snelheidsregelaar .

PLATFORM EN MOTOREN:  MINDER CO2, MEER PLEZIER

 

Nieuwe Renault Austral profiteert als eerste model in het Renault-gamma van de troeven die het CMF-EV-platform van de Alliantie te bieden heeft. Dat werd ontwikkeld om verschillende hybridetypes te dragen en biedt Nieuwe Austral de mogelijkheid om innovatieve geëlektrificeerde aandrijflijnen te gebruiken: een nieuwe E-TECH Hybrid-motor, een nieuwe Mild Hybrid Advanced-motor met 48V-batterij en een Mild Hybrid-motor met 12V-batterij. 

 

NIEUW PLATFORM, NIEUWE PRESTATIES 

Het volledig vernieuwde CMF-CD-platform van de Alliantie legt de basis voor een volledige transformatie van de merkgamma’s in de compacte en hogere segmenten. Nieuwe Austral mag als eerste Renault-model de vruchten plukken van de gloednieuwe architectuur, het hertekende chassis en de nieuwste technologieën om het beste concurrentieniveau op de markt te verzekeren.

 

Wendbaarheid in de stad en op grote wegen

Nieuwe Austral biedt een maximaal rijplezier dankzij zijn specifiek ontwikkelde onderstel en stuurinrichting. 

Het onderstel van Nieuwe Austral is verkrijgbaar in twee versies: een soepele as met torsieas voor de modellen met twee gestuurde wielen en een meerarmige achteras voor de versies met 4CONTROL Advanced met vier sturende wielen .

De stuurverhouding van 14,7:1 voor versies met twee sturende wielen wordt kleiner dan 13:1 voor modellen met 4CONTROL Advanced. Dat vertaalt zich in een alerter, directer en veiliger weggedrag wanneer de bestuurder een bocht aansnijdt, en een precisie die tot de top van dit segment behoort.

In de versie met twee sturende wielen bedraagt de draaicirkel 11,5 meter. In de versie met vier sturende wielen is dat slechts 10,1 meter, waardoor dit model de wendbaarheid van een stadswagen kan voorleggen. Dat aanbod is uniek in dit segment. Het gaat om de derde generatie van dit 4CONTROL-systeem, dat sinds zijn lancering vijftien jaar geleden voortdurend werd verbeterd.

 

Dynamiek en efficiëntie

Wat het dynamische weggedrag betreft, plukt Nieuwe Austral de vruchten van een stijver koetswerk en een verstevigd antirolsysteem, waardoor de schokdempers en ophangingsveren nauwkeuriger op punt konden worden gesteld door de precisie van het onderstel te verbeteren. Zo worden trillingen beperkt en worden de stuurprecisie, de akoestiek en de reactiviteit verbeterd om de verhouding comfort/weggedrag naar het beste niveau op de markt te tillen. 

 

Deze globale versteviging van het koetswerk ging bovendien niet te koste van het wagengewicht dankzij het gebruik van materialen zoals aluminium (deuren, draagarm). Dat lage gewicht (minder dan 1.400 kilogram in de basisversie met Mild Hybrid 12V-motor) maakte het mogelijk om de inertie tijdens het rijden te beperken en zo de indruk van wendbaarheid voor de bestuurder te verbeteren.

Dankzij de inspanningen die voor alle aspecten van het CMF-CD-platform werden geleverd, kan Nieuwe Austral ook innovatieve hybridiseringstechnologieën gebruiken om zich op het hoogste prestatieniveau te positioneren, met een unieke efficiëntie. Voor elk motortype behoren de verbruiks- en CO2-cijfers tot de laagste in dit segment.

 

MOTOREN MET DE LAAGSTE VERBRUIKS- EN EMISSIECIJFERS

Nieuwe Renault Austral plukt de vruchten van een gamma innovatieve aandrijfgehelen, met een nieuwe generatie van het E-TECH Hybrid-systeem met 400V-netwerk, dat tot 200 pk ontwikkelt, evenals twee andere benzinemotoren: de 130 pk sterke Mild Hybrid Advanced-motor met 48V-batterij en 140 of 160 pk sterke Mild Hybrid-motor met 12V-batterij. Al deze motoren kaderen in de massale elektrificering van het Renault-gamma.  

 

Nieuwe E-TECH Hybrid-motor met 160 of 200 pk: kracht en efficiëntie

Nieuwe Austral wijdt een gloednieuwe, zelfopladende E-TECH ‘full hybrid’-motor in, die werd geperfectioneerd om wagens uit een hoger segment aan te drijven. Zo genereert hij meer prestaties en rijplezier en beperkt hij tegelijk het verbruik en de CO2-uitstoot. Hij levert een gecombineerd vermogen tot 146 kW of 200 pk. 

Deze E-TECH Hybrid-technologie, ontwikkeld en gepatenteerd door de ingenieurs van Renault, behoudt zijn ingenieuze systeem. Dat combineert een verbrandingsmotor met twee elektromotoren, een centrale batterij en een intelligente automatische multimodeversnellingsbak. Die elektromotoren zijn enerzijds een ‘e-motor’ die de aandrijving verzekert en anderzijds een hoogspanningsgenerator van het type HSG (High-Voltage Starter Generator) die de verbrandingsmotor start, de schakelovergangen verzekert en de batterij oplaadt.

De E-TECH Hybrid-aandrijving van Nieuwe Austral omvat een nieuwe 1,2-liter driecilinder-turbobenzinemotor met 96 kW en 205 Nm koppel. Hij werkt samen met een krachtigere en koppelrijkere elektromotor (50 kW en 205 Nm), een grotere lithium-ionbatterij (1,7 kWh / 400 V) en een versnellingsbak met zeven in plaats van zes versnellingen (twee voor de elektrische modus en vijf voor de hybridemodus). Die laatste werd geoptimaliseerd op het vlak van koppelcapaciteit (van 350 Nm naar 410 Nm), vermogen, rendement en rijplezier. 

Het resultaat: de acceleraties zijn dynamisch en lineair,  de overgangen verlopen soepel, zonder koppelverlies en de verbrandingsmotor werkt altijd binnen zijn maximale rendementsbereik.

