Fiat Professional op de Brussels Motor Show 2023

woensdag, 14 december 2022 17:16
Fiat Professional op de Brussels Motor Show 2023
  • Nieuwe Doblò en E-Doblò: meer dan één kunstje achter de hand
  • Nieuwe Scudo en E-Scudo: een bestelwagen met het comfort van een auto
  • E-Ducato: 100% elektrisch voor alle missies

Nieuwe Doblò en E-Doblò : meer dan één kunstje achter de hand

De Doblò is verkrijgbaar in een 100% elektrische versie (uitsluitend bestelwagen) of met een conventionele verbrandingsmotor en kan aan alle werkomstandigheden worden aangepast. De Doblò is beschikbaar in twee lengtes en drie configuraties (bestelwagen, Crew Cab en Combi) en heeft meer dan één truc in petto voor een optimale modulariteit. Met de "Magic Cargo" kunt u de lengte en het volume van de lading vergroten door gebruik te maken van de passagiersruimte vóór, de "Magic Mirror" toont beelden van de achteruitrijcamera en met de "Magic Plug" (op de E-Doblò) kunt u elektriciteit gebruiken om een koelkast of gereedschap aan te sluiten.

De E-Doblò biedt een eersteklas laadvermogen - tot 800 kg op beide wielbases - waarmee tot twee europallets kunnen worden geladen; terwijl de Doblò in de versie met verbrandingsmotor een laadvermogen tot één ton kan bereiken.

De Doblò is verkrijgbaar in de versies met lange en korte wielbasis en is klaar voor elke situatie: de versie met lange wielbasis bereikt een maximumvolume van 4,4 m3 dankzij de "Magic Cargo"-functie. Naast de elektrische versie zijn er twee dieselversies beschikbaar: 1,5 liter 100 pk met handgeschakelde transmissie; 1,5 liter 130 pk met handgeschakelde of automatische 8-versnellingsbak. Tot slot is er een versie met een 1,2 liter 110 pk benzinemotor.

De E-Doblò is uitgerust met een elektrische motor met een bereik tot 285 km. Dankzij de Quick Charge Mode tot 100 kW kan hij zijn batterij in slechts 30 minuten opladen tot 80% (gelijkstroom). Er zijn drie rijmodi beschikbaar, afhankelijk van de wensen of behoeften van de gebruiker.

 

Nieuwe Scudo en E-Scudo : een bestelwagen met het comfort van een auto

De Scudo is beschikbaar in drie versies (Van, Crew Cab en Combi) en is verkrijgbaar met een 100% elektrische motor of een dieselmotor van de laatste generatie. Hij is compact (minder dan 5 m voor de kortste versie) en niet hoger dan 1,9 m, wat hem tot een perfect werkinstrument voor de stad maakt. Aan boord zorgt de rijpositie, vergelijkbaar met die van een auto, voor optimaal comfort, evenals de vering met lastafhankelijke schokdempers.

Afhankelijk van de uitvoering varieert het nuttige volume van 4,6 tot 6,1 m3 bij een maximaal laadvermogen van 1,4 ton. In zijn elektrische versie is de Scudo verkrijgbaar met twee batterijgroottes (50 en 75 kWh) en een AC-laadcapaciteit van maximaal 

 

De elektrische versie van de Scudo is verkrijgbaar met twee batterijformaten (50 en 75 kWh) en een AC-laadcapaciteit tot 11 kW (en tot 100 kW DC) om de grotere batterij in slechts 45 minuten tot 80% op te laden. De actieradius bedraagt tot 330 km in de WLTP-cyclus. In deze elektrische versie bereikt het laadvolume 6,6 m3 met een laadvermogen van meer dan een ton en een trekvermogen van een ton.

 

E-Ducato : 100% elektrisch voor alle missies

De E-Ducato is ontwikkeld in samenwerking met professionele klanten en is ontworpen om concurrerende prestaties en bedrijfskosten te garanderen met de versies met verbrandingsmotor. Met zijn 400 configuraties kan hij aan alle behoeften voldoen, van vrachtvloten en bouwbedrijven tot ambachtslieden en gemeentelijke diensten. Met zijn onder de vloer verborgen batterijen biedt hij een laadvermogen van 10 tot 17 m3 en bijna 2 ton laadvermogen.

Zijn elektrische motor met 122 pk en 280 Nm koppel levert prestaties die gelijkwaardig zijn aan die van de dieselversies. Er zijn twee soorten accu's beschikbaar (47 en 79 kWh) voor een actieradius van 170 tot 280 km (235 tot 370 km in stadscyclus). En het duurt niet meer dan 30 minuten om 100 km actieradius terug te winnen. Er zijn drie rijmodi: Normaal (evenwicht tussen prestaties en kosten), Eco (energiebesparing) en Power (zware belasting). En aangezien de onderhoudskosten 40% lager zijn dan die van een voertuig met verbrandingsmotor, is het vanuit financieel oogpunt nog interessanter.

Getagged onder:
fiat

Gerelateerde items (op tag)

Eerste Test: Abarth 500e

Bliksemse Schorpioen

Het Italiaanse Abarth bouwt sinds zijn oprichting in 1949 kleine sportieve modellen. Sinds de overname door Fiat in 1971 gaat dit vooral om sportieve modellen van de Fiat 500. Kenmerkend voor Abarth is het logo dat het silhouet van een schorpioen afbeeldt.

Dat ook Abarth een elektrisch merk wordt, spreekt voor zich binnen de Stellantis-groep. Of de fans van het merk daar mee opgezet zijn, valt nog af te wachten.
En het is Abarth zeker menens, vermits ze voor hun eerste elektrische Abarth 500e zelfs het schorpioenenlogo een nieuw gezicht geven. De schorpioen is nog duidelijk te zien, maar krijgt er een bliksemschicht doorheen.
Opvallen doet deze Abarth 500e met voor- en achteraan zijn naam in grote letters, naast de opvallende blitse kleurtjes “acid green” en “poison blue” wanneer je niet voor zwart, rood of wit kiest. Er is keuze tussen de hatchback en de cabrio.

FIAT op CES Las Vegas 2023 Wereldpremière van de FIAT Metaverse Store

  • FIAT keert terug naar CES Las Vegas met twee grote nieuwigheden, de nadruk ligt op de volledig nieuwe, volledig elektrische Nieuwe 500 en twee innovatieve projecten in het kader van de "tech it easy"-filosofie van het merk.
  • Wereldpremière voor het Amerikaanse publiek van de FIAT Metaverse Store, (https://www.fiat.it/fiat/virtual-store) de eerste interactieve showroom aangedreven door de metaverse, op de stand van Microsoft. De FIAT Metaverse Store wordt één van de belangrijkste innovatieve pijlers voor de lancering van de Nieuwe 500e in de VS in 2024.
  • De nieuwe 500e is ook te zien op de stand van Stellantis om zijn partnerschap met Free2move voor een steeds duurzamere stedelijke mobiliteit aan te kondigen.

FIAT op de Brussels Motor Show 2023

  • Een vereenvoudigd gamma : bestellen in drie stappen
  • 500X Hybrid en Tipo Hybrid : eenvoudig en efficiënt
  • RED : het hele FIAT-gamma voor een wereldwijd engagement
  • Nieuwe 500e bestseller in Europa : Berline, Cabrio en « 3+1 »