De PEUGEOT 9X8 maakt in juli op Monza zijn debuut in het FIA World Endurance Championship

dinsdag, 24 mei 2022 16:00
De PEUGEOT 9X8 maakt in juli op Monza zijn debuut in het FIA World Endurance Championship

Minder dan een jaar na de presentatie van het concept van de PEUGEOT 9X8 en slechts vijf maanden na de eerste test op circuit heeft het Peugeot TotalEnergies Team vandaag in Portimão, in het zuiden van Portugal, zijn opwindende nieuwe uitdager voor endurance races onthuld. De baanbrekende vierwielaangedreven, hybride-elektrische Hypercar staat klaar om in juli zijn competitiedebuut te maken tijdens Ronde 4 van het 2022 FIA World Endurance Championship (FIA WEC) in Monza, Italië. Voor PEUGEOT is het aftellen nu echt begonnen.

Voor PEUGEOT breekt een nieuw tijdperk aan in de wereld van de endurance races wanneer het op 10 juli naar Italië afreist voor de 6 Uur van Monza. In navolging van zijn voorgangers 905 en 908, die in Le Mans wonnen, zal de nieuwste creatie van de Franse fabrikant - de PEUGEOT 9X8 - een ongeëvenaarde designfilosofie op de FIA WEC startgrid brengen.

 

Deze baanbrekende Hypercar, die meteen in het oog springt door het ontbreken van een achtervleugel, voldoet aan de reglementen die gelden voor de Le Mans Hypercar (LMH) categorie van de ACO en de FIA, die toegankelijker is dan de LMP1 maar net zo competitief. Het is de perfecte belichaming van de strategie van PEUGEOT, met een karakteristiek uiterlijk dat wordt gekenmerkt door een katachtige houding, een uniek gestroomlijnd silhouet, een krachtige merkidentiteit en dezelfde vertrouwde verlichtingsignatuur met drie klauwen als de wegmodellen van de fabrikant. Als etalage voor PEUGEOT's technologische expertise op het gebied van hybridisatie en elektrificatie - beide sleutelelementen van de energietransitiestrategie van het merk - onderstreept het de toewijding van de onderneming aan uitmuntendheid, zowel met betrekking tot haar concurrentie-inspanningen als tot haar klanten. Opvallende ontwerpen, een passie voor autosport en technologische uitmuntendheid zijn in feite de drie PEUGEOT-waarden die de leidraad vormden voor dit ambitieuze programma, dat de terugkeer van het merk naar de uithoudingsraces markeert, met een bijzondere focus op de 24 uur van Le Mans, een buitengewoon evenement dat weinig rivalen kent als het gaat om het evalueren en valideren van innovatieve ideeën en technologieën.

 

De aanloop naar een stimulerende sportieve en technologische uitdaging

De PEUGEOT 9X8 is een raceprototype met vierwielaandrijving en een aandrijflijn die werd ontwikkeld onder toezicht van de specialisten van Peugeot Sport. De achterwielen worden aangedreven door een 2,6-liter bi-turbo V6-verbrandingsmotor (ICE) met een vermogen van 520 kW, terwijl een op maat gemaakte, krachtige elektrische motor van 200 kW de voorwielen aandrijft. Net als de motor is de op siliciumcarbide gebaseerde inverter ontwikkeld in samenwerking met Marelli. De 900 volt hoogspanningsbatterij van de auto werd samen met TotalEnergies/Saft ontwikkeld en Michelin levert de banden in overeenstemming met de voorschriften van de Hypercarklasse.

 

De PEUGEOT 9X8 heeft atletische vormen en meet 4,995 meter in de lengte, is 2 meter breed en 1,145 meter hoog. Hij weegt slechts 1.030 kg en zijn tank kan 90 liter van de 100% hernieuwbare Excellium Racing 100 brandstof van TotalEnergies bevatten.

