Nieuwe editie van de succesvolle SUV is per direct bij de dealers en online te bestellen

maandag, 18 juli 2022 17:00
Nieuwe editie van de succesvolle SUV is per direct bij de dealers en online te bestellen

Stuttgart. De nieuwe Mercedes-Benz GLC is met onmiddellijke ingang te bestellen, voor prijzen die beginnen vanaf 57.475,00 euro incl. BTW . De volledig nieuw ontwikkelde modelreeks weet te overtuigen met zijn moderne design en technologie, sportieve prestaties en efficiëntie alsmede comfort en dynamische rijeigenschappen. Alle GLC-modellen beschikken over een geëlektrificeerde aandrijflijn. De GLC voelt zich thuis in elk terrein, zowel onroad als offroad. De nieuwe meesturende achteras maakt de auto nog lichtvoetiger en dynamischer. Met al zijn eigenschappen en features verdedigt de nieuwe GLC zijn toppositie in het portfolio personenauto’s van Mercedes-Benz: het is al meer dan twee jaar het best verkopende model.

Het design: sensuele puurheid, intelligentie en emotie

De nieuwe GLC is op het eerste gezicht direct herkenbaar als lid van de SUV-familie van Mercedes-Benz. Tot de standaarduitrusting hoort het AVANTGARDE Exterieur met verchroomde sierdelen. De proporties, met klassieke SUV-elementen zoals de optische beschermplaten in chroomlook onder de voor- en achterbumper, de dakrails van gepolijst aluminium en de optionele treeplanken, worden gecompleteerd door de scherpe vouwen in de flanken. Het resultaat is een evenwicht tussen elegantie, sportiviteit en offroad-eigenschappen. Highlights zijn de nieuwe koplampen, die direct in verbinding staan met de grille en de breedte van de auto accentueren. In combinatie met het optionele DIGITAL LIGHT, beschikken de koplampen over ellipsvormige dagrijverlichting. Een andere optische highlight is de radiatorgrille met geïntegreerde Mercedes-ster, een donkergrijze lamel met verchroomde afwerking en de omlijsting van chroom.

Het interieurdesign, standaard in uitrustingsniveau AVANTGARDE, benadrukt de hoge kwaliteit en moderniteit van de GLC: zo is het dashboard bijvoorbeeld horizontaal verdeeld in twee secties, afgewerkt met grote sierdelen. Het avantgardistische stoeldesign en het moderne ontwerp van de portierpanelen onderstrepen de hoge kwaliteit van het interieur.

De GLC vormt een nieuwe maatstaf op het gebied van aerodynamica en aero-akoestiek: in de meest gestroomlijnde configuratie heeft de auto een cw-waarde van slechts 0,29, een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger (cw = 0,31) – en een significant lage waarde voor een SUV met een conventionele aandrijflijn. In akoestiek opzicht is de GLC een aangenaam stille auto met een soeverein geluidsbeeld en zeer weinig rol- en windgeruis. Alle akoestische maatregelen bij elkaar dragen bij aan de ‘welkom thuis’ atmosfeer die kenmerkend is voor elke Mercedes-Benz.

De aandrijflijnen:

De nieuwe GLC is systematisch ontworpen voor hybride aandrijflijnen, en vormt de maatstaf op het gebied van efficiëntie. De mild-hybrid units worden ondersteund door een geïntegreerde startdynamo (Integrated Start Generator ISG) van de tweede generatie.

Het onderstel: wendbaar en veilig

De belangrijkste componenten van het dynamisch afgestemde onderstel van de GLC, zijn de nieuwe viervoudig geleide voorwielophanging en de onafhankelijke multilink-achterwielophanging. Het standaard onderstel biedt een hoogstaand veer-, afrol- en geluidscomfort, agiele rijeigenschappen en rijplezier. Het onderstel is voorzien van een amplitude-afhankelijk dempingssysteem. AIRMATIC luchtvering is optioneel verkrijgbaar. De optionele achterasbesturing en de meer directe overbrenging van het stuurhuis op de voorwielen maken de GLC extra dynamisch. De achteras heeft een maximum stuurhoek van 4,5 graden. Dit verkleint de draaicirkel met 90 centimeter, tot 10,9 meter.

De GLC is een allrounder en biedt in elk terrein, en ook onder slechte weersomstandigheden, sterk verbeterde rijeigenschappen. Voor trajecten buiten de gebaande paden, is de bediening via het offroad-scherm vergemakkelijkt. De ‘transparante motorkap’ geeft een beter overzicht en de tractie en stabiliteit zijn verbeterd dankzij de verder doorontwikkelde managementsystemen. Als plug-in hybride ook in het volledig elektrische rijprogramma.