De E-TECH Hybrid-motor van Nieuwe Austral is leverbaar in twee vermogensversies: 160 pk en 200 pk. Hij verzekert een maximale efficiëntie en een reactievermogen dat tot de beste op de markt behoort: dat blijkt uit de sprint van 80 naar 120 km/u in nauwelijks 5,9 seconden (6,8 seconden voor de versie met 160 pk). Het regeneratieve remsysteem, dat automatisch wordt ingeschakeld bij het vertragen en remmen , optimaliseert het verbruik in combinatie met het zelfopladende vermogen van de lithium-ionbatterijen en het rendement van het E-TECH-systeem. Daardoor kan de bestuurder in de stad tot 80 procent van de tijd volledig elektrisch rijden en verbruikt hij in die omstandigheden tot 40 procent minder brandstof dan een auto met verbrandingsmotor, zonder dat hij zijn gewoonten hoeft bij te sturen. 

Net als bij de vorige generatie van de E-TECH Hybrid-motor vertrekt de wagen steeds zuiver elektrisch dankzij het onmiddellijk beschikbare koppel om zo het rijplezier, de stilte en de alertheid van geëlektrificeerde voertuigen te verzekeren. 

En dankzij de intelligente sturing van de versnellingsbak worden de elektromotoren en verbrandingsmotor automatisch ingeschakeld om de hoogste reactiesnelheid te verzekeren en een dynamisch rijgedrag aan een geoptimaliseerd verbruik te koppelen. 

Met deze nieuwe E-TECH Hybrid-motor kan Nieuwe Austral optimale verbruiks- en CO2-cijfers voorleggen (vanaf 4,6 l/100 km en 105 g/km CO2), waardoor de gebruikskost tot de beste van alle hybride-SUV's op de markt behoort. 

Om zijn elektrificering en zijn geringere milieu-impact te benadrukken, krijgt Nieuwe Austral in deze versie een E-TECH Hybrid-logo op zijn koffer terwijl de modelnaam een goudkleurige ‘E’ krijgt. Op de versie Esprit Alpine is dat een blauwe letter. 

 

Nieuwe Mild Hybrid Advanced-motor met 130 pk: het beste alternatief voor diesel

Met de Mild Hybrid Advanced-motor, die voor het eerst in het Renault-gamma wordt aangeboden, biedt Nieuwe Austral een volwaardig alternatief voor dieselmotoren. Hij combineert de nieuwe 1,2-liter driecilinder-turbobenzinemotor met een lithium-ionbatterij van 48 volt en een alternator/startmotor. Die ondersteunt de verbrandingsmotor in de meest energievretende fasen, bij het vertrekken of accelereren, en om extra vermogen te leveren bij hernemingen en tegelijk het verbruik te beperken. 

Met deze 130 pk sterke motor en de handgeschakelde transmissie biedt Nieuwe Austral een feilloos rijplezier, met een hoog koppel bij lage toerentallen dankzij de hybridisering en bij zijn resterende werkingsbereik dankzij de turbo met variabele geometrie. De akoestische prestaties van dit aandrijfgeheel zijn vergelijkbaar met die van een viercilindermotor dankzij de aanwezigheid van een balansas. 

Met de Mild Hybrid Advanced-motor kan Nieuwe Austral ook de laagste verbruiks- en CO2-cijfers in zijn klasse voorleggen (vanaf 5,3 l/100 km en 123 g/km). Dat is te danken aan vier belangrijke systemen. Het eerste en belangrijkste daarvan is een aanpassing van de cilinderinhoud en de verhouding boring/slag. Vervolgens werd de verbrandingsefficiëntie verbeterd dankzij een evolutie van de verbrandingscyclus (van het Miller-type) die ook in de Formule 1 wordt gebruikt en de toevoeging van een EGR-klep (Exhaust Gas Recirculation) die gekoeld wordt onder lage druk. Tot slot werden de wrijvingen geoptimaliseerd met een elektronisch gestuurde elektrische waterpomp en olie met erg lage viscositeit. Het geheel maximaliseert het energierendement voor een verbruik dat vergelijkbaar is met dat van de modernste dieselmotoren en tot 20% lager ligt dan bij een vergelijkbare verbrandingsmotor zonder hybridisering. 

Door de injectiedruk te verhogen tot 350 bar en vervuilende stoffen doeltreffender te behandelen, is deze Mild Hybrid Advanced-motor al klaar om te worden aangepast aan de toekomstige Euro 7-normen.

 

Mild Hybrid 140 en 160 pk: de beproefde motor

De Mild Hybrid-motor, het eerste hybridiseringsniveau van Nieuwe Austral, is opgebouwd rond een rechtstreeks ingespoten 1,3-liter viercilinder-turbobenzinemotor, die al in verschillende Renault-modellen het mooie weer maakt. Deze motor, die werd ontwikkeld in samenwerking met Daimler, wordt bijgestaan door een alternator/startmotor en een lithium-ionbatterij van 12 volt. 

Hij is verkrijgbaar met een X-TRONIC-automaat voor de twee vermogensniveaus (140 pk en 160 pk) of met een handgeschakelde zesversnellingsbak voor de versie met 140 pk. 

De lichte Mild Hybrid-technologie met 12V-batterij die Nieuwe Austral gebruikt, verbetert de werking van het stop-startsysteem en maakt de automatische freewheelfunctie 'Sailing Stop' mogelijk op de X-TRONIC-versies. Deze functie recupereert energie tijdens het remmen en schakelt de verbrandingsmotor uit tijdens het vertragen bij de versies met automatische versnellingsbak. Al deze systemen verlagen het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot en verzekeren tegelijk een soepelere herstart en een hoger rijcomfort in het dagelijkse verkeer. 

Met deze 160 pk sterke Mild Hybrid 12V-motor levert Nieuwe Austral een maximumkoppel van 270 Nm tussen 1.800 en 3.500 t/min en een gemengd verbruik vanaf 6,2 l/100 km, voor een CO2-uitstoot vanaf 136 g/km.



ELEKTRIFICERINGSTECHNOLOGIEËN EN ECO-FUNCTIES 

Nieuwe Austral beschikt over elektrificeringstechnologieën die hem een ongeëvenaarde efficiëntie verzekeren. Dat gaat dan niet alleen over de technologieën van de nieuwe E-TECH Hybrid-generatie, maar ook over de talloze functies die het energierendement maximaliseren. 

 

E-TECH-technologie van de nieuwste generatie

Voor de innovatieve E-TECH Hybrid-motor van Nieuwe Austral werden meer dan 200 patenten aangevraagd!

Enkele nieuwigheden zijn de motorbasis, de optimalisering van de automatische versnellingsbak uiteraard, en de batterij van 1,7 kWh op een 400V-netwerk. Dankzij de innovatieve koeling, die wordt verzekerd door het airconditioningsysteem, behoudt deze laatste haar prestaties in alle gebruiksomstandigheden.

