De nieuwe EQS SUV

woensdag, 20 april 2022 16:55
De nieuwe EQS SUV

Met de luxe limousine EQS en de sportieve businesslimousine EQE is Mercedes-Benz ook in de hogere segmenten een nieuw, volledig elektrisch tijdperk ingegaan. Op korte termijn volgt de EQS SUV, de derde modelserie die is gebaseerd op het platform dat speciaal is ontwikkeld voor elektrovoertuigen. De SUV heeft een avant-gardistisch en luxueus interieur dat veel ruimte, comfort en connectiviteit biedt aan maximaal zeven passagiers. Dankzij de krachtige elektromotoren, de responsieve vierwielaandrijving 4MATIC en het intelligente rijprogramma ‘Offroad’ kan de EQS SUV ook met gemak licht terrein aan.

De nieuwe EQS SUV deelt zijn lange wielbasis (3.210 mm) met de EQS Limousine, maar is ruim 20 cm hoger. De afmetingen in detail: 5.125/1.959/1.718 mm (lengte/breedte2/hoogte3). De royale SUV-afmetingen en de voordelen van het purpose-design dat is afgestemd op het elektroplatform, resulteren in een zeer ruim interieur. De tweede zitrij is standaard elektrisch verstelbaar. In de bagageruimte passen maximaal vier golftassen. Optioneel zijn een derde zitrij met twee extra afzonderlijke stoelen en veel comfortuitrustingen voor alle passagiers leverbaar.

De EQS Limousine is de huidige aerodynamica-wereldkampioen voor productievoertuigen4. Het purpose-design met gladde voertuigbodem en grotendeels gesloten grille was een perfecte basis voor de aerodynamische maatregelen van de EQS SUV. De optimalisering van SUV-typische stromingsdetails heeft geresulteerd in een tot nu toe unieke combinatie van ruimte en aerodynamische efficiëntie.

De EQS SUV is standaard voorzien van een elektrische aandrijfeenheid (eATS) op de achteras, en de varianten met 4MATIC hebben ook een eATS op de vooras. Bij de 4MATIC-modellen zorgt de Torque Shift-functie voor een intelligente, traploze verdeling van het aandrijfkoppel tussen de achterste en voorste elektromotor, om zo de hoogste efficiëntie te bereiken. De elektromotoren op de voor- en achteras zijn permanent synchroonmotoren (PSM). De voordelen van dit ontwerp zijn onder meer een hoge vermogensdichtheid, een hoog rendement en een hoge vermogensbestendigheid.

De EQS Limousine was het eerste model van Mercedes-Benz waarbij via over-the-air updates (OTA) volledig nieuwe functies kunnen worden geactiveerd. Met de EQS SUV wordt dit aanbod aanzienlijk uitgebreid. Zo kan bijvoorbeeld de aanhangwagenassistent of MBUX (Mercedes-Benz User Experience) augmented reality voor navigatie ook na aanschaf van het voertuig worden geactiveerd.

Met de EQS SUV zet Mercedes-Benz een grote stap richting emissievrije mobiliteit, op weg naar het realiseren van Ambition 2039. Het model wordt volledig CO2-neutraal geproduceerd. De EQS SUV maakt een echte oplossing voor emissievrije mobiliteit mogelijk met intelligent behoud van hulpbronnen en verantwoorde circulaire economie.

Het onderstel van de nieuwe EQS SUV heeft een vooras met vier draagarmen en een onafhankelijke multilink achteras. De luchtvering AIRMATIC met verstelbare demping (ADS+) behoort eveneens tot de standaarduitrusting.

Het voertuigniveau kan hiermee enkele centimeters worden verhoogd. Naast de DYNAMIC SELECT-rijprogramma’s ‘ECO’, ‘Comfort’, ‘Sport’ en ‘Individual’ beschikken de 4MATIC-modellen ook over ‘Offroad’, een speciaal rijprogramma voor offroad rijden. Een achterasbesturing met een stuurhoek tot 4,5° is eveneens standaard. Het systeem biedt veel wendbaarheid in de stad en dynamiek buiten de stad. Via een OTA-update is optioneel een variant met een stuurhoek tot 10° leverbaar.

1 Gegevens over het stroomverbruik en de actieradius zijn voorlopig en zijn vrijwillig intern vastgesteld volgens de certificeringsmethode ‘WLTP-testprocedure’. Er zijn tot op heden geen bevestigde cijfers van een officieel erkende testorganisatie. Afwijkingen van de definitieve gegevens zijn mogelijk.