Voor het trekken van een trailer zijn de assistent voor aanhangwagens, het nieuwe aanhangwagenmenu en de trailer routeplanner van de GLC belangrijke highlights. Hiermee wordt het rijden met een trailer zo veilig en aangenaam mogelijk. Bovendien biedt de 4MATIC-vierwielaandrijving een uitstekende tractie op elke ondergrond.

De comfortuitrusting: op tal van details verbeterd

Met zijn twee grote standaard displays en full-screen navigatie, maakt de jongste generatie van het MBUX infotainmentsysteem het interieur nog digitaler en intelligenter. De spraakassistent ‘Hey Mercedes’ reageert nog beter en heeft een snellere zelfleerfunctie. Met de MBUX Smart Home functie kunnen klanten de GLC linken aan het smart home systeem, waarmee de auto verandert in een mobiel controlecentrum voor thuis. MBUX integreert alle belangrijke streamingproviders voor muziek, inclusief persoonlijke voorkeuren en instellingen. Eveneens nieuw voor MBUX is de ‘Tourguide’ audio-reisleider. Als onderdeel van de MBUX Voice Assistant van Mercedes me, voegt de audio-‘Tourguide’ een interessante en leerzame functie toe aan de reeds bestaande reisinformatie. Als reactie op de gesproken opdracht ‘Hey Mercedes, start Tourguide’, leest het MBUX infotainmentsysteem uitgebreide informatie voor over de bezienswaardigheden op de route. Het systeem reageert op de ongeveer 3400 bruine verkeersborden die te vinden zijn aan de Duitse snelwegen. De nieuwe audio-reisgids kan aanvankelijk alleen in Duitsland worden gebruikt, later wordt deze functie ook in andere landen uitgerold. Het optionele Burmester® surround sound systeem biedt met zijn 15 premium luidsprekers en een totaal vermogen van 710 watt een unieke ervaring.

De DIGITAL LIGHT koplamptechnologie (optioneel) biedt een optimale verlichting, die zich constant aanpast aan andere weggebruikers en de omgeving. In combinatie met de projectiefunctie, kan het systeem markeringen en waarschuwingssymbolen op de weg projecteren. Een andere nieuwe optie voor de GLC is het Rijassistentiepakket Plus. Dit omvat de actieve afstandsassistent DISTRONIC, de actieve stuurassistent, de actieve remassistent, de actieve uitwijkassistent, de actieve dodehoekassistent en PRESAFE® PLUS, evenals de actieve fileassistent en PRESAFE® Impulse Side. Andere nieuwe optiemogelijkheden zijn de ‘transparante motorkap’ en de assistent voor aanhangwagens.

De componenten en systemen van de GLC zijn op talrijke details verbeterd, zoals het ENERGIZING AIR CONTROL, AIRBALANCE, GUARD 360°, de sfeerverlichting en het nieuwe panorama schuifdak, dat met zijn smallere dwarsbalk een nog ruimtelijker gevoel biedt. De optionele multicontourstoelen zijn nu voorzien van een massagefunctie.

De basisuitrusting: nog omvangrijker

De standaarduitrusting van de nieuwe GLC is nog omvangrijker. Zo is bijvoorbeeld het uitrustingsniveau AVANTGARDE standaard, met gewilde zaken zoals de grote displays, smartphone-integratie, een draadloos oplaadsysteem en stoelverwarming voorin. Het aanbod van aanvullende extra’s is voor de klant aanzienlijk vereenvoudigd, zodat het minder tijd kost om individuele opties te selecteren. Features die in het verleden vaak individueel werden besteld, zijn nu gebundeld in uitrustingspakketten. Naast deze pakketten zijn slechts enkele afzonderlijke functionele opties beschikbaar. Met een keur aan design-opties zoals de carrosserielakken, bekledingen, sierpanelen en wielen, kunnen klanten hun GLC net als voorheen individueel configureren.

