Officieel: Smart #1 onthuld

donderdag, 07 april 2022 19:18
Officieel: Smart #1 onthuld

Smart was al een tijdje volledig elektrisch, maar met de SUV #1 neemt het merk een zowat compleet nieuwe start. Het model werd onthuld in Berlijn, maar zal in China worden gebouwd.

De Smart #1 lijkt wel bijzonder sterk op de gelijknamige conceptcar van vorig jaar. De designers kozen dan ook voor een best wel hip ogend vijfdeurskoetswerk, met een vrij sober front en een originele C-stijl. Je ziet meteen dat aerodynamica heel belangrijk was. Zo zijn de koetswerkpanelen opvallend ‘vlak’ en zijn de klinken in de van raamloze ruiten voorziene deuren verzonken. Ze komen automatisch naar buiten als je de auto, met de sleutel op zak, nadert.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
smart

Gerelateerde items (op tag)

Test: Smart #1 Brabus, Hippe SUV

Smart was tot op heden gekend als fabrikant van ultra-stadsauto’s. Voor de nieuwe smart, werpen ze dit imago van zicht door een SUV te lanceren. En uiteraard is hij elektrisch. Wij mochten onderweg met de topversie, de smart #1 Brabus.

De nieuwe smart is 4,30 meter lang en duidelijk groter dan alle vorige voertuigen die ze bouwden. Hij komt met een leuk design, wat ervoor zorgt dat smart nog altijd een “hippe” auto blijft.

25 jaar smart: het iconische automerk vindt zichzelf opnieuw uit met een uitgesproken engagement voor duurzame mobiliteit

Brussel, 17 juli 2023. Na meer dan 9.000 dagen en ter gelegenheid van zijn 25e verjaardag blikt het baanbrekende merk terug op de talrijke mijlpalen uit een kleurrijke carrière in de auto-industrie. smart heeft zijn stempel gedrukt met innovatieve en unieke producten, van het radicaal heruitvinden van stedelijke mobiliteitsoplossingen met de praktische stadsauto's tot het beantwoorden van hedendaagse mobiliteitsbehoeften met de nieuwe generatie van volledig elektrische compacte smart premium SUV's. Met de introductie van de volledig nieuwe smart #1 in 13 Europese landen, schrijft smart verder geschiedenis met een uitgesproken engagement voor elektrische aandrijving en houdt het merk zoals voorheen de vinger aan de pols van de tijdsgeest.