CITROËN VERNIEUWT DE VLOOT VAN HET AG2R CITROËN-TEAM MET PLUG-IN HYBRIDES, WAARONDER DE GLOEDNIEUWE C5 X

donderdag, 17 maart 2022 16:24
CITROËN VERNIEUWT DE VLOOT VAN HET AG2R CITROËN-TEAM MET PLUG-IN HYBRIDES, WAARONDER DE GLOEDNIEUWE C5 X
  • Citroën zal het AG2R CITROËN-team voorzien van een wagenpark dat perfect beantwoordt aan de behoeften van het team op het vlak van binnenruimte, comfort, efficiëntie en betrouwbaarheid
  • De integratie van plug-in hybrides in het wagenpark is van bijzonder belang en benadrukt de vooruitstrevende aanpak van Citroën op het gebied van duurzame mobiliteit
  • Het nieuwe wagenpark zal de volgende voertuigen omvatten: 9 C5 Aircross plug-in hybrides, 10 C5 X plug-in hybrides en 7 Spacetourer
  • Citroën zal het team voor het eerst zijn paradepaardje, de nieuwe C5 X, ter beschikking stellen 

Link naar de C5 X video:  https://youtu.be/nI23TLQyy9g

Als co-sponsor van het AG2R CITROËN-team zal Citroën de volledige vloot voorzien van nieuwe voertuigen, waaronder het nieuwe vlaggenschip van het merk, de C5 X, en de nieuwe C5 Aircross. De nieuwe vloot zal de C5 Aircross plug-in hybride, C5 X plug-in hybride en Spacetourer omvatten. Dit is de eerste keer dat Citroën de C5 X aan het team zal leveren. De integratie van plug-in hybrides in het wagenpark is echt significant en onderstreept de vooruitstrevende aanpak van Citroën in de energietransitie naar duurzame mobiliteit. 

 

Daar het team voortdurend op de baan is, is het wagenpark waarover het beschikt van essentieel belang. Ruimte aan boord is een van de belangrijkste criteria voor deze nieuwe voertuigen. Het is van essentieel belang alles mee te kunnen nemen, van radioapparatuur, helmen, drankmateriaal en fietsbenodigdheden tot fietsen en reserveonderdelen zoals wielen en onderhoudsgereedschap. Gemiddeld vervoert een auto tot zeven fietsen op het dak voor elke race. 

 

De C5 X en de nieuwe C5 Aircross belichamen deze waarden van efficiëntie en betrouwbaarheid. Ze garanderen de mobiliteit van het hele team, zowel tijdens wedstrijden als tijdens trainingen, op alle soorten terrein, en bieden alle essentiële elementen voor het team, waaronder ongeëvenaard comfort, ruimte aan boord, toegankelijkheid en laadvermogen, de meest geavanceerde veiligheidstechnologieën, alsmede krachtige en milieuvriendelijke motoren.

Citroën is voorstander van duurzame mobiliteit en vindt dat die voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk moet zijn. Citroën zal tegen 2025 een volledig geëlektrificeerd gamma aanbieden met volledig elektrische of oplaadbare hybride voertuigen. Door verschillende benaderingen van mobiliteit te ontwikkelen, wil Citroën zijn klanten echte bewegingsvrijheid bieden en tegelijk zorg dragen voor het welzijn van zijn passagiers tijdens hun verplaatsingen.




C5 X : HET NIEUWE VLAGGENSCHIP VAN CITROËN

 

Vanaf mei 2022 zullen 10 C5 X plug-in hybride modellen worden geleverd aan het AG2R CITROËN team. 

 

De C5 X, die in 2021 werd onthuld, is het vlaggenschip van Citroën. Hij weerspiegelt het summum van gedurfdheid en innovatie, voor een serene reiservaring. De stijl van de C5 X belichaamt perfect de filosofie van Citroën. Deze auto voldoet aan alle eisen van het team op het gebied van comfort, binnenruimte, prestaties en rijflexibiliteit. Bovendien benadrukt het de inzet van Citroën voor de energietransitie voor duurzame mobiliteit. Het interieur van de C5 X is sereen dankzij het onvergelijkbare comfort met een passagierscompartiment dat een huiskamer waardig is, met onder meer de gloednieuwe Citroën Advanced Comfort® actieve ophanging en Advanced Comfort® zetels. De bagageruimte heeft een maximale inhoud van 545 liter, die kan worden vergroot tot 1.640 liter als de stoelen op de tweede rij worden neergeklapt. Dit is een echte aanwinst voor het team dat dagelijks veel material met zich mee moet nemen. Plug-in hybride technologie maakt het leven gemakkelijker voor bestuurders, maar ook voor sportmanagers die gemiddeld vier tot zes uur per dag in een auto doorbrengen. 

 

NIEUWE C5 AIRCROSS ET SPACETOURER : DE ANDERE CITROËN MODELLEN IN DE VLOOT

 

De vloot zal ook 9 C5 Aircross plug-in hybrides en 7 Spacetourer omvatten. 