 

De unieke samenwerking tussen het PEUGEOT Design team onder leiding van Matthias Hossann en het Sport team onder leiding van Olivier Jansonnie heeft geresulteerd in een gedurfde, stijlvolle auto. Tijdens de presentatie van de auto, die in juli 2021 het PEUGEOT 9X8 concept onthulde, speculeerden velen dat het ontbreken van een achtervleugel in de realiteit onwerkbaar zou blijken. De interpretatie van het LMH-reglement van de ACO/FIA inspireerde de afdeling onder leiding van Peugeot Sport's Technisch Directeur Olivier Jansonnie echter om op deze weg verder te gaan. De tests die sinds december op circuits met sterk verschillende karakteristieken (Portimão/Portugal, Le Castellet/Frankrijk, MotorLand Aragón/Spanje, Barcelona/Spanje en Magny-Cours/Frankrijk) zijn uitgevoerd, hebben dit revolutionaire concept bevestigd en de raceauto die in Portimão voor de laatste test werd onthuld, beantwoordt volledig aan de visie van de auto die in 2021 werd voorgesteld. 

 

De PEUGEOT 9X8 heeft meer dan 10.000 kilometer afgelegd tijdens 25 testdagen. Parallel hiermee werd de homologatie van de auto uitgevoerd in samenwerking met de FIA, terwijl het team onder leiding van Peugeot Sport Powertrain Director François Coudrain zich concentreerde op de ontwikkeling van de aandrijflijn op de testbank, de simulator en het racecircuit. 

 

De voltooiing van deze cruciale fasen, die allemaal belangrijk waren voor het perfectioneren van de betrouwbaarheid en de prestaties van de Hypercar, heeft ertoe geleid dat zijn competitiedebuut is uitgesteld tot na de 24 Uur van Le Mans van 2022. De PEUGEOT 9X8 zal zich dus aansluiten bij het FIA World Endurance Championship voor de 6 Uur van Monza (10 juli) in Italië's beroemde Tempel van de Snelheid, waar hij voor het eerst naast zijn rivalen zal rijden.

 

Expertise

Om zowel op als naast het circuit uit te blinken, heeft het Team Peugeot TotalEnergies zijn krachten gebundeld met een aantal internationale partners, die in hun respectievelijke sectoren hoog aangeschreven staan en allemaal een belangrijke rol spelen in het ontwikkelingsproces.

 

Zo werken de artificiële-intelligentie specialist Capgemini en Peugeot Sport samen om de efficiëntie van de 9X8 te optimaliseren - met name het energiebeheer tijdens zowel de acceleratie- als de regeneratiefase.

 

Ondertussen hebben Peugeot Sport en Modex hun ideeën, creativiteit, technologische visies en voorliefde voor innovatie gebundeld om voor beide partijen gunstige synergieën tot stand te brengen.

 

De iconische Italiaanse fabrikant van racekleding Sparco levert het team de essentiële veiligheidsuitrusting voor de motorsport, terwijl het Deense merk Jack & Jones achter de officiële teamkleding van Team Peugeot TotalEnergies staat. 

 

Al deze partners worden gedreven om topprestaties te leveren door dezelfde passie voor autosport, innovatie en vooruitgang.

 

Le Mans 2022 en Le Mans 2023

In 2023 zal het Team Peugeot TotalEnergies deelnemen aan de honderdste editie van de 24 uur van Le Mans. Het team zal het opnemen tegen een aantal internationale concurrenten die ofwel Le Mans Hybrid (LMH, dezelfde klasse als de PEUGEOT 9X8), ofwel Le Mans Daytona Hybrid (LMdH) bolides zullen inzetten. Het evenement van volgend jaar wordt door veel waarnemers omschreven als de bekroning van een nieuw gouden tijdperk in de uithoudingsraces en het ziet er dan ook naar uit dat het een gedenkwaardige ontmoeting zal worden. 

 

Hoewel de 9X8 in 2022 nog niet op Le Mans zal verschijnen, was PEUGEOT dit jaar toch graag van de partij om zijn fans te ontmoeten in de aanloop naar en tijdens het raceweekend zelf. In samenwerking met de ACO (Automobile Club de l'Ouest) wordt op 21 mei in het museum van het circuit een tentoonstelling geopend onder de naam ALLURE-LE MANS, gewijd aan de uitzonderlijke geschiedenis en het succesverhaal van PEUGEOT op La Sarthe, waar de originele versie van de PEUGEOT 9X8 tot september te zien zal zijn. 

