NIEUWE PEUGEOT 408 LAATSTE TESTS VOOR DE ONTHULLING DOELSTELLING: UITMUNTENDHEID

vrijdag, 17 juni 2022 09:54
NIEUWE PEUGEOT 408 LAATSTE TESTS VOOR DE ONTHULLING  DOELSTELLING: UITMUNTENDHEID

NIEUWE PEUGEOT 408: LAATSTE TESTS VOOR DE ONTHULLING

De nieuwe PEUGEOT 408 wordt onthuld op 22 juni, maar voorlopig is hij nog steeds voorzien van zijn camouflage om zijn details te verbergen en wordt hij nog steeds onderworpen aan de strengste tests ter voorbereiding van zijn productielancering in het najaar. De auto mag dan onverwacht zijn, zijn validatieprogramma volgt een uiterst nauwkeurig protocol, met tests op de weg en op circuits, maar ook in het laboratorium en op speciale banken. Het doel: compromisloze kwaliteit en uitmuntendheid vanaf de allereerste geproduceerde eenheden. 

Laatste controles om uitmuntendheid te bereiken 

Om uitmuntendheid te bereiken, zowel wat de prestaties als wat de kwaliteit betreft, moet bij de ontwikkeling van een nieuw voertuig een hele reeks tests en proeven worden uitgevoerd. In de eerste plaats worden verschillende simulaties uitgevoerd met behulp van zeer geavanceerde computerprogramma's, die het mogelijk maken de ontwikkeling te versnellen en tegelijkertijd optimaal gebruik te maken van de middelen. Vervolgens werd iets meer dan een jaar geleden het Interne Validatieplan (IVP) gelanceerd, dat een reeks tests omvat op elk van de onderdelen en modules van de auto. 

De teams die verantwoordelijk zijn voor de validering ontvingen de allereerste exemplaren van de nieuwe 408 die zwaar gecamoufleerd waren: onder een folie, met grafische elementen die de perceptie van lijnen en volumes vervagen, werden plastic en schuimelementen toegevoegd om de illusie compleet te maken. 

Met deze testauto's heeft de nieuwe PEUGEOT 408 in totaal al bijna 1.100.000 km gereden in alle mogelijke omstandigheden, op alle wegtypes en in vele klimaten. Verharde en hobbelige wegen, gravel, rijden in extreme hitte en kou, dag en nacht, alles is getest en opnieuw getest, onder de loep genomen en beoordeeld. Elke kilometer gereden in deze extreme omstandigheden staat gelijk aan enkele tientallen kilometers gereden door een normale gebruiker. 

De camouflage wordt iets lichter naarmate de tijd verstrijkt en wanneer de test dat vereist. Maar buiten het zicht, op de testbanken, in de laboratoria en in de windtunnels, worden auto's zonder camouflage onderworpen aan vele andere tests, vaak nog erger dan die op de weg. Een vierpuntsbank simuleert de meest extreme belastingen om de structurele vermoeidheid van de auto te meten: het is onmogelijk voor een mens om achter het stuur te blijven zitten en de martelingen te doorstaan die deze machine aan het voertuig oplegt. 

"Ons doel is uitmuntendheid. We zijn niet alleen bezig met het testen van de technische kernkwaliteit van de nieuwe PEUGEOT 408, maar ook met de prestaties bij de klant, d.w.z. alle situaties waarmee de gebruikers te maken kunnen krijgen. Voor elke test overdrijven we de beperkingen, zowel op de weg als in de laboratoria en op de testbanken. Wij zijn zeer veeleisend ten opzichte van onszelf om de uitmuntendheid te bereiken die wij nastreven. Het is een waar genoegen om hard aan dit project te werken, want in het team zijn we allemaal verliefd op de nieuwe 408", zegt Emmanuel LAFAURY, PEUGEOT 408 Project Director. 

EEN NIEUW TYPE PEUGEOT MET EEN VERLEIDELIJK SILHOUET

De laatste versie van de camouflage van de nieuwe 408 onthult een dynamische fastback-berline met een verhoogde carrosserie en grote wielen, en een katachtige houding die typisch is voor de modellen van het merk. 