Net als bij de vorige generatie steunt de E-TECH Hybrid-aandrijving van Nieuwe Austral op een zogenaamde ‘serieel-parallelle’ hybridearchitectuur om zoveel mogelijk aandrijfcombinaties tussen de verschillende motoren mogelijk te maken en een zo hoog mogelijke CO2-winst te realiseren. Het aantal mogelijke combinaties tussen de verschillende energiebronnen stijgt van veertien naar vijftien voor een betere benutting van het hybridesysteem. Het rijplezier en het verbruik werden aanzienlijk verbeterd, terwijl de verhouding kosten/prestaties haar gelijke niet kent op de markt. 

 

Regeneratief remmen à la carte

De drie geëlektrificeerde motortypes van Nieuwe Austral omvatten allemaal een regeneratief remsysteem. Op de E-TECH Hybrid-motor kan dat systeem à la carte worden ingeschakeld met vier regeneratieniveaus die kunnen worden geselecteerd via schakelpeddels achter het stuur. 

Het regeneratieve remsysteem recupereert kinetische energie tijdens het remmen of vertragen om ze vervolgens om te zetten in elektrische energie en op te slaan in de batterij. Dat verhoogt de efficiëntie en het elektrische rijbereik van de wagen en spaart tegelijkertijd de remmen.

 

Met de E-TECH Hybrid-motor wordt de momentane energierecuperatie weergegeven op het scherm van de bestuurder wanneer hij zijn voet van het gaspedaal haalt of de rem intrapt.



Specifieke animaties 

Op de E-TECH Hybrid- en Mild Hybrid Advanced-versies van Nieuwe Austral krijgt het nieuwe digitale dashboard gerichte animaties voor informatie over het hybridesysteem.

Een vermogensmeter geeft het momentane vermogen weer dat gevraagd wordt tijdens acceleraties en het regeneratieve vermogen bij het vertragen en remmen. De kleur varieert naargelang het gebruik van de energie. 

De laadmeter van de batterij geeft in real time de beschikbare hoeveelheid elektrische energie aan, evenals de verbruiksdynamiek in functie van de vraag naar vermogen en/of het wegprofiel. 

Naast de realtime valorisatie van het rijgedrag op het dashboard maakt het OpenR Link-multimediasysteem van de E-TECH Hybrid-versie het mogelijk om de energiestromen weer te geven, inclusief de rijrichting en de energiebron die de wagen aandrijft (elektrisch, mechanisch, gecombineerd). 

De combinatie van deze visuele indicatoren en het geselecteerde regeneratieve remniveau geeft de bestuurder meer inzicht in de efficiëntie van zijn rijgedrag.

 

Ecodriveren voorspellende hybriderijstijl

De voorspellende ecodriver, die naargelang de gekozen versie en motor standaard of als optie wordt aangeboden op Nieuwe Austral, is een gloednieuwe functie. Ze helpt de bestuurder om zuiniger te rijden door hem met een pictogram op het dashboard of het 9,3” grote head-up display het juiste moment aan te geven om zijn voet van het gaspedaal te halen wanneer hij een bepaalde gebeurtenis nadert (scherpe bocht, rotonde, snelheidsbeperking, tol, kruispunt met stopbord of zonder voorrang).

Deze aanduiding, die onder meer steunt op informatie afkomstig van geconnecteerde hogeresolutiekaarten, beperkt het brandstofverbruik en de slijtage van de remblokken en banden, op voorwaarde uiteraard dat de bestuurder er gevolg aan geeft. 

Bij de E-TECH Hybrid-motor wordt de voorspellende ecodriver aangevuld met de functie ‘voorspellende hybrideaandrijving’, die de elektrische ritten optimaliseert. Deze functie is gebaseerd op de gegevens van geconnecteerde kaarten en houdt rekening met de topografie (hellingen, afdalingen enz.), de reistijd en het verkeer. 

Zonder ingestelde bestemming genereert het systeem de meest waarschijnlijke route volgens de gewoonten van de bestuurder om het gebruik van elektrische energie te optimaliseren. 





INNOVATIEVE TECHNOLOGIEËN VOOR NOG MEER COMFORT EN VEILIGHEID

 

Met zijn MULTI-SENSE- en 4CONTROL-technologieën van de nieuwste generatie maakt Nieuwe Austral het mogelijk om een wereld van nieuwe sensaties te ontdekken. De hoogtechnologische wagen biedt ook 32 rijhulpsystemen, aangevuld met innovatieve passieve veiligheidsvoorzieningen. Al deze proactieve en intelligente technologieën tillen hem naar de top van zijn segment op het vlak van comfort en veiligheid.

 

MULTI-SENSE EN 4CONTROL: EEN WERELD VAN SENSATIES 

MULTI-SENSE en 4CONTROL, twee technologieën die symbool staan voor de knowhow van de Renault-ingenieurs, personaliseren de ervaring aan boord van Nieuwe Austral voor nog meer rijplezier en sensaties. 

 

MULTI-SENSE Advanced: totaalervaring, sensaties à la carte

Met de MULTI-SENSE-technologie van de nieuwste generatie, kan de bestuurder van Nieuwe Austral zijn rijmodus aanpassen aan zijn humeur en wensen. Dankzij de talloze personaliseringsmogelijkheden krijgt hij bij elke rit een nieuwe rijervaring.

De aangeboden instellingen, die toegankelijk zijn via het OpenR-scherm en een nieuwe specifieke toets op het stuur, hebben zowel betrekking op de rijsensaties (stuurinspanning, alertheid van de motor, enz.) als op de interieursfeer (interieurverlichting, thermisch comfort, weergave en kleur van het dashboard). Drie voorgeprogrammeerde modi (ECO, Comfort en Sport) combineren de beste afstellingen met het oog op efficiëntie, een compromis op maat van de meest voorkomende situaties, of dynamische sensaties. Een vierde (gepersonaliseerde) modus biedt een volledige waaier aan personaliseringsmogelijkheden. Met het Extended Grip Pack komen er nog eens twee modi bij: een “Snow”-modus en een “All Roads” - modus. De bestuurder kan op elk moment van de ene modus naar de andere overschakelen, ook met de spraakbediening van Google Assistant.

Nieuwe Austral biedt ook een onuitgegeven functie om minder te verbruiken: de proactieve aanbeveling om over te schakelen naar de ECO-modus. Op basis van de gewoonten van de gebruiker en de realtime analyse van de rijomstandigheden biedt de artificiële intelligentie van de wagen de mogelijkheid om over te schakelen naar de ECO-modus via een aanbeveling op het centrale scherm.