2 Zonder buitenspiegels.

3 Gegevens voor de vijfzits-variant.
4 De EQS 450+ (WLTP: stroomverbruik gecombineerd: 19,8-15,7 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd: 0 g/km) behaalt de beste Cw-waarde ooit van 0,20, met de 19″ AMG-velg/bandcombinatie en AMG Line exterieur in het rijprogramma ‘Sport’. Het WLTP-stroomverbruik is bepaald op basis van Verordening (EU) nr. 2017/1151.

Mercedes-Benz volgt ongeacht het platform altijd dezelfde principes van integrale veiligheid, in het bijzonder op het gebied van ongevalveiligheid. Net als alle andere Mercedes-Benz modellen heeft de EQS SUV daarom een ​extra ​stijve passagierskooi, speciale vervormingszones en moderne veiligheidssystemen. De Europese versie van de EQS SUV is het eerste model van Mercedes-Benz dat kan detecteren of de achterbank daadwerkelijk bezet is. Als een achterpassagier geen gordel draagt, krijgt de bestuurder een specifieke waarschuwing. Een andere nieuwe functie van Mercedes-Benz is de zogeheten inzittendenherinnering. Dit systeem kan aangeven of kinderen achterin het voertuig mogelijk over het hoofd worden gezien. In de modellen voor Europa, Australië en Nieuw-Zeeland is deze functie standaard aan boord.

Mercedes me Charge5 is een van de grootste laadnetwerken ter wereld: het omvat momenteel meer dan 700.000 AC- en DC-laadpunten, waarvan ongeveer 300.000 in Europa. Sinds 2021 zorgt Mercedes-Benz in Europa voor een compensatie met groene stroom wanneer klanten Mercedes me Charge gebruiken om hun voertuig te laden. Hoogwaardige certificaten van oorsprong zorgen ervoor dat er via Mercedes me Charge evenveel groene stroom uit hernieuwbare energiebronnen wordt teruggeleverd aan het net als er wordt afgenomen. De nieuwe functie van Mercedes me Charge, genaamd Plug & Charge, maakt het laden van de EQS SUV bij openbare laadstations die Plug & Charge ondersteunen extra gemakkelijk.

Navigatie met Electric Intelligence plant de snelste en handigste route, inclusief laadstops, op basis van tal van factoren en reageert dynamisch op bijvoorbeeld files of een verandering in rijstijl. Dit omvat een visualisatie in het infotainmentsysteem MBUX waarbij wordt aangegeven of de laadtoestand van de accu voldoende is om zonder laden terug te keren naar het startpunt. Bij de routeberekening krijgen laadpunten langs de route die handmatig zijn toegevoegd voorrang. Indien gewenst kunnen voorgestelde laadpunten worden uitgesloten. Ook de geschatte laadkosten per laadstop kunnen worden berekend.

Met ENERGIZING AIR CONTROL plus heeft Mercedes-Benz op holistische wijze nagedacht over de luchtkwaliteit in de EQS SUV. Het systeem is gebaseerd op filtratie, sensoren, weergaveconcept en luchtconditionering. Het HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) heeft een zeer hoog filtratieniveau om fijne deeltjes, microdeeltjes, pollen en andere stoffen die met de buitenlucht binnenkomen, op te vangen.

MBUX past zich met intelligente software volledig aan zijn gebruikers aan en geeft hen gepersonaliseerde suggesties voor tal van infotainment-, comfort- en voertuigfuncties. Met de zogeheten zero layer worden de belangrijkste toepassingen altijd op het hoogste niveau binnen het gezichtsveld aangeboden, afhankelijk van de situatie en context.

Dé highlight van het interieur is het MBUX Hyperscreen (optie). Dit zeer grote, gebogen scherm loopt bijna van A-stijl tot A-stijl en bevat drie individuele schermen die onder één glazen afdekking visueel in elkaar overvloeien. Het 12,3 inch oled- voorpassagiersdisplay heeft een eigen weergave en bediening. In Europa en in een groeiend aantal landen kan de voorpassagier ook dynamische content bekijken tijdens het rijden. Dit dankzij de intelligente technologie die, als een camera detecteert dat de bestuurder naar het voorpassagiersdisplay kijkt, automatisch de dynamische content dimt.

Het Dolby Atmos sound system® tilt de audio-ervaring in de EQS SUV naar een nieuw niveau. Individuele instrumenten of stemmen in de studiomix kunnen rondom het luistergebied worden geplaatst. Hierdoor wordt een nieuw soort geluidsanimatie mogelijk, want terwijl conventionele stereosystemen meestal een links-rechts dynamiek hebben, kan Dolby Atmos® het hele gebied gebruiken en een 360°-ervaring creëren.

