NIEUWE PEUGEOT 308: 8 TECHNOLOGISCHE JUWEELTJES DIE HET DAGELIJKS LEVEN VERGEMAKKELIJKEN

maandag, 09 mei 2022 22:26
NIEUWE PEUGEOT 308: 8 TECHNOLOGISCHE JUWEELTJES DIE HET DAGELIJKS LEVEN VERGEMAKKELIJKEN

De hightech uitrusting van de nieuwe PEUGEOT 308 beperkt zich niet tot de nieuwste generatie rijhulpmiddelen of de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit. Acht kleine technologische juweeltjes, exclusief voor de nieuwe PEUGEOT 308 of afkomstig uit de hogere gamma's, zullen het dagelijkse leven van de gebruikers vergemakkelijken...

Sinds zijn lancering wordt de nieuwe PEUGEOT 308 geprezen om de kwaliteit en de moderniteit van zijn technologische inhoud. Of het nu gaat om zijn bijzonder efficiënte herlaadbare hybride-, benzine- of dieselmotoren of zijn nieuwste generatie rijhulpsystemen, de nieuwe PEUGEOT i-Cockpit of zijn nieuwe i-Connect Advanced infotainmentsysteem. Maar de ingenieurs van PEUGEOT hebben ook bijzondere aandacht besteed aan de details die het dagelijkse leven vergemakkelijken. Bekijk deze 8 technologische juweeltjes van de nieuwe PEUGEOT 308 eens van dichtbij...

1 - HD achteruitrijcamera met reinigingssproeier: voor een 10/10 zicht

We weten allemaal dat de achteruitrijcamera een klassiek rijhulpmiddel is geworden, maar de nieuwe PEUGEOT 308 garandeert een perfect zicht naar achteren met een beeld in hoge definitie en een sproeikop voor het reinigen van de lens. Om een einde te maken aan het onvermijdelijke vuil waarmee achteruitkijkcamera's te kampen hebben, heeft Peugeot op de achterbumper van de nieuwe 308 een sproeikop geïnstalleerd die wordt voorzien van ruitensproeiervloeistof. Het gebruik van de ruitensproeier zorgt er automatisch voor dat de lens van de achteruitrijcamera wordt gereinigd.

2 - Dodehoekbewaking met groot bereik: veiliger van verder weg

Dankzij ultrasone radars met groot bereik kan het dodehoekbewakingssysteem van de nieuwe PEUGEOT 308 de nadering van een voertuig tot op 75 meter afstand detecteren, tegen 25 meter voor een conventioneel systeem. Hierdoor kan de bestuurder bijvoorbeeld eerder worden gewaarschuwd - met een knippersignaal in de buitenspiegel - voor de komst van een auto of motorfiets met hoge snelheid in de dode hoek achter. Dankzij het grotere bereik biedt het systeem bewaking die, indien nodig, zowel de rechter- als de linkerrijstrook van de nieuwe PEUGEOT 308 bestrijkt. 

3 - Waarschuwing achterop: ogen in het achterhoofd

Wanneer de bestuurder bijvoorbeeld achteruit uit een parkeervak komt, waarschuwt dit systeem voor andere voertuigen, fietsen of voetgangers die van achteren naderen, dankzij radars die in de bumper zijn ingebouwd. Het systeem detecteert elk bewegend obstakel op een afstand van maximaal 40 m bij een snelheid van maximaal 10 km/h. Een waarschuwing wordt weergegeven op het touchscreen en er klinkt een geluidssignaal.

4 - PEUGEOT Matrix LED-koplampen: u kunt nu altijd met "volle koplampen" rijden

Wie heeft er niet van gedroomd om 's nachts te kunnen rijden met de koplampen altijd aan, zelfs in de buurt van andere weggebruikers? Nu wel, dankzij de PEUGEOT Matrix LED-technologie die standaard is op de PEUGEOT 308 GT/GT Pack. Deze grootlichten bestaan uit 20 LED's waarvan de verlichting en het vermogen permanent worden aangepast aan de externe omstandigheden die door de camera boven aan de voorruit worden gedetecteerd. Wanneer een voertuig nadert (passerend of volgend), dimmen en vervagen de grootlichtsegmenten rond het gedetecteerde voertuig om een schaduwtunnel te creëren, zodat de bestuurder niet wordt verblind, terwijl de omgeving helder verlicht blijft. 

5 - Configureerbare i-Toogles: een dashboard op maat

De gebruiker van de nieuwe PEUGEOT 308 kan een deel van de bedieningselementen op het dashboard naar eigen wens instellen. Vanaf het Allure-niveau kunnen vijf "i-Toogles" onder het centrale scherm vrij worden toegewezen aan de functies die de bestuurder of passagier het meest gebruikt, zoals snelkoppelingen naar specifieke klimaatregelingsinstellingen, een radiostation, favoriete telefooncontacten, navigatie naar huis, enzovoort.

6 - Luchtkwaliteitssysteem: adem, laat de 308 voor de rest zorgen

Om de passagiers beter te beschermen, is de nieuwe PEUGEOT 308 uitgerust met het AQS (Air Quality System), dat de kwaliteit van de lucht die het passagierscompartiment binnenkomt voortdurend controleert en automatisch de recyclagefunctie activeert als vervuiling wordt vastgesteld. Het AQS wordt vanaf het GT-niveau aangevuld met de Clean Cabin, een luchtbehandelingssysteem met filtering van vervuilende gassen en deeltjes. Bovendien wordt de luchtkwaliteit weergegeven op het centrale touchscreen.