4CONTROL Advanced: meer veiligheid, meer rijplezier 

Nieuwe Austral wijdt Renaults vierwielsturing van de derde generatie in: ‘4CONTROL Advanced’. Dit systeem is uniek in zijn segment en geeft Nieuwe Austral een ongezien comfort, een toegenomen wendbaarheid en ongeëvenaarde dynamische prestaties.

Met 4CONTROL Advanced combineert Nieuwe Austral een meerarmige achteras met vierwielsturing voor een uniek compromis tussen weggedrag, comfort en stabiliteit in alle omstandigheden. Op slecht wegdek profiteren de verticale bewegingen van de achterwielen van een betere geleiding en een betere filtering van trillingen van het wegdek, wat ten goede komt aan een betere aansluiting op de weg, comfort en akoestiek.

 

Dankzij de toevoeging van een stuuractuator op de meerarmige achteras bedraagt de maximale stuurhoek van de achterwielen voortaan 5° in de andere richting dan de stuurhoek van de voorwielen. Een ongeziene afstelling
(3,5 voorheen) die de draaicirkel van Nieuwe Austral korter maakt dan die van een stadswagen: 10,1 meter! Nieuwe Austral toont zich levendig in de stad en onderscheidt zich door zijn ongeëvenaarde wendbaarheid bij lage snelheden. Toch voelt hij zich ook op grote wegen en snelwegen in zijn sas. In de bochten (vanaf 50 km/u naargelang de gekozen MULTI-SENSE-instellingen) kunnen de achterwielen ook tot 1 graad in dezelfde richting draaien als de voorwielen om de bestuurder een exclusieve stabiliteit en een tastbare sereniteit te bieden.

 

Als technologisch hoogstandje garandeert 4CONTROL Advanced in alle omstandigheden een gezond weggedrag. Hij systeem wordt gecombineerd met de afstelling van het MULTI-SENSE-systeem voor nog meer sensaties en personaliseringsmogelijkheden. De bestuurder kan zijn instellingen aanpassen volgens dertien niveaus, tegenover drie in het verleden. Zo kan hij het rijgedrag van zijn auto ingrijpend verfijnen en nauwkeurig aanpassen aan zijn verwachtingen. 



“Dankzij het nieuwe CMF-CD-platform dat wordt gedeeld met de Alliantie en de unieke knowhow van Renault-engineering, levert Nieuwe Renault Austral nieuwe prestaties voor het segment. Het 4CONTROL Advanced-chassis met vierwielbesturing biedt bijvoorbeeld de wendbaarheid die een stadsauto waardig is en verbetert de voertuigstabiliteit onder alle wegomstandigheden. “

 

Olivier Brosse, Director Engineering Renault





INTELLIGENTE EN PROACTIEVE RIJHULPSYSTEMEN

De 32 rijhulpsystemen van Nieuwe Austral zijn onderverdeeld in drie categorieën: rijden, parkeren en veiligheid. Ze werden uitgedacht om de bestuurder een ongeëvenaard rijcomfort te bieden en stellen hem in staat om in alle omstandigheden de controle te behouden en de veiligheid van de inzittenden en andere weggebruikers te garanderen. 

 

Head-up display van de nieuwe generatie

Nieuwe Renault Austral wijdt een gloednieuw head-up display van 9,3” in (optie). De rijsnelheid, ingeschakelde rijhulpsystemen (ADAS), waarschuwing bij overdreven snelheid en aanwijzingen van het navigatiesysteem worden voortaan rechtstreeks op de voorruit geprojecteerd. Ze verschijnen in real time in het gezichtsveld van de bestuurder voor een optimaal rijcomfort.

 

Active Driver Assist, contextueel autonoom rijden

Nog een hypermodern rijhulpsysteem is Active Driver Assist. Deze voorziening past de reeds bekende snelweg- en fileassistent uit het Renault-gamma aan om zijn toepassingsgebied uit te breiden tot buiten de snelwegen. Zo kan de bestuurder in de beste omstandigheden zien wat er op elk wegtype gebeurt. Dit systeem voor autonoom rijden op niveau 2, verenigt de adaptieve snelheidsregelaar met ‘Stop & Go’, de centreerfunctie in de rijstrook, de geolokalisatiegegevens en een specifieke kaart om de wagen aan te passen aan het tracé van de weg. 

De adaptieve snelheidsregelaar (ACC) combineert de herkenning van snelheidsbeperkingen door de camera vooraan met de gegevens van het navigatiesysteem om de geldende snelheidsbeperking zo correct mogelijk vast te stellen. Nieuwe Austral past zich dan automatisch aan de gedetecteerde snelheid aan terwijl hij een minimale veiligheidsafstand tot zijn voorligger bewaart.

Wanneer de wagen moet stoppen in een file, kan hij dankzij de ‘Stop & Go’-functie automatisch weer vertrekken binnen een periode van 30 seconden (in plaats van 3 seconden voordien). 

Active Driver Assist gebruikt bovendien geolokalisatiegegevens en een specifieke kaart met rotondes en uitgesproken bochten. Naast de signalisatie van deze gebeurtenissen op het dashboard kan Nieuwe Austral ook automatisch afremmen bij het naderen van een rotonde en vervolgens opnieuw accelereren tot de toegelaten maximumsnelheid. Dat alles gebeurt zonder interventie van de bestuurder.

De centrering op de rijstrook (LC) kan van zijn kant inwerken op het stuurwiel en werkt voortaan ook wanneer er een zijdelingse markering ontbreekt (bijvoorbeeld langs de rand van een departementale weg).



Automatische snelheidsaanpassing

De verkeersbordenherkenning met waarschuwing bij snelheidsovertredingen (OSP) is geïntegreerd in Active Driver Assist maar kan ook afzonderlijk worden gebruikt. Deze functie geeft de maximaal toegelaten snelheid weer op het dashboard en het navigatiescherm. Wanneer de snelheid van de wagen hoger is dan de herkende snelheid, verschijnt er een visuele waarschuwing voor de bestuurder. Met een knop op het stuur activeert hij de snelheidsbegrenzer, de snelheidsregelaar of de adaptieve snelheidsregelaar om zich aan de wettelijke snelheid aan te passen. 

