Rapport Polestar en Rivian: de auto-industrie zonder actie zal de grens van 1,5 graad van het IPCC met ruim 75% overschrijden.

dinsdag, 28 februari 2023 11:42
Rapport Polestar en Rivian: de auto-industrie zonder actie zal de grens van 1,5 graad van het IPCC met ruim 75% overschrijden.

Twee baanbrekende EV fabrikanten, Polestar en Rivian hebben samen met het internationaal adviesbureau Kearney het Pathway Report opgesteld met de volledige methodologie beschikbaar, zodat iedereen zijn eigen berekeningen kan maken.

Het rapport maakt gebruik van bestaande gegevens om het huidige emissietraject van de auto-industrie te modelleren,

Personenwagens zijn verantwoordelijk voor 15% van alle broeikasgasemissies ter wereld. Het IPCC (Het Intergovernemental Panel on Climate Change (is opgericht door de Verenigde Naties. Hun doel is de kennis op het gebied van klimaat, klimaatverandering en de gevolgen in kaart te brengen. Het heeft verklaard dat alle broeikasgasemissies tegen 2030 met 43% moeten verminderen. Tegen 2035 zal haar volledige CO2-budget zijn opgebruikt als er niet snel actie komt.

Als de industrie zich heroriënteert, kan de sector alsnog het momentum creëren dat nodig is om in lijn te blijven met de Klimaatovereenkomst van Parijs. De statistieken schetsen een traject van drie maatregelen.

  1. De Industrie moet de overgang naar elektrische voertuigen versnellen door investeringen in productie en door een duidelijke einddatum vast te stellen voor de wereldwijde verkoop van auto's op fossiele brandstoffen.
  2. De toeleveringsketens moeten voor deze voertuigen koolstofvrij worden gemaakt en investeren in hernieuwbare energie.
  3. De energie moet worden toegevoegd aan de wereldwijde netwerken, zodat EV's hun potentieel kunnen bereiken door ecologisch op te laden.

Fredrika Klarén, Head of Sustainability bij Polestar, : "Bovendien is de klimaatcrisis een collectieve verantwoordelijkheid en we moeten verder kijken dan enkel uitlaatemissies. Wie nieuwe oplossingen zoekt krijgt ook financiële kansen.”

Het rapport van Kearney werd gedeeld met 12 van 's werelds grootste autofabrikanten, met een uitnodiging voor een gesprek. Op die manier kan de auto-industrie nieuwe klimaatmaatregelen op gang brengen.
Anisa Costa, Chief Sustainability Officer bij Rivian, vult aan: "Ik ben overtuigd dat we samen de race tegen de klok kunnen winnen."
Het Pathway Report benadrukt dat de investeerders in beweging zijn en de kapitaalstromen verschuiven van traditionele naar duurzame investeringen. In 2021 werd wereldwijd reeds 35,3 biljoen dollar geïnvesteerd.

Getagged onder:
polestar
Laatst aangepast op dinsdag, 28 februari 2023 11:47

Gerelateerde items (op tag)

Polestar Gallery sluit af met Dylan Martinez

ANTWERPEN, BELGIË – 1 december, 2023 – Polestar, de Zweedse fabrikant van premium elektrische voertuigen, introduceert Polestar Gallery: een initiatief waarbij lokale ontwerpers hun oeuvre tentoonstellen in verschillende Polestar Spaces in België.

Rijden met een elektrische wagen in koud weer: een handleiding

Onze wagens zijn ontworpen in Zweden en getest onder de zwaarste winterse omstandigheden. We zijn dus vertrouwd met sneeuw en ijs. In dit artikel geven we je tips over hoe je de actieradius en prestaties van je Polestar tijdens de wintermaanden kunt maximaliseren.