 

De nieuwe C5 Aircross beantwoordt perfect aan de behoeften van het team op het gebied van ruimte aan boord, prestaties, comfort en betrouwbaarheid. De gerestylde auto straalt meer kracht en dynamiek uit dankzij zijn nieuwe, gemoderniseerde en kenmerkende design. De nieuwe C5 Aircross biedt een uitstekend zicht dankzij de hoge rijpositie, zowel op lange ritten als op de meest bochtige bergwegen waar bestuurders bijzonder oplettend moeten zijn. De nieuwe C5 Aircross is een maatstaf op het gebied van comfort aan boord. Hij is uitgerust met het Citroën Advanced Comfort®-onderstel en de nieuwe Citroën Advanced Comfort®-zetels, die het beste zit- en postuurcomfort bieden, zelfs na meerdere uren rijden. De nieuwe C5 Aircross biedt een ongeëvenaarde ruimte en modulariteit: hij heeft een grote kofferruimte en drie afzonderlijke verschuifbare, verstelbare en opklapbare achterzetels die kunnen worden opgeklapt om het volume van de kofferruimte naar wens aan te passen. Zijn plug-in hybride motor verhoogt het welzijn aan boord, voor een vlotte reiservaring voor het hele team. 

 

Citroën Spacetourer is een grote, moderne en veelzijdige bestelwagen die een hoog comfortniveau biedt. De XL-versie (5,30 meter lang) heeft een ruime bagageruimte die al het materiaal kan transporteren dat het team nodig heeft, evenals tot 9 personen. Het Citroën Advanced Comfort-programma zorgt voor een hoog comfortniveau aan boord, dankzij de zetels, de vering, de binnenverlichting en de aangename interieurbekleding. Hij biedt de meest geavanceerde rijassistentietechnologieën, zoals het dodehoekcontrolesysteem, de actieve veiligheidsrem en het head-up display. Dit uiterst functionele voertuig is voorzien van handsfree schuifdeuren achter, een echt te openen achterklepraam en talrijke opbergvakken. Hij kan aan elk gebruik worden aangepast, met een ruime binnenruimte, een grote bagageruimte en een grote wendbaarheid.

Klik hier op de link voor de C5 X video : https://youtu.be/nI23TLQyy9g

Getagged onder:
citroen

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Citroën ë-C3, Nieuw gezicht, betaalbaar en comfortabel

Citroën is maar wat trots op hun ‘kleine’ modellen, oftewel auto’s uit het B-segment. Van de Citroën C3 verkochten ze sinds 2002 wereldwijd meer dan 5 miljoen exemplaren. Ook in België is dit één van de populairste auto’s. Tijd voor een nieuwe generatie, dachten ze bij Citroën. De vierde generatie van de C3 is dit. Citroën maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe designtaal te lanceren. Een nieuw gezicht met het nieuwe logo – dat wij voor het eerst zagen op de concept-car Olli – dat prominent vooraan en achteraan aanwezig is. Het nieuwe logo is een groot ovaal en een nieuwe interpretatie van de Citroën-‘chevrons’. Vanzelfsprekend wordt dit aangevuld met nieuwe verlichtingsclusters.

CITROËN MY AMI buggy sold out in a few hours

Poissy 21 June, Citroën's new limited edition "My Ami Buggy" went on sale online in 8 countries starting from 11 a.m. on Tuesday, 20th June. More than 20,000 visits were made to the selling site, and the 800 units of this new My Ami Buggy series intended for the online sale were snapped up in just 10 hours.

AMI, kleine vriend in de stad

Onze gewoonten veranderen. Micromobiliteit is steeds meer het hedendaagse straatbeeld in de stad. Citroën gaat permanent mee in de evolutie van het autolandschap. Belgen vallen sinds juni 2021 dan ook massaal voor de Ami, de bestverkochte quadricycle vorig jaar. De elektrische tweezitter vanaf 16 jaar heeft een aaibaar imago en een guitige, aantrekkelijke look met in de openklappende portierraampjes een leuke knipoog naar de legendarische 2CV. Een blik op de eigenschappen van de Ami maakt duidelijk waarom deze kleine stadsvlegel zo populair is: toegankelijk voor iedereen, vanaf 16 jaar met een AM-rijbewijs, betaalbaar (vanaf 7.990 €, BTW incl.), comfortabel en veilig, geen uitstoot, ecologisch en duurzaam, geen lawaai, uiterst wendbaar, slechts een halve parkeerplaats nodig, makkelijk opladen net zoals je smartphone, bijna geruisloos door de stad suizen tot 45 km/u. zonder stress…Geen wonder dat het gamma intussen steeds verder is uitgebreid.

CITROËN OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW 2023

Afgelopen september heeft Citroën een nieuwe merkidentiteit en een nieuw logo in gebruik genomen, waarmee een nieuwhoofdstuk in zijn geschiedenis wordt ingeluid.Met een nieuwe interpretatie van het oorspronkelijke ovaal uit 1919 neemt eennieuw logo trots zijn plaats in als 10e evolutie in de 103-jarige geschiedenis van Citroën.Het nieuwe logo is moderner,grafischer en aangepast aan de nieuwe digitale media. Het nieuwe logo is te zien op de nieuwe OLI concept car, en zal vanafmedio 2023 geleidelijk toekomstige producten en concepten sieren. De nieuwe merkidentiteit van Citroën zal gefaseerdworden toegepast op alle communicatiemiddelen en op alle fysieke contactpunten van het Merk (verkooppunten,werkplaatsen, enz.) en zal te zien zijn op de prachtige Citroën-stand op het Autosalon van Brussel 2023.Deze verandering gaatgepaard met een nieuwe merksignatuur die belooft de ontwikkeling van meer gedurfde en gastvrije mobiliteitsoplossingenvoor het welzijn van de Citroën-klanten te versnellen: "Nothing moves us like Citroën".