 

Ecodriver

Nog een nieuwigheid voor Nieuwe Austral is de voorspellende ecodriver. Deze verdienstelijke functie informeert de bestuurder wanneer hij het gaspedaal best loslaat om brandstof te besparen (en dus minder CO2 uit te stoten) bij het naderen van bepaalde gebeurtenissen op de weg (scherpe bocht, rotonde, snelheidsbeperking, tol, kruispunt met stopbord of zonder voorrang).

 

Toonaangevende parkeerhulpsystemen

In de categorie ‘Parkeren’ worden de klassieke parkeersensoren en achteruitrijcamera's aangevuld met twee nieuwe rijhulpsystemen die Nieuwe Austral bovenaan zijn klasse positioneren.

Met de 3D-camera met 360°-zicht geven vier camera's een 3D-model van Nieuwe Austral weer en maken ze het mogelijk om de nabije omgeving in 360° te bekijken. Op het aanraakscherm kan de bestuurder dan de omgeving rond de wagen bekijken, rond draaien of inzoomen op een specifieke zone. Hij kan ook een panoramisch voor- of achteraanzicht van de wagen weergeven. Functies die hem in staat stellen om in alle vertrouwen parkeermanoeuvres uit te voeren.

De functie Volautomatisch parkeren(FAPK) verbetert het semiautomatische parkeersysteem Easy Park Assist door het parkeermanoeuvre helemaal te automatiseren. Nadat de bestuurder de functie heeft geactiveerd, moet hij alleen nog de omgeving van de wagen controleren en het gaspedaal indrukken om het manoeuvre te starten en de snelheid van het manoeuvre te regelen. Hij kan dan parallel, haaks of schuin parkeren zonder de rem, de vooruit- of achteruitversnelling of zelfs het stuur te bedienen.

Toegenomen actieve veiligheid

Op het vlak van actieve veiligheid krijgt Nieuwe Austral drie rijhulpsystemen die hun vermogen om aanrijdingen te beperken al ruimschoots hebben bewezen: de rijstrookwaarschuwing (LDW), de dodehoekwaarschuwing (BSW) en de rijstrookassistent (LKA). 

Met de nieuwe ELKA-versie (dodehoekwaarschuwing en preventie van rijstrookwissels wanneer men ingehaald wordt) toont dit systeem zich efficiënter dan ooit. Dankzij een technologie die de gegevens van de frontcamera en de zijdelingse radars combineert, wordt de wagen automatisch terug naar zijn rijstrook geleid wanneer hij tracht in te halen terwijl er een mogelijke uitwijkmanoeuvre of een risico op frontale of zijdelingse aanrijding wordt gedetecteerd.

Dit rijhulpsysteem wordt aangevuld met de ‘ROAD’ dashboardweergave, die in twee dimensies en in real time het tracé van de gebruikte rijstrook en de positie van Nieuwe Austral en andere weggebruikers weergeeft.

Drie andere nieuwe rijhulpsystemen zijn bedoeld om andere weggebruikers, met name voetgangers en fietsers, te beschermen.

De automatische noodremhulp in achteruit (Rear AEB) is, zoals de naam al aangeeft, de tegenhanger van de automatische noodremhulp (AEBS) voor manoeuvres in achteruit. Als de ultrasone sensoren een potentieel obstakel (voetganger, fietser, paal, enz.) detecteren, waarschuwt het systeem de bestuurder visueel en auditief, alvorens een noodstop van twee seconden uit te voeren om een aanrijding te voorkomen. Dit systeem is actief bij achteruitrijden tussen 3 en 10 km/u. 

 

De waarschuwing voor achterliggend verkeer (Rear CTA)​detecteert voertuigen die meer dan 4 km/u rijden wanneer de bestuurder achteruit uit een parkeerplaats met beperkt zicht rijdt (parallel met of haaks op de weg). Als de ultrasone parkeersensoren achteraan een voertuig opmerken, geeft het systeem een auditieve en visuele waarschuwing om het manoeuvre te stoppen en de weg in alle richtingen te controleren alvorens verder te gaan. 

Bovendien waarschuwt het occupant safe exit-systeem (OSE) de bestuurder wanneer hij zijn portier opent om uit te stappen als er een ander voertuig, een motor of een fietser nadert. Dit visuele en auditieve waarschuwingssysteem voorkomt dat fietsers worden geraakt door een opengaande deur, een ongevalstype dat heel wat fietsers in de stad treft.  



Intelligente hoogtechnologische verlichting

Nieuwe Austral is uitgerust met hoogtechnologische koplampen die in ruime mate bijdragen tot de veiligheid en die tegelijk een optimaal rijcomfort verzekeren.

Dankzij de Adaptive Vision Led-technologie met geïntegreerde mistkoplampen (AFS) past de intelligente verlichting zich aan de stuurhoek, de snelheid, het verkeer en de weersomstandigheden aan om het frontale en laterale gezichtsveld te optimaliseren, vooral in de bochten, en dat zonder andere weggebruikers te verblinden.

Bij de Matrix Led Vision-versie (Matrix beam / ADB) kan de bestuurder bovendien permanent met de grootlichten aan rijden voor een maximale verlichting, ongeacht het verkeer rond hem. Die prestatie wordt mogelijk gemaakt dankzij de verblindingswerende dioden die de lichtverdeling aanpassen om het comfort en de veiligheid van de bestuurder en inzittenden van omliggende voertuigen te garanderen. 

 

PASSIEVE VEILIGHEID OP HET HOOGSTE NIVEAU 

 

Nieuwe Austral biedt zijn inzittenden en andere weggebruikers een optimale bescherming dankzij een verbeterde passieve-veiligheidsuitrusting. 

 

Versterkte fundamenten

Bij aanrijdingen vooraan, opzij en achteraan wordt het interieur voortaan beter beschermd. Hoogwaardige materialen verhogen de stijfheid van het koetswerk en de interieurstructuur van de wagen.

Daarnaast werden er zeven airbags verdeeld over het interieur, waaronder een gloednieuwe airbag tussen de voorpassagiers, die bij zijdelingse aanrijdingen voorkomt dat ze met hun hoofd tegen elkaar botsen. Daarnaast zorgen druksensoren in de deuren voor een vroegtijdige detectie van zijdelingse aanrijdingen en een snellere ontplooiing van de airbags. 

De veiligheidsgordels zijn ook uitgerust met gordelspanners met krachtbegrenzer om borstkasletsels bij zware aanrijdingen te voorkomen. Hun verankeringspositie werd geoptimaliseerd om de lenden te beschermen.

Alle zetels beschikken ook over anti-whiplashhoofdsteunen. 

