De volledig nieuwe Kia Niro biedt geëlektrificeerde mobiliteit voor iedereen

vrijdag, 13 mei 2022 20:26
De volledig nieuwe Kia Niro biedt geëlektrificeerde mobiliteit voor iedereen
  • Nieuwe Niro-generatie is een frisse interpretatie van de milieuvriendelijke compacte cross-over
  • Compromisloze hybride, oplaadbare hybride en volledig elektrische aandrijflijnen maken overgang naar geëlektrificeerde mobiliteit eenvoudig en intuïtief
  • Innovatieve oplossingen, ontwikkeld voor een onovertroffen brandstofefficiëntie
  • Niro EV-model heeft een verbeterd rijbereik van 460 km; PHEV-versie heeft een zuiver elektrisch rijbereik tot 65 km, ideaal voor dagelijkse pendelritten
  • Hoogtechnologisch platform biedt ongeëvenaarde flexibiliteit, prestaties en veiligheid

Terwijl de elektrificatie van mobiliteit onverminderd doorgaat, biedt de volledig nieuwe Kia Niro een intuïtieve oplossing voor klanten die een eerste stap willen zetten naar een duurzamere toekomst. Met drie uiterst efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijnen, een reeks geavanceerde voorzieningen en technologieën, plus het gedurfde design en de inherente capaciteiten van een baanbrekende CUV, is de volledig nieuwe Niro geschikt voor iedereen die wil overstappen naar een geëlektrificeerde wagen. 

 

In de voetsporen van de uiterst succesvolle Niro van de eerste generatie, een model dat het geëlektrificeerde milieuvriendelijke gamma van Kia in Europa op gang bracht, werd het volledig nieuwe model grondig geüpgraded om de toon te zetten in het competitieve C-CUV-segment. Om zich te onderscheiden van een toenemend aantal geëlektrificeerde voertuigen in de Europese showrooms heeft Kia alles in het werk gesteld opdat de volledig nieuwe Niro voldoet aan de voornaamste vereisten van de huidige milieubewuste klanten met een frisse interpretatie van de compacte cross-over.

 

De interieurindeling van de volledig nieuwe Niro werd ontworpen om zowel behaaglijk als intuïtief te zijn, terwijl een comfortgerichte rijervaring, ondersteund door bijkomende isolatie in het interieur om ongewenste motor- en weggeluiden tegen te gaan, bijdraagt tot de ontspannen sfeer in de wagen. Door het koetswerk van de volledig nieuwe Niro met 65 mm en de wielbasis met 20 mm te verlengen in vergelijking met het vorige model, heeft Kia een ruim en functioneel interieur gecreëerd dat voldoet aan alle behoeften van de klant. Duurzame materialen in het hele interieur beperken de milieu-impact van de wagen nog verder.Efficiënte geëlektrificeerde aandrijflijnen voor iedereen  

De volledig nieuwe Niro, die verkrijgbaar is met een hybrideaandrijving (HEV), een oplaadbare hybrideaandrijving (PHEV) en een zuiver elektrische batterijaandrijving (BEV), stelt klanten opnieuw in staat om een compromisloze geëlektrificeerde oplossing te kiezen die perfect aansluit bij hun behoeften.  

 

Tijdens het uitgebreide ontwikkelingsprogramma van de volledig nieuwe Niro hebben de ontwerp- en ontwikkelingsteams van Kia er alles aan gedaan om de al indrukwekkende milieuprestaties van het vorige model te verbeteren door het brandstofverbruik laag te houden en tegelijk het elektrische rijbereik van de Niro PHEV en de volledig elektrische Niro EV te vergroten. Dankzij een reeks verfijningen en nieuwe technologieën voor alle aandrijflijnen kunnen klanten genieten van de nieuwste milieuvriendelijke rijoplossingen.

