Kia huldigt vijf duurzame parken in Latijns-Amerika in als onderdeel van het Kia Parks-project

donderdag, 23 februari 2023 09:15
Kia huldigt vijf duurzame parken in Latijns-Amerika in als onderdeel van het  Kia Parks-project

Kia viert de inhuldiging van vijf nieuwe, duurzame parken in Latijns-Amerikaanse landen in het kader van zijn Kia Parks-programma en bevestigt zo opnieuw zijn engagement voor duurzaamheid over de hele wereld.

Verschillende invloedrijke leden van ngo’s en overheidsinstellingen waren aanwezig om de inhuldiging van elk van de Kia-parken op te luisteren.

De parken in Ecuador, Chili, Paraguay en Peru werden gerenoveerd met recycleerbare en duurzame materialen zoals PET-plastics, hout en aluminium, om de gezondheid, het welzijn en de natuurlijke duurzaamheid van lokale gemeenschappen te bevorderen. De locaties werden gekozen omwille van hun potentieel om een positieve invloed uit te oefenen op omwonenden en bezoekers en om hun symbolische vermogen om de visie van Kia als aanbieder van duurzame mobiliteitsoplossingen over te brengen.

“Als leden van de wereldwijde maatschappij en conform onze engagementen als een verantwoordelijke onderneming, denken we voortdurend na over manieren waarop we kunnen bijdragen tot een gezond en duurzaam leven voor de meest sociaal achtergestelde gemeenschappen”, aldus Soo Young Lee, president van het regionale hoofdkwartier van Kia in Midden- en Zuid-Amerika.

Maria Elena Machuca, de Minister van Cultuur en Erfgoed in Ecuador, verklaarde: “Dit is een prachtig project ten gunste van onze gemeenschap. We hopen ons engagement voor de gemeenschap en verantwoorde bedrijfspraktijken voor ons menselijke erfgoed en onze cultuur te realiseren.”

In Ecuador werd de iconische en wereldwijd belangrijke werelderfgoedsite van de Galapagoseilanden vernieuwd met hoognodige verbeteringen. Dankzij Kia worden bezoekers aan de belangrijkste havens van Baltra en Santa Cruz voortaan begroet met volledig vernieuwde voorzieningen, die het bewustzijn helpen te vergroten voor de noodzaak om de biodiversiteit en natuurlijke schoonheid op duurzame en milieuvriendelijke manieren in stand te houden.

Bovendien installeert Kia vier EV-laadstations in belangrijke delen van de Galapagoseilanden, waaronder het eerste laadstation op zonne-energie in Ecuador. Deze inspanningen zullen de Galapagoseilanden helpen om hun doelstelling te bereiken om tegen 2025 enkel nog zuiver elektrische voertuigen in te voeren.

Ook openbare parken in Chili, Paraguay en Ecuador werden vernieuwd. Het gaat onder meer om de Ciudad Deportiva USS in Santiago, het Parque Ñu Guasu in Asunción en het Parque de la Mujer y el Niño in Quito. De verbeteringswerken hadden onder meer betrekking op voorzieningen voor buitensporten zoals tennis en voetbal, de levering van sportuitrusting, de heraanplanting van struiken, oplaadstations voor elektrische voertuigen, zonnepanelen en voorzieningen voor mensen met een beperking.

In Peru vernieuwde Kia de recreatieve voorzieningen van Puericultorio Pérez Araníbar in Lima, een centrum dat gekoesterd wordt voor zijn werk met en toewijding aan verlaten kinderen en adolescenten uit risicogroepen. Met zijn bijdragen hoopt Kia bij te dragen tot gevoelig betere leefomstandigheden voor de jongeren die in de vestiging worden opgenomen en hen tegelijk inspiratie te bieden om te groeien en een positieve impact op de planeet te hebben.

Het Kia Parks-project betekent een belangrijke stap voorwaarts voor Kia in zijn streven om een toonaangevende leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen te worden. De onderneming engageert zich om ook in de toekomst te blijven werken aan zijn succes en om inspirerende ervaringen aan te bieden die mensen bewust maken van de noodzaak om ons milieu te beschermen.

Getagged onder:
kia
Laatst aangepast op donderdag, 23 februari 2023 11:36

Gerelateerde items (op tag)

Test: Kia EV9 RWD, Space-KIA

Met het succes van de Kia EV6 en de daarbij horende titel van Auto van het Jaar 2022, zet KIA hun elektrisch offensief voort. Ditmaal met de indrukwekkend uitziende EV9. Later komen daar nog een compacte stadswagen EV3, een C-segment SUV EV5 en zelfs een berline in het C-segment EV4 bij.

Kia EV9 bekroond als World Car en World Electric car 2024

Olivier Gelas (Managing Director Kia Belux) : “De EV9 heeft op korte tijd een indrukkend palmares aan prijzen verzameld. Ons elektrisch topmodel verlegt grenzen, sterker nog, hij herdefinieert een segment waar Kia tot voor kort zelfs niet aanwezig was. De EV9 dient een belangrijke rol in de transformatie van het merk te spelen. We kunnen nu al zeggen dat deze missie geslaagd is. Dat leiden we ook concreet af uit het commerciële succes in België en Luxemburg van dit topproduct, dat Kia’s brand claim ‘Movement that Inspires’ met brio belichaamt.”

Kia EV9 uitgeroepen tot ultieme winnaar van de Women's Worldwide Car of the Year 2024

De Kia EV9 is uitgeroepen tot 'World's Best Car for 2024' door een gewaardeerde jury tijdens de Women's Worldwide Car of the Year (WWCOTY). Heel toepasselijk valt deze erkenning samen met de viering van Internationale Vrouwendag. Na grondige evaluaties door 75 vrouwelijke autojournalisten uit 52 landen verspreid over vijf continenten kwam de Kia EV9 als winnaar uit een reeks van 63 kanshebbers. De meest recente bekroning van de EV9 onderstreept de ongeëvenaarde veelzijdigheid van de volledig elektrische SUV en zijn uitzonderlijke vermogen om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van consumenten wereldwijd.