Om de veiligheid van kinderen te garanderen zijn er drie Isofix-bevestigingspunten voorzien: twee achteraan en een op de passagierszetel vooraan.

 

Naast de veiligheid van zijn eigen klanten is ook die van andere weggebruikers een belangrijk aandachtspunt voor Renault. Zo kreeg Nieuwe Austral een betere neusstructuur om bij aanrijdingen de schade aan andere voertuigen en letsels bij voetgangers te beperken. 

 

Tot slot contacteert het e-call-systeem bij een ongeval automatisch de hulpdiensten door hen de nodige informatie te geven om het voertuig te identificeren, te lokaliseren en het juiste interventietype te voorzien op basis van het aantal passagiers en de ernst van de aanrijding. 

 

Beveiligde batterij, weergegeven informatie

In de E-TECH Hybrid-versie heeft Nieuwe Austral gemakkelijk toegang tot de batterij, zodat reddingsteams deze snel kunnen beveiligen na een ongeval.

 

Bijkomend wordt een QR-code aangebracht op de ruit van het voertuig. Door die code te scannen weten de hulpverleners bij een ongeval onmiddellijk dat het om een geëlektrificeerd voertuig gaat en krijgen ze toegang tot architectuurinformatie (de plaats van de batterij en de airbags, plaatsen waar een snelle en veilige uitsnijding mogelijk is, enz.). Dat is een kostbare hulp, die tot 15 minuten tijdswinst kan opleveren wanneer de inzittenden uit de auto moeten worden gehaald.

De snelle toegang tot de batterij en de QR-code maken deel uit van een geheel aan maatregelen die een optimale veiligheid verzekeren voor de gebruikers van Renault-voertuigen. In het algemeen is de veiligheid van klanten onderweg – maar ook van medewerkers op het werk – een van de drie belangrijkste pijlers (naast ecologische transitie en inclusie) van het beleid inzake maatschappelijk en ecologisch verantwoord ondernemen dat Renault Group implementeert in het kader van het strategische plan Renaulution.

 

Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid: drie pijlers voor het ontwerp van Nieuwe Austral

Kwaliteit en duurzaamheid stonden centraal in het lastenboek voor Nieuwe Austral en kregen bijzondere aandacht. Er werden strengere tests ingevoerd om de perfecte werking van de rijhulpsystemen te garanderen en een maximaal veiligheidsniveau te verzekeren. Bovendien legde Renault Austral maar liefst 700.000 testkilometers af om alle gebruiksomstandigheden van klanten te dekken. Het doel: zijn duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheid waarborgen.

Tijdens de productie wordt er een hele reeks van controles uitgevoerd door laserradars, kijkrobots, 3D-scanners, enz. Ook wordt Nieuwe Austral getest op speciaal ingerichte pistes bij de productiefabriek in Palencia (Spanje). Het doel: de conformiteit van elk geproduceerd voertuig certificeren.

Bovendien werden er honderd voertuigen getest over 2 miljoen kilometer aan wegen en circuits om te beantwoorden aan de uiteenlopende gebruiksomstandigheden.

In het totaal werden maar liefst 170 prototypes ingezet om de kwaliteit en duurzaamheid van Nieuwe Austral en al zijn boordtechnologie te garanderen. 

OPGEWAARDEERDE RIJERVARING EN CONNECTIVITEIT

 

Dankzij de ergonomie van zijn OpenR-scherm en zijn OpenR Link-multimediasysteemmet geïntegreerde Google-technologie opent Nieuwe Austral nieuwe perspectieven. Bij elke rit geniet men een opgewaardeerde rijervaring: hoogtechnologisch, meeslepend en geconnecteerd. Met het hoogwaardige geluid en de proactieve connectiviteit van Harman Kardon is alles aanwezig om de weg te domineren en van het moment te genieten.

 

OPENR LINK: HET EVOLUTIEVE MULTIMEDIASYSTEEM DAT DE WAGEN EVEN INTUÏTIEF MAAKT ALS EEN SMARTPHONE

Het OpenR-scherm, het hart van het interieur van Nieuwe Austral, is uitgerust met het multimediasysteem OpenR Link. Dat laatste integreert de beste diensten en apps van Google voor een intuïtieve totaalervaring. 

 

Geconnecteerde technologie en maximale intuïtiviteit

Nieuwe Austral maakt deel uit van een ecosysteem waarin de wagen een hardwarematig platform is met hoogtechnologische software en een geoptimaliseerde connectiviteit om nieuwe ervaringen te bieden.

Het OpenR-scherm beschikt over tal van technologieën voor een vloeiende, rijke en tegelijk evolutieve ervaring. Het gebruikt de derde generatie van het Snapdragon Automotive Cockpit-platform met 8-core-processor van Qualcomm. Dat ondersteunt een meervoudige weergave, een geavanceerde connectiviteit en alle technologieën die nodig zijn voor de veiligheids- en rijhulpsystemen aan boord. Dit platform werd gedimensioneerd met het oog op een lange levensduur en om de toekomstige systeemupdates te kunnen ontvangen. Op softwarevlak is het OpenR-scherm uitgerust met het nieuwe OpenR Link-systeem met geïntegreerde Google-technologie voor een intuïtieve en geoptimaliseerde geconnecteerde ervaring. 

Het OpenR Link-systeem is gebaseerd op de autoversie van Android OS, hetzelfde systeem dat wereldwijd wordt gebruikt in meer dan 75 procent van de smartphones. Dat Android Automotive OS-systeem werd ontwikkeld door Google en is een open en schaalbare software die altijd up-to-date is. Hij is compatibel met Android Auto (voor Android-smartphones) en Apple CarPlay (voor iPhone), al dan niet draadloos, en biedt Nieuwe Austral de mogelijkheid om het digitale ecosysteem van zijn gebruikers weer te geven. Het navigatiesysteem Google Maps, de geïntegreerde spraakassistent van Google, de app-catalogus Google Play (zie hieronder) en de functies van de My Renault-app vervolledigen de intelligentie van de wagen om het multimedia-universum naar wens te personaliseren.

OpenR Link laat zich intuïtief bedienen zoals een smartphone, zowel met een vinger (kort drukken, lang drukken, scrollen), met meerdere vingers (in- en uitzoomen enz.) of met de stem dankzij spraakherkenning. Hij ontvangt en toont meldingen en maakt het mogelijk om gemakkelijk te navigeren tussen de verschillende werelden (Onthaal, Navigatie, Muziek, Telefoon, Apps, Voertuig) dankzij de menubalk bovenaan het scherm. 