 

De volledig nieuwe Niro HEV- en PHEV-modellen beschikken over Kia’s uiterst efficiënte 1.6 GDI-benzinemotor Smartstream, die tal van innovatieve oplossingen omvat om het brandstofverbruik te optimaliseren. Door de druk van het brandstofinjectiesysteem te verhogen, de compressieverhouding van de motor te wijzigen, de overbrengingen te optimaliseren, nieuwe wrijvingsarme kogellagers te monteren en een opgewaardeerde cilinderkop te integreren met de uitlaat om de koeleigenschappen te verbeteren, kunnen nieuwe Niro-bestuurders genieten van een lager verbruik tijdens dagelijkse ritten.

Kia’s innovatieve zestrapsautomaat met dubbele koppeling van de tweede generatie (6DCT) zorgt voor nog meer efficiëntie. Door de achteruitversnelling te schrappen en bij het achteruitrijden vermogen uit de elektromotor in plaats van de verbrandingsmotor te halen, bespaart de nieuwe transmissie 2,3 kg en verlaagt ze het totale brandstofverbruik met 0,62% op de HEV- en PHEV-versies. De transmissie helpt niet alleen de uitlaatemissies te elimineren, maar is ook soepeler en biedt betere prestaties voor een aangenamere rijervaring.

Specifieke verbeteringen voor de volledig nieuwe Niro PHEV zijn onder meer de grotere batterij van 11,1 kWh, tegenover 8,9 kWh in het vorige model, die een elektrisch rijbereik tot 65 kilometer mogelijk maakt (gemengde WLTP-cyclus, met 16” velgen), ideaal voor de meeste pendelritten. Het ontwikkelingsteam van Kia heeft ook de EV-modus van het voertuig geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat de volledig nieuwe Niro PHEV langer elektrisch kan rijden, waardoor de uitstoot verder wordt verlaagd en brandstof wordt bespaard. De wagen introduceert ook Kia’s optionele 5,5 kWh sterke PTC-verwarming (Positive Temperature Coefficient) waarmee de wagen langer elektrisch kan rijden in koudere omstandigheden. Door elektrische energie te gebruiken om het interieur te verwarmen en de verbrandingsmotor niet langer in te schakelen, plukt de bestuurder de vruchten van een langere elektrische aandrijving. De zelfregulerende keramische elementen van het systeem verbeteren ook de interieurverwarming in de EV-modus.

Klanten die voor de volledig nieuwe Niro EV kiezen, genieten een indrukwekkend elektrisch rijbereik tot 460 km. Met een beschikbaar vermogen van 150 kW en een koppel van 255 Nm kunnen bestuurders moeiteloos en geraffineerd rijden in alle omstandigheden. Ook het opladen van de Niro EV verloopt snel en eenvoudig: het duurt slechts 43 minuten om hem op te laden van 10 naar 80% in optimale omstandigheden met behulp van een snellader.

 

Hoogtechnologisch platform voor meer flexibiliteit

Het hart van de volledig nieuwe Niro is de derde generatie van Kia’s geavanceerde K-platform, een architectuur die werd ontwikkeld en opgewaardeerd met het oog op ongeëvenaarde flexibiliteit, prestaties en veiligheid. De uitgekiende lay-out van het platform biedt niet alleen plaats aan de drie geavanceerde, geëlektrificeerde aandrijflijnen van de Niro, maar biedt klanten ook de mogelijkheid om te genieten van een indrukwekkende interieur- en bagageruimte.

 

De inzittenden voorin hebben 1.028 mm hoofdruimte en 1.053 mm beenruimte, terwijl de passagiers achterin worden beloond met 1.005 mm hoofdruimte in de HEV- en PHEV-modellen en 967 mm in de Niro EV. Met 1.011 mm beenruimte achterin in de Niro HEV en PHEV en 938 mm in de Niro EV zullen de achterpassagiers tijdens de reis ook comfortabel kunnen ontspannen. De royale kofferruimte van de volledig nieuwe Niro bedraagt 1.445 liter voor de HEV, 1.342 liter voor de PHEV en 1.392 liter voor de EV met de achterzetels neergeklapt. Een handige frunk van 20 liter voegt extra opslagpotentieel toe voor wie kiest voor de Niro EV.

