Kia uitgeroepen tot ‘fabrikant van het jaar’ op topgear.Com awards van 2022

vrijdag, 02 december 2022 17:19
Kia uitgeroepen tot ‘fabrikant van het jaar’ op topgear.Com awards van 2022

-        Koreaans bedrijf geprezen voor zijn ‘opmerkelijk’ jaar na belangrijke lanceringen

-        Volledig nieuwe Niro, vijfde generatie van Sportage en EV6 GT-vlaggenschip droegen bij tot gewijzigde perceptie van het Koreaanse merk

-        Kia’s elektrificatiereis gaat in 2023 verder met de lancering van de langverwachte EV9

Op de TopGear.com Awards van 2022 werd Kia uitgeroepen tot ‘Fabrikant van het Jaar’. Daarmee sloot het bedrijf het jaar af met een hoogtepunt. Dit is het tweede jaar op rij dat Kia een prijs in de wacht sleepte op de TopGear.com Awards. Vorig jaar won de nieuw gelanceerde EV6 in de categorie ‘Crossover van het Jaar’.

Kia lanceerde dit jaar verschillende baanbrekende modellen in Europa, met name de vijfde generatie van de Sportage en de volledig nieuwe Niro, die steevast twee van Kia’s bestsellers in heel Europa zijn. Beide modellen boden op verscheidene vlakken een ingrijpende update ten opzichte van hun voorgangers, o.a. op het gebied van koetswerk- en interieurdesign, technologische vernieuwingen en duurzaamheid.

Jack Rix, redacteur van BBC Top Gear Magazine, merkte op:

“De recente vorm van Kia is opmerkelijk. Ondanks ongeziene tegenwind blijft het in stijgende lijn gaan. Sterker nog, het wordt moediger. De nieuwste Sportage is een superieure crossover voor gezinnen in vergelijking met zijn naaste concurrenten. De nieuwe Niro ziet er geweldig uit en biedt hybride of elektrische versies. Kia lijkt op zijn pootjes te landen als het gaat om de overgang naar volledig elektrisch. De EV6 GT biedt een versie van 577 pk met adembenemende driftmodus.”

Jason Jeong, president van Kia Europe, verklaarde:

“Het is een uitstekend jaar geweest voor Kia in termen van nieuwe producten, merkbewustzijn en verkoop. Ons marktaandeel in heel Europa bleef de voorbije twee maanden sterk op 5,1%. Dat succes is te danken aan ons ongelofelijke geëlektrificeerde gamma. Naarmate we ons geëlektrificeerde aanbod verder uitbreiden in 2023 en daarna, hopen we meer klanten te inspireren om de overstap te maken en een duurzame toekomst voor iedereen te ondersteunen.”

David Hilbert, Marketing Director bij Kia Europe, nam de prijs in ontvangst in naam van Kia en zei:

“2022 was een mijlpaal in de geschiedenis van Kia; het merk werd synoniem met elektrificatie en is nu de nieuwe norm voor de toekomst van mobiliteit. De introductie van de EV6 GT was een cruciaal moment voor ons, terwijl we ons leiderschap op het vlak van elektrificatie uitbreidden naar het prestatiegerichte segment. We bedanken TopGear.com om ons uit te roepen tot ‘Fabrikant van het Jaar’ - het is een welkome erkenning van de prestaties van het merk tot nu toe en we kijken uit naar een succesvol 2023.”

De ‘Plan S’-strategie van het bedrijf schetst zijn duurzaamheidsdoelstellingen, waaronder een gamma van 14 volledig elektrische modellen tegen 2027. Het volgende model dat gelanceerd zal worden, is de langverwachte EV9 van Kia. Die wordt in 2023 onthuld op de Europese markt.

De Kia EV9 wordt het toppunt van wat mogelijk is met een elektrische SUV. De grote elektrische SUV staat op het Electric Global Modular Platform (E-GMP) van de constructeur en luidt voor Kia een nieuw tijdperk van geavanceerde, hoogtechnologische en duurzame mobiliteit in.

Volg deze link naar de website TopGear.com om ‘Meet the Winners’ te bekijken, de video over de TopGear.com Awards van 2022.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op vrijdag, 02 december 2022 17:21

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.