Abarth op de Brussels Motor Show 2023

maandag, 16 januari 2023 14:50
Abarth op de Brussels Motor Show 2023

Europese première van de Nieuwe Abarth 500e : More Abarth than EVEer !

Voor Abarth gaat elektrificatie niet alleen over respect voor het milieu. Abarth staat ook voor rijplezier en prestaties. De Nieuwe Abarth 500e is meer Abarth dan ooit ("More Abarth than EVer"), met een uitdagende, speelse en gedurfde styling en een opwindende rijervaring. Hij combineert prestaties, elektrisch vermogen, stijl en een krachtig nieuw geluid en zet geavanceerde technologie om in adrenaline en duurzaamheid in prestaties. Dankzij de elektrische architectuur en de verbeterde gewichtsverdeling, het betere koppel, de langere wielbasis en de bredere spoorbreedte is de Nieuwe Abarth 500e nog sneller en opwindender in het stadsverkeer en in de voorsteden. De Nieuwe Abarth 500e is uitgerust met een krachtige 42 kWh batterij en ontwikkelt 154 pk: genoeg om in 7 seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. Er zijn drie rijmodi beschikbaar: Turismo, Scorpion Street en Scorpion Track. Dankzij het snellaadsysteem van 85 kW duurt het slechts vijf minuten om 50 km actieradius terug te winnen. En 35 minuten zijn genoeg om 80% van het bereik te herstellen. De Nieuwe Abarth 500e is ook de eerste en enige stadsauto die kan worden uitgerust met een geluidsgenerator, voor wie het onmiskenbare "Abarth-gebrul" niet wil opgeven. Dit systeem begeleidt de prestaties van de motor en reproduceert getrouw het geluid van een Abarth benzinemotor. Bij de introductie wordt de Nieuwe Abarth 500e aangeboden in een speciale serie Scorpionissima, verkrijgbaar als berline en cabriolet. Deze rijk uitgeruste editie komt in twee felle kleuren: Acid Green en Poison Blue.

Nieuw Abarth 2023 gamma : eenvoudig te configureren, ontworpen voor plezier
Een Abarth configureren was nog nooit zo eenvoudig dankzij de nieuwe intuïtieve en innovatieve klantenervaring van het merk. Het duurt slechts een paar minuten om een Abarth op maat samen te stellen die voldoet aan uw persoonlijke behoeften en smaak.
Ten eerste kunt u uw adrenaline-niveau kiezen met een Abarth 595 (165 pk) of een Abarth 695 (180 pk). De volgende stap is het kiezen van één van de twee uitvoeringen, Turismo of Competizione, verkrijgbaar met beide motoren, zowel in berline- als cabrioletuitvoering.

Vervolgens kan de klant kiezen uit twee iconische packs die de kernwaarden van het merk - prestaties en stijl - weerspiegelen. Het Tech Pack biedt een 7" Navi en automatische klimaatregeling, terwijl het Comfort Pack een Beats audiosysteem en Xenon koplampen biedt.
Tot slot moet enkel nog de kleur worden gekozen, waaronder de nieuwe "Orange Racing" tint, een verwijzing naar de Fiat 131 Racing Volumetrico Abarth en zijn Orange Racing 255 kleurstelling.

Getagged onder:
fiat
Laatst aangepast op maandag, 16 januari 2023 14:57

Gerelateerde items (op tag)

Eerste Test: Abarth 500e

Bliksemse Schorpioen

Het Italiaanse Abarth bouwt sinds zijn oprichting in 1949 kleine sportieve modellen. Sinds de overname door Fiat in 1971 gaat dit vooral om sportieve modellen van de Fiat 500. Kenmerkend voor Abarth is het logo dat het silhouet van een schorpioen afbeeldt.

Dat ook Abarth een elektrisch merk wordt, spreekt voor zich binnen de Stellantis-groep. Of de fans van het merk daar mee opgezet zijn, valt nog af te wachten.
En het is Abarth zeker menens, vermits ze voor hun eerste elektrische Abarth 500e zelfs het schorpioenenlogo een nieuw gezicht geven. De schorpioen is nog duidelijk te zien, maar krijgt er een bliksemschicht doorheen.
Opvallen doet deze Abarth 500e met voor- en achteraan zijn naam in grote letters, naast de opvallende blitse kleurtjes “acid green” en “poison blue” wanneer je niet voor zwart, rood of wit kiest. Er is keuze tussen de hatchback en de cabrio.

FIAT op CES Las Vegas 2023 Wereldpremière van de FIAT Metaverse Store

  • FIAT keert terug naar CES Las Vegas met twee grote nieuwigheden, de nadruk ligt op de volledig nieuwe, volledig elektrische Nieuwe 500 en twee innovatieve projecten in het kader van de "tech it easy"-filosofie van het merk.
  • Wereldpremière voor het Amerikaanse publiek van de FIAT Metaverse Store, (https://www.fiat.it/fiat/virtual-store) de eerste interactieve showroom aangedreven door de metaverse, op de stand van Microsoft. De FIAT Metaverse Store wordt één van de belangrijkste innovatieve pijlers voor de lancering van de Nieuwe 500e in de VS in 2024.
  • De nieuwe 500e is ook te zien op de stand van Stellantis om zijn partnerschap met Free2move voor een steeds duurzamere stedelijke mobiliteit aan te kondigen.

FIAT op de Brussels Motor Show 2023

  • Een vereenvoudigd gamma : bestellen in drie stappen
  • 500X Hybrid en Tipo Hybrid : eenvoudig en efficiënt
  • RED : het hele FIAT-gamma voor een wereldwijd engagement
  • Nieuwe 500e bestseller in Europa : Berline, Cabrio en « 3+1 »