 

Om een aangename en responsieve rijervaring mogelijk te maken, ondersteunt het platform van de volledig nieuwe Niro een ophanging met MacPherson-veerpoten vooraan met een vierpuntsophanging achteraan, terwijl de geoptimaliseerde stuurverhouding werd afgestemd op een grotere responsiviteit, stabiliteit en rijcomfort. De Kia-ingenieurs hebben ook nieuwe gekantelde veerpoten gemonteerd die de wrijving verminderen voor een natuurlijk en intuïtief stuurgevoel.

 

Tijdens de ontwikkeling van de wagen was het van het grootste belang ervoor te zorgen dat de volledig nieuwe Niro buitengewone veiligheidsvoorzieningen zou bieden. Elk model beschikt over een meertrapse vervormstructuur voor optimale crashprestaties vooraan, terwijl de verhouding warm staal met hoge treksterkte in de constructie van de Niro met 22% is toegenomen in vergelijking met het vorige model, wat de inherente sterkte van de globale structuur van de wagen nog meer verbetert.

 

De volledig nieuwe Niro kan vanaf nu worden besteld. De Europese leveringen zullen van start gaan in het derde kwartaal van 2022.

Getagged onder:
kia

Gerelateerde items (op tag)

DE NIEUWE KIA NIRO BEWIJST DAT KLEINE DINGEN EEN GROOT VERSCHIL MAKEN

-      De nieuwe Niro kan schermen met innovatieve design- en comfortvoorzieningen

-      Flexibele interieurruimte ontworpen voor alle inzittenden

-      De ‘Green Zone’-rijmodus, de aerodynamische vormgeving en de elektrische achteruitrijfunctie verhogen de efficiëntie en verlagen de emissies

-      Een milieuvriendelijk interieur en drie geëlektrificeerde aandrijfgehelen bieden een waaier aan duurzame oplossingen

-      De connectiviteitsfuncties en het sleepvermogen tot 1.300 kilogram brengen nieuwe avonturen binnen bereik

Hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch? Met de nieuwe Kia Niro kies je à la carte!

Een nieuwe auto kiezen is vandaag meer dan ooit een belangrijke stap. Want ga je voluit voor elektrisch? Of is een hybride of plug-in hybride het perfecte compromis? Wie de wereld bekijkt met een open blik maakt volop kennis met nieuwe kansen en mogelijkheden. De nieuwe Kia Niro bijvoorbeeld, die je toelaat om zélf het niveau van elektrificering te kiezen dat op dit moment bij jou past. De meest in het oog springende keuze maakte Kia alvast voor jou: een design dat uit de massa springt, en waaronder een indrukwekkend arsenaal innovatieve technologie schuilgaat.

STAP MET GEMAK OVER OP GEAVANCEERDE E-MOBILITEIT MET DE VOLLEDIG NIEUWE KIA NIRO

  • Volledig hertekende nieuwe generatie van de Kia Niro versnelt de overstap naar duurzame e-mobiliteit
  • Geweldig rijbereik van 460 kilometer geeft de volledig elektrische Niro de beste verhouding tussen rijbereik en kosten op de markt
  • Geoptimaliseerd cross-overpakket combineert stijlvolle, flexibele en gezinsvriendelijke interieurruimte met geavanceerde technologie en connectiviteitsvoorzieningen
  • De Kia Charge-app biedt eenvoudige toegang tot tal van laadmogelijkheden; Kia zal aan alle laadactiviteiten groenestroomcertificaten koppelen
  • De nieuwe Niro staat centraal in Kia’s groeiende productgamma, met de lancering van 14 hoogtechnologische elektrische wagens tegen 2027