Move2Green bespreekt de unieke Polestar 2 BST 270!

donderdag, 02 februari 2023 17:05
Move2Green bespreekt de unieke Polestar 2 BST 270!

Hallo iedereen, hier zijn we weer met een nieuwe review. Na de waanzinnige Tesla Model X Plaid dachten we een meer gangbaar model te bespreken, maar plots werd een nieuw specialleke geleverd waar wij u heel graag over vertellen: deze Polestar Model 2 BST 270.

Deze elektrische wagen met nickname ‘The Beast’ is een creatie ontstaan uit de technologische kennis van 100% elektrische wagens en hun passie in de automobielindustrie. De wagen werd onthuld als experimentele wagen op Goodwood, mogelijk de meest toonaangevende autoshow ter wereld, waar het zijn kunnen demonstreerde en kon rekenen op zeer veel aandacht van het publiek. Dit succes kon Polestat niet negeren waardoor zij besloten deze wagen in beperkte oplage te produceren. Resultaat: de Polestar BST 270 die wij hier bespreken, 1 van de – je raadt het al – 270 exemplaren wereldwijd. De Polestar 2 BST 270 is meer dan een visueel sportievere Polestar 2. De ingenieurs gingen specifiek op zoek naar de ideale componenten om het rijgedrag en vermogensafgifte te perfectioneren.

INTERIEUR
In het interieur voel je je meteen thuis. Je kunt de zetel en het stuur gemakkelijk aanpassen om meteen de juiste zitpositie te vinden. De wagen is clean ontworpen en beschikt over hoogwaardige materialen.

Centraal staat de 11” touchscreen. Het scherm beschikt over heldere graphics en reageert steeds snel op de inputs. Daarnaast heb je op de middenconsole 2 handige knoppen voor de ontwaseming van de ruiten wat zeer handig is in de winter.

Persoonlijk voel ik mij meer thuis in deze wagen dan in een meer technologisch ogende Tesla. De stoelen zijn ook heerlijk comfortabel waardoor je steeds fris op je bestemming aankomt.

PASSAGIERS
Ook achterin zit je comfortabel en ben je omringd door kwalitatieve materialen. Ik heb er geen last van, maar blijkbaar zou de hoofdruimte beperkt zijn als je groter dan 1,85m bent. Beenruimte is ook voldoende en deze keer ook voor de groteren onder ons.

Kofferbak is beperkt door zijn hatchback/sedan-vorm, maar gelukkig beschikt hij over een grote kofferklep voor een optimale toegang. Ondertussen rijd ik een maandje met de gewone Polestar en heb ik probleemloos een kersboom van anderhalve meter en zelfs een verwarmingsketel van 150 liter kunnen vervoeren. Additief heb je ook nog in de frunk nog extra ruimte.

RIJDEN
Een EV is snel, maar als elke wagen toch al meer dan 400pk heeft, waarom zou je nog meer pks toevoegen. Dus Polestar heeft het over een andere boeg gegooid. De BST 270 richt zich volledig op de wegligging.

De wagen ligt 25mm lager bij de grond en beschikt over grotere wielen en remmen beschikt
waardoor hij een unieke indruk achterlaat. De aandrijflijn van de Polestar 2 Performance met 476pk en 680 Nm trekkracht
wordt verder gekoppeld aan de geroemde instelbare Öhlins-dempers, straffere veren en performantere Brembo remmen.

En dit alles zorgt voor een stijvere constructie en onderstel voor een optimale wegligging terwijl de wagen in deze setup nooit oncomfortabel is. Hoewel de wagen 2,2 ton weegt, biedt de ‘BEAST’ enorm veel rijplezier.

De grip is enorm dankzij de zeer efficiënte vierwielaandrijving die speelruimte toelaat. Als je uit de bocht komt heb je ook meteen alles power ter beschikking doordat een EV geen rekening moet houden met de toerentallen. Maar hierdoor heb je ook niet de auditieve feedback waardoor je het niet meteen opmerkt hoe snel je effectief onderweg bent.

Maar gelukkig zijn de heerlijke Brembo-remmen meer dan capabel met hun enorme remkracht. Ja, ik kan je bevestigen dat de bestuurdersstoel echt wel de plaats waar je wilt zitten.

OUTRO
De Polestar BST 270 zou wel eens het antwoord kunnen bieden aan alle petrolheads die zich zorgen maken over de toekomst van ‘performance cars’. Het draait niet zozeer over de 476pk of acceleratie naar 100 in 4,4 sec, maar wel om de bestuurder die graag achter het stuur zit. De wagen moest spannend zijn om te besturen, aanpasbaar en boeiend. Een meeslepende en aangrijpende wagen, eigenlijk de eigenschappen die je wat mist bij een EV. En daar … is Polestar perfect in geslaagd.

Als je interesse hebt om deze exclusieve wagen te huren, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bezoek onze website move2green.be. Vragen of comments zijn zeker welkom, moest je meer inzicht of informatie willen over een specifieke elektrische wagen, laat maar weten.

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2023 17:15

Gerelateerde items (op tag)

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.

Rijden met een elektrische wagen in koud weer: een handleiding

Onze wagens zijn ontworpen in Zweden en getest onder de zwaarste winterse omstandigheden. We zijn dus vertrouwd met sneeuw en ijs. In dit artikel geven we je tips over hoe je de actieradius en prestaties van je Polestar tijdens de wintermaanden kunt maximaliseren.

Polestar doorbreekt klimaatmythes in de aanloop naar COP28

GOTHENBURG, ZWEDEN - 23 november 2023. Polestar heeft recent de Polestar Truth Bot geïntroduceerd op X, voorheen bekend als Twitter. Deze speciale bot is ontworpen om de meest gangbare onwaarheden met betrekking tot klimaatverandering in de auto-industrie te ontkrachten.