 

Toeschouwers die de race van 2022 bijwonen, kunnen ook een bezoek brengen aan de Fan Village, waar een speciale zone is ingericht voor de PEUGEOT 9X8, samen met een merchandise store waar officiële teamkleding kan worden gekocht, geproduceerd door Jack & Jones. De meest toegewijde fans kunnen zich zelfs laten verleiden tot het proeven van Kryptonite-cocktails die geïnspireerd zijn op de nieuwe kleurensignatuur van Peugeot Sport!

 

Zes piloten voor de twee PEUGEOT 9X8's

Er zijn zes piloten aangewezen om de twee bemanningen te vormen voor de 6 Uur van Monza op 10 juli in Italië, namelijk Paul Di Resta (GBR), Loïc Duval (FRA), Mikkel Jensen (DNK), Gustavo Menezes (USA/BRA), James Rossiter (GBR) en Jean-Éric Vergne (FRA). De exacte samenstelling van elk trio zal in de komende weken worden bevestigd, zodra het testprogramma van de auto is afgerond in de aanloop naar zijn competitiedebuut. De twee PEUGEOT 9X8's zullen in september deelnemen aan de 6 Uur van Fuji, Japan, en in november aan de 8 Uur van Bahrein.

Linda Jackson (CEO, PEUGEOT): "De deelname van PEUGEOT aan het FIA World Endurance Championship is opnieuw een bewijs van de vindingrijkheid van het merk en de jarenlange passie voor de autosport. Het zal ook een rol spelen in de essentiële overdracht van technologie van het racecircuit naar onze wegvoertuigen, met name op het gebied van elektrificatie. Om te illustreren hoe serieus we de energietransitie nemen, heeft PEUGEOT zich ertoe verbonden om zijn volledige modellengamma tegen 2024 te elektrificeren. Bovendien weten we dat we moeten uitblinken op dit gebied, als we onze doelstelling willen halen om in 2030 in Europa alleen nog maar elektrisch te rijden, en de autosport is cruciaal voor deze doelstelling. Nog voor de PEUGEOT 9X8 zijn racedebuut maakt, hebben de ingenieurs van het programma het hybride systeem al overgenomen in een van onze wegauto's - de PEUGEOT 508 Peugeot Sport Engineered. En andere exemplaren zitten eveneens in de pipeline."

Jean-Marc Finot (Directeur, Stellantis Motorsport): "In Portimão presenteert het Team Peugeot TotalEnergies vandaag zijn PEUGEOT 9X8 Le Mans Hypercar-prototype. Deze gedurfde, gesofisticeerde auto past volledig in het DNA van het merk en is het resultaat van onvermoeibaar teamwerk waarbij onze Sport- en Designafdelingen betrokken waren, gesteund door de niet aflatende steun van onze belangrijkste partners, wier expertise in hun respectievelijke domeinen van essentieel belang was. Succes op de racebaan kan alleen worden bereikt door een samensmelting van vaardigheden".

Olivier Jansonnie (Technisch Directeur, Peugeot Sport): "Met de presentatie van onze nieuwe raceauto vandaag, houden we ons aan de belofte die we afgelopen zomer hebben gedaan. De PEUGEOT 9X8 is in feite de fysieke belichaming van het concept dat we in juli 2021 hebben onthuld. De uitdaging waar we de afgelopen maanden voor stonden was tweeledig: een team vormen om vervolgens een auto te produceren en deze voor te bereiden op zijn competitiedebuut. Met nog maar enkele weken te gaan tot zijn eerste competitieduel op Monza, heeft de PEUGEOT 9X8 al heel wat kilometers afgelegd tijdens tests op verschillende circuits. Uiteindelijk is er echter geen vervanging voor het echte racen en we kunnen niet wachten om het potentieel te ontdekken van onze hybride-elektrische Hypercar die intern werd ontwikkeld om onze vaardigheden op het gebied van hybridisatie en andere gebieden te demonstreren."

