Tesla Model Y: de eerste auto's uit Berlijn

dinsdag, 22 maart 2022 23:29
Tesla Model Y: de eerste auto's uit Berlijn

De eerste Model Y's gebouwd in de Tesla-fabriek in Duitsland zijn van de band gerold. De Gigafactory in Berlijn is nu operationeel en zal leveren aan Europese klanten.

De eerste Tesla-fabriek in Europa heeft zijn eerste auto's geproduceerd. Het gaat om Model Y Performance-versies voor Duitse klanten die ze rechtstreeks van de fabriek zullen ontvangen. De eerste Belgische klanten die een Model Y ‘made in Germany’ zullen ontvangen, worden in april geleverd. De Gigafabriek in Berlijn-Brandenburg, Duitsland, zal de assemblageplaats worden voor de compacte SUV van het merk voor de Europese markt.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
tesla

Gerelateerde items (op tag)

Test: Tesla Model X Plaid

Space X

Het topmodel bij Tesla luistert naar de naam Model X en is er al sinds 2015. Deze krijgt nu een update en komt met een topmodel met prestaties om duizelig van te worden. Wij gingen op pad met de Tesla Model X Plaid.

Tesla moet alle FSD-wagens terugroepen in de VS

Maar liefst 363.000 Tesla's krijgen te maken met een recall omdat het Full Self Driving-systeem als onveilig is bevonden door de Amerikaanse NHTSA. Een troost voor de klanten: het probleem kan verholpen worden met een update.