Belangrijke technische gegevens1

    EQS 450+ EQS 580 4MATIC
Aandrijflijn  

Achterwiel

Vierwiel

Elektromotor(en):

Type

Permanente aangedreven synchroonmotor(en) (PSM)

Max. vermogen

kW

265

400

Max. koppel

Nm

568

858

Voltage

Volt

396

396

Laadsysteem (standaard/optie)

kW

11/22 (VS: 9.6)

11/22 (VS: 9.6)

AC-laadtijd, 3-fase (11/22 kW)

uren

5/10 (VS: 11.5)

5/10 (VS: 11.5)

DC-laadcapaciteit, maximaal

kW

200

200

DC-laadtijd bij snellaadstation2

min

31

31

DC-laden: max. actieradius na 15 min.(WLTP)

km

   
Voertuig
Lengte/breedte/hoogte

mm

5.125/1.959/1.718

Lengte/breedte/hoogte (USA)

mm

5.125/1.959/1.718

Wielbasis

mm

3.210

Draaicirkel (achterasbesturing 4,5°/10°)

m

1,9/11.0

Bagageruimte, VDA (vijf-/zevenzitter)

l

645-2.100/565-2.020

Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Tomorrow drives Mercedes-Benz: focus op duurzame bedrijfsstrategie gaat veel verder dan alleen producten

Op de derde jaarlijkse ESG-conferentie (Environmental, Social & Governance) laat Mercedes-Benz zien dat het ambitieuze en meetbare doelen wil bereiken. Op weg naar een groene toekomst – en met een duidelijke focus op de gehele waardeketen – verankert de onderneming duurzaamheid in zijn dagelijkse bedrijfsvoering. Een belangrijk aspect is de wereldwijde uitbreiding van het elektrische portfolio, met als doel een xEV-aandeel van 50 procent in nieuw verkochte personenwagens in de tweede helft van het decennium. En tegen het einde van dit decennium is het de bedoeling om de uitstoot van CO2 in de productie met 80 procent te verminderen[1]. De ambitie is om in 2039 de eigen fabrieken op 100 procent hernieuwbare energie te laten draaien. Door een strategische focus te combineren met tactische flexibiliteit blijft de onderneming ecologisch en economisch op koers liggen naar een duurzame toekomst. Ook relevante initiatieven met betrekking tot sociale en bestuurlijke aspecten in de onderneming dragen bij aan een holistische duurzaamheidsaanpak. Dit omvat verschillende maatregelen waarmee Mercedes-Benz bijdraagt aan een ‘Just Transition’, bijvoorbeeld met de duurzame personeelsstrategie en initiatieven die de mensenrechten in de onderneming en in de waardeketen versterken. Door op bestuursniveau een management- en coördinatiefunctie voor duurzaamheid op te zetten, versterkte Mercedes-Benz zijn governance in 2023 om het duurzaamheidsmanagement van de groep in de toekomst nog systematischer en consistenter te kunnen controleren.

VISION EQXX demonstreert opnieuw baanbrekende efficiëntie: energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1 tijdens elektrische rit van Riyadh naar Dubai

De technologiedrager VISION EQXX heeft met zijn derde langeafstandsrit van meer dan 1.000 km aangetoond dat zelfs de Arabische woestijn geen obstakel vormt voor energie-efficiëntie. Op een uitdagende route door drukke steden en de open woestijn behaalde het baanbrekende elektrische testvoertuig een energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1. Dit komt overeen met circa 0,9 l/100 km voor een benzineauto. Bij buitentemperaturen tot 34 °C (93 °F) versloeg de VISION EQXX zijn eigen record aanzienlijk.

Nieuwe combinatie van performance en efficiëntie: de Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+

Met de nieuwe Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ als Limousine en Estate (energieverbruik gewogen, gecombineerd: 26,7-24,1 kWh/100 km plus 1,1-0,8 l/100 km, brandstofverbruik bij ontladen accu 9,5-8,6 l/100 km), CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 24-19 g/km, CO2-klasse gewogen, gecombineerd: B, CO2-klasse bij ontladen accu: G) presenteert het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach nog twee plug-in hybrids. Ze combineren een uitstekende performance en rijdynamiek met een grote elektrische actieradius.

Volledige levenscyclusanalyse: 360°-milieucheck voor de nieuwe E-Klasse nu beschikbaar

Mercedes-Benz publiceert al sinds 2005 milieu-informatie over zijn producten. De zogeheten “360°-milieucheck” is gebaseerd op een uitgebreide levenscyclusanalyse van het betreffende voertuig en wordt geverifieerd door onafhankelijke instanties. Bij de meest recente rapportage ligt de focus op de milieu-impact van de nieuwe E-Klasse, specifiek de E 300 e (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 20,7-18,4 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 0,8-0,5 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 18-12 g/km)1. De brochure is hier als PDF-bestand te downloaden.