Peugeot Sport nieuws...

Al het laatste nieuws over Peugeot Sport vindt u op de nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en via de volgende platforms:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Officieel

Getagged onder:
peugeot

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Peugot E-308 en E-308 SW

PEUGEOT 308 EN 308 SW 100% ELEKTRISCH

 

  • ALLURE: 100% elektrisch en 100% onweerstaanbare 308 berline en break
  • ALLURE: Eerste 100% elektrische break versie van een Europese fabrikant
  • EXCELLENCE: Nieuwe 115 kW/156 pk motor, nieuwe generatie accu
  • EXCELLENCE: 12,7 kWh/100 km, referentie-efficiëntie in het C-segment  
  • EMOTIE: Het plezier van 100% elektrisch rijden met de PEUGEOT i-Cockpit®.

Nieuwe Peugot 408: onverwacht in alle opzichten, een dynamische, innovatieve fastback

Met de nieuwe 408 toont PEUGEOT de creativiteit van haar teams door een nieuw fastback silhouet aan te bieden aan de top van het C-segment: de PEUGEOT 408 is de eerste in zijn soort, zowel in de geschiedenis van het Merk als op de huidige automarkt. Hij is onverwacht omdat hij anders is. Deze PEUGEOT van het nieuwe tijdperk heeft een katachtige houding en unieke verschijning, evenals een uitmuntendheid van de techniek gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, evenals emoties die worden geleverd door geavanceerde technologieën gewijd aan rijplezier en instinctief gebruik.

GERESERVEERD VOOR EERSTE 50 KLANTEN : de nieuwe PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 225 FIRST EDITION

GERESERVEERD VOOR DE EERSTE 50 KLANTEN: DE NIEUWE PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRIDE 225 FIRST EDITION

 

  • ALLURE : PEUGEOT 408 PLUG-HYBRID 225 FIRST EDITION in avant-première ! 
  • EMOTIE: Electric Pack inbegrepen, aanbod beperkt tot de eerste 50 bestellingen 
  • EXCELLENCE: vanaf 8 september online beschikbaar op de PEUGEOT STORE website 
  • WERELDPREMIERE: op het Autosalon van Parijs, van 17 tot 23 oktober

De PEUGEOT 408 FIRST EDITION, die net aan het begin van de zomer werd onthuld, op 4 augustus spectaculair werd voorgesteld (de symbolische datum 4.08!) in "The Sphere", een buitengewone transparante en roterende structuur die het mogelijk maakte om al zijn facetten te tonen, en op het autosalon van Parijs (17-23 oktober) voor het eerst aan het publiek zal worden voorgesteld, opent op 8 september zijn orderboek voor 50 bevoorrechte klanten. Design, kleur, technologie en uitrusting, de eerste 50 PEUGEOT 408 PLUG-HYBRID 225 FIRST EDITION wagens zullen hun eigenaars het beste bieden - naast het exclusieve aanbod van een privé of openbaar elektrisch oplaadpakket! De PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 225 FIRST EDITION is exclusief online verkrijgbaar via de PEUGEOT STORE website https://store.peugeot.be/nl/configurable en kost 499 euro/maand of 50.400 euro inclusief btw.

The countdown is on: just 5 days to go until the PEUGEOT 9X8 goes racing!

On July 10, 2022, Team Peugeot TotalEnergies’ two PEUGEOT 9X8 Le Mans Hypercar prototypes will make their official racing debut at Monza, Italy, in the fourth round of the 2022 FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Building upon the success of its previous programmes with the 905 (1990>1993, powered by a V10 petrol engine) and 908 (2007>2011, powered by an HDI FAP diesel V12), PEUGEOT is making its grand return to endurance racing with a hybrid-powered car that embodies its electrification strategy. The whole team is looking forward to learning as much as possible from this first competitive outing.