JAGUAR LAND ROVER KONDIGT DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN VOOR 2030 AAN

donderdag, 31 maart 2022 17:01
JAGUAR LAND ROVER KONDIGT DUURZAAMHEIDSDOELSTELLINGEN VOOR 2030 AAN
  • Jaguar Land Rover verbindt zich ertoe om zijn broeikasgasuitstoot tegen 2030 te reduceren met 46 procent in zijn eigen activiteiten en met 54 procent per auto in zijn waardeketen
  • De verbintenissen zijn goedgekeurd door het Science Based Targets initiative (SBTi), dat de weg van de onderneming naar een emissiereductie van 1,5 °C in overeenstemming met het Akkoord van Parijs bevestigt
  • Jaguar Land Rover streeft ernaar om tegen 2039 netto koolstofvrij te zijn in zijn toeleveringsketen, producten en activiteiten

Donderdag 31 maart 2022, Antwerpen – Jaguar Land Rover heeft zich geëngageerd om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 46 procent te verminderen. Bovendien zal de constructeur de gemiddelde uitstoot van voertuigen over hun hele waardeketen met 54 procent reduceren, inclusief een daling van 60 procent doorheen de gebruiksfase van de voertuigen.

De doelstellingen, die werden goedgekeurd door het Science Based Targets initiative (SBTi), bevestigen de weg van de onderneming naar een emissiereductie van 1,5 °C, conform het Akkoord van Parijs. Het engagement van Jaguar Land Rover beantwoordt aan de meest ambitieuze doelstelling bepaald in Parijs.

Tegen het einde van dit decennium zal Jaguar Land Rover zijn directe uitstoot van broeikasgassen bij de autoproductie en activiteiten in absolute cijfers met 46 procent verlagen ten opzichte van de referentiewaarden van 2019. Het bedrijf heeft zich ook geëngageerd om de broeikasgasuitstoot per auto over de hele waardeketen met gemiddeld 54 procent te verminderen, inclusief een daling van 60 procent in de gebruiksfase van het voertuig.

Deze doelstellingen weerspiegelen het engagement van Jaguar Land Rover voor 2030. Ze worden aangevuld met ambities voor het volgende decennium om tegen 2039 netto koolstofvrij te worden over de hele toeleveringsketen, de producten en de activiteiten heen. Dat alles kadert in de Reimagine-strategie van de merken. Daartoe zal de onderneming haar ontwerpen en materialen, productieactiviteiten, toeleveringsketen, elektrificering, batterijstrategie, processen voor circulaire economie en behandelingen aan het einde van de levenscyclus koolstofvrij maken.

Ter ondersteuning van deze missie introduceerde Jaguar Land Rover de nieuwe functie van Sustainability Director en stelde de groep Rossella Cardone aan om zijn transformatie te stimuleren en François Dossa, Executive Director Strategy and Sustainability, te ondersteunen.

Rossella Cardone, Director and Head of Sustainability Office bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “Duurzaamheid staat centraal in onze ‘Reimagine’-strategie, die als doel heeft om tegen 2039 een netto koolstofvrije productie te garanderen voor ‘s werelds meest verleidelijke moderne luxewagens. Door onze klimaatambities om te zetten in concrete acties, integreren we duurzaamheid in het Jaguar Land Rover-DNA om onze koolstofvoetafdruk in onze waardeketen te minimaliseren. Wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen vertellen ons hoeveel en hoe snel we onze uitstoot van broeikasgassen moeten verminderen en hoe we stakeholders op de hoogte zullen houden van onze vooruitgang.”

Alberto Carrillo Pineda, Managing Director, Science Based Targets bij CDP, één van de partners van het Science Based Targets initiative, zei:“We feliciteren Jaguar Land Rover met zijn wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen, die beantwoorden aan de meest ambitieuze doelstelling van het Klimaatakkoord van Parijs om de wereldwijde opwarming te beperken tot 1,5 °C. Door ambitieuze, wetenschappelijk gefundeerde doelstellingen op het vlak van klimaatwetenschap te formuleren, neemt Jaguar Land Rover maatregelen om de meest schadelijke effecten van klimaatverandering te voorkomen.”

Jaguar Land Rover kondigde zijn engagement voor het SBTi voor het eerst aan in het kader van zijn steun aan COP26, de klimaattop die in november 2021 plaatsvond.

Getagged onder:
landrover jaguar

Gerelateerde items (op tag)