7 - OK Peugeot voice assistent: om te spreken in het oor van de auto

De eenvoudigste manier om bepaalde functies van uw auto te activeren, is door er tegen te praten! Net als sommige modellen uit de hogere gamma's is de nieuwe PEUGEOT 308 standaard uitgerust met een stemassistent die u via natuurlijke taalverzoeken toegang geeft tot alle functies met betrekking tot infotainment (oproepen, radio, muziek, navigatie, enz.) en airconditioning (temperatuur instellen, enz.).  En om alle vragen te kunnen beantwoorden, beschikt "OK Peugeot" over boorddocumentatie en handleidingen.

8 - Mijn Peugeot applicatie: automobilist en mentalist?

Net als alle PEUGEOT-klanten kunnen gebruikers van de nieuwe PEUGEOT 308 gebruik maken van de MyPeugeot® smartphone-applicatie. Met deze applicatie kunnen gebruikers de verwarming of airconditioning op afstand starten of plannen, zodat de temperatuur in het interieur perfect is wanneer ze op weg gaan. Naast het geboden comfort, optimaliseert deze functie ook de actieradius van een plug-in hybride versie (als deze is aangesloten op het stopcontact): de verwarming of airconditioning verbruikt dan minder energie tijdens de eerste paar minuten van het rijden. Ook op plug-in hybrides kunt u met de MyPeugeot®-app het opladen van de accu op afstand controleren, starten en plannen.

Getagged onder:
peugeot

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Peugeot e-partner, next gen small e-van

Het merk PEUGEOT is een van de eerste merken die een volledig assortiment elektrische bedrijfswagens in Europa aanbiedt en bevestigt opnieuw zijn positie in dit segment. Als aanvulling op de nieuwe PEUGEOT e-EXPERT (International VAN of The Year 2021) en PEUGEOT e-BOXER, presenteert PEUGEOT met trots de nieuwe PEUGEOT e-PARTNER. Voortbouwend op zijn commerciële succes van generatie op generatie en talloze prijzen gewonnen, waaronder de titel van International VAN of The Year in 2019, is de PEUGEOT PARTNER sinds zijn lancering in 1996 in 2.000.000 voertuigen geproduceerd en in meer dan 100 landen verkocht.

NIEUWE 100% ELEKTRISCHE PEUGEOT e-208

NIEUWE e-208 100% ELEKTRISCH: MEER FUN, EFFICIENTER, EN TOT 400 KM BEREIK MET EEN NIEUWE ELEKTRISCHE MOTOR 

 

  • EXCELLENCE: Ultra-efficiënt, gemiddeld verbruik van 12 kWh/100 km 
  • EMOTION: 15% meer vermogen en 10,5% meer 100% elektrische actieradius 
  • ALLURE: Elektrisch kampioen in Frankrijk en Europa

 

Na een eerste optimalisatie eind 2021, waardoor de actieradius met 6,5% (+22 km) toenam, zal de PEUGEOT e-208 in 2023 profiteren van een belangrijke technologische verschuiving om de nieuwe motor van de PEUGEOT e-308 te integreren: het maximumvermogen zal met 15% toenemen, van 100 kW/136 pk tot 115 kW/156 pk, terwijl belangrijke werkzaamheden op het gebied van efficiëntie het gemiddelde energieverbruik zullen terugbrengen tot slechts 12 kWh, waardoor de actieradius met 10,5%, oftewel 38 km, zal toenemen tot 400 km. Zeer belangrijke verbeteringen voor het plezier, het budget en het dagelijkse leven van de gebruikers!  

De PEUGEOT e-208, de 100% elektrische versie van de 208, ziet er fantastisch uit, bevat state-of-the-art uitrusting en is dankzij de elektrische technologie en de PEUGEOT i-cockpit® met zijn compacte stuurwiel erg leuk om mee te rijden. Dit staat garant voor directe sensaties en een ongeëvenaard rijgedrag. Door zijn vele kwaliteiten is hij een enorm succes bij klanten: sinds zijn lancering in 2019 zijn er bijna 110.000 geproduceerd, maar bovenal staat de PEUGEOT e-208 sinds begin 2022 aan de leiding van de verkoop in het elektrische B-segment in Europa en in dezelfde periode op de 1e plaats voor alle segmenten samen van de in Frankrijk verkochte elektrische voertuigen.

Nieuwe Peugot E-308 en E-308 SW

PEUGEOT 308 EN 308 SW 100% ELEKTRISCH

 

  • ALLURE: 100% elektrisch en 100% onweerstaanbare 308 berline en break
  • ALLURE: Eerste 100% elektrische break versie van een Europese fabrikant
  • EXCELLENCE: Nieuwe 115 kW/156 pk motor, nieuwe generatie accu
  • EXCELLENCE: 12,7 kWh/100 km, referentie-efficiëntie in het C-segment  
  • EMOTIE: Het plezier van 100% elektrisch rijden met de PEUGEOT i-Cockpit®.

Nieuwe Peugot 408: onverwacht in alle opzichten, een dynamische, innovatieve fastback

Met de nieuwe 408 toont PEUGEOT de creativiteit van haar teams door een nieuw fastback silhouet aan te bieden aan de top van het C-segment: de PEUGEOT 408 is de eerste in zijn soort, zowel in de geschiedenis van het Merk als op de huidige automarkt. Hij is onverwacht omdat hij anders is. Deze PEUGEOT van het nieuwe tijdperk heeft een katachtige houding en unieke verschijning, evenals een uitmuntendheid van de techniek gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, evenals emoties die worden geleverd door geavanceerde technologieën gewijd aan rijplezier en instinctief gebruik.