Een overzicht van de GLC-modellen die vanaf 13 juli 2022 beschikbaar zijn om te bestellen:

    GLC 200 4MATIC GLC 300 4MATIC GLC 220 d 4MATIC
Cilinderinhoud cm3 1.999 1.999 1.993
Vermogen kW/pk 150/204 190/258 145/197
bij tpm 6.100 5.800 3.600
Extra vermogen (boost-effect) kW/pk 15/20 15/20 15/20
Maximum koppel Nm 320 400 440
Bij tpm 2.000-4.000 2.000-3.200 1.800-2.800
Extra koppel (boost-effect) Nm 200 200 200
Brandstofverbruik gecombineerd (WLTP) 2 l/100 km 7,4-8,2 7,6-8,2 5,2-5,9
CO2-emissie gecombineerd (WLTP) 2 g/km 167-186 171-186 136-155
Acceleratie 
0-100 km/h
s 7,8 6,2 8,0
Topsnelheid km/h 221 240 219
Prijs vanaf [1] Euro 47.500,00 59.600,00 48.500,00
Getagged onder:
mercedesbenz

Gerelateerde items (op tag)

Tomorrow drives Mercedes-Benz: focus op duurzame bedrijfsstrategie gaat veel verder dan alleen producten

Op de derde jaarlijkse ESG-conferentie (Environmental, Social & Governance) laat Mercedes-Benz zien dat het ambitieuze en meetbare doelen wil bereiken. Op weg naar een groene toekomst – en met een duidelijke focus op de gehele waardeketen – verankert de onderneming duurzaamheid in zijn dagelijkse bedrijfsvoering. Een belangrijk aspect is de wereldwijde uitbreiding van het elektrische portfolio, met als doel een xEV-aandeel van 50 procent in nieuw verkochte personenwagens in de tweede helft van het decennium. En tegen het einde van dit decennium is het de bedoeling om de uitstoot van CO2 in de productie met 80 procent te verminderen[1]. De ambitie is om in 2039 de eigen fabrieken op 100 procent hernieuwbare energie te laten draaien. Door een strategische focus te combineren met tactische flexibiliteit blijft de onderneming ecologisch en economisch op koers liggen naar een duurzame toekomst. Ook relevante initiatieven met betrekking tot sociale en bestuurlijke aspecten in de onderneming dragen bij aan een holistische duurzaamheidsaanpak. Dit omvat verschillende maatregelen waarmee Mercedes-Benz bijdraagt aan een ‘Just Transition’, bijvoorbeeld met de duurzame personeelsstrategie en initiatieven die de mensenrechten in de onderneming en in de waardeketen versterken. Door op bestuursniveau een management- en coördinatiefunctie voor duurzaamheid op te zetten, versterkte Mercedes-Benz zijn governance in 2023 om het duurzaamheidsmanagement van de groep in de toekomst nog systematischer en consistenter te kunnen controleren.

VISION EQXX demonstreert opnieuw baanbrekende efficiëntie: energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1 tijdens elektrische rit van Riyadh naar Dubai

De technologiedrager VISION EQXX heeft met zijn derde langeafstandsrit van meer dan 1.000 km aangetoond dat zelfs de Arabische woestijn geen obstakel vormt voor energie-efficiëntie. Op een uitdagende route door drukke steden en de open woestijn behaalde het baanbrekende elektrische testvoertuig een energieverbruik van 7,4 kWh/100 km1. Dit komt overeen met circa 0,9 l/100 km voor een benzineauto. Bij buitentemperaturen tot 34 °C (93 °F) versloeg de VISION EQXX zijn eigen record aanzienlijk.

Nieuwe combinatie van performance en efficiëntie: de Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+

Met de nieuwe Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ als Limousine en Estate (energieverbruik gewogen, gecombineerd: 26,7-24,1 kWh/100 km plus 1,1-0,8 l/100 km, brandstofverbruik bij ontladen accu 9,5-8,6 l/100 km), CO₂-emissie gecombineerd, gewogen: 24-19 g/km, CO2-klasse gewogen, gecombineerd: B, CO2-klasse bij ontladen accu: G) presenteert het performance- en sportwagenmerk uit Affalterbach nog twee plug-in hybrids. Ze combineren een uitstekende performance en rijdynamiek met een grote elektrische actieradius.

Volledige levenscyclusanalyse: 360°-milieucheck voor de nieuwe E-Klasse nu beschikbaar

Mercedes-Benz publiceert al sinds 2005 milieu-informatie over zijn producten. De zogeheten “360°-milieucheck” is gebaseerd op een uitgebreide levenscyclusanalyse van het betreffende voertuig en wordt geverifieerd door onafhankelijke instanties. Bij de meest recente rapportage ligt de focus op de milieu-impact van de nieuwe E-Klasse, specifiek de E 300 e (WLTP: energieverbruik gecombineerd: 20,7-18,4 kWh/100 km; brandstofverbruik gecombineerd: 0,8-0,5 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd: 18-12 g/km)1. De brochure is hier als PDF-bestand te downloaden.