Olivier Francois, CEO van FIAT, praat over de sociale missie van FIAT om de stedelijke mobiliteit duurzamer te maken op het evenement "Data Driven Cities"

vrijdag, 17 juni 2022 09:53
Olivier Francois, CEO van FIAT, praat over de sociale missie van FIAT om de stedelijke mobiliteit duurzamer te maken op het evenement "Data Driven Cities"
  • Vanochtend vond in het Leonardo Da Vinci Nationaal Museum voor Wetenschap en Technologie in Milaan het door Bain & Company Italië en Amerigo georganiseerde evenement plaats onder de titel "Data Driven Cities. Digitale infrastructuren die duurzame stedelijke ontwikkeling mogelijk maken: een trans-Atlantische vergelijking" plaatsgevonden.
  • Keynote speaker, FIAT CEO en Stellantis Global CMO, Olivier Francois sprak over duurzaam rijden in slimme steden en de sleutelrol die de New 500 speelt, het Italiaanse icoon dat FIAT's overgang naar elektrische energie leidt.
  • Al meer dan 120 jaar ontwerpt FIAT producten voor een stedelijke mobiliteit, toegankelijk voor iedereen.

Het evenement "Data Driven Cities. Digital infrastructures enabling sustainable urban development: a transatlantic comparison", georganiseerd door Bain & Company Italy en Amerigo in Milaan, is net afgelopen in het Leonardo Da Vinci National Museum of Science and Technology - een locatie die symbool staat voor de ontwikkeling en veranderingen in de moderne samenleving. 

 

De bijeenkomst was bedoeld om meer samenwerking tussen de publieke en de private sector te bevorderen, met de nadruk op de rol die grote steden kunnen spelen als faciliterende infrastructuurplatforms voor nationale herstelplannen.

Olivier Francois, CEO van FIAT en Global CMO van Stellantis, nam deel aan dit prestigieuze evenement en stelde er de drie sleutelconcepten voor die FIAT's elektrificatie-reis leiden naar een steeds duurzamere mobiliteit in de steden.

 

"FIAT speelt als OEM zijn rol in de ontwikkeling van een duurzame mobiliteit voor de steden," verklaarde Olivier Francois. "En dat is niet alleen een kwestie van business, maar het is een sociale missie. Zoals na de Tweede Wereldoorlog met de 500, toen FIAT letterlijk de mobiliteit creëerde voor mensen en gezinnen, en dat was relevant. Nu is het nog relevanter wanneer we in de "elektrische wereld" komen spelen met de New 500 electric en de stedelijke duurzame mobiliteit. Als leider in het segment van de stadsauto's in Europa is het voor ons vanzelfsprekend - en onze plicht - om de spelbreker te zijn in de stedelijke elektrische en duurzame mobiliteit. En daar slagen we in: de New 500 is al het op één na meest verkochte EV-voertuig op de hele Europese markt en leider in Italië, Duitsland en Frankrijk. Als het product en zijn technische 

 

kenmerken ons werk zijn, dan is de vriendelijke en stressvrije benadering onze plicht tegenover de klanten, evenals de samenwerking met energieleveranciers om te zorgen voor een slimme en gemakkelijke benadering van het oplaadnetwerk en ook om het energienetwerk te bedienen met de breedste V2G-installatie in Europa, die in staat is om gemiddeld het equivalent van het verbruik van ongeveer 10 duizend mensen te produceren. Om echter succesvol te zijn en de weg te effenen naar een duurzamere stedelijke mobiliteit moeten we als een team spelen. De inspanningen van verschillende spelers moeten worden gebundeld. De belangrijkste en meest dringende onderwerpen die moeten worden aangepakt zijn een capillaire snellaadinfrastructuur in de steden; slimme gebouwen en oplaadpunten in huis voor oude en nieuwe woningen; en multimodale mobiliteit: de belangrijkste mobiliteitsaanbieders moeten samenwerken om een gecombineerde mobiliteitservaring aan te bieden (bijvoorbeeld: trein, EV's en last mile). Natuurlijk heeft dit de steun nodig van verschillende spelers uit zowel de publieke als de private sector, dat is de manier waarop we samen kunnen slagen om een duurzamere en betere toekomst voor onze mensen te creëren."

 

Vandaag kan het DNA van FIAT worden samengevat in de stelling "It's only green when it's green for all", zoals Olivier Francois nogmaals bevestigde in zijn toespraak die focuste op duurzame mobiliteit in slimme steden. Het dagelijkse werk van autoconstructeurs bestaat er immers in om het rijden in de stad te herdenken en het duurzamer en toegankelijker te maken voor iedereen.

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

Eerste Test: Abarth 500e

Bliksemse Schorpioen

Het Italiaanse Abarth bouwt sinds zijn oprichting in 1949 kleine sportieve modellen. Sinds de overname door Fiat in 1971 gaat dit vooral om sportieve modellen van de Fiat 500. Kenmerkend voor Abarth is het logo dat het silhouet van een schorpioen afbeeldt.

Dat ook Abarth een elektrisch merk wordt, spreekt voor zich binnen de Stellantis-groep. Of de fans van het merk daar mee opgezet zijn, valt nog af te wachten.
En het is Abarth zeker menens, vermits ze voor hun eerste elektrische Abarth 500e zelfs het schorpioenenlogo een nieuw gezicht geven. De schorpioen is nog duidelijk te zien, maar krijgt er een bliksemschicht doorheen.
Opvallen doet deze Abarth 500e met voor- en achteraan zijn naam in grote letters, naast de opvallende blitse kleurtjes “acid green” en “poison blue” wanneer je niet voor zwart, rood of wit kiest. Er is keuze tussen de hatchback en de cabrio.

FIAT op CES Las Vegas 2023 Wereldpremière van de FIAT Metaverse Store

  • FIAT keert terug naar CES Las Vegas met twee grote nieuwigheden, de nadruk ligt op de volledig nieuwe, volledig elektrische Nieuwe 500 en twee innovatieve projecten in het kader van de "tech it easy"-filosofie van het merk.
  • Wereldpremière voor het Amerikaanse publiek van de FIAT Metaverse Store, (https://www.fiat.it/fiat/virtual-store) de eerste interactieve showroom aangedreven door de metaverse, op de stand van Microsoft. De FIAT Metaverse Store wordt één van de belangrijkste innovatieve pijlers voor de lancering van de Nieuwe 500e in de VS in 2024.
  • De nieuwe 500e is ook te zien op de stand van Stellantis om zijn partnerschap met Free2move voor een steeds duurzamere stedelijke mobiliteit aan te kondigen.