JAGUAR LAND ROVER LANCEERT OPEN INNOVATION STRATEGIE OM ZIJN VISIE ‘MODERN LUXURY’ TE VERSNELLEN

vrijdag, 29 april 2022 23:06
JAGUAR LAND ROVER LANCEERT OPEN INNOVATION STRATEGIE OM ZIJN VISIE ‘MODERN LUXURY’ TE VERSNELLEN
  • Nieuw wereldwijd programma zal technologieën van de volgende generatie  creëren en aanbieden om de strategie ‘Reimagine’ en de visie ‘Modern Luxury’  van Jaguar Land Rover te ondersteunen 
  • Eerste innovatiecentrum in zijn soort gelanceerd in het VK met  innovatieplatform voor investeerders en bedrijven, Plug & Play 
  • Nog twee partnerschappen met Cubo Itau en Firjan om Jaguar Land Rover  toegang te bieden tot belangrijke Zuid-Amerikaanse start-ups

Woensdag 27 april 2022, Antwerpen : Jaguar Land Rover heeft een nieuwe Open Innovation-strategie aangekondigd om technologie en duurzaamheid van de volgende generatie te versnellen en zo zijn Modern Luxury-visie voor de onderneming, zijn partners en klanten te ondersteunen. 

Open Innovation zal samenwerkingen aansturen met start-ups, scale-ups en gelijkgestemde externe organisaties op het gebied van elektrificatie, connectiviteit, digitale diensten, metaverse, intelligent ondernemen, productie, toeleveringsketen en duurzaamheid. 

In het kader van deze nieuwe wereldwijde strategie zal Jaguar Land Rover in het VK een innovatiecentrum lanceren, het eerste in zijn soort, in samenwerking met het innovatieplatform voor bedrijven en de investeerder Plug & Play. Daarnaast zullen twee aparte partnerschappen met Cubo Itau en Firjan toegang bieden tot het levendige Zuid-Amerikaanse ecosysteem voor start-ups. 

De aankondiging maakt deel uit van de Reimagine-strategie van Jaguar Land Rover: de ontwerper worden van de meest verleidelijke luxewagens ter wereld voor de meest veeleisende klanten. Door samen te werken met innovators en sectordeskundigen zal het Open Innovation-programma het bedrijf helpen om digitale diensten, producten, tools en processen te identificeren waarmee het zijn doelstelling van netto nul uitstoot tegen 2039 kan realiseren en tegelijk nieuwe waardeketens voor het bedrijf kan creëren. 

Als stichtende partner van Plug & Play UK bouwt Jaguar Land Rover een ecosysteem van start-ups en scale-ups uit die banen en kansen zullen creëren voor de digitale economie.


Het platform zal ook toegang bieden tot een wereldwijd ecosysteem van potentiële partners, waardoor de organisatie nieuwe technologieën en bedrijfsmodellen kan uitproberen. De activiteiten zullen worden ondergebracht in de buurt van het hoofdkwartier van Jaguar Land Rover in de West Midlands, het hart van de Britse auto-industrie. 

Bovendien heeft Jaguar Land Rover in Brazilië twee partnerschapsovereenkomsten ondertekend met Cubo Itau en Firjan. Brazilië is een belangrijk centrum om te profiteren van  het bloeiend Zuid-Amerikaanse ecosysteem voor start-ups. Het is ook de thuisbasis van een  van de productiefaciliteiten van Jaguar Land Rover.  

Cubo Itau, gevestigd in São Paulo, biedt momenteel plaats aan honderden start-ups die actief zijn in verschillende sectoren zoals fintech, agro-industrie, gezondheidszorg en retail. Jaguar  Land Rover zal een belangrijke rol spelen in de pas opgerichte Smart Mobility Hub van Cubo,  die innovaties voor de autosector zal stimuleren. 

Firjan is een private entiteit die industriële en zakelijke sectoren vertegenwoordigt in de staat  Rio de Janeiro. Met zijn netwerk van 10.000 bedrijfsleden zal Firjan nauw samenwerken met  Jaguar Land Rover om start-ups met elkaar in contact te brengen die geavanceerde autoproductieprocessen ontwikkelen en toegang bieden tot geavanceerde laboratoria voor R&D-programma's. 

Om Open Innovation mogelijk te maken, heeft Jaguar Land Rover meer dan 70 'champions' uit belangrijke bedrijfstakken aangesteld – waaronder duurzaamheid, techniek, design, onderzoek en productie – die de drijvende kracht zullen zijn achter de strategie. 

François Dossa, Executive Director, Strategy & Sustainability bij Jaguar Land Rover,  verklaarde: “Met de lancering van het Open Innovation-platform kijkt Jaguar Land Rover naar het volledige ecosysteem voor mobiliteit en duurzaamheid om klanten een ongeëvenaarde ervaring te bieden, de toekomst van onze sector vorm te geven en de weg naar de toekomst vrij te maken. We zullen alles onderzoeken, van ‘second life’-batterijen en de circulaire economie tot nieuwe fintech-, insurtech- en digitale diensten, allemaal afgestemd op Jaguar Land Rover als de trotse bedenkers van Modern Luxury.” 

Getagged onder:
jaguar landrover

Gerelateerde items (op tag)