JAGUAR TCS RACING RONDT EERSTE SHAKEDOWNTEST AF VOOR JAGUAR I-TYPE GEN3-ONTWIKKELINGSWAGEN

woensdag, 15 juni 2022 09:59
JAGUAR TCS RACING RONDT EERSTE SHAKEDOWNTEST AF VOOR  JAGUAR I-TYPE GEN3-ONTWIKKELINGSWAGEN
  • Jaguar TCS Racing heeft zijn eerste shakedowntest afgerond voor zijn  Gen3-ontwikkelingswagen 
  • Sacha Fenestraz, testpiloot bij Jaguar TCS Racing, mocht als eerste kennismaken  met de Gen3-ontwikkelingsversie van de Jaguar I-TYPE 
  • De eerste shakedownsessie zal waardevolle gegevens en lessen opleveren voor het  team naarmate er verder wordt getest 
  • Seizoen negen van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E gaat naar  verwachting in januari 2023 van start 
  • Bekijk hier de eerste shakedowntest van de Jaguar TCS Racing Gen3 

Antwerpen, 14 juni 2022 – Jaguar TCS Racing heeft zijn eerste dynamische testsessie voor  zijn Gen3-ontwikkelingswagen afgerond. Die werd uitgevoerd door Sacha Fenestraz,  testpiloot bij Jaguar TCS Racing. 

Het Jaguar TCS Racing-team gebruikte de sessie om waardevolle gegevens en informatie  over zijn Gen3-ontwikkelingswagen te verzamelen en om de uitdager voor volgend seizoen te  verfijnen. 

De lichtere, krachtigere en zuinigere Gen3-wagen wordt de nieuwe prestatiemaatstaf voor een  volledig elektrische racewagen. Het vermogen van de Gen3 Formule E-wagen stijgt naar 350  kW en de topsnelheid zal meer dan 200 km/u bedragen. 

Bovendien zal ‘s werelds efficiëntste racewagen minstens 40% van de energie die tijdens een  race wordt gebruikt, kunnen produceren door regeneratief te remmen. Als eerste racewagen  met motoren voor- en achteraan beschikt hij over een regeneratievermogen van 250 kW  vooraan en 350 kW achteraan, waardoor hij het regeneratieve vermogen van het huidige  Formule E-model ruimschoots verdubbelt. Als gevolg daarvan zal de Gen3-racewagen de  eerste formule-auto zonder hydraulische remmen zijn. 

James Barclay, teambaas van Jaguar TCS Racing: “Afgelopen donderdag was een  belangrijke mijlpaal voor Jaguar TCS Racing, toen we voor het eerst met onze volledig nieuwe  Gen3-ontwikkelingsversie van de Jaguar I-TYPE reden. De nieuwe Gen3-wagen wordt de  efficiëntste racewagen ter wereld en betekent een aanzienlijke technologische stap  voorwaarts voor het zuiver elektrische wereldkampioenschap. Deze eerste shakedown is een  belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de volledig nieuwe Jaguar I-TYPE en betekent een  belangrijke verwezenlijking voor ons lopende R&D-proces dat in 2020 van start ging. Het  begint nu echt spannend te worden voor het hele team, terwijl we uitkijken naar de volgende  generatie van de Formule E.” 

Phil Charles, Technical Manager van Jaguar TCS Racing: “Met 100 kW extra vermogen,  geen hydraulische achterremmen, 600 kW ultrasnelle oplaadmogelijkheden en een auto die  lichter is dan Gen2, is er voor het team veel werk aan de winkel. Donderdag 9 juni bleek een  bijzonder waardevolle dag voor het team. We gaan nu terug naar de fabriek om de lessen te  analyseren en de wagen verder te ontwikkelen. We zijn allemaal benieuwd naar de  vooruitgang van de ontwikkelingswagen, terwijl we uitkijken naar de volgende generatie van  de Formule E.” 

De Jaguar TCS Racing Gen3-uitdager wordt ontwikkeld terwijl het team verder strijdt voor de  titel in het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap 2022. De tiende ronde keert op 2 juli  2022 terug naar de straten van Marrakesh.