Prototype elektrische performance 4-deurs GT Polestar 5 en Polestar 2 BST edition 270 debuteren op Goodwood Festival of Speed 2022

zaterdag, 25 juni 2022 07:16
Prototype elektrische performance 4-deurs GT Polestar 5 en Polestar 2 BST edition 270 debuteren op Goodwood Festival of Speed 2022
  • Eerste blik op prototype Polestar 5, dat tijdens event vanaf 23 juni op iconische Goodwood-heuvel rijdt
  • Wereldwijd publieksdebuut voor Polestar 2 BST edition 270, debuut in Verenigd Koninkrijk voor elektrisch roadster-concept van Polestar

GÖTEBORG, ZWEDEN – 14 juni 2022. Polestar, het Zweedse elektrische performance autobedrijf, keert terug naar het Goodwood Festival of Speed op 23 juni 2022. Daar debuteren een prototype van de Polestar 5 en een nieuwe beperkte serie, de high-performance Polestar 2 BST edition 270. Ook het elektrisch roadster-concept van Polestar en het bestaande gamma tekenen present.

“Goodwood is onze favoriete plek om onze wagens te tonen in een enthousiaste omgeving”, vertelt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Dit jaar zijn we verheugd om de Polestar 5 te tonen die op de heuvel rijdt. Ons R&D-team in het Verenigd Koninkrijk levert fantastisch werk voor de ontwikkeling van de wagen en we zijn trots dat we hun harde werk al kunnen tonen in dit vroege stadium.”

Het prototype van de Polestar 5 wordt in de First Glance Paddock geparkeerd en zal meermaals over de heuvel rijden tijdens het evenement. De Polestar Precept, de concept car die evolueert tot de Polestar 5, is aanwezig op de speciale Polestar-stand, samen met het elektrische roadster-concept van Polestar en de Polestar 2 BST edition 270. ​

De geüpdatete Polestar 2 wordt in de Electric Avenue geplaatst en Polestar zal opnieuw exclusieve testritten aanbieden naast het evenemententerrein in Molecomb, waar bezoekers de kans krijgen om een testrit te boeken met de Polestar 2 op een afgesloten route.

De jongste jaren heeft Polestar al verschillende wagens laten debuteren tijdens het iconische evenement – inclusief het prototype van de Polestar 1 in 2018 en de experimentele Polestar 2 in 2021. De gelimiteerde serie Polestar 1 Sun en de experimentele Polestar 2 staan naast het prototype van de Polestar 5 in de First Glance Paddock en rijden ook de helling op.

Naar aanleiding van de lopende ontwikkeling van de Polestar 5, onthult Polestar in de nieuwste aflevering van zijn YouTube-documentairereeks “Precept: From Concept to Car” het creatieproces van het interieur van de productiewagen.

Polestar heeft de intentie op de Nasdaq te noteren in een voorgestelde bedrijfscombinatie met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW, en GGPIU), die naar verwachting wordt afgerond in juni 2022.

Getagged onder:
polestar

Gerelateerde items (op tag)

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.

Rijden met een elektrische wagen in koud weer: een handleiding

Onze wagens zijn ontworpen in Zweden en getest onder de zwaarste winterse omstandigheden. We zijn dus vertrouwd met sneeuw en ijs. In dit artikel geven we je tips over hoe je de actieradius en prestaties van je Polestar tijdens de wintermaanden kunt maximaliseren.