DE ELEKTRISCHE PERFORMANCE VAN DE NEW RANGE ROVER PLUG-IN HYBRID OVERTREFT ALLE VERWACHTINGEN

woensdag, 13 april 2022 19:35
DE ELEKTRISCHE PERFORMANCE VAN DE NEW RANGE ROVER PLUG-IN HYBRID OVERTREFT ALLE VERWACHTINGEN

Verfijning en luxe zijn de pijlers waarop de New Range Rover is gebouwd, maar een eigenschap die vandaag de dag net zo belangrijk is, is duurzaamheid. Op dat gebied is nu een grote stap voorwaarts gezet met de lancering van de New Range Rover Plug-in Hybrid, die demonstreert dat de toevoeging van een elektrische aandrijflijn diezelfde verfijning en luxe beide naar een hoger plan kan tillen.

EEN GROTER ELEKTRISCH RIJBEREIK, LAGERE EMISSIEWAARDES EN KORTERE OPLAADTIJDEN
Zowel de New Range Rover P510e als de P440e PHEV zijn bijzonder efficiënt zoals blijkt uit de WLTP-tests, met CO2-emissies vanaf slechts 18 g/km en een puur elektrische actieradius tot wel 113 kilometer. Beide waarden bleken gunstiger dan oorspronkelijk verwacht: bij de introductie vorig jaar gaf Land Rover immers nog aan dat de elektrische actieradius 100 kilometer zou zijn en de CO2-emissie onder de 30 g/km.


Dankzij de grotere elektrische actieradius zal de gemiddelde Range Rover rijder een aanzienlijk groter deel van de ritten in de praktijk volledig elektrisch af kunnen leggen, en zodoende meer brandstof besparen. Daarbovenop is de New Range Rover ook een van de weinige PHEV’s die binnen een uur tot 80% op te laden is met een snellader met 50 kW gelijkstroom. Daarmee is het een van de snelst oplaadbare plug-in hybrides1. Hoe groter het gebruiksgemak, des te aangenamer de rijervaring.


In de woorden van Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes bij Land Rover: “Onze efficiënte nieuwe Plug-in Hybrid elektrische aandrijflijnen verheffen de rijervaring met een delicate balans van prestaties, verfijning en efficiency, waardoor eigenaars fluisterstille, emissieloze ritten tot 113 kilometer kunnen afleggen.”

De geruisloosheid die mogelijk wordt gemaakt door de elektrische aandrijflijn zorgt ervoor dat rijden in de New Range Rover Plug-in Hybrid nóg rustgevender en comfortabeler wordt. En daarmee komen de kenmerkende luxe en verfijning van de wagen alleen maar beter tot hun recht.

Getagged onder:
landrover

Gerelateerde items (op tag)