Tesla: Gigafabriek in Grünheide goedgekeurd

woensdag, 09 maart 2022 16:59
Tesla: Gigafabriek in Grünheide goedgekeurd

Tesla heeft eindelijk officiële toestemming gekregen om zijn Duitse fabriek in de buurt van Berlijn te exploiteren. Een hele opluchting voor de Amerikaanse constructeur, die van plan is op deze site 500.000 voertuigen per jaar te produceren

Tesla ziet eindelijk het einde van de tunnel in Grünheide en heeft goedkeuring gekregen van de Duitse autoriteiten voor de exploitatie van zijn Gigafactory. Die zal voornamelijk Model Y’s produceren, aan een tempo dat moet oplopen tot 10.000 exemplaren per week, voor een geschat totaal van 500.000 stuks per jaar in optimale omstandigheden. Het valt wel nog te bezien hoe lang de Amerikaanse constructeur nodig zal hebben om dat optimale productieritme te bereiken.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.