Ford E-Tourneo Custom is luxer dan ooit én elektrisch

vrijdag, 25 november 2022 20:13
Ford E-Tourneo Custom is luxer dan ooit én elektrisch

De Mercedes EQV heeft er een concurrent bij gekregen, want Ford heeft de personenversie van de E-Transit Custom klaar. Er is plek tot 8 personen en een rijbereik van 370 km, al kan je ook nog gewoon kiezen voor een diesel of een hybride.

Ford heeft zijn nieuwe Tourneo Custom direct voorgesteld in zijn elektrische versie, die de techniek van de E-Transit Custom overneemt. Dat wil zeggen: een 218 pk sterke elektromotor op de vooras, een batterij met een nettocapaciteit van 74 kWh en een rijbereik van 370 km. Opladen kan tot 11 kW via wisselstroom (AC) en tot 125 kW via gelijkstroom (DC), waarmee de batterij van 15 tot 80 procent kan snelladen in 41 minuten tijd. De E-Tourneo Custom kan tot 2 ton trekken met zijn optionele wegklapbare trekhaak.

 

Lees verder op: autogids.be

Getagged onder:
ford

Gerelateerde items (op tag)

Review Ford Mustang Mach-E

Hallo iedereen, ik ben Hervé van Move2Green. Deze keer hebben we dé elektrische wagen van Ford: De Mustang Mach-e. Om met de deur in huis te vallen, ik begrijp de Mustang-puristen wel wanneer ze rillingen krijgen wanneer ze de naam associëren met deze wagen. Geen machtige V8 én dan nog eens een SUV? Ma bon, ondertussen hebben ze ook al een 2.3 EcoBoost 4-cylinder in de coupé gelepeld, dus is zo’n heiligschennis is het nu ook weer niet. We zullen zien hoe het loopt, maar misschien zal ik vooral naar de wagen verwijzen als ‘Mach-E’.

CMB.TECH & Ford Trucks kondigen samenwerking aan voor de conversie naar dual fuel waterstof trucks

06.06.2023 – Antwerpen – CMB.TECH en Ford Trucks zijn verheugd een nieuwe samenwerking aan te kondigen voor de conversie van Ford F-Max trucks naar dual fuel waterstof trucks, gebruikmakend van baanbrekende waterstoftechnologie. De trucks zullen worden omgebouwd in CMB.TECH’s Dual fuel workshop in Antwerpen, met als doel de eerste trucks te leveren in 2023 en het concept verder op te schalen.

Move2Green test de Ford E-Transit

Een bestelwagen… waarom? Wel, eigenlijk is het de miskende held van de transportsector. Diegene die al je leveringen aan huis brengt of de vakman op zijn werf. Het elektrificeren van dit voertuig zou wel eens een interessante impact kunnen hebben. Niet enkel kunnen zij probleemloos de Lage Emissie Zones betreden, maar ook:

- Je vermijdt die talloze minuten van stationair diesel verbruiken
- De elektrische aandrijving is superieur voor die vele start-stop trajecten, zowel qua verbruik als qua slijtage.
- Op het einde van de dag komen ze allemaal samen in een groot depot waar ze allemaal kunnen opladen, klaar voor een nieuwe dag van leveringen.

 

Testrit: Ford Mustang Mach-E GT AWD Cross-over

 Ford Mustang GT wijst op een V8. Ford zet zich niet meer in op de doodgeverfde fossiele brandstof maar op EV’s, Electric Vehicles en plakt het embleem GT op de topversie van de elektrische Mustang Mach-E GT AWD. Op papier is het in elk geval een serieuze machine. Buiten de versies van Porsche en Tesla kent hij geen gelijken.