Ontworpen om verantwoord rijplezier te bieden, onderging de nieuwe PEUGEOT 408 zeer grondige aërodynamische testen om de luchtpenetratie vanuit alle hoeken te optimaliseren.

Het nieuwe PEUGEOT model is onverwacht en zal onder de naam PEUGEOT 408 op de markt worden gebracht, behalve in China, waar hij 408X zal heten.  

Getagged onder:
peugeot

Gerelateerde items (op tag)

Nieuwe Peugot E-308 en E-308 SW

PEUGEOT 308 EN 308 SW 100% ELEKTRISCH

 

  • ALLURE: 100% elektrisch en 100% onweerstaanbare 308 berline en break
  • ALLURE: Eerste 100% elektrische break versie van een Europese fabrikant
  • EXCELLENCE: Nieuwe 115 kW/156 pk motor, nieuwe generatie accu
  • EXCELLENCE: 12,7 kWh/100 km, referentie-efficiëntie in het C-segment  
  • EMOTIE: Het plezier van 100% elektrisch rijden met de PEUGEOT i-Cockpit®.

Nieuwe Peugot 408: onverwacht in alle opzichten, een dynamische, innovatieve fastback

Met de nieuwe 408 toont PEUGEOT de creativiteit van haar teams door een nieuw fastback silhouet aan te bieden aan de top van het C-segment: de PEUGEOT 408 is de eerste in zijn soort, zowel in de geschiedenis van het Merk als op de huidige automarkt. Hij is onverwacht omdat hij anders is. Deze PEUGEOT van het nieuwe tijdperk heeft een katachtige houding en unieke verschijning, evenals een uitmuntendheid van de techniek gericht op efficiëntie en intelligente elektrificatie, evenals emoties die worden geleverd door geavanceerde technologieën gewijd aan rijplezier en instinctief gebruik.

GERESERVEERD VOOR EERSTE 50 KLANTEN : de nieuwe PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 225 FIRST EDITION

GERESERVEERD VOOR DE EERSTE 50 KLANTEN: DE NIEUWE PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRIDE 225 FIRST EDITION

 

  • ALLURE : PEUGEOT 408 PLUG-HYBRID 225 FIRST EDITION in avant-première ! 
  • EMOTIE: Electric Pack inbegrepen, aanbod beperkt tot de eerste 50 bestellingen 
  • EXCELLENCE: vanaf 8 september online beschikbaar op de PEUGEOT STORE website 
  • WERELDPREMIERE: op het Autosalon van Parijs, van 17 tot 23 oktober

De PEUGEOT 408 FIRST EDITION, die net aan het begin van de zomer werd onthuld, op 4 augustus spectaculair werd voorgesteld (de symbolische datum 4.08!) in "The Sphere", een buitengewone transparante en roterende structuur die het mogelijk maakte om al zijn facetten te tonen, en op het autosalon van Parijs (17-23 oktober) voor het eerst aan het publiek zal worden voorgesteld, opent op 8 september zijn orderboek voor 50 bevoorrechte klanten. Design, kleur, technologie en uitrusting, de eerste 50 PEUGEOT 408 PLUG-HYBRID 225 FIRST EDITION wagens zullen hun eigenaars het beste bieden - naast het exclusieve aanbod van een privé of openbaar elektrisch oplaadpakket! De PEUGEOT 408 PLUG-IN HYBRID 225 FIRST EDITION is exclusief online verkrijgbaar via de PEUGEOT STORE website https://store.peugeot.be/nl/configurable en kost 499 euro/maand of 50.400 euro inclusief btw.

The countdown is on: just 5 days to go until the PEUGEOT 9X8 goes racing!

On July 10, 2022, Team Peugeot TotalEnergies’ two PEUGEOT 9X8 Le Mans Hypercar prototypes will make their official racing debut at Monza, Italy, in the fourth round of the 2022 FIA World Endurance Championship (FIA WEC). Building upon the success of its previous programmes with the 905 (1990>1993, powered by a V10 petrol engine) and 908 (2007>2011, powered by an HDI FAP diesel V12), PEUGEOT is making its grand return to endurance racing with a hybrid-powered car that embodies its electrification strategy. The whole team is looking forward to learning as much as possible from this first competitive outing.