Kia triomfeert bij Britse What Car?

dinsdag, 24 januari 2023 13:11

Kia triomfeerde bij de prestigieuze What Car? Awards in het Verenigd Koninkrijk; zowel de Kia Sportage als de aankomende zuiver elektrische Kia EV9 SUV wonnen in hun categorie. De jury van What Car? riep de Kia Sportage uit tot ‘Beste Gezins-SUV’ en onderstreepte daarbij een reeks kenmerken die hem onderscheiden in een van de felst bevochten segmenten in het Verenigd Koninkrijk. Het team van wegtesters van What Car? beoordeelde het ene na het andere model op de Britse wegen en in een speciaal testcentrum.

De Sportage, die verkrijgbaar is met geëlektrificeerde aandrijflijnen, waaronder ‘mild hybrid’ (MHEV), ‘hybrid electric’ (HEV) en ‘plug-in hybrid’ (PHEV), is al snel uitgegroeid tot een van de populairste SUV’s in Europa. Tot eind december 2022 werden er in de regio in totaal 136.293 Sportages verkocht.

Ook de aankomende Kia EV9 won in een categorie, nl. die van ‘Lezerskeuze’ van het tijdschrift. Deze prijs werd toegekend door de lezers van What Car?, die de EV9 bestempelden als de nieuwe auto van 2023 waar ze het meest naar uitkijken. De EV9, Kia's grote elektrische SUV, is het volgende batterijelektrische voertuig dat gelanceerd zal worden in het kader van Kia's 'Plan S'-strategie voor toonaangevende elektrificering. Hij volgt de Kia EV6 (uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022) en de volledig nieuwe Kia Niro EV op als een van de negen Kia EV’s die tussen 2021 en 2027 op de markt komen.

David Hilbert, Marketing Director bij Kia Europe, verklaarde: “Twee prestigieuze What Car? Awards winnen is een prestatie waarop we echt trots mogen zijn. Terwijl de Kia Sportage SUV zijn klasse aanvoert met zijn opvallende design, efficiënte motoren en indrukwekkende gebruiksgemak, benadrukt het feit dat de lezers al vóór zijn onthulling op de nieuwe EV9 stemmen de sterke verwachtingen die mensen hebben voor onze toekomstige producten. Het wordt opnieuw een opwindend jaar op onze reis om een toonaangevende wereldwijde aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden.”

De nieuwe Kia Niro, ‘Auto van het Jaar 2023’ in Finland
Die zeges in het Verenigd Koninkrijk volgen op bijkomende erkenning op andere Europese markten, zoals in Finland, waar de compacte cross-over Niro eind vorig jaar werd uitgeroepen tot ‘Auto van het Jaar 2023’. Elk jaar kiest de Association of Auto & Transport Providers de belangrijkste nieuwe auto die op de Finse markt is gekomen, rekening houdend met prijs-kwaliteitverhouding, technologie, veiligheid en rijgemak. De Niro is verkrijgbaar met een hybridemotor, oplaadbare hybridemotor en zuiver elektrische aandrijving. Hij werd ontworpen om aan alle vereisten te voldoen, zodat meer klanten vlot kunnen overschakelen op duurzame mobiliteit.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op dinsdag, 24 januari 2023 13:15

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.