De interface van het multimediasysteem OpenR Link kan ook gepersonaliseerd worden zoals een smartphone. Zo kan elke gebruiker een profiel aanmaken en bepaalde OpenR-weergaven personaliseren met widgets om sneller toegang te krijgen tot zijn favoriete functies. Elk gebruikersaccount maakt het mogelijk om een erg volledig persoonlijk profiel aan te maken om de instellingen van de wagen te personaliseren, de automatische Bluetooth-verbinding van zijn smartphone te behouden, snel toegang te krijgen tot zijn favoriete radiozenders, enz. Voor een nog rijkere ervaring kan het profiel van elke gebruiker bovendien aan een persoonlijke Google-account worden gekoppeld. 

Net zoals het besturingssysteem van een smartphone of tablet is OpenR Link tot slot evolutief, dankzij de verbinding met de cloud. Het systeem ontvangt automatische updates met behulp van de FOTA-technologie (Firmware Over-The-Air). Voor Google-toepassingen, kaarten en POI's gebeurt dit zonder tussenkomst van de gebruiker. Voor updates van het systeem zelf volstaat een eenvoudige validatie van het bericht op het scherm. Dankzij de uiterst performante en ruim bemeten chips kunnen updates jarenlang worden uitgevoerd en kunnen de slimme en geconnecteerde oplossingen van morgen worden ondersteund. 

 

Alle Google-diensten en nog veel meer

Het OpenR Link-systeem biedt de beste Google-diensten. De omgeving is bij de meeste gebruikers bekend en is dus gemakkelijk te assimileren, voor een interieurervaring die steunt op drie pijlers:

  • Google Maps voor navigatie, met realtime verkeersinformatie, POI's, favoriete restaurants, vereenvoudigde Google-opzoekingen, stembediening, voortdurend bijgewerkte kaarten, enz. Het navigatiesysteem, dat op het 12,3”-scherm van het dashboard wordt weergegeven, is ook op elk moment toegankelijk met een tik op het verticale 12”-scherm. 









  • Google Assistant voor de virtuele handenvrije persoonlijke assistent (weer, telefoon, muziek, hulp, diverse verzoeken) en de spraakbediening voor de multimediafuncties, bepaalde voertuigfuncties zoals de airconditioning en de MULTI-SENSE-modus. Het systeem reageert automatisch op het ‘Hey Google’-commando, maar kan ook worden geactiveerd via een speciale knop op het stuurwiel, met een speciale widget of met een pictogram op het navigatiescherm. Nadat de bestuurder zich heeft aangemeld, kan Google Assistant ook proactief handelen, bijvoorbeeld om een bestemming te suggereren op basis van dagelijkse gewoonten of om muziek aan te bieden om af te spelen.
  • Google Play voor de apps: muziek, media, podcasts, navigatie, enz. Een voortdurend uitgebreide en bijgewerkte catalogus met tientallen apps ontworpen door derden en goedgekeurd door Google. Deze appcatalogus is in enkele klikken toegankelijk en wordt aangeboden via een vereenvoudigde interface die speciaal werd ontwikkeld voor gebruik in de auto.  

 

HARMAN KARDON, HOOGWAARDIG GELUID VAN DE NIEUWSTE GENERATIE

Als aanvulling op het Arkamys-geluidssysteem biedt Nieuwe Austral een hoogwaardige klankervaring die is ontsproten aan de samenwerking met specialist Harman Kardon, al meer dan zestig jaar marktleider op het gebied van audio-oplossingen voor auto's.

 

Hoogwaardige audiokwaliteit

De afstelling van het hoogtechnologische Harman Kardon-systeem zorgt voor een nog completere ervaring in het interieur van Nieuwe Austral. De akoestische ingenieurs van Renault en Harman Kardon hebben hand in hand gewerkt aan een perfecte integratie en een optimale klankweergave in het interieur.

Dit optionele hoogwaardige audiosysteem heeft een totaal vermogen van 485 watt en telt maar liefst twaalf luidsprekers: een luidspreker voor middentonen vooraan, twee tweeters aan weerszijden van het dashboard, twee in de deurpanelen achteraan, twee woofers in de deurpanelen voor- en achteraan, twee luidsprekers voor middentonen aan weerszijden van de hoedenplank en een subwoofer in de koffer.





De centrale luidspreker voor middentonen, een gepatenteerde coaxiale luidspreker met gedeelde motor (middentonen en tweeter), beschikt over een akoestische lens en een golfgeleider voor een ongeëvenaarde geluidsweergave en een brede klankverspreiding zonder versnippering. Dat alles zorgt voor een optimale, stabiele en gefocuste weergave van de muziek. 

De tweeters zijn ontworpen met een hoogwaardige soepele stoffen koepel voor een gedetailleerde klankweergave tot de hoogste hoorbare frequenties.

De krachtige frontale woofers met dubbele spoel zijn geoptimaliseerd voor dynamische weergave van de bassen en ondersteuning van de middenband. Ze zijn samen met de subwoofer ontworpen voor een getrouwe weergave van de lage frequenties.

De breedbandluidsprekers voor middentonen zijn gemaakt van aluminium en ontworpen voor een brede dekking van middelhoge en hoge frequenties, terwijl ze slechts weinig plaats innemen. Ze bieden de voor- en achterpassagiers een natuurlijke en stabiele omhullende klank. 

De unieke Externally Coupled Subwoofer-technologie van Harman Kardon heeft het gewicht en het volume van de subwoofer verminderd, terwijl de prestaties in het lage frequentiebereik uitzonderlijk hoog zijn. Die compacte uitvoering op maat werd mogelijk gemaakt dankzij een specifieke opening in het chassis van Nieuwe Austral waarin deze luidspreker werd geïntegreerd en die het koetswerk als klankkast gebruikt.

Dit complete hoogwaardige audiosysteem van Harman Kardon werd op elegante wijze geïntegreerd in het interieur van Nieuwe Austral. De luidsprekers in de voorste deurpanelen hebben een sober en tegelijk gesofisticeerd design. Ze zijn bekleed met roestvrijstalen roosters, afgewerkt met een matzwarte uiterst bestendige lak en een met lasers gekrast motief. De frontluidspreker voor middentonen werd ook op esthetisch wijze geïntegreerd in het dashboard. Hij is bekleed met hetzelfde rooster in matzwart roestvrij staal met de emblematische schuine stangen van Harman Kardon, die in een hoek van 60° staan en versierd zijn met een plaatje in geborsteld roestvrij staal met de iconische merksignatuur. 

 

Dezelfde omhullende klank voor alle inzittenden

De inzittenden krijgen vijf klankkleuren: Studio, Concert, Immersion, Lounge en Club. 

In alle gevallen ondersteunt een algoritme de fasegelijkschakeling van de luidsprekers om een stabiel, goed gedefinieerd en consistent klankbeeld te creëren voor alle inzittenden van de auto, maar verschillend voor elke passagier. Dat is te danken aan de Virtual Center-technologie die de audiosignalen van elke luidspreker verwerkt. 



Die technologie biedt alle inzittenden een onvertekende stereo-omgeving met een ideaal klankbeeld, alsof hij in de beste positie zit ten opzichte van de luidsprekers. De inzittenden van Nieuwe Austral genieten zo een luisterervaring die vergelijkbaar is met de ervaring die ze zouden hebben wanneer ze thuis hun favoriete opname beluisteren op een hoogwaardig hifisysteem. 

Bovendien handhaaft een geavanceerd algoritme automatisch het reproductieniveau van de muziek en het tonale evenwicht, ongeacht de snelheid van het voertuig.

Tot slot maakt het gepatenteerde algoritme Quantum Logic Surround het mogelijk om de invoerbronnen te scheiden. Door de streams in elke luidspreker op te splitsen, biedt dit algoritme elke passagier een volledige muzikale onderdompeling. Deze technologie maakt gebruik van de ruimtelijke informatie die beschikbaar is in de opname, inclusief de locatie van elk instrument. De meeslepende luisterervaring via meerdere kanalen wordt versterkt door een uitzonderlijke helderheid en een spectaculaire detailweergave. Zo kunnen de inzittenden van Nieuwe Austral volop genieten van het moment en hun emoties de vrije loop laten.

NIEUWE RENAULT AUSTRAL: MEER DAN EEN AUTO, EEN ECHTE SERVICE

Als hoogtechnologische SUV van de ‘nieuwe golf’ belichaamt Nieuwe Austral een generatie intelligente, evolutieve en flexibele voertuigen. Het geconnecteerde systeem stelt zijn technologieën ten dienste van de bestuurder en zijn passagiers, introduceert een gloednieuwe proactieve onderhoudsdienst en biedt een reeks diensten vanop afstand aan om in te spelen op de nieuwe verwachtingen van consumenten en wagenparken. 

 

Verbonden rijden

Dankzij de beschikbare kaartgegevens in de cloud en de artificiële intelligentie van de wagen worden de geconnecteerde rijhulpsystemen van Nieuwe Austral voorspellend. Dat geldt bijvoorbeeld voor Active Driver Assist, de waarschuwing bij overdreven snelheid, de intelligente snelheidsregelaar, de voorspellende ecodriver en de voorspellende hybrideaandrijving . 

Deze nuttige, proactieve en intelligente technologieën staan ten dienste van de bestuurder en zijn passagiers om ze nog meer comfort, efficiëntie en veiligheid te bieden. 






Proactief onderhoud

Om het leven van zijn gebruikers te vereenvoudigen, biedt Nieuwe Austral een gloednieuwe geconnecteerde onderhoudsdienst. De gebruiksgegevens van de wagen worden verzameld (aantal afgelegde kilometers, rijstijl, informatie op het dashboard, enz.) zodat Renault ze kan analyseren en eventuele onderhoudsbehoeften kan detecteren. Zo wordt de gebruiker op het juiste moment verwittigd wanneer hij bijvoorbeeld een onderhoud moet laten uitvoeren, zijn banden moet vervangen, of zelfs de batterij van zijn handenvrije contactkaart moet vervangen. 

Met de hulp van Renault kan hij met een gerust gemoed rijden zonder zich zorgen te hoeven maken over het onderhoud van zijn wagen.

 

My Renault-diensten 

Nieuwe Austral biedt praktische oplossingen voor raadpleging en bediening op afstand. Dankzij het My Renault-platform en de connectiviteit van de wagen kunnen – zowel particuliere als zakelijke eigenaars – genieten van een waaier aan diensten die elke dag hun nut bewijzen. 

Met My Renault, dat toegankelijk is via een mobiele app, kunt u bijvoorbeeld gemakkelijk uw wagen terugvinden op een parking met de functie ‘mijn wagen lokaliseren’ en kunt u vanop afstand de koplampen of claxon activeren. 

De app maakt het ook mogelijk om de digitale gebruikershandleiding van Nieuwe Austral te raadplegen, de lijst van zijn uitrusting te bekijken, informatie te raadplegen via het dashboard op afstand (kilometerstand enz.). Ook stelt ze gebruikers in staat om hun servicecontracten op te vragen, contact op te nemen met een Renault-werkplaats of een afspraak te maken.

De meeste functies van de My Renault-app zijn ook zichtbaar en te bedienen op het OpenR-scherm in het interieur.

Gedurende de levensduur van de wagen zullen de diensten van My Renault regelmatig worden uitgebreid, om het leven in en buiten de wagen naadloos te laten verlopen.

Getagged onder:
renault

Gerelateerde items (op tag)

Scenic E-Tech electric – Vijf generaties geboren in Douai

De vijfde generatie van Scenic E-Tech electric, die binnenkort wordt gecommercialiseerd, loopt van de band in Douai, de vestiging waar het model in 1996 het levenslicht zag. Niemand kan ons meer vertellen over de evolutie van dit iconische model en van de fabriek waar het wordt gebouwd, dan afdelingshoofd Franck Lucas, die dit jaar 41 jaar dienst heeft in de vestiging. Franck heeft van bij zijn debuut deelgenomen aan de productie van elke Scenic-generatie en was getuige van de technologische vooruitgang van de opeenvolgende generaties, maar ook van de verbeteringen die werden aangebracht aan de werkposten en productiemethoden in de fabriek. We praten met Franck over de evolutie van deze Franse industriële parel van Renault, die nog steeds dezelfde teamgeest weet te genereren als in zijn beginjaren.

Test: Renault Espace E-Tech Full Hybrid Esprit Alpine, Mono-SUV

Iedereen herinnert zich nog de Renault Espace. Toen de eerste generatie in 1984 gelanceerd werd, was dit – samen met de ter ziele gegane Chrysler Voyager – de pionier onder de monovolumes, oftewel de MPV voor multi-purpose vehicle. Met vijf- of zeven plaatsen die op allerlei manieren moduleerbaar waren. Ondertussen zijn wij aan de zesde generatie van die Espace toe. Wij gaan na of hij zijn oorsprong als monovolume kan waarmaken.